Την Πέμπτη 29/11 ταξίδεψα στο Λονδίνο για να δω τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Τσέλσι, αλλά για να κάνω κι ένα 4ημερο ταξίδι, να ξεκουραστώ και να δω φίλους που μένουν και δουλεύουν εκεί.
Ο φίλος μου που με φιλοξένησε και φάγαμε μαζί την πίκρα του 4-0 λίγο αργότερα, έχει κάνει κάποιες καλές αγορές τα τελευταία 2-3 χρόνια από ένα συγκεκριμένο κατάστημα στο Λονδίνο και είχε πρόσκληση για ένα κλειστό event λίγες ώρες πριν τον αγώνα.
Το κατάστημα είχε πολλές μάρκες όπως Rolex, Cartier, JLC, Roger Dubuis, Blancpain, Breguet, ALS, Patek Philippe, Ω.
Εντύπωση μου έκανε πως στην ερώτηση μου αν μπορούμε να δούμε και AP μου είπαν πως δεν έχουν επειδή το κατάστημα έχει Patek.
Άρα μάλλον αυτές οι 2 μάρκες δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα κατάστημα, μάθαμε και κάτι.
Πάμε στο ζουμί.
Στο spot της ALS υπήρχαν σχεδόν όλα τα ρολόγια της εταιρίας, κάτι που μου προκάλεσε εντύπωση.
Στη Rolex και την Patek δεν είδαμε σχεδόν τίποτα.
Έπαθα πλάκα με το Zeitwerk το οποίο είδα μόνο...
Και κάπου εκεί άρχισαν τα όργανα.
Βλέπω σε άλλη βιτρίνα, 2 Datograph. Ήταν το UP/DOWN και το Perpetual.
To Perpetual με deployant buckle όπου μας το ρυθμίζει ο πωλητής και το άλλο με απλό pin buckle.
Με το UP/DOWN πραγματικά ερωτεύτηκα.
Έπαθα το σοκ της ζωής μου.
Δεν έχω εντυπωσιαστεί ξανά τόσο πολύ από ρολόι.
Το βάρος του μεγάλο, αλλά με τέλεια ισορροπία στον καρπό, το ύψος επίσης μεγάλο αλλά μου αρέσουν τα ψηλά ρολόγια και τέλος η μηχανή είναι πραγματικό εργοστάσιο. Απίστευτο ρολόι.
Ευτυχώς ρώτησα την τιμή και συνήλθα.
Μόλις 74.000 λίρες.
Το Perpetual είχε 114.000 ή 118.000 λίρες, δεν είμαι σίγουρος.
Δεν τράβηξα φωτογραφίες, ίσως και καλύτερα...
Για το UP/DOWN μου είπε ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα παραλαμβάνουν 1-2/έτος κι ότι είμαστε τυχεροί που το πετύχαμε.
Δεν είμαι σίγουρος ότι τον πιστεύω.
Είχαν τα περισσότερα ρολόγια της εταιρίας σε στοκ, όταν είδα πως σε άλλες εταιρίες έλειπαν τα βασικά κομμάτια.
Όπως και να έχει, ήταν πραγματικά μοναδική ευκαιρία και βρήκα ένα ρολόι που θα με στοιχειώνει στις ωρολογιακές μου αναζητήσεις.