Αποστολέας Θέμα: OMEGA  (Αναγνώστηκε 1964512 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: OMEGA
« Απάντηση #180 στις: Ιούλιος 25, 2007, 12:29:03 μμ »
Φιλε Γιωργο το ΒΑ εχει οντως coaxial μηχανη ενω το Day Date μαλλον οχι. Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι και τοσο γνωστης των ορολογιακων μηχανισμων. Το day date που δενεται να ειναι πιο προσιτο σε τιμη πως σας φενεται?
http://www.omegawatches.com/index.php?id=304&pos=4&no_cache=1

Το day date το υπολογιζω κατω απο 2000Ε αγορα οποτε ειναι πιο κοντα μου ως αγορα. Πιστευετε οτι με κοστος 1500 εως 2000 Ευρω μετρητα μπορω να κοιταξω και κατι αλλο απο Omega Speedmaster? Η συγκεκριμενη μαρκα μου φενεται πολυ καλη το ιδιο και η σειρα. Για παραδειγμα η σειρα seamaster δεν μου αρεσει και τοσο.
Να προσθεσω οτι καθημερινο μου ρολοι ειναι ενα Tissot Professional PR 100 χρονογραφος με ανθρακι καντραν. Το ρολοι αυτο ηταν δωρο της μητερας μου οταν περασα στο πανεπιστημιο εδω και 13 χρονια. Εχω μεινει απιστευτα ευχαριστημενος. Απλα θελω το καινουργιο μου ρολοι να ειναι κατι καλυτερο και πιο σικ.
Ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση και οποια βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Ιούλιος 25, 2007, 12:32:04 μμ »
moonwatch ,speedmaster pro τοτε
byezzzzzzzzzz

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Ιούλιος 25, 2007, 12:55:48 μμ »
Επειδή προτιμώ τα αυτόματα θα συμφωνήσω με την πρότασή σου nilaz.

Καλό θα ήταν αν καταλήξεις  σε αυτό να βάλεις στο χέρι σου το ίδιο αλλά με το μαύρο καντράν, Σίγουρα θα δείχνει διαφορετικό  από Το Tissot.

@ george_  πολύ σωστή πρόταση αλλά είμαι των αυτομάτων.....
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Ιούλιος 25, 2007, 01:49:11 μμ »
για σου φίλε, καλώς όρισες και σιδεροκέφαλος…

Το day-date είναι μια παραλλαγή του moonwatch με  σχεδιαστικό στυλ 60’s, αντίθετα το broad arrow έχει γλυκάνει τις γραμμές του και είναι πιο «μοντέρνες».

προσωπικά προτιμώ το day-date γιατί μου αρέσει αυτή η γραμμή, το broad arrow όμως είναι εξίσου όμορφο…

Οποίο και να διαλέξεις θα είναι εξαιρετικό !
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Ιούλιος 25, 2007, 02:13:58 μμ »
Εαν δεν κανω καποιο λαθος το professional ειναι κουρδιστο ενω το day date και το ΒΑ ειναι αυτοματα μεσω της κινησης του χεριου. Απο την αλλη μου αρεσει αρκετα που το pro ειναι διαφανο απο πισω ενω τα αλλα οχι... Θα μαθω και τιμες και θα σας πω. Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Ιούλιος 25, 2007, 04:06:26 μμ »
καλοσωρισς nilaz και απο μενα...
τα παιδια σου εκαναν σημαντικες παρατηρησεςι και προτασεις, απο κει και περα εξαρταται απο το προσωπικο σου γουστο και τη τσεπη σου..
παντως και εγω εχω το speedmaster αυτοματο και ειμαι ευχαριστημενος ..

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιούλιος 25, 2007, 06:52:55 μμ »
Φιλε nilaz,καλως ορισες και καλα στεφανα O:)
Η γνωμη μου,μια φορα παντρευεσαι(συνηθως),παρε αυτο που σ αρεσει πιο πολυ,τοσα εξοδα εχουν οι γαμοι,ας μπει κι αυτο μαζι τους.
Θελω να πω με δυο κουβεντες......παρε το BroadArrow :respect:

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιούλιος 25, 2007, 08:53:11 μμ »
Παράθεση από: "kazushi"
Το day-date είναι μια παραλλαγή του moonwatch με  σχεδιαστικό στυλ 60’s, αντίθετα το broad arrow έχει γλυκάνει τις γραμμές του και είναι πιο «μοντέρνες».

Μοντέρνες οι γραμές του ΒΑ? Μα είναι ρέπλικα του ομώνυμου μοντέλου από το '57:

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιούλιος 25, 2007, 09:38:01 μμ »
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον. Πραγματικα επειδη δεν γνωριζω και τοσα για ρολογια (σε αντιθεση με αμαξια και ικτυα κινητης τηλεφωνιας) με εχετε βοηθησει απιστευτα. Θεωρω οτι για να συγκρινετε στο διαδυκτιο το ΒΑ με το Rolex Daytona (αντιστοιχο ρολοι με τριπλασιο κοστος) τοτε το ΒΑ ειναι οντως καταπληκτικο. Απο την αλλη μολις μιλουσα με ενα φιλο που εχει το speedmaster moon και μου ειπε οτι θελει καθε 2 χρονια σερβις που στοιχιζει 300 Ε για λυπανση του μηχανισμου. Με προετρεψε να παρω ρολοι με μπαταρια μιας και θεωρει αδικο καυε 2 χρονια να το πηγαινει για σερβις. Φυσικα ανανεωνεται και η εγγυηση μου ειπε.
Ξερω οτι το moon απο το ΒΑ εχουν εντελως διαφορετικο μηχανισμο 3313 coaxial για το ΒΑ και 3606 για το day date, 1863 για το professional moon.
Θεωρειται οτι ο μηχανισμος 33χχ ειναι αρκετα καλυτερος ωστε να μην ανησυχω και να το παρω? Μου ειπαν οτι οι coaxial μηχανισμοι ειναι η προσπαθεια της omega μα πλησιασει την rolex και αλλες εταιρειες για ατο και το αρκετα μεγαλυτερο κοστος σε σχεση με τους απλους μηχανισμους.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιούλιος 26, 2007, 09:10:14 πμ »
H αγορά ενός μηχανικού ρολογιού συνεπάγεται κάποια μειονεκτήματα:Σέρβις,μειωμένη ακρίβεια,αυξημένο κόστος. Από την άλλη όμως απκτάς ένα αντικείμενο με το οποίο αναπτύσσεις μία πιο προσωπική σχέση,είναι ένα αντικείμενο που "δένεται" μαζί σου και που, αν όλα πάνε καλά, θα το κληροδοτήσεις και στην επόμενη γενιά. Τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Το να αγοράσεις ένα quartz με αφορμή τον γάμο σου το βρίσκω ελαφρά ανούσιο. Αφού πρόκειται να αγοράσεις ρολόι, καλύτερα να πάρεις κάτι σημαντικό που θα μείνει.
Τώρα για το θέμα "καλύτερος μηχανισμός".Ούτε εγώ ξέρω τίποτε σχετικό με τους μηχανισμούς, οπότε θα σου παραθέσω το δικό μου σκεπτικό όταν αγόρασα:
Ήθελα να αγοράσω ένα Omega, αυτό ήταν δεδομένο. Είχα μία προτίμηση στα speedmaster. Από εκεί και πέρα κοίταξα τί έβρισκα στα χρήματα που διέθετα. Ο μηχανισμός δεν με απασχόλησε τόσο πολύ, γιατί σε μία τέτοια μάρκα, σε αυτά τα χρήματα, είναι λίγο δύσκολο να μη σου βγει καλό. ΕΠειδή όμως πάντα υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, ρώτησα σε αυτό το τιμημένο forum, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αφού λοιπόν διαπίστωσα ότι ο 7751 είναι ένας γνωστός και αξιόπιστος μηχανισμός, το αγόρασα.
Για κανένα omega δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια ως προς τους μηχανισμούς τους. Οπότε μάλλον το κριτήριό σου πρέπει να είναι η εμφάνιση και οι λειτουργίες που θα ήθελες, σε συνδυασμό με το ποσό που διαθέτεις.
Είναι γνωστό ότι ο co-axial είναι καλύτερος μηχανισμός, για αυτό και κοστίζει περισσότερο,αλλά  δεν χρειάζεται να ανησυχείς και για τους υπόλοιπους μηχανισμούς της omega. Άφοβα μπορείς να αγοράσεις ή το professional ή το day-date.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιούλιος 26, 2007, 09:30:07 πμ »
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου Voodooman. Θεωρω οτι με καλυψες. Δεν σκεφτηκα ποτε μου να αγορασω ενα quartz ρολοι μιας και απο μικρο παιδακι εχω ενα ρολοι στο χερι μου και γενικα μια τρελα. Δεν λεω δεν γνωριζω και τοσα πολλα για ρολογια αλλα τουλαχιστον προσπαθω να μαθω. Πιστευω οτι θα κινηθω μεταξυ των τριων μοντελων αναλογα με την τιμη, την διαθεσιμοτητα και το πως δειχνουν πανω στο χερι μου (BA, day date, pro). Τελος θα ηθελα να μου πειτε την ταπεινη σας αποψη για το χρωμα του καντραν. Μαυρο η ασπρο? Το ρολοι θα ειναι για καθημερινη χρηση στο γραφειο. Το καθημερινο μου ντυσιμο ειναι δυστηχως η ευτυχως πουκαμισο, γραβατα. Ξερω οτι το χρωμα ειναι υποκειμενικο απλα θα ηθελα την γνωμη σας. Ευχαριστω πολυ για βοηθεια. Ευχομαι συντομα να καταληξω και να αρχισω να προσφερω και εγω ενεργα στο φορουμ τις εμπειριες μου και τις γνωσεις μου.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιούλιος 26, 2007, 10:16:13 πμ »
Σχετικά με το χρώμα, αυτό και αν είναι τελείως υποκειμενικό...
Προσωπικά είχα αποκλείσει εξαρχής την στεφάνη στο χρώμα του μετάλλου, την ήθελα οπωσδήποτε βαμμένη στο χρώμα του καντράν.
Τώρα για το καντράν το λευκό δεν μου άρεσε, γενικά δεν μου αρέσουν τα λευκά καντράν. Το μπλε το είχα σκεφτεί αρκετά, αλλά δεν το προτίμησα, ίσως γιατί είναι κυρίως χαρακτηριστικό των seamaster. Παρόλα αυτά, επειδή είναι αρκετά σκούρο, δεν το έβρισκα άσχημο.
Προτίμησα το μαύρο και γιατί κάνει καλύτερη αντίθεση με τους δείκτες αλλά και για "ιστορικούς" λόγους. Εφόσον το moonwatch βγαίνει σε μαύρο, είπα να το πάρω και εγώ σε μαύρο, αν και δεν έχουν καμμία σχέση τα δυό τους.
Γενικά έτσι όπως τα λέω (μαύρα ή μπλε και η στεφάνη και καντράν) το ρολόι δείχνει πιο σπορ κατά τη γνώμη μου, ενώ το λευκό με την μεταλλική στεφάνη μου χτυπάει ως πιο επίσημο.
Το professional κουρδίζει με το χέρι, έτσι;;;Σ'το λέω, γιατί εγώ το είχα ξεχάσει, και ευτυχώς που μου το θύμισε η πωλήτρια και το απέφυγα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιούλιος 27, 2007, 07:06:53 πμ »
BA caliber 3303,no coaxial.f.piguet
to coaxial ειναι escapement οχι μηχανη.οσον αφορα τον 7750 Voodooman δεν ειπε κανεις οτι ειναι κακος απλα ο 3303 ειναι καλυτερος και πιο μοντερνος σε καποιες τεχνικες λυσεις οπως το ελευθερο σπιραλ π.χ.
δε καταλαβα τη φραση .. μου το θύμισε η πωλήτρια και το απέφυγα!!!!!
γιατι να το αποφυγεις?αυτο ειναι το ρολοι κραχτης και πανω σε αυτο πατησε για να πουλαει τα αυτοματα με την 7750.το να χεις κουρδιστο ρολοι δεν ειναι βασανο,απλα καθε πρωι ο κατοχος μπορει να κουρδιζει το ρολοι του και να ειναι οκ.

nilaz ποιος τα λεει αυτα για το σερβις?καθε 2 χρονια?δε νομιζω ,εγω ξερω οτι ισχυει οτι και για τα αλα ρολογια ,5-7 χρονια,ΚΑΤΙ αλλο σημαντικο δε σου ανανεωνουν την εγγυηση για 2 χρονια αλλα σου δινουν με το σερβις εγγυηση καλης λειτουργιας για την δουλεια που εκαναν και ειναι υποχρεωμενοι.

τα ρολογια που καποιος θα ηθελε να αποκτησει απο την σειρα ειναι το pro kai to BA,αυτη η ταση που θα βρεις στα διεθνη φορα,δε νομιζω να ναι τοσο τυχαιο

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Ιούλιος 27, 2007, 08:12:58 πμ »
Φιλε μου Γιωργο, θεωρω οτι οι συμβουλες και πληροφοριες που διαλεξα σε 3 ημερες στο φορουμ θα χρειαζομουν 3 χρονια για να ψανχω στο ιντερνετ (σαν ασχετος απο ρολογια). Καποιες παρατηρησεις μετα απο μια επισκεψη μου σε dealer της omega.
1) Το pro http://www.omegawatches.com/index.php?id=303&details=1&ref=35735000&no_cache=1
το βρηκα 2300 Ε.
2) Το ΒΑ http://www.omegawatches.com/index.php?id=300&details=1&ref=32110425002001&no_cache=1
το βρηκα 3200 Ε. Ισως να το παζαρεψω λιγο ακομα μιας και η αγορα θα ειναι μετρητα. Το συγκεκριμενο ειναι με coaxial escapement διχως να ξερω τι ειναι αυτο. Απλα απο οτι εχω καταλαβει ειναι μια τεχνολογια που κανει τον μηχανισμο πιο ακριβειας με μειωμενες τριβες.
3) Το ΒΑ 3551.50.00 διχως coaxial με f.piquet το βρηκα 3000Ε. Θεωρω οτι για το ιδιο ρολοι με coaxial και χωρις η τιμη των 200Ε με ωθει στο coaxial.
4) Τελος το Day Date http://www.omegawatches.com/index.php?id=304&details=1&ref=32213000&no_cache=1
το βρηκα με 2000 Ε.
Απο τα γραφωμενα σας καταλαβαινω οτι πρεπει να κινηθω μεταξυ ΒΑ και pro. Ο λογος ειναι οτι ειναι σημεια αναφορας της Omega. Η χρηματικη διαφορα τους ειναι περιπου 1000 Ε οποτε δεν ξερω εαν αξιζει η διαφορα τους. Θα προσπαθησω να τα βρω και τα δυο να τα φορεσω να δω πως ειναι στο χερι μου.

Το τελευταιο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι εχτες φορεσα για 1η φορα ενα BA με δερματινο μπρασελε και μου εκανε τρομερη εντυπωση το ποσο ελαφρυ ηταν. Ενω με τον ατσαλινο μπρασελε νιωθω ενα βαρος (το tissot μου ειναι ατσαλινο και αυτο οποτε το εχω συνηθησει) οταν εβαλα το δερματινο ηταν πραγματικα σαν να μην φορουσα ρολοι. Απο εχτες μου μπηκαν και ιδεες για δερματινο μπρασελε. Ποια η γνωμη σας για αυτο? Το δερματινο μπρασελε κανει ενα ρολοι πιο επισημο?
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σε ολα τα επιπεδα.
Φιλικα,
Νικος

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Ιούλιος 27, 2007, 08:27:10 πμ »
απο τα 3 δηλαδη pro,ba,ba-coaxial.θεμα γουστου και χρηματων.στο μοντελο ΒΑ το coaxial.παρε το μπρασελε για τον εξης απλο λογο ,λουρι βρισκεις και καλη ποιοτητα απο αλλες μαρκες σε καλες τιμες αλλα το μπρασελε το original  σου ρχεται πιο φτηνα με την αγορα φορεμενο στο ρολοι.πρακτικα στο λεω,εκανα το ιδιο

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Ιούλιος 27, 2007, 08:32:07 πμ »
Πολυ σωστη παρατηρηση. Δεν το ειχα σκεφτει οτι μπορω να παρω ενα καλο δερματινο μπρασελε και να το αλλαζω... Ευχαριστω πολυ.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: Ιούλιος 27, 2007, 09:15:25 πμ »
Παράθεση από: "george_"
δε καταλαβα τη φραση .. μου το θύμισε η πωλήτρια και το απέφυγα!!!!!
γιατι να το αποφυγεις?αυτο ειναι το ρολοι κραχτης και πανω σε αυτο πατησε για να πουλαει τα αυτοματα με την 7750.το να χεις κουρδιστο ρολοι δεν ειναι βασανο,απλα καθε πρωι ο κατοχος μπορει να κουρδιζει το ρολοι του και να ειναι οκ.

Kολλήματα ενός ερασιτέχνη είναι αυτά φίλε goerge_!
Επειδή δεν είμαι (και δεν το βλέπω να γίνομαι) συλλέκτης, το ήθελα αυτόματο και  μου άρεσαν οι πλήρεις ενδείξεις ημερολογίου του day-date. Προφανώς το Broad Arrow έχει σημαντικότερο μηχανισμό και το Professional βαρύτερο όνομα,αλλά δεν είχα την πολυτέλεια να τα κυνηγήσω και το day-date μου φάνηκε καλή ευκαιρία με τόσες ενδείξεις σε αυτά τα χρήματα.
Οι τιμές της omega στα εξτρά λουράκια είναι απίστευτα παράλογες. Μου ζήτησαν €145 μόνο για την "μπούκλα", το deployment buckle!!!! Δεν τόλμησα να ρωτήσω πόσο έχει το δερμάτινο λουράκι, αλλά μια κατοστάρα θα την είχε και εκείνο...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Ιούλιος 27, 2007, 09:23:47 πμ »
ηταν προτασεις για την πιο σωστη επιλογη του ρολογιου,χωρις προθεση να θιξω κανενα,δεν νοιμιζω οτι ειναι ρολογια για συλλεκτες αλλα για ολους μας.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Ιούλιος 27, 2007, 09:44:13 πμ »
Φιλε Voodooman ποσο το πηρες τελικα το day date? Μπορεις να μου πεις ποιο μοντελο πηρες ακριβως? Τι ειναι η μπουκλα? Η προταση του Γιωργου για αγορα ατσαλινου μπρασελε και ενος εξτρα δερματινου (οχι omega απαραιτητα) μου φανηκε παρα πολυ καλη λυση. Εαν φυσικα ειναι ευκολη η αλλαγη του μπρασελε στο σπιτι και οχι σε αντιπροσωπο της omega.
Για τις τιμες που παρεθεσα τι πιστευετε εχεις που εχετε μεγαλυτερη εμπειρια?

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Ιούλιος 27, 2007, 10:27:43 πμ »
Παράθεση από: "nilaz"
Τι ειναι η μπουκλα?

Δεν ξέρω αν είναι δόκιμος όρος (προσωπικά θα προτιμούσα το "πόρπη"), αλλά είναι αυτό: http://www.ewatches.com/Information/Clasps.html#2