Χαίρετε παιδιά! Είμαι πολύ καινούριο μέλος στο forum (έκανα join σήμερα) και καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια που έχετε καταβάλει για να δημιουργήσετε και να συντηρήσετε κατι τόσο χρήσιμο.
Μένω στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια και όταν επιστρέψω Ελλάδα φέτος τα Χριστούγεννα, θα ήθελα να αγοράσω ένα ρολόι. Το budget μου είναι περίπου 5,000 - 15,000 Euro και ενδιαφέρομαι πρωτίστως για καινούρια IWC ή Jaeger LeCoultre ή ελαφρώς μεταχειρισμένα Vacheron Constantin ή Audemars Piguet (ή ακριβότερα IWC ή JCL που βρίσκονται πλέον στο range λόγω παλαιότητας).
Ενώ έχω πολύ καλή ιδέα για τις τιμές στο εξωτερικό (Αμερική, Σιγκαπούρη, Αυστραλία όπου έχω ζήσει), δεν έχω καθόλου γνώση της Ελληνικής αγοράς. Κατά την αποψή σας:
1) Πόσο % είναι μία α) εξαιρετική, β) πολύ καλή, και γ) καλή έκπτωση απο έναν επίσημο αντιπρόσωπο στην Αθήνα? Όταν σε αυτά τα μαγαζιά αποκαλούν κάτι "τελική τιμή", υπάρχει ακόμα περιθώριο διαπραγμάτευσης?
2) Συμφέρει γενικά να πεταχτώ Κρήτη, Ρόδο, ή κάπου αλλού για την αγορά? Δεδομένης της τάξης μεγέθους, ακόμα και 1-1.5% θα μπορύσε να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού
3) Έχετε ακούσει για καλές περιπτώσεις επίσημων αντιπροσώπων (και μη) Αθήνα ή εκτός?
4) Έχετε ακούσει για καλές περιπτώσεις μαγαζιών με μεταχειρισμένα ρολόγια στην τάξη μεγέθους που περιέγραψα?
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Έψαξα και βρήκα κάποιες πιο παλιές απαντήσεις σε μερικά από αυτά τα θέματα, αλλα δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύουν ακόμα μετά από τόσο καιρό οπότε θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας. Αν κάποιος έχει ερωτήσεις για κάτι σε σχέση με αγορές σε αυτές τις χώρες, μη διστάσετε να ρωτήσετε και μπορεί να ξέρω την απάντηση.