Καλησπέρα παιδιά. Πρώτο μου post σε αυτό το forum και έχω πάμπολλες ερωτήσεις καθώς είμαι αρχάριος στα ρολόγια. Αλλά ας τα πάρω από την αρχή. Για πρώτη μου φορά σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ένα "καλό" ρολόι, από 1000 μέχρι 2000 ευρώ. Κοίταζα και σκεφτόμουν να πάω προς Omega Speedmaster μεριά. Εδώ όμως αρχίζουν τα προβλήματα και οι ερωτήσεις.
Κουρδιστό ή αυτόματο? Εκτός από το προφανές κούρδισμα (φαντάζομαι μια φορά την ημέρα, σωστά?), τα κουρδιστά έχουν άλλες αδυναμίες σε σχέση με τα αυτόματα? Δεν κρύβω πως είμαι κλασσικός τύπος και η ιδέα του κουρδιστού ρολογιού δεν μου κακοφαίνεται καθόλου. Θα έπρεπε να ξέρω κάτι ακόμα πριν αποφασίσω να πάρω κουρδιστό? Βλέπετε, είμαι ανάμεσα στο speedmaster professional και το day date... Μόνο που το day date το βρίσκω κάπως too much, βαρυφορτωμένο και σπορ σε σχέση με το professional που το βλέπω και απλά λιώνω...
Τώρα, όσον αφορά στις τιμές, εδώ είναι που τρελαίνομαι! Ανάλογα με ποιο site του internet δω, οι τιμές και των 2 ρολογιών "παίζουν" πολύ! Σύμφωνα με την εμπειρία σας αν τα ψάξω σε καταστημα, υπάρχει περίπτωση να τα βρω στις τιμές που έχω οριοθετήσει? Ξέρω, να είμαι πολύ προσεκτικός στο internet γιατί μπορεί να μην έχω εγγύση κλπ, για αυτό ρωτάω για κατάστημα τοπικά. Σε λίγες μέρες φεύγω ταξίδι σε χώρα εντός Ε.Ε. Τι γνώμη έχετε τα τα καταστήματα των αεροδρομίων? Είναι φθηνότερα από τα καταστήματα? Και το κυριότερο, θα τα εμπιστευόσαστε ή αν θα αγοράζατε κάτι τόσο ακριβο θα το παίρνατε μόνο από μαγαζι που μπορείτε να επισκευθείτε ανά πάσα στιγμή?
Τέλος, είτε για κουρδιστά, είτε για αυτόματα, ακούω και διαβάζω αρκετούς να παραπονιούνται πως τα omega τους είτε χάνουν είτε κερδίζουν κανά λεπτό ή και παραπάνω την ημέρα! Μα είναι δυνατόν ρολόγια που κάνουν μια περιουσία να μην μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει με χαρακτηριστική άνεση το Timex μου εδώ και 5 χρόνια??? Δεν θέλω να γίνω ειρωνικός αλλά αν είναι έτσι, μήπως αυτοί που αγοράζουν τέτοια ρολόγια θα έπρεπε να φοράνε κι ένα φθηνό ταυτόχρονα έτσι ώστε να φιγουράρουν το πανάκριβο κόσμημα και να βλέπουν την ώρα από το φθηνό ρολόι?
Ξέρω ότι έκανα πολλές ερωτήσεις και σας κούρασα. Μπορεί ορισμένα από αυτά να έχουν ήδη απαντηθεί κάπου αλλού κια γι αυτό ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Απλά αισθάνομαι τελείως χαμένος προς το παρόν τουλάχιστον...