Ψηφοφορία

θα γινει η omega rolex?

ναι
10 (28.6%)
οχι
25 (71.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 35

Αποστολέας Θέμα: θα γινει η omega rolex?  (Αναγνώστηκε 71016 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: θα γινει η omega rolex?
« Απάντηση #180 στις: Μάρτιος 03, 2009, 02:58:42 μμ »
silicon balance spring

Αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί ή πρόκειται να το υιοθετήσουν π.χ. στην 8501;
Αν δεν απατώμαι είχαν κάποιους ενδοιασμούς.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:02:00 μμ »
Omega has also introduced certain new technical features, most notably a "Si 14" silicon balance spring.  Among the advantages possessed by a silicon balance spring include immunity from magnetism, excellent resistance to shocks, and isochronal consistency.   

δεν ξερουμε πως θα συμπεριφερθει ,αλλα απο την αλλη επρεπε να δωσει κατι απεναντι στο νεο Parachrom Bleu hairspring της rolex..... ::)
αχ..... ;)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:02:10 μμ »
...καθαρες γραμμες και ισορροπια στον καρπο.

Υπάρχουν πολλά ρολόγια που προσφέρουν κάτι τέτοιο.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:05:22 μμ »
Εγώ θέλω να αντιστρέψω λίγο την αρχική ερώτηση, όσο παρακινδυνευμένο κι αν είναι.

Μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν, αν οι τιμές της Rolex ήταν παραπλήσιες της Omega; Αν δηλαδή, τιμολογιακά, ήταν ανέκαθεν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω;
Ρωτάω γιατί πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες, στη συνείδηση του κόσμου όταν κάτι είναι ακριβότερο, χαίρει και μεγαλύτερης εκτίμησης γενικώς.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:10:53 μμ »
δεν ειναι σωστο και θα σου πω γιατι!η ρολεξ εφτασε να εχει υψηλοτερες τιμες μεσα απο μια διαδικασια εξελιξης και καθιερωσης .δεν εγινε σε μια μερα η νυχτα ,αλλα σε δεκαετιες.σαν την παλαιωση στο χρονο  και οχι με την χρηση χημικων μεθοδων για να κερδισω χρονο.το γκρουπ αποφασισε να κανει την ομεγα ρολεξ !....εχει σημασια το αποφασισε να..

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #185 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:11:51 μμ »
παλι τα ιδια θα λεμε?το μαρκετινγκ της γκλαμουριας εναντια στο <<δικαιωμα>> του μικρομεσαιου,καντε μια λογικη καταταξη επιτελους πχ στα 3000 χιλιαρικα τι ειναι καλυτερο?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:15:06 μμ »
Υπάρχουν πολλά ρολόγια που προσφέρουν κάτι τέτοιο.

και φτανουν τα ρολεξ στο συνειδητο Η υποσυνειδητο μας?δεν το πιστευω

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:23:09 μμ »
παλι τα ιδια θα λεμε?το μαρκετινγκ της γκλαμουριας εναντια στο <<δικαιωμα>> του μικρομεσαιου,καντε μια λογικη καταταξη επιτελους πχ στα 3000 χιλιαρικα τι ειναι καλυτερο?

να σας πω στα moon watch! ;D

Nanagno:Απαγορεύονται ΜΗ επίσημες ΤΙΜΕΣ!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2009, 03:58:49 μμ από Nanagno »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:34:09 μμ »
η ρολεξ εφτασε να εχει υψηλοτερες τιμες μεσα απο μια διαδικασια εξελιξης και καθιερωσης. δεν εγινε σε μια μερα η νυχτα ,αλλα σε δεκαετιες.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι εάν
α. Η Omega ικανοποιήσει μετά από δεκαετίες αυτά τα κριτήρια εξέλιξης και καθιέρωσης
β. Η Rolex μείνει στάσιμη

η Omega θα γίνει Rolex ή και καλύτερη;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:35:09 μμ »
παλι τα ιδια θα λεμε?

Τα φόρουμ έχουν πολύ πλάκα τελικά. Μπορεί κανείς να συζητά τα ίδια και τα ίδια εις το διηνεκές και άκρη να μη βγαίνει.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:37:25 μμ »
Αυτό τι σημαίνει; Ότι εάν
α. Η Omega ικανοποιήσει μετά από δεκαετίες αυτά τα κριτήρια εξέλιξης και καθιέρωσης
β. Η Rolex μείνει στάσιμη

η Omega θα γίνει Rolex ή και καλύτερη;

οτι η ρολεξ αναπτυχθηκε πιο "φυσιολογικα" και οχι με πουσαρισμα επειδη το αποφασισε το γκρουπ!

τι με βαζεις και λεω χαρη!!! συγνωμη ομεγακηδες

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:42:05 μμ »
Ε τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα κατά κάποιο τρόπο.
Η σύγκριση θα ήταν πιο δίκαιη, για αμφότερες τις εταιρείες, εάν και η Ω ήταν ανεξάρτητη. 

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:45:21 μμ »
Ε τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα κατά κάποιο τρόπο.
Η σύγκριση θα ήταν πιο δίκαιη, για αμφότερες τις εταιρείες, εάν και η Ω ήταν ανεξάρτητη. 

ειναι ανεξαρτητη σε πολλα ,αλλα θεωρω λαθος το πουσαρισμα εγω.καποιοι αλλοι αντιθετα το εκτιμουν για πολλους λογους ..

εαν ηταν ανεξαρτητη?θα ειχε τα ιδια χρηματα για επενδυσεις?θα ειχε αγορασει ο λιβανεζος σαν swatch group ,οχι σαν ομεγα ,το coaxial?θα ειχε φτιαξει την νεα 8500?μαλλον οχι...

διοτι αλλαζει τελειως !
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2009, 03:51:59 μμ από george_ »

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #193 στις: Μάρτιος 03, 2009, 03:54:18 μμ »
να σας πω στα moon watch! ;D

για να μην σου πω και στα ,ξερεις εσυ  ;D ;D ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 03, 2009, 03:59:27 μμ από Nanagno »

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #194 στις: Μάρτιος 03, 2009, 04:16:58 μμ »
οκ λαθος,αλλα ηταν τοσο γενικευμενο που θα μπορουσε να ειναι η τιμη αγορας απο οπουδηποτε,γι αυτο και η αναφορα
Ωστοσο  :respect:

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #195 στις: Μάρτιος 03, 2009, 04:34:30 μμ »
αναφέρθηκε το moon watch, για αυτό και το σχόλιο μου, εάν δεν είχε αναφερθεί τίποτα δεν θα έκανα καμία αλλαγή.
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: Μάρτιος 27, 2009, 01:52:59 μμ »
Omega holds the two top places in the top 20 models ranking, with Seamaster (7.8%), and Speedmaster (4.7%), overtaking Rolex's Daytona, which at 4.3% drops from 2nd place to third. TAG Heuer's Link (10th place), Rolex's Date (16th place) and Omega's Planet Ocean (20th place) enter the ranking for the first time.

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Μάρτιος 27, 2009, 03:13:53 μμ »
Εγώ θα το άλλαζα λιγάκι και θα αναρωτιόμουνα " Ποιός θέλει να γίνει η Ω Ρόλεξ ? "... ή και το αντίστροφο. Και οι 2 εταιρίες έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο χώρο του ρολογιού και η όλη συζήτηση/σύγκριση που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια μου μοιάζει λίγο σαν αυτές που γίνονται στον αθλητισμό,σε στυλ του τύπου ο Ζιντάν είναι καλύτερος,όχι ο Ροναλντίνϊο είναι,όχι για μένα είναι ο Κακά.

Το αν θα αυξήσει τις τιμές της η Ω πάει να πει οτι μπαίνει στα λημέρια της Ρόλεξ? "Αρκεί μια μόνο μηχανή ? " αναρωτιέται ο Γιώργος στο αρχικό ποστ και απαντώ.Εδώ άλλες εταιρίες σκαρφαλώσανε σε τιμές Blancpain,JLC κτλ χωρίς καν να έχουν την δική τους μηχανή -πρόσφατα παρουσίασαν μηχανισμό δικό τους - γνωρίζετε όλοι σε ποιά εταιρία αναφέρομαι - μόνο και μόνο επειδή τα ρολόγια τους "παίξανε" σε ταινίες του Σταλόνε και του Μπρους Γουίλις... Σίγουρα μια μηχανή δεν αρκεί για να "απειλήσει" η Ω την Ρόλεξ αλλά και μιά αύξηση τιμής δεν νομίζω οτι είναι ενδειτκικό μιας τέτοιας πρόθεσης. Αυτό που βλέπω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό είναι οτι η Ω πολύ απλά προσπαθεί να ανέβει κατηγορία σαν εταιρία πρώτα απ'όλα και στην συνείδηση του κόσμου. Και πάλι καλά να λέμε που το κάνει μέσα από μηχανισμούς και όχι μέσα από ταινίες....

Τώρα το αν θα νιώσει η Ρόλεξ "καυτή την ανάσα" της Ω στο σβέρκο της πολύ το αμφιβάλλω...αν και κακό δεν θα ήτανε να γίνει γιατί μόνο μπροστά μπορεί να σε πάει ο ανταγωνισμός. Ας καθίσουμε λοιπόν εμείς στις θέσεις μας και ας συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτό το εκπληκτικό match που δίνουν αυτές οι εταιρίες τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ. Φυσικά δεν αποδοκιμάζω το συγκεκριμένο θέμα,γιατί οφείλω να ομολογήσω οτι διάβασα πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις.Αλλά με τους κανιβαλισμούς που έχω δει στα ξένα φόρουμς έχω μπουχτήσει.Συγνώμη αν είμαι off topic,αλλά εμένα αυτή ήταν η άποψή μου.Αν θέλετε μπορείτε να το σβήσετε.

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Μάρτιος 27, 2009, 04:09:10 μμ »
Φίλε azaas, συμφωνώ με όσα λές,
....αλλά επίτρεψέ μου να πω πως και η Ω επιχειρεί και μέσω του Hollywood ν'ανέβει!
(όχι πως αυτό είναι από μόνο του αρνητικό ή μεμπτό!)

Φιλικά,
Γιώργος
Ένα Seiko παρακάτω από τον Blackbird!

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Μάρτιος 27, 2009, 04:22:52 μμ »
Φίλε azaas, συμφωνώ με όσα λές,
....αλλά επίτρεψέ μου να πω πως και η Ω επιχειρεί και μέσω του Hollywood ν'ανέβει!
(όχι πως αυτό είναι από μόνο του αρνητικό ή μεμπτό!)

Φιλικά,
Γιώργος

Έχεις δίκιο Γιώργο. Έπρεπε να γράψω "όχι μόνο από ταινίες" ;)
you cannot kill what you did not create