Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Ω.
Έκανε μία διακριτική και ταυτόχρονα ουσιαστική αναβάθμιση στο πιο θρυλικό της ρολόι, ίσως το πιο θρυλικό ρολόι στην ιστορία γενικά.
Ανυπομονώ να δω και reviews γιατί πέρα από τον νέο μηχανισμό και τις αισθητικές παρεμβάσεις, έχει μεγαλώσει λίγο και το crown ώστε να κουρδίζεται πιο εύκολα. Εάν και το μπρασελέ είναι άνετο και εργονομικό, που μάλλον θα είναι, το Speedmaster θα είναι πλέον ένα πολύ φιλικό στον χρήστη ρολόι.
Στην περίπτωση που όλες οι αλλαγές και αναβαθμίσεις έχουν θετικό πρόσημο, σαφώς και η αύξηση στην τιμή του είναι λογική.
Η Ω είναι εξαιρετική εταιρεία, επενδύει στην ποιοτική και τεχνολογική εξέλιξη, έχει άριστο ποιοτικό έλεγχο, συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική (value for money), κλασσικό (Olympics - James Bond) αλλά και μοντέρνο marketing με έντονη προώθηση και παρουσίαση των προιοντων της στα social media και...ακούει τις επιθυμίες των πελατών της. Το μερίδιό της στην αγορά αυξάνεται συνέχεια και είναι απολύτως λογικό. Ένα τίμιο και αξιόπιστο προιόν στο οποίο έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος και όχι μόνο ο κολλητός του Dealer. Όταν κάποιος που δεν ξέρει από ρολόγια με ρωτάει τι ρολόι έχω να του προτείνω, η απάντηση είναι Ω.
Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που δεν έχει, ή ίσως δεν έχει στον ίδιο βαθμό η Rolex. Ίσως και να μην τα χρειάζεται αλλά σίγουρα υπάρχει μία ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια από την πλευρά των ρολογόφιλων. Όλο αυτό το παιχνίδι - παζάρι που παίζεται από τους έμπορους και τους εμποράκους, με τις τιμές στο ζενίθ και την διαθεσιμότητα στο ναδίρ, έχει αρχίσει να κουράζει ακόμη και αυτούς που είναι φρέσκοι στον χώρο...και είναι πολλοί αυτοί. Ο κόσμος έχει αρχίσει να μαθαίνει, να γνωρίζει και να αγαπάει τα ρολόγια. Αλλάζουν τα πράγματα και μάλιστα αλλάζουν γρήγορα. Έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές κι άλλες εταιρείες που προσφέρουν πολύ καλά προιόντα σε πολύ καλές τιμές. Πρώτη από όλες αυτές τις εταιρείες η Ω.
Έχω την αίσθηση (όχι πεποίθηση) ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει, ότι το νέο Speedmaster μπορεί και να γίνει best seller. Και όταν λέω best seller δεν εννοώ πολλές πωλήσεις, εννοώ πολλές πωλήσεις χωρίς έκπτωση. Όταν δούμε το πρώτο Ω παραγωγής να πωλείται χωρίς έκπτωση, μπορείτε να φανταστείτε τα επακόλουθα;
Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία του νέου μοντέλου αλλά και να το αγοράσουμε. Έχω το ακρυλικό αλλά η νέα έκδοση με ζαφείρι φαίνεται πολύ καλή περίπτωση.