Αποστολέας Θέμα: Lange vs Patek  (Αναγνώστηκε 5485 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Lange vs Patek
« στις: Απρίλιος 20, 2009, 04:42:32 μμ »
ποια εταιρια?γιατι?ιστορια,αξια μεταπωλησης...φτανουν αυτα...?μαλλον οχι ....οι γερμανοι καλπαζουν?τι εχουν να δωσουν?εχουν ξεπερασει την πατεκ?εαν ναι σε ποιο/α σημεια?

η "νεα" Lange στα λιγα χρονια της εχει αποδειξει οτι και μπορει και θελει.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: Lange vs Patek
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 20, 2009, 04:55:34 μμ »
Μπράβο george_! Όλα τα άλλα τα λύσαμε, ας πιάσουμε και αυτό το θέμα...

Του χρόνου θα πάω στους Βροντάδες της Χίου για κάτι πιο ήπιο...

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 20, 2009, 05:04:08 μμ »
σε διεθνες επιπεδο ειναι ενα πολυ δημοφιλες θεμα...με την λογικη αυτη, σκεφτηκα να κανω κατι αναλογο και στο δικο μας φορουμ..δεν περιμενα μια τετοια αντιδραση. ???θεωρω οτι ειναι πιο παραγωγικο, η παραθεση αποψεων-γνωσεων-γεγονοτων,σε αυτο δεν υστερειτε..μοιραστειτε μαζι μας την γνωμη/γνωση σας,θα το εκτιμουσαμε ολοι μας ιδιαιτερα
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2009, 05:29:05 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 20, 2009, 05:11:55 μμ »
Après vous....

Filika

Constantin
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 20, 2009, 05:43:55 μμ »
ιμας και περασε η εβδομαδα των παθων και ηρθε η πολυποθητη ανασταση,ας ασχοληθουμε με κατι κατ εξοχην <ρολογικο>,υπαρχουν ατομα με γνωσεις και αποψη,ας τους απολαυσουμε.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 20, 2009, 06:05:41 μμ »
ας ξεκινησω με την Lange.για αρχη ,θα ηθελα να βαλω μια φωτο,μια φωτο απο ενα μοντελο που ισως,αποτελει την "σημαια" της Lange!

datograph

ακολουθει μια "κλασσικη " αρχιτεκτονικη διαταξη,χρονογραφοι αλλων εποχων

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 20, 2009, 06:20:30 μμ »
μα πιο Patek ειναι τοσο κλασσικο ,τοσο ονομαστο?τοσο αντιπροσωπευτικο....?πολλοι ειπαν Patek 5070...αρα ,αν και δεν ειναι πλεον στην παραγωγη ,θα κανω σε αυτο την αναφορα μου

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 20, 2009, 06:39:02 μμ από george_ »

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 20, 2009, 06:32:57 μμ »
πραγματι αν επρεπε καποιος να επιλεξει αναμεσα στα 2,και με βαση οπτικα κριτηρια μαλλον θα επρεπε να πονοκεφαλιασει ωρες.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 20, 2009, 06:36:58 μμ »
ειναι δυο αντιπροσωπευτικα μοντελα,κατι για να εχουμε ενα σημειο αναφορας.μια φωτογραφια αποτελει μια αρχη,απο εκει και περα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες...

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 25, 2009, 10:44:50 πμ »
Αχ, το καλύτερο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους ωρολογόφιλους!!! Μπράβο βρε Γιώργο!

Προσωπική επιλογή LANGE!!!! Το σχέδιο, οι καινοτομίες της, η συνολική της προσφορά στον χώρο της ωρολογοποιίας, η τελειότητα των μηχανών της και από καθαρά λειτουργική αλλά και από καθαρά αισθητική άποψη .... όλα αυτά δεν μπορούν παρά να με κάνουν να λατρεύω την συγκεκριμένη εταιρία.

Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς.. μα τι λέει ο " τρελός " του φόρουμ? Όλα αυτά ισχύουν και στην περίπτωση της Patek στην οποία μάλιστα θα πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός της ιστορικής φύσης της εταιρίας [ μια ιστορία από εδώ μέχρι τον ουρανό, όπως μου έλεγε η μανούλα μου όταν ήμουν μικρός και την ρώταγα πόσο με αγαπάει ] !!!

Πάμε λοιπόν στο κομμάτι που με κάνει να ψηφίζω LANGE και μάλιστα "δαγκωτό"!! Τον τελευταίο καιρό, που ασχολούμαι περισσότερο με το ρολόι γενικά, έχω αποκομίσει την εξής εντύπωση, που μπορεί πάντα να είναι και λανθασμένη και παρακαλώ εάν είναι να μου το επισημάνετε.

Η Patek μοιάζει να είναι ο αδιαμφισβήτητος " πρωταθλητής " που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτε, που " χρεώνει ό,τι θέλει για μια συνέντευξη " [ καταλαβαίνετε πιστεύω ], που ακόμη και η " ιδρωμένη της πετσέτα " θεωρείται το holy grail της ΥΩ κτλ κτλ κτλ Την ίδια στιγμή η LANGE φαίνεται οτι έχει το ρόλο του " διεκδικητή " .... όλοι βλέπουν οτι έχει τα προσόντα για να πάρει τον τίτλο, αλλά όταν έρθει η στιγμή να πει κάποιος την γνώμη του κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει τον champion [ εμ βέβαια με παππού runner up στον παναμερικανικό κολλεγιακό πρωτάθλημα πυγμαχίας ο Rocky μου ήρθε στο μυαλό  ;D  :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: ].

Εξαιτίας λοιπόν της αντιδραστικής μου φύσης θα πάω κόντρα στο κατεστημένο και θα ψηφίσω LANGE, με την ελπίδα κάποια στιγμή στο μέλλον να μην λάβω το ίδιο βλέμα απαξίωσης, που μου έριξε πωλητής μεγάλου καταστήματος εμπορίας ρολογιών στο πρόσφατο ταξίδι μου στην Ελβετία το περασμένο καλοκαίρι [ μάλλον το καλύτερο και το πιο γνωστό ], όταν σε σχετική συζήτηση του είπα " Is there really such a huge difference between those two? " !!!

Φιλικά Κωνσταντίνος

ΥΓ Άσχετο... δεν λέω ωραία η Λωζάννη, ωραία η Γενεύη και η Βασιλεία, ωραία και η Ζυρίχη αλλά το Μίρεν [ με τελεφερίκ που το παίρνεις έξω από το Ιντερλάγκεν - αν θυμάμαι καλά - ή με τον οδοντοτό ]  και το Λουγκάνο ήταν για μένα τα καλύτερα. Φίλτατε Κωστή μήπως έχεις καμιά πιο ψαγμένη πρόταση για κομμάτια της Ελβετίας που δεν είναι και τόσο γνωστά??? Θα ήμαστε και φέτος με αυτοκίνητο, οπότε θα μπορούμε να πάμε οπουδήποτε. αααα και για να μην το ξεχάσω, κάντε τον κόπο και περάστε την γεφυρούλα για Λιχτενστάιν και επισκεφθήτε την μπουτικ της PATEK....  :respect: Και καφέ και πρωινό στο πρώτο ξενοδοχείο του πεζόδρομου - το όνομα μου διαφεύγει - με half greek floor manager. Τελικά όντως παντού υπάρχει ένας Έλληνας  ;D

you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 25, 2009, 10:50:21 πμ »
το χεις!ναι ολα αυτα εχουν μια βαση και μαλιστα ειναι εκπληκτικη η πορεια της Lange ,σχεδιαστικα η Patek βεβαια ,εχει μια κλασσικη ομορφια που δεν μπορει να την χτυπησει ευκολα ο γερμανος...αλλα απο μηχανες η Lange κανει "παπαδες" ;D :P ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 25, 2009, 11:10:37 πμ »
A. Lange & Sohne 1815