Φίλοι μου, ευχαριστώ για τις ευχές
πρώτη μέρα ουσιαστικά με το ρολόι . . . και οι εντυπώσεις είναι θετικές.
άνετο στο χέρι, ελαφρύ, καλοφτιαγμένο. Ευχάριστη έκπληξη ο δυνατός ήχος που βγάζει, τόσο που το πρωί με αυτό ξύπνησα, δεν το περίμενα τόσο δυνατό (θα αντικαταστήσω πλέον το κινητό για να μην το έχω δίπλα στο κεφάλι μου όλη νύχτα).
συνεχίζω με τα αθλητικά θέματα . . .
πριν λίγο επέστρεψα από το τρέξιμο. Έβαλα στόχο τα 5 χλμ. Είχε προκαθορισμένη τιμή τα 100 εκ. μήκος βήματος αλλά λόγω του ύψους μου σκέφτηκα να το αυξήσω και το πήγα στα 105 εκ. Τελικά τερμάτησα (ένδειξη 5χλμ) έχοντας κάνει 4805 βήματα. Έκανα στη συνέχεια την απόσταση με το αυτοκίνητο για την μετρήσω και μου βγήκε 4800 μέτρα. Δηλαδή το ρολόι είχε μια διαφορά περίπου 200 μέτρα στα 5 χλμ (~4%). Μικρή διαφορά που στην ουσία εγώ φταίω γιατί άλλαξα το μήκος του βήματος. Αν το είχα αφήσει στα 100 εκ. (1 μέτρο) θα είχε μετρήσει 4805 βήματα x 1 μέτρο = 4805 μέτρα, δηλαδή την πραγματική
Με άλλα λόγια, μέχρι στιγμής, διακρίνω πολύ καλή ακρίβεια. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια . . . πάντως για κάποιον που τρέχει σταθερά (και ξέρει το βήμα του), είτε σε στίβο, είτε σε ανοιχτή διαδρομή, εκτιμώ πως θα τον καλύψει το ρολόι. Φυσικά, οι απαιτήσεις εξαρτώνται και από το επίπεδο του καθενός. Φαντάζομαι οι προτάσεις με gps ή foot-pods είναι ακριβέστερες για κάποιον που το αναζητά, για μένα όμως όχι . . . δεν είμαι αθλητής, άνοιξε ο καιρός και άρχισα να τρέχω 2-3 φορές την εβδομάδα. Απλά ήθελα ένα τέτοιο gadgetάκι να φοράω. Από το να δώσω 150-200 ευρώ (τουλάχιστον) για τις παραπάνω προτάσεις, προτίμησα να δώσω 69
Αφότου το δοκιμάσω κι άλλο, θα αναφέρω αποτελέσματα. Πάντως, όλα έχουν να κάνουν με την κίνηση του χεριού, αυτή καταγράφει ο αισθητήρας επιτάχυνσης. Στο τρέξιμο, όπου η κίνηση είναι έντονη και απότομη, τα πάει καλά. Στο περπάτημα, υποψιάζομαι ότι δεν θα έχει τόση ακρίβεια διότι ή κίνηση δεν είναι τόσο έντονη, ειδικά αν έχουμε τα χέρια στις τσέπες. Όταν το εξετάσω, θα ενημερώσω.
Συνολικά, δηλώνω ευχαριστημένος. Αν θα ζητούσα κάτι παραπάνω, αυτό θα ήταν να φορτίζει ηλιακά (tough solar) και να ήταν και g-shock. Όχι όμως ότι έχω κάποιο πρόβλημα τώρα (εκτός του ότι έκαψα 302 θερμίδες, πεινάω και το ψυγείο είναι άδειο
)