Αποστολέας Θέμα: Απ: Η Συλλογή μου σχολια-αποψεις  (Αναγνώστηκε 15242 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
Απ: Η Συλλογή μου
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 23, 2009, 03:32:55 μμ »
Αγαπητέ φίλε viwow,
επειδή αρχίζουμε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα θα αναφέρω τα εξής:
Στην αρχή ανέφερα ότι δεν απαξιώνω καμία εταιρία πράγμα που σημαίνει ότι
κανένας σας δεν το πρόσεξε.Δεν ταυτίζω τίποτα, το σχόλιο μου ήταν γενικό
και αφορούσε την ελληνική αγορά ρολογιού.'Οσον αφορά την JLC την θεωρώ
μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο και θέλω να αγοράσω κάποιο μοντέλο
μελλοντικά.Αν είσαι επαγγελματίας του χώρου σίγουρα έχεις και άλλη άποψη για το ρολόι
ως έννοια.Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να ψάχνω τα ρολόγια που θελω να αγοράσω στις καλύτερες τιμές που
μπορώ να τα βρώ γιατί έχω τις άκρες να το κάνω.Δεν υπάρχει λόγος να δώσω σε οποιονδήποτε ωρολογοποιό
το κέρδος των 3.000,00€ π.χ.  που υπάρχει από την διαφορά αντιπροσωπείας και μεταπωλητή.
Επειδή θεωρώ ότι ερχόμαστε σε αντιπαράθεση  πράγμα το οποίο προανέφερα ότι δεν θα ήθελα ας κλέισουμε
εδώ αυτή τη συζήτηση.Η πρόθεσή μου ήταν και είναι φιλική.

Φιλικά
Girard

Αποσυνδεδεμένος mastersurgeon

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 23, 2009, 05:44:19 μμ »
Μια μέρα πάω στον ψαρά μου νωρίς νωρίς το πρωί για να ψωνίσω σαρδέλες που τις είχα πεθυμίσει. Μου λέει: "'Εχω αλανιάρα φρέσκια τσιπούρα με 16 ευρώ". Του λέω: "Δε θέλω σήμερα τσιπούρα. Αλλά πως κι έτσι φτηνή;" "Είχε τόση πολλή ψαριά χθες, που την σκότωναν στη σκάλα" μου απαντάει. Μετά από τρεις ημέρες ξαναπερνάω και πως το φέρνει η κουβέντα για τις φτηνές τσιπούρες μου λέει: "Τις προάλλες δεν μπορούσα να τις πουλήσω και μου μείνανε. 'Ετσι χθές τις έβαλα 28 ευρώ και φύγανε σε μια ώρα" !!!

once Ελληναρας,always Ελληναρας....

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 23, 2009, 06:24:07 μμ »
  Γιατί όλες μας οι αγορές πρέπει να χαρακτηρίζονται από την λογική, τον υπολογισμό, την προτίμηση προς το κοινώς αποδεκτό και καταξιωμένο , την αναγνωρισιμότητα και την όποια ιστορία του προιόντος ή της φίρμας κλπ. και δεν βάζουμε πάνω-πάνω, πολύ ψηλά στα κριτήριά μας το συναίσθημα και αυτό το ''κλικ'' που σου κάνει ένα προιόν μόλις το δεις, που σε κάνει να θες οπωσδήποτε να το αποκτήσεις , ακόμα κι αν δεν αξίζει τα λεφτά του ??
  Νομίζω ότι στην αγορά ενός ρολογιού , αυτός ο τρόπος σκέψης αντιπροσωπεύει την μεγάλη μάζα των αγοραστών, λίγοι είναι οι πολύ ψαγμένοι !! Γι' αυτό και οι fashion φίρμες πουλάνε σαν ζεστό κουλούρι !! Ούτε χρειάζεται να είσαι ειδικός σε κάτι για να το αγοράσεις , αυτό έλειπε !! Girard, συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο σκέψης σου, βρίσκω πανέμορφη τη συλλογή σου, αποτελείται από ετερόκλητα κομμάτια, που σημαίνει ότι αγοράστηκαν με συναίσθημα και δεν είσαι ''κολλημένος'', και σου εύχομαι να την πολλαπλασιάσεις σύντομα !!
  Τελικά το να κατασκευάζει μια εταιρεία in house μηχανές είναι πάντα πλεονέκτημα ??????
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 23, 2009, 08:50:16 μμ »
Αγαπητέ trelovet. Δεν νομίζω οτι "αντιστάθηκε" κανείς στο δικαίωμα του οιουδήποτε να αγοράζει ότι θέλει και να έχει τον δικό του τρόπο σκέψης και επιλογής των ρολογιών του.

Φοβάμαι οτι αρχίζουμε πάλι να μπερδεύουμε τα γεγονότα. Μέχρι το 39ο ποστ όλα έβαιναν ομαλά. Εγώ δεν "καταλήγω οτι ο καθένας αγοράζει ότι θέλει". Αυτό είναι προφανές. Απλά στο 39ο ποστ ο φίλος Giraid χαρακτήρισε υπερτιμημένο το Daytona, (το οποίο αγοράζει κανείς σήμερα στα μισά λεφτά από το Edox Κoenigsegg) και άσκησε κριτική για τις τιμές και την αξία των εταιρειών ΥΩ καταλήγοντας στην ελληνική αγορά, λες και τα Parmigiani αν είναι υπερτιμημένα, το κάνουν αυτό μόνο στην Ελλάδα. Δεν γίνεται την ίδια στιγμή να διεκδικείς το δικαίωμα να αγοράζεις ότι θέλεις χωρίς κριτική, αλλά να κριτικάρεις μερικά από τα πλέον καταξιωμένα ρολόγια και τον χώρο της ΥΩ συνολικά. Δεν πρέπει για να χαρούμε το ρολόι μας να πείσουμε τους πάντες οτι αυτοί που αγοράζουν Daytona, Parmigiani ή το ρολόι των 400.000 είναι κορόιδα. Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν το ρολόι που τους αρέσει; Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά μπροστά στο ίδιο φαινόμενο. Κάποιο μέλος μιλάει για τα ρολόγια του. Μετά ασχολείται για το αν είναι σωστή η τιμή του Daytona και του Parmigiani. Μετά αν αξίζει το ρολόι των 400.000 ευρώ. Και όταν απαντήσει κανείς με επιχειρήματα στα σχόλιά του για τα ρολόγια που "έθαψε" (θα μου επιτραπεί η έκφραση) διαμαρτύρεται οτι έχει το δικαίωμα να αγοράζει ότι θέλει. Μα ποιός το αμφισβητεί; Εκεί διαφωνήσαμε;

Τέλος όσον αφορά την επιλογή των πολλών θα σου πω κάτι που έχω γράψει πολλές φορές. Αν δεις μια παλιά ελληνική ταινεία θα παρατηρήσεις οτι ο Βέγγος φοράει πουκάμισο και σακκάκι σε άψογο μήκος στο μανίκι και ποίζει το γκαρσόνι. Αν δεις την τελετή απονομής των Όσκαρ θα δεις οτι οι μεγαλύτεροι stars του πλανήτη φορούν στις ημέρες μας την σηματνικότερη στιγμή της ζωής τους σακκάκι και πουκάμισο σε λάθος μήκος. Δεν μπορούμε έτσι λοιπόν (από ανεξήγητο λαικισμό;) να δεχόμαστε την επιλογή του μέσου όρου ως υπέρτατο κριτήριο. Και σίγουρα είμαστε εδώ για να μοιραζόμαστε απόψεις. Διαφορετικά, αν μείνουμε στο ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει, γιατί να μάθουμε τι έκανε, αν δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε; Και με αυτό δεν αναφέρομαι στα ρολόγια του Girard, αλλά στο πως έκρινε τα άλλα, αυτά που δεν επέλεξε. Ούτε είναι λογικό να φτάνουμε στο ερώτημα αν είναι πλεονέκτημα να έχει μια εταιρεία δικές της μηχανές.

Παρεπιπτόντως, επειδή έγραψες οτι
"Πόσο πολύ δουλειά να έχει ένα ρολόι και πόσο να κοστίζουν τα υλικά του για να φθάνει την τιμή των 400.000,00 € ή κάποια άλλη?(Άλλοι με αυτά τα χρήματα
αγοράζουν σπίτι, αυτοκίνητο κ.λ.π)...."
ενώ το ρολόι που έχεις κάτω από το όνομά σου, Girard, το Quadruple Tourbillon των Robert Greubel και Stephen Forsey αγγίζει τα 300.000 αν θυμάμαι καλά. Μήπως δεν είναι ένα αριστούργημα ή θα πρέπει να ψάξουμε πόσο στοίχισαν τα υλικά του, ή να το συγκρίνουμε με ένα τριάρι στο Παγκράτι;

Φιλικά

Κωστής
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 23, 2009, 09:15:50 μμ από VIWOW »
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 24, 2009, 12:42:04 πμ »
εαν ο Girard ηθελε απλα να μας δειξει τα ρολογια του και το θεμα χαλασε με αλλα ασχετα σχολια,μπορει να το πει και θα σβηστουν ολα

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 24, 2009, 12:50:29 πμ »
επισης εαν θελουμε να ποσταρουμε ρολογια <συλλογης> μας,ας ποσταρουμε τουλαχιστον αληθινες δικες μας φωτο,ετσι για να τα βλεπουμε και στο χερι του κατοχου.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: Η Συλλογή μου σχολια-αποψεις
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 24, 2009, 01:38:54 πμ »
επισης εαν θελουμε να ποσταρουμε ρολογια <συλλογης> μας,ας ποσταρουμε τουλαχιστον αληθινες δικες μας φωτο,ετσι για να τα βλεπουμε και στο χερι του κατοχου.
Πολύ σωστό !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
Απ: Απ: Η Συλλογή μου σχολια-αποψεις
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 24, 2009, 10:18:28 πμ »
Συμφωνώ απολύτως!

Πάντως ένα 3άρι στο Παγκράτι - εάν είναι προς την Ρηγίλης ή και για επαγγελματική στεγη  - μπορεί να κάνει και πιο ακριβά. Το ερώτημα είναι εάν αξίζει περισσότερο από ένα νεόδμητο εξάρι στο Ιλιον, που έχει τα μισά λεφτα και μπορεί και πιο λίγα. Αλλά και πάλι, περί ορέξεως κολολυθοκεφτέδες τουρμπιγιόν....... ;)

Ευχαριστούμε τον Ζεραρ που τόσο ευγενικά μοιράστηκε την συλλογή του μαζί μας.

Αποσυνδεδεμένος Girard

• 38mm case
  • Graham-GMT_Alarm
    • Προφίλ
Απ: Η Συλλογή μου σχολια-αποψεις
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 24, 2009, 01:21:19 μμ »
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα για άλλη μια φορά,

Κατ' αρχήν θέλω να διευκρινίσω ότι δεν παρεξηγήθηκα με την άποψη κανενός μέλους από το forum,άλλωστε αυτή δεν είναι η κεντρική ιδέα του χώρου αυτού να εκφράζει ο καθένας την άποψη του για το ρολόι,άρα δεν χρειάζεται να σβηστεί τίποτα!
Εξ' αρχής πριν κάνω την κύρια παράθεση ήξερα ότι κάποιοι θα ενοχληθούν, όσον αφορά τις φίρμες των ρολογιών.
Δεν θα επαναλάβω την άποψη μου για το ρολόι την έχω προαναφέρει.Εκείνο που με ενόχλησε είναι ότι παρεξηγήσατε τι ήθελα να
παραθέσω και βάσει ανακριβειών και παραγράφων μεμονωμένα θέσατε άλλα θέματα!Ανέφερα κάπου ότι οι ETA είναι καλύτερες από τις in house calibres?Aπαξίωσα κάποια φίρμα και μου επιτεθήκατε κάποιοι από εσας(ειδικά για κάποια φίρμα συγκεκριμένη).Πήρατε τα παραδείγματα που έθεσα και τα κανατε "ρόμπα".Απλά ήθελα να θέσω την υπερτίμηση που υπάρχει στην τιμή των ρολογιών (γενικά)μέσα στην Ελληνική αγορά καθώς και την "υπερβολή" να δώσει κάποιος ένα υπέρογκο ποσό για την αγορά ενός ρολογιού.Όσοι από εσάς βλέπουν ως λογικές τις τιμές για κάποια ρολόγια, μπορείτε να ανταποκριθείτε σε μια τέτοια αγορά?Τέλος παντων.

Όταν αποφάσισα να ανεβάσω αυτήν την ρημαδοσυλλογή, ασχολήθηκα μισή μέρα για να ανεβάσω κατά κύριο λόγο ευδίακριτες φωτογραφίες που να αναδυκνείουν τα ρολόγια.Από την πρώτη μέρα κάποιοι ζήτησαν να ανεβάσω φωτογραφίες(καρπού).Τελικά κύριοι αυτού του είδους οι φωτογραφίες τι εξυπηρετούν?Αμφιβάλλουμε ο ένας για τον άλλο αν έχει τα ρολόγια που ισχυρίζεται ότι έχει?Και τελικά από αισθητικής άποψης είναι ωραίο αυτό το θέαμα?Εγώ προσωπικά όταν χαζεύω το ρολόι που φοράω,η οπτική μου γωνία περιορίζεται μόνο σε αυτό και τίποτε άλλο.Παρ'ολα αυτά και λάθος μου ανέβασα μια μέρα ένα ρολόι στο θέμα "τι φοράμε σήμερα"πράγμα που δεν το ξανακάνω.Μου αρκεί που το βλέπω εγώ και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το επιδείξω σε κανέναν.Άποψή μου και δεν παρεξηγώ κανέναν.

Φίλε VIWOW όσον αφορά εσένα δεν θα απαντήσω σε καμία παράθεση και σε κανένα θέμα αν δεν ξεκαθαρίσεις τη θέση σου στο αν είσαι κοσμηματοπώλης ή όχι για να μιλήσουμε στο επίπεδό σου (και μην με προκαλείς άλλο)!!!!
Υ.Γ.Και επειδή σου αρέσουν τα υστερόγραφα σου παραθέτω το εξής:
 Για να είσαι συνδεδεμένος από το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ στο forum και να σκέφτεσαι τι απάντηση θα μου δώσεις μάλλον δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις και φτιάχνεις θέματα μόνος σου από το πουθενά. Μάλλον αγαπητέ φίλε έχεις χάσει το νόημα της ζωής!!!!

Φιλικά και χωρίς διάθεση παρεξήγησης με κανέναν από το forum
Girard