Αποστολέας Θέμα: OMEGA  (Αναγνώστηκε 1964486 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: OMEGA
« Απάντηση #220 στις: Αύγουστος 02, 2007, 09:36:37 μμ »
Κυριοι θα ηθελα να σας ευχαριστησω προσωπικα ολους για την βοηθεια και την εμπειρια σας. Κατεληξα σε Omega διοτι επισκεφτηκα την rolex και δεν με καλυψε οπτικα στο κοστος που κινουμαι. Θα ηθελα να ευχαριστησω τον Megalo και τον John74 για την βοηθεια σχετικα με τα rolex. Ειλικρινα το φορουμ ειναι καταπληκτικο.

Παω στην ουσια. Φορεσα το ΒΑ σε μαυρο και απλα εμεινα με ενα χαμογελο 10 λεπτων. Το ρολοι ειναι αυτο:
http://www.omegawatches.com/index.php?id=300&details=1&ref=32110425001001&no_cache=1
Επειτα απο προτροπη σας θα αγορασω και το δερματινο λουρακι ωστα να αλλαζει οψη και να γινεται καπως ετσι:
http://www.redfingerprint.com/watches_detail.php/Omega/Speedmaster_Broad_Arrow/3851.50.11

Εκει λοιπον που ειχα καταληξει μου δειχνει ο πωλητης αυτο και μου αρεσε. Πρωτη φορα το εβλεπα αυτο το ρολοι.
http://www.omegawatches.com/index.php?id=1015&details=1&ref=48503037&no_cache=1
Με το που το βλεπει η αρραβωνιαστικια μου παθαινει ενα σοκ και μου λεει αυτο θα παρεις ειναι απλα τι πιο τελειο εχω δει.

Και ερχομαι και ρωταω. Πιστευετε οτι το deville ειναι το ιδιο αξιοπιστο με το ΒΑ? Σαν μηχανη φορανε την ιδια? Μπορω να βαζω και μαυρο λουρακι στο deville? Ακουω γνωμες προτροπες για τα πλεονεκτηματα και μειωνεκτηματα του deville μιας κι δεν παιρνει ατσαλινο μπρασελε.

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τον χρονο σας και την υπομονη σας. Ειλικρινα με εχεε βοηθησει παρα πολυ για την επιλογη ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ μου.
Φιλικα,
Νικος

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Αύγουστος 02, 2007, 10:37:56 μμ »
nilaz ναι , και τα δυο ρολογια φορανε τον ιδιο ακριβως μηχανισμο...
οποτε ειναι θεμα γουστου- κοιτα ομως να ειναι το δικο σου γουστο και οτι της μελλουσας (χωρις παρεξηγηση ετσι).. και δευτερον τιμης .. ποσο σου δινουν το ενα και ποσο το αλλο...
ζυγισε αυτα και αποφασισε..

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Αύγουστος 03, 2007, 08:18:12 πμ »
Παράθεση από: "eisenberg"
Φιλε nomikosas συμφωνω κι εγω οτι συγκριτικα με αλλες εταιριες του χωρου,η Rolex πουλαει σε λογικες τιμες,δεδομενων καποιων πλεονεκτηματων που συνοδευουν αυτα τα ρολογια,και τα χουμε αναφερει τοσες φορες.Γιατι δηλαδη ενα GP η ενα UN στα 5χιλ τα θεωρουμε λογικα ποσα,ενω ενα μυθο οπως το SeaDweller κρινουμε ακριβο,δεν το καταλαβαινω.

Φίλε eisenberg ο όγκος παραγωγής της Rolex απλά δε συγκρίνεται με αυτόν των  GP, UN ή άλλης ανάλογης εταιρείας. Λόγοι prestige και προπαντώς κερδοφορίας κρατάνε τις τιμές ψηλά.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Αύγουστος 03, 2007, 09:03:39 πμ »
Φίλε nilaz, σήμερα είναι η μεγάλη μέρα, ε;
Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάξεις με μία ματιά ποιό σου αρέσει και να το πάρεις χωρίς άλλη σκέψη. Σε αυτά τα χρήματα δύσκολα να κάνεις λάθος επιλογή.
Το καταλαβαίνω απόλυτα το άγχος σου. Αυτό μάλλον θα είναι το μόνο ακριβό ρολόι που θα αγοράσεις ποτέ και θέλεις να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Αλλά να ξέρεις ότι για όποιο ρολόι και να αγοράσεις σε αυτήν την τιμή θα υπάρχουν άλλα 10 "καλύτερα" και εκατοντάδες "χειρότερα".
Στην πραγματικότητα η επιλογή δεν είναι καθόλου δύσκολη ανάμεσα στα δύο. To ένα είναι τελείως σπορ, το άλλο κάπως πιο επίσημο. Σκέψου πότε και πόσο θα το φοράς, δες ποιό ταιριάζει πιο πολύ με τον τρόπο ζωής σου και τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη η επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Αύγουστος 03, 2007, 10:38:17 πμ »
Παράθεση από: "xaralampos"
το co-axial ειναι συστημα διαφυγης και οχι μηχανισμος,το Β.Α εχει μηχανισμο F.PIGUET[3313].Tο συστημα διαφυγης της omega φημιζεται για τις μικρες απαιτησεις λιπανσης αρα μεγαλυτερη μακροζωια του μηχανισμου,μεγαλυτερα διαστηματα servis,λιγοτερες τριβες μεταξυ κινουμενων μερων.Οσο για την ακριβεια θεωρω οτι το +6 sec ειναι πολυ καλη τιμη για μηχανικο ρολοι αν και με σωστη ρυθμιση μπορει να παει στο +2 sec.Φιλε nomikosas μιας και εθιξες την τιμη η rolex πως δικαιολογει τις παλαβες τιμες της?Φιλε nilaz δεν υπαρχει καλυτερος χρονογραφος απο τον Β.Α. σ αυτην την κατηγορια τιμης,αν θελεις μεγαλυτερο prestige παρε rolex η γιατι οχι cartier,αλλα αν θες Ρ Ο Λ Ο Ι τοτε παρε το Β.Α.

θελει ρυθμιση,λεγεται οπως ειπα ηδη αλλου και για συντηρηση καθε 10 χρονια γι αυτες τις μηχανες

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Αύγουστος 26, 2007, 03:13:52 μμ »
Η omega δεν αγορασε το co-axial αλλα το εφτιαξε σε συνεργασια με τον G. Daniels.Ολοι μας συμπαθουμε καποια μαρκα περισσοτερο απο καποια αλλη αλλα το να λες φιλε nomikosas οτι η rolex ειναι μη κερδοσκοπικη οργανωση αυτο ειναι πορωση.Σιγα μη πτωχευσει κιολας η καημενη η rolex.Oσο το για την τιμη του co-axial συνεχιζει να ειναι πολυ φθηνοτερη απο τα rolex και αν θες το παιρνεις, αν οχι παιρνεις το απλο seamaster οπως ειπες.Ε ενταξει τωρα αν θες και κατι πιο πολυπλοκο παιρνεις το central tourbillon με 250.000 ευρω και καποιοι σε κοιταν με τα κυαλια και παρουσιαζουν σαν υπερτεχνολογια ενα...ελατηριο!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Αύγουστος 26, 2007, 03:33:31 μμ »
ο πολυ γνωστος αυτος τεχνιτης ανεπτυξε το συστημα απο τη δεκαετια του 70.η ομεγα αποφασισε να το χρησιμοποιησει στις μηχανες της,ετα βαση.κανεις δεν υποβαθμιζεται κανεναν,ο καθενας κρινει και επιλεγει.

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Αύγουστος 26, 2007, 03:37:03 μμ »
χαραλαμπε οταν λες το εφτιαξε η ομεγα τι εννοεις? οτι ελιωσε το μεταλο πχ  :rolleyes:
το θεμα ειναι ποιος το σχεδιασε απο το μηδεν!

χαραλαμπε οκ το αγορασες αλλα αυτο δεν παει να πει οτι δεν πρεπει να λεμε την αληθεια! κ οντως η ρολεξ ειναι μην κερδοσκοπικη οργανωση αν θελεις ψαξε καλυτερα το θεμα...
τι να κανουμε ετσι ειναι!
το οτι λες ''παρουσιαζουν σαν υπερτεχνολογια ενα.. ελατηριο'' μου δειχνει οτι δεν το εχεις ψαξει καλα το θεμα ρολοι...
τεσπα δεν θελω να πεισω κανεναν κ ουτε να το συνεχισω. ο καθενας διαβαζει κ κρινει!
κ κατι αλλο.. κ εγω πρωτα ομεγα ειχα παρει... αλλα δεν ηξερα κ πολλα!
μετα ομως οταν διαβασα ασχοληθηκα κ καταλαβα τι παιζει δεν αντεξα κ πηρα  :smt029

οποτε καταλαβαινεις οτι ειμαι εντελως αντικειμενικος κ οχι με πορωμενος οπως λες αφου εχω εμπειρια κ απο τις δυο μαρκες...  :partyman:

anyway εγω δεν ειπα οτι τα ωμεγα δεν ειναι καλα .... αλλα τα roleχ ειναι αλλου... τι να kanoume αυτη ειναι η αληθεια!! :)

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Αύγουστος 26, 2007, 05:12:58 μμ »
Συμφωνω με ολους τους προλαλεισαντες. Το θεμα ειναι οτι το διαστημα που το φορουμ ηταν κλειστο εψαξα πολυ την αγορα ρολογιου και επισκευτηκα τις αντιπροσωπιες της omega και rolex. Θεωρω οτι η rolex ειναι αρκετα ακριβη για αυτα που προσφερει. Διχως να γνωριζω απο μηχανισμους τοσο καλα οσο καποιοι αλλοι απο οτι εβλεπα ο μηχανισμος coaxial της omega εχει power reserve 55 ωρες. Ενας ρολοι rolex με αντιστοιχο μηχανισμο σε rolex εχει διπλασια τιμη.
Τελικα κατεληξα στην παραγγελια του Omega DeVille Chronoscope. Το θεωρω ενα ρολοι πολυ ομορφο και αξιολογο.
http://www.omegawatches.com/index.php?id=1015&details=1&ref=48503037&no_cache=1

Η τιμη του ειναι στον καταλογο 4500 Ε και θα το παρω αρκετα πιο κατω. Μολις εχω νεα με την παραλαβη του θα σας ενημερωσω.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Αύγουστος 26, 2007, 05:44:34 μμ »
εχει επιπλεον το δεικτη ενδειξης power reserve,εαν η ρολεξ ειναι αρκετα ακριβη για αυτα που προσφερει,λεγεται πως οχι,περα απο αυτο καποιες τεχνολογιες της εχει υιοθετησει πολυ πριν απο αλλους,σχεδιαστικα μπορει να μην αρεσει ειναι και θεμα γουστου.διπλασια τιμη ανεφερες σε ρολεξ ,να μιλαμε με πιο μοντελο ρολεξ εγινε η συγκριση γιατι δε καταλαβα σε πιο αναφερεσαι.η αγορα που εκανες και με καλη εκπτωση ειναι οκ,το ιδιο ομως ισχυει αν παρω και ενα ρολεξ με πολυ καλη εκπτωση.οποιο ρολοι εκφραζει τον καθενα αισθητικα περα απο την τεχνολογια που εχει .θα το κλεισω εδω γιατι γενικα ειναι δυσκολη μερα σημερα...δυστηχως

Αποσυνδεδεμένος teo

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Αύγουστος 26, 2007, 09:48:37 μμ »
Έχει δίκιο ο George...
 Φρονώ πως παίζει ρόλο το γούστο, η αισθητική του καθενός πρώτα από όλα και μετά το αν θα καταφέρει να έχει μεγάλη έκπτωση. Μιλάμε πάντα για κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά για κάποιο μοντέλο και όχι απλώς για να φοράει στον καρπό του ένα ρολόι...
Η Ελλάδα είναι η πιο προηγμένη χώρα της Αφρικής!.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Αύγουστος 27, 2007, 08:45:44 πμ »
Για αυτά τα ρολόγια που μιλάμε, η αντιπαράθεση για εμένα είναι άσκοπη.
Γνώμη μου είναι ότι κανένα από όλα αυτά τα ρολόγια και αυτές τις μάρκες δεν αξίζει. Γιατί; Γιατί απλά δεν δείχνουν τον χρόνο με ακρίβεια! Όλα κερδίζουν ή χάνουν.
¶ρα, όταν αγοράζουμε ρολόι αυτής της τιμής δεν το αγοράζουμε γιατί θα μας δείχνει αδιάλειπτα και με ακρίβεια την ώρα. Το αγοράζουμε γιατί είναι ένα ωραίο αντικείμενο και  από έναν κατασκευαστή που (συνήθως) έχει μία ιστορία πίσω του. Ή μήπως πραγματικά πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι αποστολές στους πόλους και το διάστημα βασίζονται σε μηχανικά ρολόγια;
Κοιτάζουμε λοιπόν ποιά ιστορία ποιού κατασκευαστή μας γοητεύει περισσότερο, κοιτάμε ποιό μοντέλο του μας αρέσει και μας ταιριάζει, κοιτάμε και την τιμή και το αγοράζουμε.
Για εμένα δεν υπάρχει "καλύτερο" και "χειρότερο" ρολόι σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν μόνο αυτά που μας αρέσουν περισσότερο ή λιγότερο.

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Αύγουστος 27, 2007, 02:28:51 μμ »
Συμφωνω απολυτως φιλε voodooman.Αυτο που αρεσει σε μας ειναι το καλυτερο.θεωρητικα μου αρεσουν πολλα ρολογια απο ολες τις μαρκες που υπαρχουν,οταν ομως θα ερθει η ωρα να αγορασω θα δωσω πολυ βαρος στην σχεση ποιοτητα-τιμη-ιστορια[και σχεδιαση φυσικα] και κατα την αποψη μου η omega με καλυπτει με τον καλυτερο τροπο.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Αύγουστος 27, 2007, 03:38:39 μμ »
Και εμένα με καλύπτει η omega. Αλλά είναι άσκοπο να προσπαθώ να αποδείξω ότι ο coaxial μηχανισμός της είναι καλύτερος από έναν rolex, γιατί απλά και οι δύο είναι χειρότεροι σε θέμα ακρίβειας από το φθηνότερο quartz!
Ακόμη όμως και αν είναι καλύτερος ως μηχανισμός, αυτό το επιχείρημα δεν θα ήταν αρκετό για να πείσει κάποιον rolexάκια να διαλέξει ένα omega αντί για ένα rolex. Το ρολόι δεν είναι αυτοκίνητο, όπου τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν αξία, είναι μια πολύ πιο συναισθηματική αγορά, όπου βάρος έχουν άλλα πράγματα, τελείως διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Αύγουστος 27, 2007, 05:01:22 μμ »
@Voodooman: Αν και κλείνω προς Ωmega μεριά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Αύγουστος 27, 2007, 05:51:46 μμ »
Voodooman απολυτα συμφωνια και εγω... και ας εχω Ομεγα και Ρολεξ  :rolleyes:

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Αύγουστος 27, 2007, 09:50:39 μμ »
Παράθεση από: "Megalos"
Voodooman απολυτα συμφωνια και εγω... και ας εχω Ομεγα και Ρολεξ  :rolleyes:

Την καλύτερη δουλειά έχεις κάνει!!! :tonqe:

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Αύγουστος 28, 2007, 12:20:52 μμ »
αν και εχω ομεγα στα σημεια η ρολεξ προηγειται

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: Αύγουστος 28, 2007, 04:04:19 μμ »
Κοιτωντας στο σιτε της Ομεγα βρηκα το εξης λινκ:

http://www.omegawatches.com/index.php?id=438

Εκει λοιπον πανω πανω λεει οτι μπορω να στειλω με εμαιλ στην Ομεγα ενα 8ψηφιο σειριακο αριθμο που βρισκεται πανω στην πισω στεφανη του ρολογιου και να με ενημερωσουν εαν ειναι γνησιο. Επειδη περιμενω το ρολοι μου πολυ συντομα θα ηθελα εαν καποιος φιλος εχει ομεγα και γνωριζει που ειναι γραμμενο το serial number να ανεβασει μια φωτο.

Ευχαριστω πολυ

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Αύγουστος 28, 2007, 04:37:53 μμ »
Ο αριθμός βρίσκεται στο πίσω καπάκι, κάτω από το έμβλημα. Το πίσω μέρος των Omega είναι απόλυτα γυμνό και έτσι θα βρεις τον αριθμό πανεύκολα!