Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194542 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Panagiotis_1975

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #140 στις: Μάρτιος 04, 2008, 01:28:23 πμ »
Παιδιά καλησπέρα..Ο λόγος που αποφάσισα να "αναβιώσω" τη συζήτηση είναι ότι μια μικρή περιήγηση σε διάφορα sites και fora μου άφησε μια εύλογη απορία: Τελικά, υπάρχουν replikas ελβετικής κατασκευής και τόσο ποιοτικές όσο διατείνονται κάποιοι? Ρίξτε μια ματιά στα επόμενα links..
http://www.watchmaker9.tv/index.htm
http://www.watchmaker9.tv/forum/viewtopic.php?t=899 (εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσας φωτογραφική αντιπαράθεση μεταξύ ενός γνήσιου Explorer I και ενός αντιγράφου..προσωπικά δεν είδα καμιά αισθητή διαφορά πέρα από τη φωτεινότητα των δεικτών στην τελευταία φωτογραφία, η οποία με εξέπληξε υπό την έννοια ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να αντιγραφεί μάλλον πιο εύκολα σε σχέση με άλλα χαρακτηριστικά).
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Δεν συνηγορώ υπέρ της αγοράς αντιγράφων. Ωστόσο, αν όντως υπάρχουν αντίγραφα με τόσο ποιοτικά χαρακτηριστικά (και μάλιστα, όπως λέγεται με γνήσια εξαρτήματα και ελβετικούς μηχανισμούς), νομίζω ότι κάποιο άσχημο παιχνίδι παίζεται στις πλάτες όλων μας..Μήπως κάποιες μεγάλες εταιρείες έχουν βρει τρόπο να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους δημιουργώντας μια "παράλληλη" αγορά ποιοτικών αντιγράφων και προμηθέυοντας τεχνογνωσία και εξαρτήματα σε κατασκευαστές τέτοιων ρολογιών, οι οποίοι θεωρητικά είναι υπό διωγμό αλλά στην πραγματικότητα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους από κάποια off shore κέντρα; Άλλωστε αυτοί που μπορούν να πληρώσουν 300-400$ για ένα απαράλλαχτο αντίγραφο είναι ασύγκριτα περισσότεροι από εκείνους που μπορούν να δώσουν 7-8000$... έχετε σκεφτεί πόσο μεγάλη πηγή κέρδους αποτελούν;
Επιπλέον, τίθεται και ένα άλλο ερώτημα..Αν όντως κάποιοι (με δική τους, κλεμμένη ή...δανεισμένη τεχνολογία)  μπορούν να κατασκευάζουν αντίγραφα εξίσου ποιοτικά με τα πρωτότυπα, τί μας λέει αυτό για την τιμολογιακή πολιτική εταιρειών όπως η Rolex; Μήπως μέσω μιας τέτοιας πολιτικής απλώς καθιστούν τα προϊόντα τους status symbols, πολλαπλασιάζοντας έτσι και τις δουλειές (και φυσικά τα κέρδη) των διαφόρων αντιγραφέων; Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο έντιμους τους Ιάπωνες οι οποίοι έχουν αποδέιξει επανειλημμένα ότι μπορούν να προσφέρουν φοβερή ποιότητα και σε τιμές κοντά στη βέλτιστη αναλογία κόστους / οφέλους.
Θα ήθελα τη γνώση και τις απόψεις σας..

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Μάρτιος 04, 2008, 09:04:05 πμ »
Γνώσεις δεν έχω, δηλ. δεν ξέρω αν κάποιες μεγάλες εταιρείες έχουν βρει τρόπο να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους δημιουργώντας μια "παράλληλη" αγορά ποιοτικών αντιγράφων και προμηθέυοντας τεχνογνωσία και εξαρτήματα σε κατασκευαστές τέτοιων ρολογιών.

Αλλά έχω άποψη. Πως θα σου φαινόταν αν έβγαινα στην αγορά με το όνομά σου και πολύ φθηνότερος;
Δε θα σου άρεσε καθόλου!

Εσύ έχεις επενδύσει σε χρόνο, κόπο, έρευνα και ανάπτυξη, χρήμα, ποιοτικό έλεγχο.
Εγώ μόνο υλικά και αντιγραφή.
Ο πελάτης έχει απαιτήσεις από εσένα, δηλ. ποιότητα εργασίας, υλικών και κατασκευής, εγγύηση, σέρβις.
Από εμένα καμμία.
Εσύ έχεις ξοδεύσει σε διαφήμηση, εκδηλώσεις, χορηγίες.
Εγώ τίποτα.

Μετά από όλα αυτά εσύ φαίνεσαι κλέφτης.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Μάρτιος 04, 2008, 07:34:33 μμ »
Ισως να  υπαρχουν ποιοτικες ρεπλικες,σε καμμια περιπτωση η ποιοτητα δεν φθανει αυτη των original.
Επισης αν διαβασες καποια ποστ πιο πανω ο orologopios επιβεβαιωνει οτι ακομη και οι μηχανες ΕΤΑ που δηθεν φορανε δεν ειναι παρα κινεζικες αντιγραφες τους.
Που ειναι τοτε κρυμμενη αυτη η τεχνογνωσια που δηθεν τους προσφερουν οι original εταιριες;
Στις περισσοτερες ρεπλικες η στεγανοποιηση ειναι δραμα,οι βαλβιδες ηλιου ειναι διακοσμητικες κτλ....  ???

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Μάρτιος 04, 2008, 08:35:43 μμ »
παλι τα ιδια θα λεμε?οχι δεν αξιζουν,αμα θελουν να στην πουλησουν θα σου πουν οτι θες να ακουσεις για να την παρεις,αν θες αγορασε το

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Μάρτιος 05, 2008, 12:46:53 πμ »
Τείνω να συμφωνήσω ότι η κατασκευή τόσο ποιοτικών αντιγράφων είναι μάλλον ασύμφορη (σε αντίθεση με την ευκολία διαφήμισής τους μέσω internet με φωτογραφίες που πιθανότατα προέρχονται από γνήσια ρολόγια και απλά προορίζονται για να παραπλανήσουν κάποιους εύπιστους). Προσωπικά, δεν θα πειθόμουν παρά μόνο αν μπορούσα να ελέγξω από κοντά ένα τέτοιο κομμάτι με τη βοήθεια κάποιου έμπιστου γνώστη. Αλλά, ούτως ή άλλως, δε συμφωνώ με την όλη διαδικασία για λόγους αρχής. Πώς όμως να μην απορρήσω και να μη μπω στον πειρασμό να ρωτήσω κάποιους που γνωρίζουν περισσότερα από τη στιγμή που διάβασα νωρίτερα κατηγορηματικές δηλώσεις σαν αυτή του Kazushi πιο πάνω:

"Από τα χέρια μου έχουν περάσει διάφορα replica που μου ζήτησαν φίλοι, και πρέπει να ομολογήσω ότι μόνο μαϊμούδες δεν ήταν, ανταλλακτικά,  κορώνες, μπρασελε, κρύσταλλα, κάσες όλα γνήσια, και ελβετικές μηχανές ΕΤΑ και 7750 Valjoux, με ακρίβεια καλύτερη και από το γνήσιο !!
Πρόσφατα μου έπεσε ένα Omega που η μηχανή του ήταν 6498b Unitas (COTES de GENEVE) δίδυμος αδελφός του Omega Calibre 2201, που με άφησε άφωνο… Σε αυτή την περίπτωση ΝΑΙ άξιζε τα λεφτά του και με το παραπάνω σαν «ρολόι»…"

Αν όντως συμβαίνουν τέτοια πράγματα νομίζω ότι κανείς δικαιολογείται απόλυτα να υποθέσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της...Ελβετίας:)
Θα ήθελα επίσης να απαντήσω στο Δημήτρη ότι φυσικά και συμφωνώ πως το να ανταγωνίζεσαι κάποιον με κλεμμένη τεχνολογία και πλαστό brand name είναι ανήθικο (με παρεξήγησες αν πίστεψες πως υποστήριξα το αντίθετο). Αυτό όμως δεν αναιρεί τα όσα γράφω για το μάρκετινγκ των Ελβετών: Δημιουργούν ρολόγια status symbols με τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δικαιολογούνται με τίποτα από τα υλικά, την τεχνολογία ή την έρευνα που έχει προηγηθεί (ελάχιστες εξαιρέσεις αποτελούν κάποια grand complications που έτσι κι αλλιώς είναι συλλεκτικά). Με τον τρόπο αυτό, είτε το θέλουν έιτε όχι διευκολύνουν το έργο των διαφόρων αντιγραφέων.

Όσο για το επιχείρημα ότι οι τιμές αντανακλούν την επένδυση που ιστορικά έχει κάνει μια εταιρεία σε έρευνα, τεχνολογία, design κτλ νομίζω ότι έχει δόση αλήθειας αλλά δεν παύει να είναι υπερβολικό..Αν είναι απλώς έτσι τα πράγματα, τί θα έπρεπε να χρεώνει η Seiko για τα ρολόγια της ως εταιρεία πρωτοπόρος σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης (quartz, kinetic, spring drive..κλτ); Θέλω απλώς να καταλήξω στο ότι πρόκειται για μια διαφορετική κουλτούρα σε ό,τι αφορά το μάρκετινγκ: Οι Ελβετοί - και μαγκιά τους σε τελική ανάλυση - μας έχουν ψυχολογήσει καλύτερα ως καταναλωτές και ποντάρουν στην έμφυτη ανθρώπινη αδυναμία για διάκριση και επίδειξη. Το Rolex το πληρώνεις πολύ ακριβότερα από άλλα ρολόγια γιατί συνειδητά ή υποσυνέιδητα είναι must, όχι γιατί έχει να προσφέρει κάτι το μακράν καλύτερο από άποψη ωρολογοποιίας ή ποιότητας κατασκευής... 
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2008, 01:05:53 πμ από Panagiotis_1975 »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Μάρτιος 05, 2008, 12:51:52 πμ »
Τείνω να συμφωνήσω ότι η κατασκευή τόσο ποιοτικών αντιγράφων είναι μάλλον ασύμφορη (σε αντίθεση με την ευκολία διαφήμισής τους μέσω internet με φωτογραφίες που πιθανότατα προέρχονται από γνήσια ρολόγια και απλά προορίζονται για να παραπλανήσουν κάποιους εύπιστους). Προσωπικά, δεν θα πειθόμουν παρά μόνο αν μπορούσα να ελέγξω από κοντά ένα τέτοιο κομμάτι με τη βοήθεια κάποιου έμπιστου γνώστη. Αλλά, ούτως ή άλλως, δε συμφωνώ με την όλη διαδικασία για λόγους αρχής. Πώς όμως να μη μπω στον πειρασμό να ρωτήσω κάποιους που γνωρίζουν περισσότερα από τη στιγμή που διάβασα νωρίτερα κατηγορηματικές δηλώσεις σαν αυτή του Kazushi πιο πάνω:

"Από τα χέρια μου έχουν περάσει διάφορα replica που μου ζήτησαν φίλοι, και πρέπει να ομολογήσω ότι μόνο μαϊμούδες δεν ήταν, ανταλλακτικά,  κορώνες, μπρασελε, κρύσταλλα, κάσες όλα γνήσια, και ελβετικές μηχανές ΕΤΑ και 7750 Valjoux, με ακρίβεια καλύτερη και από το γνήσιο !!
Πρόσφατα μου έπεσε ένα Omega που η μηχανή του ήταν 6498b Unitas (COTES de GENEVE) δίδυμος αδελφός του Omega Calibre 2201, που με άφησε άφωνο… Σε αυτή την περίπτωση ΝΑΙ άξιζε τα λεφτά του και με το παραπάνω σαν «ρολόι»…"

Αν όντως συμβαίνουν τέτοια πράγματα νομίζω ότι κανείς δικαιολογείται απόλυτα να υποθέσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της...Ελβετίας:)
Θα ήθελα επίσης να απαντήσω στο Δημήτρη ότι φυσικά και συμφωνώ πως το να ανταγωνίζεσαι κάποιον με κλεμμένη τεχνολογία και πλαστό brand name είναι ανήθικο (με παρεξήγησες αν πίστεψες πως υποστήριξα το αντίθετο). Αυτό όμως δεν αναιρεί τα όσα γράφω για το μάρκετινγκ των Ελβετών: Δημιουργούν ρολόγια status symbols με τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δικαιολογούνται με τίποτα από τα υλικά, την τεχνολογία ή την έρευνα που έχει προηγηθεί (ελάχιστες εξαιρέσεις αποτελούν κάποια grand complications που έτσι κι αλλιώς είναι συλλεκτικά). Με τον τρόπο αυτό, είτε το θέλουν έιτε όχι διευκολύνουν το έργο των διαφόρων αντιγραφέων.

Όσο για το επιχείρημα ότι οι τιμές αντανακλούν την επένδυση που ιστορικά έχει κάνει μια εταιρεία σε έρευνα, τεχνολογία, design κτλ νομίζω ότι έχει δόση αλήθειας αλλά δεν παύει να είναι υπερβολικό..Αν είναι απλώς έτσι τα πράγματα, τί θα έπρεπε να χρεώνει η Seiko για τα ρολόγια της ως εταιρεία πρωτοπόρος σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης (quartz, kinetic, spring drive..κλτ); Θέλω απλώς να καταλήξω στο ότι πρόκειται για μια διαφορετική κουλτούρα σε ό,τι αφορά το μάρκετινγκ: Οι Ελβετοί - και μαγκιά τους σε τελική ανάλυση - μας έχουν ψυχολογήσει καλύτερα ως καταναλωτές και ποντάρουν στην έμφυτη ανθρώπινη αδυναμία για διάκριση και επίδειξη. Το Rolex το πληρώνεις πολύ ακριβότερα από άλλα ρολόγια γιατί συνειδητά ή υποσυνέιδητα είναι must, όχι γιατί έχει να προσφέρει κάτι το μακράν καλύτερο από άποψη ωρολογοποιίας ή ποιότητας κατασκευής... 

η unita  ειναι τοσο φτηνη πλεον που θα τη βρεις παντου,η ρολεξ οπως σε ολα τα ποιοτικα αντικειμενα θα βρεις και επιδειξιες και νεοπλουτους κτλ.αν το παρεις δε πα να πει οτι ταυτιζεσαι.

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Μάρτιος 05, 2008, 01:04:59 πμ »
Σαφώς και όχι...κι εγώ θα το αγόραζα το rolex αν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα..Αλλά θα το έκανα συνειδητά, ως κάτι που μου φτιάχνει την ψυχολογία γιατί,πέραν του ότι είναι αναμφισβήτητα όμορφο - κι αυτό πάντα μετράει πολύ, είναι ένα ξεχωριστό αντικείμενο..κάτι για λίγους..Αν ήθελα όμως ρολόι cutting edge σε πρωτοποριακή τεχνολογία και ποιότητα κατασκευής θα αγόραζα Seiko Spirng Drive και με αρκετά λιγότερα χρήματα. Δεν κατηγορώ κανένα..Είναι θέμα προτεραιοτήτων: Για άλλους λόγους αγοράζεις Mercedes και για άλλους Lexus ;D

Ps. Καλά τη Unitas τη βρίσκουν γιατί είναι φθηνή...τα γνήσια εξαρτήματα που λέει ο kazushi (αν βέβαια είναι γνήσια) ποιός τους τα δίνει; Δεν ελέγχουν οι προμηθευτές που καταλήγουν τα προϊόντα τους; αρνούμαι να πιστέψω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο..
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2008, 01:13:29 πμ από Panagiotis_1975 »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Μάρτιος 05, 2008, 01:12:03 πμ »
καλε μου ανθρωπε το ενα ειναι ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ δε γινεται συγκριση μεταξυ τους .απο την αλλη εχει τεχνολογια ,αν δεν ειχε αυτο!ποιοτητα εχουν και τα 2 ,δε θα πω πιο καλυτερη,να σε ρωτηωσ κατι αλλο εαν ενα Spirng Drive  ειναι στα λεφτα κοντα στο ρολεξ γιατι το ενα ειναι ακριβο και το αλλο οχι?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Μάρτιος 05, 2008, 01:17:42 πμ »
η διαφορα τιμης  μικρη εαν συνυπολογισω την μηχανη ,την αξια μεταπωλησης(που θα χασω πιο πολλα λεφτα εαν αποφασισω πωληση) η διαφορα περναει στο πλευρο της ρολεξ
μνα μιλησω με νουμερα?
εαν μπορω να βρω ενα sub 14060m sta 2800 με 3000
και το seiko spring drive marinemaster 600m στα 2200
με τη μηχανη που εχει και αξια μεταπωλησης στο ρολεξ καπου στα 2300 και στο αλλο τα μισα λεφτα,
δε σου λεω για υλικα ,κοπες, εργαλεια,πες οτι ειναι ολα ιδια.
δεν ειναι μια υποθεση τα νουμερα

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Μάρτιος 05, 2008, 01:25:05 πμ »
Νομίζω πως απάντησα ξεκάθαρα George..Είναι θέμα προτεραιοτήτων: Για άλλους λόγους αγοράζεις Rolex και για άλλους Spring Drive..ούτε λέω πως είναι απολύτως συγκρίσιμα, ούτε ότι κάποιο είναι καλύτερο (άλλη τεχνολογία το ένα άλλη το άλλο). Η αξία μεταπώλησης είναι κάτι που εξαρτάται από υποκειμενικούς παράγοντες (κυρίως από το prestige μιας μάρκας που δημιουργεί αυξημένη ζήτηση). Αν αγοράζεις ρολόι με βάση την αξία μεταπώλησης (απολύτως θεμιτό αλλά με τη λογική του επενδυτή κυρίως) τότε ΣΑΦΩΣ αγοράζεις μόνο rolex, τα βάζεις στη θυρίδα και τα πουλάς μετά από 10-15 χρόνια ως συλλεκτικά πολλαπλασιάζοντας τα λεφτά σου..καμιά αντίρρηση!:)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Μάρτιος 05, 2008, 01:29:40 πμ »
τα νουμετα που σου παρεθεσα ειναι πραγματικα,η διαφορα στην  αξια στα 2 ρολογια  απο την εκκινηση οχι μεγαλη.η αξια μεταπωλησης ειναι παρεξηγημενη εννοια στην ελλαδα,αποτελει σημαντικο μεγεθος ,δεν εχει σχεση με θυριδες κτλ.πληροφοριες σου δινω οχι την αποψη μου

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Μάρτιος 05, 2008, 01:31:37 πμ »
Δεν αμφισβήτησα κάτι από αυτά που λες George:) Ούτε νομίζω πως διαφωνούμε κάπου..

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Μάρτιος 05, 2008, 07:50:56 πμ »
και εγώ το ίδιο διαπιστώνω ρε παιδιά...δεν βλέπω να διαφωνείτε κάπου. :-X
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Μάρτιος 05, 2008, 09:15:15 πμ »
Νομίζω οτι τα πράγματα είναι απλά. Ότι ευχαριστεί τον καθένα. Έγω προσωπικά σιχαίνομαι τα αντίγραφα και τα προϊόντα χωρίς προσωπικότητα. Για αυτό και η μηχανή μου και το αμάξι μου φρόντισα να είναι αναγνωρίσιμα (αυτό ΔΕΝ συνεπάγεται και ακριβά)
Να σας πώ παρότι το submariner μου έχει πάει τέσσερεις φορές στην αντιπροσωπεία για σέρβις, μου μπαίνει πότε πότε η παρανοϊκή ιδέα μήπως μου πουλήσανε μαϊμού?  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Vag

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #154 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:36:36 πμ »
Ως νεος χρηστης Καλησπερα σε ολους και συγχαρητηρια για το επιπεδο του forum σας !!
Επειδη ειμε μικρος σε ηλικια και ενδιαφερομε για ενα ακριβο ρολοι (οχι για να πουλισω μουρη :P αλλα λογο του περιεργου γουστου μου)
λεω να το αγορασω σε ρεπλικα !! Συμφωνω σε οτι ειπατε παραπανω , αλλα μου εινε λιγακι δισκολο να ζητησω απο τους γονεις μου ενα ρολοι αξιας 10.000+ ευρο οποτε εψαξα ενα site με ομορφες ρεπλικες και θα ηθελα να ακουσω και καποιου ποιου ''ψαγμενου'' την αποψη
πριν πραγματοποιησω την αγορα αυτη !

http://www.nicecopy.cn/VACHERON-CONSTANTIN_C18965/
αυτο εινε το site και ενδιαφερομε για ενα απο τα πρωτα τρια μοντελα που εχει σε αφτη την εταιρια !! Θελω να ακουσω τη γνωμη σας !
Ευχαριστω πολυ ! Φιλικα Βαγγελης!! :)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #155 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:40:37 πμ »
Ως νεος χρηστης Καλησπερα σε ολους και συγχαρητηρια για το επιπεδο του forum σας !!
Επειδη ειμε μικρος σε ηλικια και ενδιαφερομε για ενα ακριβο ρολοι (οχι για να πουλισω μουρη :P αλλα λογο του περιεργου γουστου μου)
λεω να το αγορασω σε ρεπλικα !! Συμφωνω σε οτι ειπατε παραπανω , αλλα μου εινε λιγακι δισκολο να ζητησω απο τους γονεις μου ενα ρολοι αξιας 10.000+ ευρο οποτε εψαξα ενα site με ομορφες ρεπλικες και θα ηθελα να ακουσω και καποιου ποιου ''ψαγμενου'' την αποψη
πριν πραγματοποιησω την αγορα αυτη !

http://www.nicecopy.cn/VACHERON-CONSTANTIN_C18965/
αυτο εινε το site και ενδιαφερομε για ενα απο τα πρωτα τρια μοντελα που εχει σε αφτη την εταιρια !! Θελω να ακουσω τη γνωμη σας !
Ευχαριστω πολυ ! Φιλικα Βαγγελης!! :)

παρε κατι αλλο μην παρεις replica οχι γιατι δεν ειναι σωστο αλα γιατι αν σου πεσει κατω θα κλαις τα λεφτα σου
μιας και εχω replica φιλου μετα απο πτωση και δεν ηταν καθολου ευχαριστο θεαμα (και ηταν 400 ευρο)
με 300 ευρο μπορεις να παρεις κατι καλο

Αποσυνδεδεμένος Vag

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:43:34 πμ »
παρε κατι αλλο μην παρεις replica οχι γιατι δεν ειναι σωστο αλα γιατι αν σου πεσει κατω θα κλαις τα λεφτα σου
μιας και εχω replica φιλου μετα απο πτωση και δεν ηταν καθολου ευχαριστο θεαμα (και ηταν 400 ευρο)
με 300 ευρο μπορεις να παρεις κατι καλο

καλα τα λες αλλα δεν βρισκω κατι που να μου αρεσει και τα swatch τα εχω βαρεθει τοσα χρονια  :(

Αποσυνδεδεμένος Vag

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:52:06 πμ »
anyway το site και η ρεπλικες που πουλαει πως σας φενοντε ?http://www.nicecopy.cn/VACHERON-CONSTANTIN_C18965/

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:52:16 πμ »
Ξέχνα τες τις ρέπλικες.
Ψεύτικο ρολόι = δήθεν άνθρωπος.

Δες εδώ καλύτερα: http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2615.0.html

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #159 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:56:26 πμ »
anyway το site και η ρεπλικες που πουλαει πως σας φενοντε ?http://www.nicecopy.cn/VACHERON-CONSTANTIN_C18965/

εγω φιλε μου κατι που δεν ειναι καλο δεν θα το προτεινω ποτε
μετα απο 10 πατηματα των κουμπιων θα με καταλαβεις οταν αρχισουν να χαλαρωνουν οι βιδες ;)