συμφωνώ σε όλα 100% ... έχω την ίδια άποψη για τα Νοmos ...
οι χειροποίητες in-house μηχανές σε σχέσει με μηχανές κονσέρβα μαζικής παραγωγής δικαιούνται ένα έξτρα κόστος...!!!
Καλησπέρα αγαπητέ capt-dim, καλησπέρα και σε όλους τους φίλους.
Θέλω να πιστεύω πως η επιλογή των λέξεων: χειροποίητες in-house / κονσέρβα μαζικής παραγωγής, δεν έχουν σκοπό τον διαχωρισμό καλού και κακού / αξίας και τιποτένιου / πλούτου και μάζας / υψηλής ωρολογοποιίας και πανεριού, κ.λπ. κ.λπ.
Ειδικά για μηχανές που τις έχουν ξεσκίσει στην αντιγραφή, για μηχανές που -όπως διαβάζω, γιατί δεν ξέρω από πείρα- έχουν αποδείξει την αξία τους και με κόστη πραγματικής αξίας.
Βρήκα ένα γαλλικό βιβλίο στο ράφι, ένα άλμπουμ με ρολόγια από το 1940 έως το 2000. Είδα αναφορές και αποθέωση, για ρολόγια ελάχιστης αξίας μέχρι σε τιμές απλησίαστες. Θέλω να καταλήξω στο εξής: τι θα προτιμούσατε, μία παρέα που βλογάει τα γένια της με συλλογές -ας πούμε- έως 50, 60, 80 χιλιάδων ευρώ, για 5, 6 ρολόγια ή μία έμπειρη ομάδα ερασιτεχνών όπου αγαπούν πραγματικά την ωρολογοποιία και σέβονται την ιστορία της;
Ο διαχωρισμός πάντα υπάρχει και καλώς υπάρχει, υπάρχει όμως και η λογική και το πάθος.