H αγορά ενός μηχανικού ρολογιού συνεπάγεται κάποια μειονεκτήματα:Σέρβις,μειωμένη ακρίβεια,αυξημένο κόστος. Από την άλλη όμως απκτάς ένα αντικείμενο με το οποίο αναπτύσσεις μία πιο προσωπική σχέση,είναι ένα αντικείμενο που "δένεται" μαζί σου και που, αν όλα πάνε καλά, θα το κληροδοτήσεις και στην επόμενη γενιά. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Το να αγοράσεις ένα quartz με αφορμή τον γάμο σου το βρίσκω ελαφρά ανούσιο. Αφού πρόκειται να αγοράσεις ρολόι, καλύτερα να πάρεις κάτι σημαντικό που θα μείνει.
Τώρα για το θέμα "καλύτερος μηχανισμός".Ούτε εγώ ξέρω τίποτε σχετικό με τους μηχανισμούς, οπότε θα σου παραθέσω το δικό μου σκεπτικό όταν αγόρασα:
Ήθελα να αγοράσω ένα Omega, αυτό ήταν δεδομένο. Είχα μία προτίμηση στα speedmaster. Από εκεί και πέρα κοίταξα τί έβρισκα στα χρήματα που διέθετα. Ο μηχανισμός δεν με απασχόλησε τόσο πολύ, γιατί σε μία τέτοια μάρκα, σε αυτά τα χρήματα, είναι λίγο δύσκολο να μη σου βγει καλό. ΕΠειδή όμως πάντα υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, ρώτησα σε αυτό το τιμημένο forum, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αφού λοιπόν διαπίστωσα ότι ο 7751 είναι ένας γνωστός και αξιόπιστος μηχανισμός, το αγόρασα.
Για κανένα omega δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια ως προς τους μηχανισμούς τους. Οπότε μάλλον το κριτήριό σου πρέπει να είναι η εμφάνιση και οι λειτουργίες που θα ήθελες, σε συνδυασμό με το ποσό που διαθέτεις.
Είναι γνωστό ότι ο co-axial είναι καλύτερος μηχανισμός, για αυτό και κοστίζει περισσότερο,αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς και για τους υπόλοιπους μηχανισμούς της omega. Άφοβα μπορείς να αγοράσεις ή το professional ή το day-date.