το co-axial ειναι συστημα διαφυγης και οχι μηχανισμος,.
ποιος ειπε το αντιθετο?
Tο συστημα διαφυγης της omega φημιζεται για τις μικρες απαιτησεις λιπανσης αρα μεγαλυτερη μακροζωια του μηχανισμου,μεγαλυτερα διαστηματα servis,λιγοτερες τριβες μεταξυ κινουμενων μερων.
καταρχην δεν ειναι της ομεγα.το αγορασε το co-axial από τον George Daniels.(
http://journal.hautehorlogerie.org/en/media/news/omega-unveils-its-calibres-8500-8501-2904.html )
ακομα εχουμε πει χιλιες φορες οτι μειωνονται οι φθορες του escapment και anchor wheel δεν σημαινει οτι μειωνονται οι φθορες κ σε ολα τα αλλα γραναζια.. πχ με το ροτορα κτλ τι γινεται? για πες μου?
Οσο για την ακριβεια θεωρω οτι το +6 sec ειναι πολυ καλη τιμη για μηχανικο ρολοι αν και με σωστη ρυθμιση μπορει να παει στο +2 sec.
εγω δεν την θεωρω καθολου καλη. αλλα οκ εγω εχω συνηθισει αλλιως.
Φιλε nomikosas μιας και εθιξες την τιμη η rolex πως δικαιολογει τις παλαβες τιμες της?
καταρχην εγω πιστευω οτι κ φτηνα τα πουλαει.. αλλα ειναι η μοναδικη εταρια που μπορει να κανει κατι τετοιο γιατι πουλαει ποσοτητες κ γιατι ειναι μη κερδοσκοπικος οργανισμος. φαντασου ποσα λεφτα σε ερευνες επενδυσε για να κανει τωρα το parachrom blu .. αντιθετα πχ η ομεγα πηρε ετοιμο
το co-axial... δλδ δεν εγινε κ καμια τρελη επενδυση.. ετοιμο το βρηκαν.. κ για πες μου ποσο κανει ενα απλο seamaster κ ενα seamaster με co-axial.. κ μετα πες μου γιατι να αγορασω το co-axial?
αυτο ειναι μονο μια (parachrom blu) απο τις πατεντες που εκανε απο το μηδεν η rolex κ ανεβασε το επιπεδο της ωρολογοποιιας.. εχει κανει απο παλαια ποσες αλλες κ οπως βλεπεις ενω θα μπορουσε να σταματησει κ απλα να πουλαει τα ρολογια της μονο κ μονο για το ονομα της , ομως αυτη επενδυει λεφτα για να κανει αυτο που λεμε ρολοι κ ωρολογοποιια ολο κ καλυτερη...
ακομα μια μηχανη ρολεξ ειναι καταρχην in house , δευτερον βρες μαρκα με inhouse μηχανες κ πες μου ποσο τις πουλαει? πχ για πες μου η inhouse μηχανη που εκανε κ καλα η omega ποσο κανει?
τριτον μια ρολεξ μηχανη εχει οπως εχουμε πει εχει Breguet hairspring!(οταν οι αλλοι βαζουν breguet ή ρολεξ φοραει parachrom blu ) , γέφυρα στο Balance! χρυσό Balance! microstela adjusting screws! ρυθμιζόμενη καθύψος γέφυρα Balance! 31 jewels ! snap changing date at 12 midnight! power reserve 50h! αποδοτικότερος αυτόματος μηχανισμός κουρδίσματος!
Φιλε nilaz δεν υπαρχει καλυτερος χρονογραφος απο τον Β.Α. σ αυτην την κατηγορια τιμης,αν θελεις μεγαλυτερο prestige παρε rolex η γιατι οχι cartier,αλλα αν θες Ρ Ο Λ Ο Ι τοτε παρε το Β.Α.
το σε αυτη την κατηγορια τιμης ειναι σχετικο. κ ενα yaris στην κατηγορια τιμης του το καλυτερο ειναι .. τι παει να πει? το θεμα ειναι αν δεν θα χρειαστεις ενα χρονογραφο γιατι να παρεις? παρε ενα απλο ρολοι αλλα με πολυ καλη τιμη ωπου θα ειναι ας πουμε οντως top.
anyway αλλα χρονο μου για τετοια θεματα δεν σπαταλαω . τα εχουμε πει χιλιες φορες. ο καθενας διαβαζει κ πιστευει οτι θελει. εγω πιστευω αυτα