Αποστολέας Θέμα: Σουγιάδες και μαχαίρια  (Αναγνώστηκε 58503 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος takis63

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Σουγιάδες και μαχαίρια
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 13, 2009, 05:00:05 μμ »
Δεν ξέρω τι έγινε με τη φωτό???

Την ξαναβάζω

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 13, 2009, 05:14:06 μμ από takis63 »

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 45 mm case (τουλαχιστον)
  • 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 13, 2009, 05:17:58 μμ »
Φυσικα περα απο τα χειροποιητα kukri στην συλλογη μου υπαρχουν και 2-3 παλια αξιοπιστα Ka Bar, 3 σουηδικα χειροποιητητα backcoated μαχαιρια, 1 british commando (οχι ρεπλικα),2-3 bucknives, 1 letherman γενικης χρησης, 1 CRK m16-11 titanium & 1 CRK M16 Tando (ας ειναι καλα το PX στο κοσοβο & την βοσνια), 1 ανατολικογερμανικη ξιφολογχη Kalasnikov (μονωμενη με βακελιτη για να κοβει ηλεκτροφορα καλωδια-πρωτογονη αλλα τρομερα αξιοπιστη,διαφορες παραγγελιες σε χειροποιητα απο τον Αρμενη στα Χανια...και ον ουκ στι αριθμος (πρεπει να περνανε τα 30 κοματια)
Οσον αφορα το ακονισμα αν και οι διαμαντοπετρες ειναι απλες και ευκολες στην χρηση με πολυ καλο αποτελεσμα εγω χρησιμοποιω τις νεροπετρες (ποτε λαδακονα γιατι ανεβαζουν υψηλες θερμοκρασιες και δεν αφηνουν αξιοπιστο λειτουργικα αιθερα.
Για τα σκληρης χρησης μαχαιρια (όπως τα kukri) χρειαζεται μια πετρα έως 300grid για να ισιωσει κανεις την λαμα απο δυνατα χτυπηματα σε κοκαλα η μεταλλα και μετα με μια πετρα 600-1200grid αποκαθιστας τον αιθερα...Μεγαλυτερη πετρα δεν χρειαζονται αυτα τα μαχαιρια γιατι δεν ειναι τοσο cutting tools αλλα chopping tools και πρεπει ο αιθερας τους να ειναι πιο ανθεκτικος και οχι τοσο λεπτος. Για τα μαχαιρια γενικης χρησης χρειαζεται ακομα μια πετρα (εγω χρησιμοποιω μια 3000grid) για να κανεις το τελικο φινιρισμα σε αιθερα αλλα και να καθαρισεις ολη την λαμα με το ταλκ της πετρας (για μαχαιρια χωρις βαφες). Εδω να σημειωσω οτι οι νεροπετρες με υψηλα grid συνοδευονται με μια μικρη πετρα πιο σκληρη την οποια και τριβουμε στην επιφανεια της πετρας μετα το μουσκεμα για να δημιουργησουμε το ταλκ δηλαδη εναν πηλο απο τους κοκους της που θα κανει και το ραφιναρισμα του αιθερα...
Για να ολοκληρωθει το αποτέλεσμα χρησιμοποιουμε και σχετικα τραχια δερματινη ζωνη (απο την εσωτερικη πλευρα που εχει ακαλυπτο το δερμα) και ολοκληρωνουμε το ακονισμα μας...
Τελος πολλοι συνηθιζουν να περνουν τα μαχαιρια τους και απο την κοψη του τζαμιου (πχ ενος αυτοκινητου) για να δωσουν την τελευταια πινελια στο ακονισμα τους...
Προσοχη δεν ειναι ευκολο...θελει εξοικειωση και πολλα πειραματα με φθηνα μαχαιρια για να μαθει κανεις και να μην χαραξει τα πολυτιμα εργαλεια του...Σημειωστε οτι οι Σαμουραι ειχαν ξυλινα αντιγραφα των σπαθιων τους για να μαθαινουν το ακονισμα πριν ταλαιπωρησουν τις λαμες των πραγματικων....
Ελπιζω να βοηθησα

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 13, 2009, 05:18:43 μμ »
οκ...ειναι πολυ ομορφο Cold steel ειναι αυτη...
Ελπιζω να μην εχεις προβλημα με την γυναικα του σπιτιου για το που αφηνεις τα μαχαιρια σου...χαχαχα
Αυτο το προβλλημα το αντιμετωπιζω συχνα...ειδικα οταν ακονιζω

Αποσυνδεδεμένος takis63

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 13, 2009, 05:40:17 μμ »
Η συλλογή σου φίλε μου φαίνεται εντυπωσιακή. Όπως κι οι γνώσεις σου.

Όσον αφορά τη σύζυγο δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, ξέρει που βρίσκονται κι επίσης ξέρει ότι είναι...off limits ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 13, 2009, 07:19:48 μμ »
Φιλε τακη απλα για εμενα ειναι ενα χομπυ και αρκετα χρησιμο το καλοκαιρι στην εξοχη...τιποτα παραπανω
Ετσι κι αλλιως οποιος θελει να παρανομησει με ενα κοματι ατσαλι αρκει ενα ταπεινο μαχαιρι κουζινας δεν χρειαζονται καποιες εκατονταδες ευρω για αυτο...
Οσον αφορα την συζυγο το εχει συνειδητοποιησει εδω και κατι χρονια...αλλα την ωρα του ακονισματος δεν εχει σταματησει να μου την λεει...
Οσον αφορα τις γνωσεις πολυ απλα το παλευω αρκετα χρονια και σιγα σιγα μαθαινεις απο τα λαθη σου

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 13, 2009, 07:23:29 μμ »
τι μου θυμισες τωρα ...ακονιζω τα μαχαιρια της κουζινας και αρχιζει η μουρμουρα κανω συντηρηση σε κυνηγητικα αρχιζει η μουρμουρα ....μαστορευω το αλυσοπριονο μου την πεφτει η μανα μου απο διπλα τα δικα της .....
καλα πανε γυρευοντας?
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος takis63

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 13, 2009, 08:17:13 μμ »
Φιλε τακη απλα για εμενα ειναι ενα χομπυ και αρκετα χρησιμο το καλοκαιρι στην εξοχη...τιποτα παραπανω
Ετσι κι αλλιως οποιος θελει να παρανομησει με ενα κοματι ατσαλι αρκει ενα ταπεινο μαχαιρι κουζινας δεν χρειαζονται καποιες εκατονταδες ευρω για αυτο...
Οσον αφορα την συζυγο το εχει συνειδητοποιησει εδω και κατι χρονια...αλλα την ωρα του ακονισματος δεν εχει σταματησει να μου την λεει...
Οσον αφορα τις γνωσεις πολυ απλα το παλευω αρκετα χρονια και σιγα σιγα μαθαινεις απο τα λαθη σου

Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ με όσα λές. Και για μένα χόμπυ είναι. Δεν έχω ξεκινήσει καιρό τη σοβαρή ενασχόλησή μου κι αισιοδοξώ σιγά σιγά να χτίσω την δική μου συλλογή. Πάντως απ'ότι καταλαβαίνω το ακόνισμα είναι ολόκληρη τέχνη. Εγώ πάντως μέχρι πρόσφατα το συγκεκριμένο έργο το είχα αναθέσει σε φίλο "μάστορα". Σιγά σιγά όμως θα πρέπει να ξεκινήσω κι εγώ.

Όσον αφορά τις "παρανομίες" θα ήθελα απο όποιον ξέρει να μας πεί υπεύθυνα ποιό είναι το νόμιμο μέγεθος σε μαχαίρι (folding/σουγιά και σταθερής λεπίδας) Κι αυτό γιατί έχω ακούσει πολλά και δεν ξέρω τι να πιστέψω. Και βέβαια δεν θέλω να έχω το tanto στο βουνό και να βρεθώ ξαφνικά αλυσοδεμένος σε κανένα Τμήμα. Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω μια υπεύθυνη γνώμη στο θέμα αυτό.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 13, 2009, 08:42:15 μμ »
Αυτό το θέμα το έχω ψάξει αρκετά.(στο ιντερνετ δηλαδή σε forums και λοιπά)
Όλα τα μαχαίρια, λάμες κλπ είναι παράνομα ανεξαρτήτως μεγέθους, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
Όμως η εφαρμογή του νόμου είναι ελαστική, τόσο από τους αστυνομικούς όσο και από τα δικαστήρια.
Για παράδειγμα, αν είσαι πχ ηλεκτρολόγος και έχεις πάνω σου ένα leatherman κανένας δεν θα σε τραβήξει αυτόφορο για οπλοκατοχή, και αν πέσεις στον τρελό που θα το κάνει, θα αθωωθείς πανηγυρικά.
Επίσης αν είσαι στο βουνό και κυνηγάς και έχεις πάνω σου μαχαίρι, ισχύει το ίδιο. Αν ψαρεύεις, επίσης.
Τώρα, αν είσαι δάσκαλος πχ και κουβαλάς πάνω σου κάνα μονοκόμματο 10ιντσο μαχαίρι, δεν νομίζω να τη γλιτώσεις ανδεν μπορέσεις να δικαιολογήσεις στο δικαστήριο τι το ήθελες...
Αυτά που λένε διάφοροι ότι αν η λάμα είναι πχ 7 εκατοστά επιτρέπεται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 13, 2009, 09:16:12 μμ »
Φιλοι μου γενικα τα 7cm στο μηκος της λαμας ισχυει. Αλλα αν για παραδειγμα σε ελεγχο βρεθεις με ενα απλο μαχαιρι κουζινας (τα αγορασες πριν 10 λεπτα ή πας για πικνικ ) ειναι στην διακριτικη ευχερεια του οργανου να σε ταλαιπωρησει απο 2-3 ωρες (εξακριβωση) εως και να σου χαρισει ενα αξεχαστο βραδι σε ενα κρατητηριο περιμενοντας το αυτοφωρο που θα γελανε ολοι με τον λογο της παραπομπης...
Παντως προσπαθησε να αποφυγεις οτι ειναι πανω απο 6-7 εκατοστα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο...απο εκει και περα δυστυχως εχει κυριως να κανει με το πως γραφει η φατσα σου στα ματια των οργανων.... Ετσι κι αλλιως και με πιστολι να σε πιασουν απλα 6 μηνες εως 2 χρονια με αναστολη(αν ειναι καθαρο το πιστολι και δεν εχει φαει την μιση νυχτα). Φυσικα το ιδιο ισχυει και για τα μαχαιρια...
Απλα οσοι ασχολειστε με μαχαιρια....εαν μπει κανεις σπιτι σας (π.χ κλοπη ή ληστεια ) δεν νομιμοποιειστε να αμυνθειτε με το μαχαιρι σας (κοινως θα μπλεξετε) ουτε και με κουζινομαχαιρο...ακομα και αν αυτος εχει μαχαιρι (αν εχει πιστολι δεν το συζηταω...του φτιαχνετε και καφε)
Ελπιζω να βοηθησα

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 13, 2009, 09:34:24 μμ »
Απλα οσοι ασχολειστε με μαχαιρια....εαν μπει κανεις σπιτι σας (π.χ κλοπη ή ληστεια ) δεν νομιμοποιειστε να αμυνθειτε με το μαχαιρι σας (κοινως θα μπλεξετε) ουτε και με κουζινομαχαιρο...ακομα και αν αυτος εχει μαχαιρι (αν εχει πιστολι δεν το συζηταω...του φτιαχνετε και καφε)
Ελπιζω να βοηθησα

βοηθησες παρα πολυ. ;)
αλλα αν μπει καποιος σπιτι μου και προλαβω να τον φαω πριν με φαει...
κοινως, ''ο θανατος σου, η ζωη της οικογενειας μου'' ;)
θα φροντισω να μην βρεθει ποτε..  :D
κανενα κομματι του :chainsaw:
 :D

φιλικα
γιωργος

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 13, 2009, 09:43:00 μμ »
δυστυχως ζουμε σ ενα μπουρδελο κρατος οπου ειναι παρανομο,να υπερασπιστεις την τιμη σου,την περιουσια σου,την ζωη σου,
ναι ρε ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ,και παρακαλω να μην το διαγραψετε

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 13, 2009, 09:47:44 μμ »
Αντε και μια φωτο απο ενα χειροποιητο (λαμα-λαβη & θηκη) σουηδικο μαχαιρακι (βασικος φορτος για λαπωνες κυνηγους ) για γδαρσιμο αλκης και ταρανδου.Σορρυ για την φωτο αλλα ειναι παλια απο το κινητο...ισως ΣΚ να δουλεψει λιγο η ψηφιακη.... ειδικα για το παχος της λαμας

Το σεμεδακι (ή runner συμφωνα με το ετερον ημισυ) κλασσικη αξια φιλε Τακη...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 13, 2009, 10:59:31 μμ »
Δεν ισχύει η διαφοροποίηση στο μήκος της λάμας. Διάβασα όλο το νόμο περι όπλων. Παραθέτω:

2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα:

α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
β. Μαχαίρια κάθε είδους, εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση, τέχνη, θήρα, αλιεία ή άλλη συναφή χρήση.
γ. Μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα μεταλλικά ή μη, και ρόπαλα ουνδεφεμένα με αλυσίδα ή σχοινί (νουτσάκο).
δ. Σπάθες, λόγχες, ξίφη, ξιφίδια, ξιφολόγχες, στιλέτα, τόξα, βαλλιστρίδες (ARBALETE) και αστυνομικές ράβδοι.
ε. Αντικείμενα ή μέσα που χρησιμοποιούνται για εκτόξευση ουσιών που αναφλέγονται αυτόματα ή περιέχουν αναισθησιογόνες ή ερεθιστικές χημικές ουσίες και προορίζονται για επίθεση ή άμυνα.
στ. Τυφέκια αλιείας (ψαροντούφεκα), που εκτοξεύουν αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο (καμάκι)

Όπως βλέπεις, ο μόνος διαχωρισμός που γίνεται αφορά την χρήση στην οποία προορίζονται και όχι το μέγεθος ή τον τύπο.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 13, 2009, 11:17:38 μμ »
Δεν θα το βρεις στον νομο περι οπλων φιλε μου...αποτελει αστυνομικη διαταξη ο διαχωρισμος με βαση το μηκος της λαμας και αφορα μονο μηχανικα πτυσωμενα μαχαιρια (σουγιαδες) και οχι στιλετα ή πεταλουδες (αυτα ειναι αμφιστομα και απαγορευονται)

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 15, 2009, 09:55:01 μμ »
Αντε και μερικες φωτο απο διαφορα κοματια της συλλογης μου.... (το σεμεδακι σεμεδακι οχι παιζουμε)

KaBar Civilian 8'' & Nepalese Asault all purpose knive

Η συλλογη απο khukuri (khukri) 12'' ,8'' & 6''

και μια ποτ πουρι απο διαφορα που υπαρχουν απο εδω & απο εκει....

Απλα για να γινει σαφες το μεγεθος των 12''

Ελπιζω να μην σας κουρασα
Τα υπολοιπα θελουν την ευγενικη χορηγια της γυναικας του σπιτιου για να βγουν απο την μακρα αποθηκευση....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 18, 2009, 11:11:12 πμ »
τελικα οι γυναικες μας κανουν οτι θελουν .......
αλλα και γω την εφτιαξα και της εχω πληρη συλογη ....που δυστηχως δεν χρισημοποιει ......
η μανα μου δε κρητικια στην καταγωγη τα μαχαιρια της τα κρατα στομωμενα για να μην κοπει ..... ;D

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 18, 2009, 11:33:16 πμ »
Αστο φιλε Acid αυτο ειναι και εμενα το παραπονο μου.....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 18, 2009, 03:47:00 μμ »
να δεις την μανα μου πως μου παρεδωσε προχτες εναν μπαλτα που της ζητησα.....σε εργστασιακη κατασταση ..τοσα χρονια
δεν τον ειχε ακονισει ποτε η κοψη του εχει παχος 1 μμ!....παει σε τροχειο κατευθειαν ....εχω να λιανισω πλαταρια για τον σκυλο που
θα γινει ο χαμος ......

Αποσυνδεδεμένος takis63

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 18, 2009, 04:33:45 μμ »
Φίλε adisson πολύ ωραία η συλλογή σου. Το kukri όντως είναι εντυπωσιακό ώς μέγεθος (κι όχι μόνο)
Επίσης το Ka-bar δείχνει μικρό δίπλα στο νεπαλέζικο το οποίο παρεπιμπτόντως δείχνει πολύ όμορφο. Για δώσε λεπτομέρειες.

Αποσυνδεδεμένος adisson

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 18, 2009, 08:33:29 μμ »
Φιλε Τακη το νεπαλεζικο μαχαιρι ειναι για μενα πολυ πιο εντυπωσιακο απο την πολιτικη εκδοση του Ka Bar (5'' λαμα). Εχει 6'' λαμα,πληρως χειροποιητο,full flat tang (με αλλα λογια η λαμα υπαρχει σε ολη την λαβη),η λαβη ειναι απο κερατο νεροβουβαλου ενω στο πισω μερος εχει αναλογη οπη για κορδονι ασφαλειας. Αξιοσημειωτα ειναι: Η λαμα του που ειναι εξολοκληρου σφυρηλατημενη στο χερι απο ελλασματα αναρτησεων φορτηγων (παρα πολυ υψηλες αντοχες-πολλες αναδιπλωσεις του μεταλλου),το παχος της ειναι περιπου 0.5 εκατοστα και εχει μια κλιση προς τα κατω που βοηθα παρα πολυ στο κοψιμο χωρις ιδιαιτερη πιεση...εχω πραγματικα εντυπωσιαστει απο αυτο το μαχαιρι

Αν παρατηρησεις την ραχη του μαχαιριου θα δεις και την λαμα που γραφω και τις μικροατελειες του χειροποιητου αλλα και τις διαφορες με το Ka Bar

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 18, 2009, 08:43:49 μμ από adisson »