Βεβαιως και μας ενδιαφερει ολους μας που μπορουμε να αγορασουμε φθηνοτερα, αλλα ολα αυτα παρακαλω μονο μεσω π.μ. για ευνοητους λογους (!)
Φιλικα,
Watch-Collector
Θα δώσω συνέχεια στο θέμα τηρώντας τον κανονισμό του φόρουμ, ωστόσο αναφέροντας ένα σημερινό περιστατικό που με κάνει να διερωτώμαι αν μερίδα Ελλήμων αντιπροσώπων και καταστηματαρχών αναζητούν ΗΛΙΘΙΟΥΣ αγοραστές, ή είναι ΒΑΛΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ (ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΕΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΥΣ) ΠΩΛΗΤΕΣ E-SHOP ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Από περιέργεια εντοπισμού τιμής για ένα καλό και γνωστό μοντέλο quartz χρονογράφου καλής και διάσημης εταιρείας, έριξα μια ματιά σε Ιταλία και Σλοβακία. Τα ηλεκτρονικά μαγαζιά -πολύ καλά οργανωμένα και παρουσιαζόμενα- χαρακτηρισμένα ως trusted sellers... Οι τιμές ήταν 321€ στην Σλοβακία μαζί με τα μεταφορικά εντός Ευρώπης (!!), και 373€ με ίδιους όρους από Ιταλία. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΕ ΤΙΜΗ 570€ (!!!!!!!!!!) ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΘΑ "ΕΠΕΦΤΕ" ΣΤΑ 480€ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), συν το γεγονός ότι η πωλήτρια ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΚ! και μου ζήτησε να την ...πάρω αργότερα να μου πεί... (άνευ σχολίων)...
Δηλώνω πολύ συγκινημένος για την έκπτωση, αλλά το πιο πάνω ερώτημά μου παραμένει αιωρούμενο!
Επιπλέον, με εξαίρεση κάποιους εμπόρους που κάνουν γενναίες εκπτώσεις στις καρα-τσιμπημένες λιανικές στην χώρα μας -και μπράβο στους ανθρώπους και τους στηρίζουμε, θέλω να ρωτήσω: "οι υπόλοιποι που νομίζετε ότι πάτε -όχι μεσούσης- ΑΛΛΑ ΑΡΧΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ?"...
Τα υπόλοιπα στην κρίση σας...
Φιλικά - Θάνος