Αποστόλη, στο 41.51.01 λέει
Stunde, ΩΡΕΣ Minute, ΛΕΠΤΑ Sekunde, ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ Chronograph ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ mit ΜΕ 30 Minuten- 30 ΛΕΠΤΑ und ΚΑΙ 12 Stundenzδhler ΕΝΔΕΙΞΗ 12 ΩΡΩΝ, 24 Stundenanzeige, 24ΩΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ Mondphase, ΦΑΣΕΙΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Tages- ΗΜΕΡΑΣ und Monatsanzeige im Fenster ΚΑΙ ΜΗΝΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, Datum ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ aus der Mitte. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Στο 9 είναι 24ωρη ένδειξη της ώρας που συνήθως την χρησιμοποιούμε για ώρα δεύτερης ζώνης χρόνου σε ώρες και λεπτά (γι αυτό έχει δύο δείκτες) και είναι 24ωρη για να μην μπερδεύεσαι αν στις ΗΠΑ είναι πρωί ή βράδυ.
Στο 12 είναι τα λεπτά του χρονογράφου, στο 6 οι ώρες του χρονογράφου και η σελήνη, στην περιφέρεια με τον λευκό δείκτη με κόκκινη απόληξη η ημερομηνία (χωρίς δίσεκτα βέβαια) στο κέντρο ώρες λεπτά δευτερόλεπτα κανονικού χρόνου. Μένει μια απορία: Που είναι τα δευτερόλεπτα του χρονογράφου, τα οποία στις άλλες σειρές είναι στο κέντρο και στο 9 είναι τα δευτερόλεπτα του ρολογιού; Πάντως ο δείκτης δευτερολέπτων στο κέντρο όταν υπάρχει έχει ένα βέλος ή κάτι στην άκρη του. Μυστήριο...
Στο 12 το ρολόι έχει σε παράθυρο ημέρα και μήνα. Θα πρέπει να ρωτήσετε πριν την παραγγελία αν έχει στα αγγλικά, γιατί νομίζω οτι πρέπει να είναι στα γερμανικά. Από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται γιατί MONday θα φαινόταν ίδιο με το MONtag και το ίδιο και ο Νοέμβριος.
Εγώ ζήτησα το Portugieser μου να το πάρω στα γερμανικά και δεν γινόταν εκτός γερμανιάς και έτσι το έχω στα αγγλικά.
Στην σειρά 60 στο 6 είναι οι ώρες (12) του χρονογράφου.
Φιλικά
Κωστής