Αποστολέας Θέμα: Απ: Panerai ναι,οχι και γιατι?  (Αναγνώστηκε 10094 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος agialidis

• 36mm case
  • !?!?
    • Προφίλ
Απ: Panerai ναι,οχι και γιατι?
« στις: Μάιος 15, 2009, 08:11:51 μμ »
Κανενα απο τα δυο ρολογια φιλε μου η' απο αυτη την εταιρεια. Η εταιρεια αυτη βασιζεται καθαρα στο μαρκετινγκ των Ιταλων (φεραρι,ιταλικο ναυτικο κτλ κτλ)- αν θες να δωσεις χρηματα παρε Ελβετικο ρολοι-οι ανθρωποι ειναι οι ειδικοι. Μην γινεσαι fashion victim οταν ξοδευεις πολλα λεφτα
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 17, 2009, 03:40:15 μμ από george_ »

• 36mm case
  • !?!?
    • Προφίλ
Απ: Panerai Dilemma ....
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 15, 2009, 08:39:07 μμ »
Το θεμα μεταπωλητικη αξια δεν υφισταται- το ρολοι θα το παρεις για να το χαρεις και για να πουλησεις μουρη ο ιδιος οχι για να πουλησεις το ρολοι. Θελει καποιος να δωσει λεφτα σε ενα ρολοι θα τα δωσει σε Ελβετικο- θα αγορασει Ρολεξ, Ωμεγα, Πατεκ Φιλιπ, Τζεγκερ-ΛεΚουλτρ, Μποβετ, Μπρεγκετ, Βασερον Κοσταντιν κτλ κτλ. Ιταλικο θα παρει μετα απο αυτα που ανεφερα? Διευκρινιζω ¨ αν καποιος θελει να βαλει λεφτα σε αυτην την αγορα.

• 36mm case
  • !?!?
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 15, 2009, 08:47:38 μμ »
καντε οτι θελετε- εγω ιταλικο luxury ρολοι δεν παιρνω-οι ανθρωποι ειναι αχρηστοι λειαν επιοικως

• 36mm case
  • !?!?
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 15, 2009, 08:59:18 μμ »
......με μηχανισμους Ρολεξ.  χαχα χαχα

χαθηκαν τα Φρανκ Μουλερ? τα Ζιραρντ Περεγκο? περιμενω πως και πως να εμφανιστουν παλι τα Φαβρε-Λεμπα. Αυτη ηταν εταιρεια

• 36mm case
  • !?!?
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 17, 2009, 11:39:59 πμ »
Δεν θελω να χαλασω το τοπικ αλλα μου φενεται οτι εχετε εμμονη με την Πανεραι, σεβομαι οτι ο Μνινος θελει να παρει αυτο το ρολοι παντως

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 17, 2009, 11:51:56 πμ »
τι εχετε παθει με την Πανεραι ρε παιδια? ξεκολλατε.δεν ειναι φυσιολογικη η εμμονη σας με αυτη την μαρκα.

συγνώμη φίλε μου αλλά και εσένα δεν είναι φυσιολογική η εμμονή σου να μας υπενθυμίζεις με κάθε ευκαιρία οτι πρόκειται για μια μή - κατά την γνώμη σου - αξιόλογη εταιρία...

το παιδί προφανώς πιστεύει οτι τα αξίζει τα λεφτά της και άνοιξε αυτό το θέμα ζητώντας την γνώμη μας.. και για να πω και εγώ την δική μου, προσωπικά θα επέλεγα κάτι σε όσο πιο " καθαρό " καντράν γίνεται και για αυτό το λόγο θα απέρριπτα το 88. Για μένα ανάμεσα στα 2 το 164 δαγκωτό!  ;)

Φιλικά Κωνσταντίνος

ΥΓ: απ'ό,τι είδα το 88 το έχεις απορίψει ήδη... ανάμεσα λοιπόν στο 90 και στο 164 για τον ίδιο λόγο θα έμενα πιστός στην αρχική μου επιλογή και θα έπαιρνα το 164... καθαρά, ξαναλέω, για αισθητικούς λόγους.
you cannot kill what you did not create

• 36mm case
  • !?!?
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 17, 2009, 12:04:10 μμ »
υποστηριζω την Ελβετικη ωρολογοποιια, την Πανεραι την θεωρω καλη εταιρεια αλλα ειναι φασον ελβετικα, δεν εχουν προσφερει τιποτα σε αυτο τον χωρο ως καινοτομιες η πατεντες,καταφερανε ολον τον κοσμο να αγοραζει τα ρολογια τους-δεν το δεχομαι

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 17, 2009, 12:14:46 μμ »
υποστηριζω την Ελβετικη ωρολογοποιια, την Πανεραι την θεωρω καλη εταιρεια αλλα ειναι φασον ελβετικα, δεν εχουν προσφερει τιποτα σε αυτο τον χωρο ως καινοτομιες η πατεντες,καταφερανε ολον τον κοσμο να αγοραζει τα ρολογια τους-δεν το δεχομαι

Το πόσα είναι " φασόν " Ελβετικά ας μην το συζητήσουμε... το πόσες Ελβετικές εταιρίες έχουν μια ουσιαστική προσφορά στον χώρο της ωρολογοποιίας και αυτό καλύτερα να μην το συζητήσουμε... υπάρχουν πολύ σημαντικότερα " παράδοξα " στον χώρο της ωρολογοποιίας που θα έπρεπε να σε εξαγριώνουν και πίστεψέ με το οτι η Πανεράι πέτυχε δεν είναι ένα από αυτά - και αυτό στο λέω εγώ που μου έχει δωριστεί ρολόι αυτής της εταιρίας και δεν το φορώ δλδ δεν είμαι και φαν - !!!

Όσο για το οτι καταφέρανε όλο τον κόσμο να αγοράζει τα ρολόγια τους δεν ισχύει ούτε στον πιο μικρό βαθμό. Έχει δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική από την βάση του αγοραστικού κοινού και ταυτόχρονα έχει αγαπηθεί και πάρα πολύ από μια μερίδα του κόσμου. Το γιατί θα το καταλάβεις εάν διαβάσεις περισσότερα για την εταιρία και αν κατανοήσεις το γεγονός οτι δεν είναι προαπαιτούμενο για να σου αρέσει ένα ρολόι, να το έχει βγάλει μια εταιρία που να έχει προσφέρει σε επίπεδο καινοτομιών και ανακαλύψεων στο χώρο της ωρολογοποιίας.

Αλλά την άποψή σου την σέβομαι... και την καταλαβαίνω εως ένα σημείο.

Φιλικά Κωνσταντίνος

ΥΓ: Ίσως θα ήταν καλύτερο για να μείνει το θέμα καθαρό να μεταφερθούν κάπου αλλού αυτά τα ποστ.

ΥΓ2: Εγώ υποστηρίζω την ωρολογοποιία εν γένη....
you cannot kill what you did not create

• 36mm case
  • !?!?
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 17, 2009, 01:13:24 μμ »
και εμενα μου αρεσουν τα ρολογια και το ρολοι το θαυμαζω και ως ενα σημειο το παρακολουθω(δεν ειμαι ειδικος ομως ). αν θελεις επειδη βλεπω εισαι γνωστης δωσε λεπτομερειες σε θεματα που ανεφερες στο προηγουμενο σου ποστ για να μαθουμε ολοι.

Αποσυνδεδεμένος vord

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 19, 2009, 08:11:48 μμ »
Κάποια χρόνια πριν μου στέλνει ο κουμπάρος μου ένα τύπο που πωλούσε ρολόγια ρέπλικες. Είχε όλα τα "γνωστά" μοντέλα και τα κοίταζα όπου ξαφνικά βλέπω ένα ρολόι και παθαίνω πλάκα. Ήταν λοιπόν η πρώτη μου επαφή με τα Panerai. Μάλλον θα ήταν το μάρκετινγκ της εταιρείας που με έκανε να τα λατρέψω από την πρώτη στιγμή.

i hear the roar of a big machine

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: Panerai ναι,οχι και γιατι?
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 19, 2009, 09:23:55 μμ »
εμένα προσωπικά με χαλάει που όλος ο κόσμος φοράει panerai (από την ματσούκα μέχρι τον φώτη τον κατσικάρη...), με τρελαίνει που έχει αναμονή για να πάρεις κάποια μοντέλα, με απογοητεύει που κάνει αύξηση των τιμών μέσα στη γενική οικονομική κρίση, δεν μου αρέσει που είναι ιταλικά και όχι αυθεντικά ελβετικά ή γερμανικά, αλλά μα την παναγία, η ομορφιά τους (κυρίως η απλότητα του καντράν) δεν υπάρχει. απλά δεν συγκρίνεται...

PS: όποιος έχει panerai o ίδιος, ή έστω έναν φίλο (όπως εγώ) που όποτε παίρνει καινούργιο ρολόι είναι μόνον panerai (αν και θα τον τρέλαινε και ενα AP...), καταλαβαίνει...
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 19, 2009, 09:30:16 μμ »
εμένα προσωπικά με χαλάει που όλος ο κόσμος φοράει panerai (από την ματσούκα μέχρι τον φώτη τον κατσικάρη...), με τρελαίνει που έχει αναμονή για να πάρεις κάποια μοντέλα, με απογοητεύει που κάνει αύξηση των τιμών μέσα στη γενική οικονομική κρίση, δεν μου αρέσει που είναι ιταλικά και όχι αυθεντικά ελβετικά ή γερμανικά, αλλά μα την παναγία, η ομορφιά τους (κυρίως η απλότητα του καντράν) δεν υπάρχει. απλά δεν συγκρίνεται...

PS: όποιος έχει panerai o ίδιος, ή έστω έναν φίλο (όπως εγώ) που όποτε παίρνει καινούργιο ρολόι είναι μόνον panerai (αν και θα τον τρέλαινε και ενα AP...), καταλαβαίνει...
μήπως αναφέρεσαι σε εμένα  :D :D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 19, 2009, 09:38:00 μμ »
To προστατευτικό της κορώνας στα Luminor; Το σχήμα της κάσας; Το "λαμπερό" καντράν ήδη από τη δεκαετία του '30; Οι μηχανισμοί με power reserve 8 και 10 ημερών είναι ασήμαντοι; Η χαρακτηριστική λιτή σχεδίαση;

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 19, 2009, 09:40:26 μμ »
Την πρώτη φορά που είδα πανεράι έμεινα κάπως έτσι  :o (με την καλή έννοια). Μετά από χρόνια κάποιος παρουσίασε ένα ρολόι τόσο φρέσκο σαν σχέδιο, τόσο διαφορετικό. Και ταυτόχρονα θύμιζε κάτι που είχα δει (σε ρολόι) κάποτε, και που νόμιζα πως δεν θα το ξαναέβλεπα ποτέ. Σχεδιαστικά κάτι τέτοιο μόνο Ιταλός μπορεί να το πετύχει. Τώρα αν το φοράνε κάποιοι γνωστοί, ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Και αυτοί άνθρωποι είναι και δικαιούνται να τους αρέσουν και τα τα πανεράι.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 19, 2009, 09:51:12 μμ »
πριν μερικά χρόνια φορούσα αυτό:

..........σήμερα φοράω αυτό!

:D :D :D γι'αυτό είπα μήπως ο φίλος αυτός ήμουν εγώ;  ;) ;D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 19, 2009, 11:03:26 μμ »
konakis!!!εισαι γευσιγνωστης!!! ;D

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 20, 2009, 09:15:10 πμ »
panerai Και ξερο ψωμι

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 20, 2009, 10:43:20 πμ »
χαχα. όχι konakis αν και θα ήθελα πολύ να είμαστε φίλοι (έτσι στη ζούλα θα φόραγα και εγώ και κανα panerai...:)). o κολλητός μου θα ήθελε (επιθυμούσε διακαώς καλύτερα) ένα AP, εσύ το είχες στα χέρια σου...(θερμά συγχαρητήρια!!!!)
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 20, 2009, 10:44:10 πμ »
Το γούστα διαφέρουν οπότε είναι ανούσιο να σχολιάσουμε την αισθητική τους. Στο μηχανικό κομμάτι, απ'ο,τι έχω διαβάσει, κάποια μοντέλα επιδεικνύουν μηχανικές καινοτομίες με in-house μηχανισμούς. Πρόσφατα αμφιταλαντευόμουν για το 161 αλλά δεν....
Δε μπορώ, όμως, με τίποτα να δεχτώ την πολιτική της μηδενικής έκπτωσης στη χώρα μας. Και το ξαναγράφω, στη χώρα μας (αφήστε τον Κέσσαρη να χτυπιέται ότι το ίδιο ισχύει παντού...)!

Είναι όμως απορίας άξιο. Τα ρολόγια αυτά, αντικειμενικά, απευθύνονται σε ανθρώπους μεσαίας τάξης οι οποίοι, στατιστικά, έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Δε ρωτάνε τις τιμές σε άλλες χώρες? Εδώ μέχρι και για το 292 έχω πάρει κάποια έκπτωση, που θεωρείται ένα από τα πλέον δυσεύρετα Panerai....

Άβυσσος η ψυχή του αντιπρόσωπου.... :D :D

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 20, 2009, 03:53:37 μμ »
Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.
Η Πανεράι όσο ήταν Ιταλική και βρισκόταν στη Φλωρεντία δεν την ήξερε ούτε η μάνα της. Κάτι Ιταλοί κομμάντο και μερικοί ψαγμένοι στα μιλιτέρ ρολόγια. Όταν έγινε γνωστή (σύμφωνα με τον ούρμπαν λέτζεντ του Σλάι) το γκρουπ Ρισμόν διέβλεψε λαβράκι και την εξαγόρασε. Εν μια νυχτί μεταφέρθηκε Ελβετία, έπαψε να τρώει μοτσαρέλα και γκοργκοντζόλα και ρίχτηκε με τα μούτρα στην γκρουγιέ και στις κίτρινες τρύπες.  Συνεχίζει όμως να ρεύεται σκόρδο. Το γκρουπ με την τεράστια δύναμή του την έκανε γνωστή ανά την υφήλιο και ένα παγκόσμιο τρεντ.
Όμως όση δύναμη και να έχεις, αν το προϊόν δεν πουλάει από μόνο του δε γίνεται τίποτα. Και η επιτυχία της Πανεράι είναι στο σχέδιο. Το τόσο απλό σχέδιο. Εκεί βρίσκεται η ομορφιά του. Δεν έχει φρου φρου κι αρώματα. Φραμπαλάδες και μακιγιάζ. Γι' αυτό και μόλις το πρωτοβλέπεις σε εντυπωσιάζει. Και δε χρειάζεται τεχνολογικά επιτεύγματα για να αρέσει.

Φιλικά
Δημήτρης