Επίσκεψη στη μπουτίκ A. Lange-Söhne (Σιγκαπούρης) νωρίτερα σήμερα:
Δεν δοκίμασα άλλο κομμάτι, το Odysseus ήταν αρκετό. Τα υπόλοιπα τα έχω δοκιμάσει, τα περισσότερα, συν το Dato βέβαια που κατείχα.
Κουβεντιάσαμε με την sales associate που γνωρίζω από το 2013, επί όλης της ύλης. Μου είπε "...
εσείς όλοι ερχόσασταν παλιά εδώ και είχατε πραγματικό ενδιαφέρον για ρολόγια, τώρα δεν είναι καθόλου έτσι - μπαίνουν μέσα καινούργιοι πελάτες 22 ετών ή και λίγο μεγαλύτεροι και λένε 'θέλω αυτό'... ...οι περισσότεροι κάτοχοι crypto portfolios..."
Μου ανέφερε επίσης πως super VIP πελάτες, που από παλιά έχουν 15-20 ή και παραπάνω κομμάτια, είναι αυτοί που χωρίς συζήτηση τους δόθηκαν τα πρώτα κομμάτια Odysseus που παρελάμβανε η μπουτίκ.
Η τιμή του ρολογιού είναι αστεία για τη δουλειά και το όνομα που κουβαλά, περί τα S$42,000 ήτοι €30k με το τωρινό χαμηλό rate του Ευρώ. Λίστες ανοικτές για 1815 και Lange 1, αλλά ίσως κάτι πιό γρήγορο γίνει αν κανείς είναι ευγενικός κι έχει σχέση με τη boutique. Πολύ σημαντικό αν κανείς θέλει να μπει στο παιχνίδι είναι να κάνει ό,τι κάνει με ένα μόνο point of contact, με μία δηλαδή boutique, σταθερά.
To ρολόϊ που δοκίμασα ήταν παραγγελία που είναι έτοιμη να παραδοθεί και χωρίς να το ζητήσω μου το έβγαλε ευγενικά να το δοκιμάσω με προσοχή λόγω της σχέσης με τη μπουτίκ και τα 7 χρόνια που είχα να περάσω αυτοπροσώπως.
Τώρα για το ρολόϊ καθεαυτό: Ωραία κάθεται, ελαφρύ μου φάνηκε (που δεν μου άρεσε αυτό πολύ), το dial είναι φυσικά από άλλο πλανήτη για τέτοιο καθημερινό ατσάλινο ρολόϊ, το clasp δεν με εντυπωσίασε, τα χρήματα θα τα έδινα χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά γιατί είναι φθηνό για αυτά που προσφέρει όπως και δυσεύρετο κι όχι γιατί το θέλω στον καρπό μου....
Αυτά.