Κώστα με το που μου έστειλες απάντηση και πριν το ποστάρεις είχα μπεί ήδη να το βρώ. Είναι όντως πάρα πολύ όμορφο, και να θυμήσω ότι και εγώ για Speedmaster πήγα αρχικά. Κατανοώ ότι πιθανώς, αν όχι προφανώς το καινούριο με την 9300 είναι ανώτερο, αν όχι διόρθωσε με, αλλά αν έλεγα τώρα ναι για Speedmaster, μάλλον το Solar Impulse θα έπαιρνα, οποίο δεν ξέρω αν είδες είναι καθ΄όλα μηχανικό (Omega 3603), τώρα πόσο καλό είναι συγκριτικά, αυτό είναι άλλο θέμα εσείς θα με διαφωτίσετε!
Κοίταξε το ανώτερο είναι σχετικό. Η 9300 είναι στην ουσία μια "πειραγμένη" 8500 μηχανή. ( Όταν λέω πειραγμένη εννοώ ότι έχει module χρονογράφο ). Η 9300 είναι in house μηχανή η οποία έχει αρκετά υπέρ:
1) Power reserve: 2 Barrels mounted in series, τα οποία παρέχουν απόθεμα ενέργειας 60 ωρών
2) Balance : Το balance είναι Silicium ( Πυρίτιο ) και το ελατήριο ( hairspring ) είναι Silicon ( σιλικονάτο ). O συνδυασμός silicium balance wheel και silicon hairspring, σημαίνει ότι το ρολόι αντέχει τους κραδασμούς και τα μαγνητικά πεδία. ( Shock Resistant & Antimagnetic )
3) Co-Axial Escapement: Ή αλλιώς στα ελληνικά: Ομοαξονικό σύστημα διαφυγής ενέργειας. Αυτό είναι ένα σύστημα escapement το οποίο υλοποιήθηκε πρώτα απο τον Άγγλο watchmaker τον George Daniels και μετά το χρησιμοποίησε και η Ω, στην ταλάντωση των 25.200 παλμών ανα ώρα. Co-Axial σημαίνει: Μεγάλη ακρίβεια με μικρότερες τρίβες. Δηλαδή γλιτώνεις κάποιο χρόνο απ'το service.
4) Rhodium Plated Finish: Δηλαδή επιροδιομενο φινίρισμα. Απ'όσο ξέρω το ρόδιο είναι αρκετά ανθεκτικό υλικό.
5) 4 Year Warranty: Δηλαδή 4 χρόνια εγγύηση σε όλα τα ρολόγια που έχουν το σύστημα Co-Axial αλλά μόνο στις in house μηχανές. ( 8500, 9300 ....)
Και το πιο σημαντικό ξέχασα: Χρονογράφος Column Wheel Vertical Clutch. Που σημαίνει ότι κατα την έναρξη της λειτουργίας του χρονογράφου, ο δείκτης των δευτερολέπτων ξεκινάει ομαλά, χωρίς να τραντάζεται ή να κάνει το λεγόμενο: Jump. Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας τέτοιος χρονογράφος είναι συγκριτικά ανώτερος απο έναν απλό με οριζόντιο συμπλέκτη, για τον κύριο λόγο του ότι αντέχει πιο πολύ.