Αποστολέας Θέμα: Καθημερινή φροντίδα σε αυτόματο  (Αναγνώστηκε 1826 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος migdonas

• Just Registered
    • Προφίλ
Καθημερινή φροντίδα σε αυτόματο
« στις: Αύγουστος 24, 2009, 10:45:05 μμ »
καλησπέρα σας
σας καινούργιος στο φορουμ αλλά και χωρίς πολύ γνώση πάνω στο θέμα θα ήθελα να σας ρωτήσω 2-3 πράγματα:

1) από οτι έχω διαβάσει εδώ προτείνεται το βράδυ να βγάζουμε το ρολόι , οκ, αλλά δεν έχω καταλάβει το πώς το τοποθετούμε- ακουμπαμε , τί ακριβώς σημαίνει ''...με το καντραν προς τα επάνω , ή με την κορώνα πάνω ...''' ;

2) πως το συγχρονίζουμε με το ρολόι του υπολογιστή και πως το ελέγχουμε αν χάνει δευτερόλεπτα;

3) όταν το πρωτοπάρουμε, (την Πέμπτη μάλλον BAUME & MERCIER 8592) είναι επιβεβλημένη κάποια κίνηση ή απλά το φοράμε και όλα οκ ;

πιθανόν να σας φανούν λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά δείξτε επιείκια , τώρα μαθαίνω ...
ευχαριστώ εκ των προτέρων
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 25, 2009, 06:21:29 μμ από migdonas »

Αποσυνδεδεμένος migdonas

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Καθημερινή φροντίδα σε αυτόματο
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 26, 2009, 06:40:59 μμ »
καλησπέρα σας
σας καινούργιος στο φορουμ αλλά και χωρίς πολύ γνώση πάνω στο θέμα θα ήθελα να σας ρωτήσω 2-3 πράγματα:

1) από οτι έχω διαβάσει εδώ προτείνεται το βράδυ να βγάζουμε το ρολόι , οκ, αλλά δεν έχω καταλάβει το πώς το τοποθετούμε- ακουμπαμε , τί ακριβώς σημαίνει ''...με το καντραν προς τα επάνω , ή με την κορώνα πάνω ...''' ;

2) πως το συγχρονίζουμε με το ρολόι του υπολογιστή και πως το ελέγχουμε αν χάνει δευτερόλεπτα;

3) όταν το πρωτοπάρουμε, (την Πέμπτη μάλλον BAUME & MERCIER 8592) είναι επιβεβλημένη κάποια κίνηση ή απλά το φοράμε και όλα οκ ;

πιθανόν να σας φανούν λίγο χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά δείξτε επιείκια , τώρα μαθαίνω ...
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα και πάλι
θα μπορούσε σας παρακαλώ κάποιος να με βοηθήσει στις παραπάνω ερωτήσεις μου ;

συν μία ακόμα
αν και εφόσον το ρολόι μπορεί να κουρδισθεί και χειροκίνητα η φορά της κορώνας θα πρέπει να είναι προς τα κάτω (φορά δεικτών ρολογιού) ή μπρος - πίσω . Γνωρίζει κανείς για το baume & mercier 8592 αν μπορεί να κουρδισθεί ή είναι αυστηρά αυτόματο ;

ευχαριστώ και πάλι

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 26, 2009, 06:43:26 μμ »
κουρδίζεται κανονικά....20-30 στροφές "για να πάρει μπροστά"  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος migdonas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 26, 2009, 08:26:59 μμ »
ευχαριστώ Konakis
φαντάζομαι δεν τραβάς την κορώνα προς τα έξω , όπως είναι τη γυρνάς στη φορά των δεικτών του ρολογιού , προς τα σένα δηλαδή
σωστός ή λάθος ;

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 26, 2009, 11:35:46 μμ »
1) ''...με το καντραν προς τα επάνω"

Αν αφήσεις το ρολόι στο κομοδίνο σου με το κρύσταλλο να ακουμπάει θα λέγαμε "με το καντράν κάτω".

"ή με την κορώνα πάνω ...''

Αν το ακουμπήσεις πλαγίως πάνω στην κορώνα του θα λέγαμε "με την κορώνα κάτω".

2) Βλέπεις την ώρα στην οθόνη σου, πχ. 12:55:10. Τραβάς την κορώνα για να σταματήσει ο δευτερολεπτοδείκτης μόλις φτάσει στο 12. Μετά ρυθμίζεις την ώρα στις 12:56:00. Μόλις γράψει στην οθόνη 12:56:00 πατάς την κορώνα για να ξεκινήσει να δουλεύει το ρολόι. Συγχαρητήρια, μόλις εκσυγχρονιστήκατε.

3) Αν είναι βιδωτή, την ξεβιδώνεις και κουρδίζεις δεξιόστροφα (ωρολογιακά). Αν είναι κουμπωτή, κατ' ευθείαν, άνευ ξεκουμπώματος.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος migdonas

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 06, 2009, 01:40:08 μμ »
ευαριστώ τους Konakis & Blackbird για τις πληροφορίες τους

...και πάλι συγνώμη για τις ολίγον χαζές ερωτήσεις μου , αλλά και καινούριος είμαι και δε θα ήθελα να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στο ρολόϊ μου αλλα και στα επόμενα που σκέφτομαι να αγοράσω....