Αποστολέας Θέμα: ORIENT CEM75002D  (Αναγνώστηκε 55161 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

jim teo

• Επισκέπτης
Απ: ORIENT CEM75002D
« Απάντηση #160 στις: Μάιος 23, 2011, 10:46:20 πμ »

Αποσυνδεδεμένος xaphs

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Μάιος 23, 2011, 11:42:05 πμ »
Αυτός δεν είναι Ευρωπαίος...
Φοβάμαι το θέμα τελωνείο.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Μάιος 24, 2011, 03:04:38 μμ »
Έχω ποστάρει και σε άλλο θέμα για την αγορά του πρώτου μου μηχανικού ρολογιού. Έχω καταλήξει στο ρολόι που θέλω αλλά πρόσφατα προέκυψε και νέα ανάγκη. Χάλασε το καθημερινό μου ρολόι (fashion, quartz) και πρέπει γρήγορα να αγοράσω καινούριο. Μετά από τόσο καιρό στο φόρουμ, μου κόλλησε το μικρόβιο και θέλω όλα τα ρολόγια μου από δω και πέρα να είναι μηχανικά. Ωστόσο, επειδή επίκειται η αγορά και του άλλου, του ακριβού, δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά. Νομίζω λοιπόν ότι τα orient είναι η καλύτερη επιλογή. Είμαι ανάμεσα στο:

http://www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-cem75001b-p-175.html

που απ'ότι έχω καταλάβει είναι απίστευτο value for money, και στο:

http://www.orientuhren.de/orient-automatic-deep-ffe06001w-p-363.html

που το θεωρώ πιο όμορφο για καθημερινό ρολόι, αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ποιοτικές διαφορές και τι γίνεται με τους μηχανισμούς τους. Τα 28 ευρώ της διαφοράς τους προφανώς δεν αποτελούν ζήτημα.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιούνιος 17, 2011, 07:19:14 πμ »
Aκριβώς έτσι. Τα Γερμανικά ταχυδρομεία, τελευταία ενημέρωση κάνουν την μέρα της εξαγωγής από Γερμανία. Απο' κει και πέρα χτυπάς το track στα ΕΛΤΑ και βρίσκεις την πορεία του συστημένου.

Καλημέρα, παρήγγειλα και γω το ρολόι απ'το Γερμανό την προηγούμενη Παρασκευή. Μου έστειλε ένα tracking number και στο Γερμανικό ταχυδρομείο μου γράφει μόνο τη μέρα της εξαγωγής. Στα ΕΛΤΑ που ακριβώς χτυπάς το track;
Εδώ; http://www.elta-courier.gr/trackit/.
Γιατί στο συγκεκριμένο δεν βρίσκει τίποτα. Οπότε να υποθέσω ότι θα περιμένω από Δευτέρα; Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι θα το πάρω σήμερα για να το παίξω λίγο μέσα στο Σαββατοκύριακο!!!

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #164 στις: Ιούνιος 17, 2011, 08:04:14 πμ »
Όχι εκεί που ψάχνεις.Εσύ πήγες στις ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ.Θα ψάξεις εδώ στο απλό ταχυδρομείο http://212.205.82.71/trackandtrace/
Μάλλον απο εβδομάδα το βλέπω να σου έρχεται.Συνήθως κάνει γύρω στις 6-7 εργάσιμες.Μεταξύ μας πάντως κάτι ρολόγια που παρήγγειλα απο Hong-Kong πιο γρήγορα μου ήρθανε.Καλοφόρετο να είναι κ πάντα καλές ώρες.

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Ιούνιος 17, 2011, 08:08:14 πμ »
Η διεύθυνση των ΕΛΤΑ είναι

http://212.205.82.71/trackandtrace/

Εάν μπεις σήμερα και μέχρι την ΠΑ, θα σου λέει ότι ο αριθμός είναι άγνωστος.
Μόλις φτάσει το δέμα στο αεροδρόμιο, θα βρεις στοιχεία, αλλά από την ώρα εκείνη, σε 1-2 μέρες θα το έχεις παραλάβει.

Με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς ..
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 17, 2011, 08:31:50 πμ από makfil »
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιούνιος 18, 2011, 05:12:58 μμ »
Καλημέρα, παρήγγειλα και γω το ρολόι απ'το Γερμανό την προηγούμενη Παρασκευή. Μου έστειλε ένα tracking number και στο Γερμανικό ταχυδρομείο μου γράφει μόνο τη μέρα της εξαγωγής. Στα ΕΛΤΑ που ακριβώς χτυπάς το track;
Εδώ; http://www.elta-courier.gr/trackit/.
Γιατί στο συγκεκριμένο δεν βρίσκει τίποτα. Οπότε να υποθέσω ότι θα περιμένω από Δευτέρα; Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι θα το πάρω σήμερα για να το παίξω λίγο μέσα στο Σαββατοκύριακο!!!

Μα καλά, είναι τόσο μαλ...ες οι Γερμανοί; Μπήκα σήμερα από περιέργεια στο Γερμανικό ταχυδρομείο γιατί στα ΕΛΤΑ δε μου έβγαζε τίποτα και είδα ότι άλλαξε το μήνυμα και έγραφε το εξής:
"The item was handed over to the International Logistics Center Frankfurt on Jun 17, 2011 to be forwarded to Greece."
Δηλαδή έκαναν μια βδομάδα να το πάνε μέχρι τη Φρανκφούρτη; Αυτό σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι θα πρέπει να περιμένω άλλη μια βδομάδα μέχρι να το πάρω στα χέρια μου; Και γιατί λέει, τότε, ο τρόμπας στο site του ότι εντός Ευρώπης αποστέλλονται εντός 4-5 ημερών; Τι να πω;

Αποσυνδεδεμένος assassin88

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Ιούνιος 18, 2011, 05:17:18 μμ »
Και γιατί λέει, τότε, ο τρόμπας στο site του ότι εντός Ευρώπης αποστέλλονται εντός 4-5 ημερών; Τι να πω;
Ένας ακόμα οιωνός που δείχνει ότι θα βγούμε από την Ευρωζώνη ;D ;D :D :D
Πλάκα κάνω...tzimis...και άλλοι εδώ μέσα έχουνε πει ότι παρήγγειλαν από Σιγκαπούρη και τους ήρθε πιο γρήγορα από ότι από Γερμανία...υπομονή...είσαι λίγο άτυχος απλά... :)

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #168 στις: Ιούνιος 18, 2011, 05:36:13 μμ »
Μα καλά, είναι τόσο μαλ...ες οι Γερμανοί; Μπήκα σήμερα από περιέργεια στο Γερμανικό ταχυδρομείο γιατί στα ΕΛΤΑ δε μου έβγαζε τίποτα και είδα ότι άλλαξε το μήνυμα και έγραφε το εξής:
"The item was handed over to the International Logistics Center Frankfurt on Jun 17, 2011 to be forwarded to Greece."
Δηλαδή έκαναν μια βδομάδα να το πάνε μέχρι τη Φρανκφούρτη; Αυτό σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα ότι θα πρέπει να περιμένω άλλη μια βδομάδα μέχρι να το πάρω στα χέρια μου; Και γιατί λέει, τότε, ο τρόμπας στο site του ότι εντός Ευρώπης αποστέλλονται εντός 4-5 ημερών; Τι να πω;

Την ίδια διαδρομή έκανε και η δική μου παραγγελία και από την ημερομηνία της Φραγκφούρτης έφτασε σε 6 ημέρες στο αεροδρόμιο και την επομένη στο σπίτι. Το εκπληκτικό είναι ότι το δέμα φτάνει, συνήθως, ξημερώματα (04.00) στο αεροδρόμιο, στις 06.00 φεύγει για ΚΔ και την επομένη στο σπίτι ...

Δηλαδή ταλαιπωρείται σε αφάνταστες διαδρομές στη Γερμανία και σε ελάχιστο χρόνο, αφού φτάσει στην Ελλάδα, το έχεις στα χέρια.
Sub 16613 LN

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #169 στις: Ιούνιος 18, 2011, 07:41:05 μμ »
Φίλε tzimi σε καταλαβαίνω απόλυτα.Αυτη η άτιμη η αναμονή δεν παλεύεται με τίποτα.Η αλήθεια είναι ότι στάθηκες κομματάκι άτυχος.Στη δική μου την περίπτωση ήταν καλύτερα τα πράγματα.Πέμπτη έβαλα την παραγγελία,Παρασκευή το έστειλε ο Keller και την επόμενη Δευτέρα το είχα στα χέρια μου.Έκανε δηλαδή,συμεριλαμβανομένης και της Δευτέρας,7 εργάσιμες.Σε καμμία περίπτωση πάντως 4-5 που λέει ο Γερμαναράς.Υπομονή αναγκαστικά...............

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Ιούνιος 18, 2011, 09:04:05 μμ »
Ευχαριστώ ρε παιδιά για τη συμπαράσταση! Ούτως ή άλλως δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο πέρα από υπομονή. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα!!

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Ιούνιος 18, 2011, 10:09:09 μμ »
Το θετικό είναι ότι με τόσο ταξίδι που θα κάνει το ρολόι θα είναι και πλήρως φορτισμένο όταν θα το λάβεις!!! ;D
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Ιούνιος 24, 2011, 02:32:10 μμ »
Έφτασε επιτέλους!!!!!!!!!!! Χθες βρήκα το ειδοποιητήριο και σήμερα το παρέλαβα. Πρώτες εντυπώσεις άριστες. Με την πρώτη ευκαιρία και αφού παραλάβω τα λουράκια θα ανεβάσω φωτογραφίες. Αν και δε σκόπευα να το φορέσω με το μπρασελέ, τώρα που το έχω στα χέρια μου δεν αντέχω να περιμένω τα λουράκια!!!
Το θέμα είναι αν μπορώ να το πάω σε μαγαζί να μου προσαρμόσουν το μπρασελέ ή θα δημιουργήσουν πρόβλημα επειδή δεν το πήρα από κει; Ξέρει κανείς που μπορώ να πάω Θεσ/νίκη κέντρο να με εξυπηρετήσουν; Στην ανάγκη να πληρώσω κιόλας!!!!
Ευχαριστώ!!!!

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Ιούνιος 24, 2011, 02:45:48 μμ »
Έφτασε επιτέλους!!!!!!!!!!! Χθες βρήκα το ειδοποιητήριο και σήμερα το παρέλαβα. Πρώτες εντυπώσεις άριστες. Με την πρώτη ευκαιρία και αφού παραλάβω τα λουράκια θα ανεβάσω φωτογραφίες. Αν και δε σκόπευα να το φορέσω με το μπρασελέ, τώρα που το έχω στα χέρια μου δεν αντέχω να περιμένω τα λουράκια!!!
Το θέμα είναι αν μπορώ να το πάω σε μαγαζί να μου προσαρμόσουν το μπρασελέ ή θα δημιουργήσουν πρόβλημα επειδή δεν το πήρα από κει; Ξέρει κανείς που μπορώ να πάω Θεσ/νίκη κέντρο να με εξυπηρετήσουν; Στην ανάγκη να πληρώσω κιόλας!!!!
Ευχαριστώ!!!!
Καλοφόρετο φίλε μου!Όπου και να πας θα σε εξυπηρετήσουν...το θεωρώ τραγικό να μην το κάνουν,όπως και θεωρώ τραγικό να σε χρεώσουν για αυτό το πράγμα επειδή δεν πήρες από εκεί το ρολόι ;)
Πάνε όπου γουστάρεις,κι άμα σου γκρινιάξουν,απλά μην ξαναπατήσεις εκεί πέρα ;)

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Ιούνιος 26, 2011, 01:14:43 μμ »
Όντως με εξυπηρέτησαν εύκολα! Πήγα βέβαια σε μαγαζί που είχα πάει άλλες δυο φορές για να δω και να παζαρέψω άλλο ρολόι, το καλό μου, που θέλω να πάρω! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η υπάλληλος (μπορεί να ήταν και ιδιοκτήτης,δεν είμαι σίγουρος) όταν της είπα ότι δεν πρόκειται να το αγοράσω αν δε μου κάνει τουλάχιστον 25% έκπτωση γιατί το βρήκα αλλού με μεγαλύτερη έκπτωση, μου είπε ευθαρσώς ότι αν έχω στο μυαλό τέτοια έκπτωση να μην κάνω τον κόπο να ξαναπάω γιατί δεν πρόκειται να γίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω, τρέλα πουλάνε;
Σόρρυ για το off topic, αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση!
Στο θέμα μας τώρα: Επειδή δεν έχω ιδέα σε τι αντιστοιχούν τα μέτρα που υποτίθεται πως είναι αδιάβροχο ένα ρολόι, με το συγκεκριμένο που λέει 200m τι χρήση μπορώ να κάνω; Μπορώ να κολυμπάω άφοβα; Επίσης κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι τα 200m μέτρα σ'αυτό το ρολόι δεν είναι πιστοποιημένα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχω πρόβλημα;
Ευχαριστώ!!!

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Ιούνιος 26, 2011, 01:55:46 μμ »
Όντως με εξυπηρέτησαν εύκολα! Πήγα βέβαια σε μαγαζί που είχα πάει άλλες δυο φορές για να δω και να παζαρέψω άλλο ρολόι, το καλό μου, που θέλω να πάρω! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η υπάλληλος (μπορεί να ήταν και ιδιοκτήτης,δεν είμαι σίγουρος) όταν της είπα ότι δεν πρόκειται να το αγοράσω αν δε μου κάνει τουλάχιστον 25% έκπτωση γιατί το βρήκα αλλού με μεγαλύτερη έκπτωση, μου είπε ευθαρσώς ότι αν έχω στο μυαλό τέτοια έκπτωση να μην κάνω τον κόπο να ξαναπάω γιατί δεν πρόκειται να γίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω, τρέλα πουλάνε;
Σόρρυ για το off topic, αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση!
Στο θέμα μας τώρα: Επειδή δεν έχω ιδέα σε τι αντιστοιχούν τα μέτρα που υποτίθεται πως είναι αδιάβροχο ένα ρολόι, με το συγκεκριμένο που λέει 200m τι χρήση μπορώ να κάνω; Μπορώ να κολυμπάω άφοβα; Επίσης κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι τα 200m μέτρα σ'αυτό το ρολόι δεν είναι πιστοποιημένα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχω πρόβλημα;
Ευχαριστώ!!!
Όσον αφορά το πρώτο...την επόμενη φορά που θας πας στο μαγαζί εκείνο,φόρα το ρολογάκι που αυτή δεν στο δίνει με 25% έκπτωση και πες της ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...να δεις μετά για πότε θα σου δίνει εκπτώσεις ;D ;D

Τώρα όσον αφορά την υδατοστεγανότητα...με 200m άφοβα και κολύμπι κάνε και βουτιές και scuba diving άμα λάχει ;)

Συνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Ιούνιος 26, 2011, 02:06:13 μμ »
Θα συμφωνήσω με το Στάυρο, καταστήματα υπάρχουν πολλά...θα βρεις εύκολα με μερικές βόλτες την έκπτωση που θες. ;)
τώρα για το ρολόι και τα μέτρα που δίνουν για αδιάβρχο, πολύ κατατοπιστικό topic το παρακάτω:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1591.0.html

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Ιούνιος 26, 2011, 02:45:54 μμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση όσον αφορά στην υδατοστεγανότητα! Τώρα για το άλλο που είπαμε, το πρόβλημα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη όπου μένω δεν έχω βρει τα συγκεκριμένα μοντέλα με 25% έκπτωση πουθενά! Απλά της το ανέφερα επειδή διάβασα από πολλούς εδώ μέσα ότι μια τέτοια έκπτωση είναι "εύκολη" και μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 30%. Συνεπώς, είτε αυτές οι εκπτώσεις υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, είτε κάτι κάνω λάθος εγώ..!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Ιούνιος 29, 2011, 11:12:12 πμ »
Ετοιμαστείτε να διαβάσετε την πιο χαζή ερώτηση που έγινε ποτέ! Μετά από μια εβδομάδα χρήσης αποφάσισα να μετρήσω την ακρίβεια του ρολογιού με τη βοήθεια ενός από τα site που αναφέρονται όπως αυτό: http://time.is/
Αυτό που διαπίστωσα ξεβιδώνοντας την κορωνα είναι ότι δε σταματά ο δείκτης των δευτερολέπτων. Άρα δυσκολέυει αρκετά η μέτρηση. Γιατί όταν ας πούμε το site είναι 23:52:00, εμένα μπορεί να είναι 23:52:38. Άρα θα πρέπει να τα σημειώσω κάπου αυτά και μετά από μια εβδομάδα να ξανασημειώσω τη διαφορά και να κάνω τις αφαιρέσεις. Γίνεται, αλλά αποκλείεται να μην υπάρχει πιο απλός τρόπος! Το φανταζόμουν με κάποιο τρόπο να συγχρονίζονται τα δυο ρολόγια στις 00:00:00 ακριβώς π.χ. και μετά από βδομάδα την ίδια ώρα με βάση το site θα έβλεπες εύκολα την απόκλιση του ρολογιού!
Συγνώμη αν κούρασα!

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Ιούνιος 29, 2011, 11:33:36 πμ »
Δεν είναι χαζή η ερώτησή σου. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος να μετρήσης την ακρίβεια ενός ρολογιού που δεν έχει hacking seconds είναι αυτός που σκέφτηκες και μόνος σου.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.