Καλημερα
Πριν 3 μηνες απεκτησα και'γω ενα ρολοι orient,και μιας και υπαρχει αυτο το νημα,σκεφτηκα να ποσταρω και εδω μια μικρη παρουσιαση-αναφορα.Αν ειναι μεγαλο το ποστ,θα μπορουσε να μεταφερθει σαν αυτοτελης παρουσιαση στην καταλληλη ενοτητα.
Το μοντελο λοιπον ειναι το Orient Symphony FER27008W0 (ή ER27008W). Ειναι αυτοματο και ο μηχανισμος του ειναι ο 48743 (που φαρανε και τα γνωστα bambino).
Η εμφανιση του ειναι κλασσικη και λιτη,με λευκο καντραν και ολους τους αριθμους απο το 1 εως το 12,και παραθυρακι ημερομηνιας διπλα στο "3".Οι δεικτες ειναι ασημι.Οι διαστασεις ειναι 41mm χωρις τη κορωνα,12mm υψος,και φοραει λουρακια των 22mm.Η κασα ειναι απο ανοξειδωτο ατσαλι και το το κρυσταλλο ειναι ορυκτο.Στην πισω πλευρα υπαρχει επισης κρυσταλλο για να βλεπουμε το μηχανισμο (φαινεται στο βιντεο που παραθετω στο τελος του ποστ)
Το λουρακι που φορουσε ηταν δερματινο καφε,αρκετα σκουρο και γυαλιστερο,σχεδον μαυρο,το οποιο στο φως εβγαζε μια ελαφρως κοκκινωπη/μελιτζανι αποχρωση.Προσφατα το αλλαξα με ενα αλλο (φωτο παρακατω).
Κατα τη γνωμη μου ειναι ενα ομορφο ρολοι,το οποιο εχει το θετικο οτι μπορει να φορεθει και με πιο καλο ντυσιμο,αλλα και με πιο καθημερινο.Δειχνει κομψο αλλα οχι υπερβολικα dress.Επισης το μεγεθος και το παχος του ειναι ισως κοντα στο ιδανικο για ενα συγχρονο αντρικο ρολοι,ουτε αρκετα μικρο,αλλα και ουτε τοσο μεγαλης διαμετρου και παχους. Αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα θα επαιρνα το stowa marine original,γυαλιστερης κασας με roman ή arabic λευκο dial,και μετριο καφε κροκο λουρακι.Ειναι το αγαπημενο μου σχεδιο σε ρολοι,και ο κουρδιστος μηχανισμος σιγουρα θα με βολευε περισσοτερο,εχοντας καλυτερο ελεγχο στη συνεχη λειτουργια,ειτε το φοραω ειτε οχι.Δε μπορεσα να διαθεσω τοσα ομως,οποτε ψαχνοντας,κατεληξα σε αυτο.
Πισω στο orient τωρα,τα δυο μειον που βρισκω στη σχεδιαση,ειναι τα εξης:
1)Tο 3 δειχνει λιγο στριμωγμενο διπλα στην ημερομηνια.Οι αριθμοι φαινονται ενα κλικ μεγαλυτεροι απ'οτι θα ηταν ισως ιδανικο,αρα με ενα ελαχιστα μικροτερο μεγεθος αριθμων,νομιζω θα υπηρχε καλητερη ισορροπια,και το 3 θα εδενε και αυτο καλυτερα.Παντως αυτο δε μειωνει τη συνολικα καλη εμφανιση του ρολογιου.
2)Οπως πεφτει καποιες φορες το φως,οι δεικτες και το παραθυρακι της ημερομηνιας φαινονται σκουρα και λιγο εντονα.Σχεδιαστικα θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν δεικτες και παραθυρακι με τροπο ωστε να αποφευχθει αυτο.
Πιστευω αν η orient κυκλοφορησει ενα μοντελο παρομοιο το οποιο να διωρθωνει λιγο αυτα τα 2 (μεγεθος αριθμων και δεικτες/παραθυρακι ημ/νιας) και να εχει μπλε δεικτες και stock λουρακι μετριο καφε,θα ειναι αισθητα πιο ομορφο και θα εχει μεγαλη επιτυχια,δεδομενης και της φημης της εταιριας στη χαμηλη κατηγορια τιμης.
Να σημειωσω τελος,πως το μοντελο αυτο στο site της εταιριας σημειωνεται ως "out of stock",ενω στο γνωστο site creation watches (απ'οπου και το αγορασα στην τιμη των 84 ευρω μαζι με μεταφορικα) αναφερεται πλεον ως "sold out". Ομως αν σε καποιον αρεσει,ειδα οτι υπαρχουν site με διαθεσιμοτητα σε καλες τιμες για το ειδος και το μηχανισμο του ρολογιου.
Και μιας και ανεφερα το μηχανισμο,να σημειωσω εδω οτι η χρονομετρια για μηχανικο αυτοματο ρολοι ειναι πολυ καλη,εχω καταφερει να διατηρω την ακριβεια του με την τοποθετηση οταν δε το φοραω.Αν δω το βραδυ οτι "τρεχει" λιγο,το βαζω καθετα με την κορωνα κατω.Αν παλι χανει λιγο,το βαζω οριζοντια με το καντραν πανω.Με αυτον τον τροπο δεν εχει χρειαστει ρυθμιση της ωρας στους 3 μηνες που το εχω.
Τελος,παραθετω και μερικες δικες μου φωτογραφιες.
Εδω στον καρπο μου,το λουρακι ειναι το αρχικο σκουρο καφε.
Σε αυτη τη φωτο,φαινεται το χαρακτηριστικο οι δεικτες και το παραθυρακι ημ/νιας να σκουραινουν και να φαινονται λιγο μαυρα,μικρο σχεδιαστικο σφαλμα στα δικα μου ματια,χωρις βεβαια να φαινεται παλι ασχημο,ειναι και γουστα αυτα.
Παρατηριστε εδω,που το φως χτυπαει διαφορετικα,πως δειχνει πιο αρμονικο και εκλεπτυσμενο το συνολο με τη λευκη πλακα οταν οι δεικτες και ημ/νια δε σκουραινουν,να φαινονται ογκωδη και μαυρα.Και εδω με το αρχικο του λουρακι.
Και καποιες φωτογραφιες με το καινουριο λουρακι στυλ κροκο,λιγο πιο ανοιχτοχρωμο καφε,με ελαφρια κοκκινωπη αποχρωση,ενα στυλ που προσωπικα μου αρεσει και πιστευω ταιριαζει με τη λευκη πλακα.
Τελος,ανεβαζω και ενα βιντεακι απο το youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=cAimmunOfms