Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194543 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #280 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:55:48 μμ »
Εντάξει, δε βγάζω άκρη. Χάρηκα που τα είπαμε παιδιά.
Παρομοίως

Μη φεύγετε ρε παιδιά ... τώρα που ήρθα κι έγώ  ;D

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:59:42 μμ »
Μη φεύγετε ρε παιδιά ... τώρα που ήρθα κι έγώ  ;D
ΧΑ......, καλώς τον Κωνσταντίνο Κανάρη το μπουρλοτιέρη!!! Το ντέρμπυ συνεχίζεταιιι!!! ;D ( Έλα ρε παιδιά, μη χαλάμε τη ψυχολογία μας σήμερα, έχω και επέτειο με το κορίτσι μου σήμερα, τα ρέπλικά μου μέσα....!!! ) ;D

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 05:13:26 μμ »
Μήν με κάνεις να γελάω Κώστα: αν είναι έτσι θα πρέπει να αποκαλώ καραγκιόζη όλη την καφετέρια!
Οι περισσότεροι νεοέλληνες που βλέπουμε έξω δεν χρειάζονται αντίγραφο ρολογιού για να κερδίσουν αυτό τον χαρακτηρισμό...

Ή μήπως θεωρείς λιγότερο καραγκιόζη αυτόν που φλασάρει το γνήσιο ρολόι που έχει αγοράσει με δανεικά...

Ακριβώς! Η επιλογή ρολογιού δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα σου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σε προσδιορίζει πλήρως! Είναι λάθος να είμαστε απόλυτοι !!! 

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 05:15:48 μμ »
   Έπαιξα καθοριστικό ρόλο στην αναζοπύρωση της συζήτησης  :D
όμως
   Δεν κατηγόρησα κανέναν
   Δεν χαρακτήρισα κάποιον
   Δεν έθιξα άλλον
   Ούτε υποστήριξα την ρέπλικα

σχολίασα απλά και μόνο την απόλυτη στάση που κρατούν κάποιοι απέναντι στο θέμα. Κάποιες σκέψεις και αναφορές που διάβασα, τις θεωρώ αρκετά υποκριτικές. Να θυμάστε πως αν θέλουμε να σχολιάσουμε αρνητικά (διακριτικά το γράφω), πάντα υπάρχει ο τρόπος να το πετύχουμε (ισχύει και για περιπτώσεις μέσα στο φορουμ).
   Δεν υποστήριξα φανατικά κάποια πλευρά, απλά αναγνώρισα το δικαίωμα και στις δύο, χωρίς την ανάγκη χαρακτηρισμών.
   Δεν με ενοχλεί η ρέπλικα που φοράει ο διπλανός μου . . . σίγουρα θα του πρότεινα κάτι διαφορετικό αλλά όχι να φτάσω στο σημείο να τον κατηγοριοποιήσω.

Ας μην είμαστε απόλυτοι   :)  και ας αφιερωθούμε στην αγάπη μας  (συνονόματε  ;) )

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 05:16:44 μμ »
Θοδωρή μου, δε χρειάζεται να αναλύσεις τους λόγους που δεν αγοράζεις ρέπλικα. Είναι ψεύτικο, όσο high end και να το έχουν κάνει, καμία μεταπωλητική αξία, ούτε ένα πακέτο τσίχλες δεν αξίζει, καμία σχέση σε θέμα αντοχής, όσο τέλειο κι αν φαίνεται στην αρχή. Και εν κατακλείδι, δε γίνεται να ασχολείσαι με τη τέχνη του watchmaking και να δικαιολογείς έστω και στο 0,0001% ένα ρολόι ρέπλικα. Αυτός που θέλει να αγοράσει ρέπλικα, δεν αγαπάει το ρολόι. Του αρέσει η κάσα και το bezel, το φοράει και χαίρεται. Ο γνώστης το φοράει ναι μεν για τον ίδιο λόγο που το αγόρασε ο άλλος το ρέπλικα, αλλα κυρίως το φοράει γιατί αγαπάει το watchmaking. Ξέρει τί σημαίνει Omega Seamaster Planet Ocean, με Co-Axial Escapement και FreeSprung Balance. Ξέρει ποια είναι η Ω.

Μακάρι όσοι αγόραζαν ακριβά ρολόγια, αυτοκίνητα κλπ να ήξεραν τι είναι και να το έκαναν συνειδητά και απο επιλογή και όχι για λόγους προβολής και ματαιοδοξίας... Δεν μπορεί να αναφέρουμε ότι όσοι φοράνε ρεπλικες είναι μαιμούδες ενώ όσοι φοράνε τα πραγματικά ρολογία είναι γνώστες της ωρολογοποιίας!

Αποσυνδεδεμένος avis

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 05:37:36 μμ »
avis, μια χαρά ταιριάζεις στο φόρουμ, μην ανησυχείς.

Αν δεν σου κάνει κόπος, και μιας και προφανώς από τα αποκτήματά σου ξέρεις να εκτιμήσεις το καλό ρολόι, πες μας για ποιο λόγο πήρες τα αντίγραφα.

πήρα replica πριν από 10 χρόνια για να δω την  ''αίσθηση'' που έχει . Τις δυο τις έχω διαλύσει για να δω την λειτουργεια και το υλικό κατασκευής.

Όταν ανοίξεις το ρολόι ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ.......................

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 05:48:19 μμ »
Αμέσως μετά το ποστ του Κωνσταντίνου, το βράδυ, έκατσα και έγραψα ένα μεγάλο ποστ.
Μετά ψυχανεμίστηκα τις 3-4 σελίδες απαντήσεων και το τι περίπου θα πέσει στο τραπέζι των απαντήσεων και το.....έσβησα !!!!!

Σε μια πρόταση η θέση μου είναι: fake ρολόγια (και περαιτέρω καταναλωτικά αγαθά), φοράνε οι fake άνθρωποι.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 06:31:52 μμ »
Το θέμα boys δεν ανοίχτηκε για αντιπαραθέσεις. Ενδιαφέρουν οι καταθέσεις απόψεων, που προσφέρουν εποικοδομητικό διάλογο. Θα πάρω την θέση όσων προτρέπουν να μην κρίνουμε τους άλλους. Κωνσταντίνε οι Κινέζοι τρώνε φίδια, σχεδόν ωμά. Τρώνε και σκυλιά... Έχουν κατακτήσει και τον μισό πλανήτη μέσω εμπορικής δραστηριότητας... Είναι πίθηκοι; Φοράνε replicas, είναι πίθηκοι; It doesn't matter! Σημασία έχει τι θες και τι πιστεύεις εσύ! Η θέση του Γιώργου (pontioz1), να δίνεις πληροφορίες και ερεθίσματα στον άλλο, σαφέστατα και μπορεί να παράξει αποτέλεσμα επί τα βελτίω, καθώς τον κάνει ΜΟΝΟ ΤΟΥ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ Ή ΚΡΙΤΙΚΗ- να ανεβάσει επίπεδο στις γνώσεις και επιλογές του... Εκεί είναι και το ζουμί της υπόθεσης, καθώς η συμπόρευση γεννάει πολλά και καλά σε επίπεδο ομαδικό, ενώ η αντιπαράθεση -αν το κάνει- απλά παράγει κάποιο αποτέλεσμα χωριστά...
Για να μην βερμπαλίζω: Ο κόσμος έχει ανάγκη από γνώση και θετική παρακίνηση με αφετηρία και εργαλείο την αλήθεια και την ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ! Να είσαι αυστηρός (αλλά όχι ακλόνητος)στις θέσεις σου (που δομεί και την ταυτότητά σου στην κοινωνία), αλλά να προστατεύεις τους όποιους απέναντι. Μάλιστα αυτή είναι και αρχή της παιδαγωγικής και της διδασκαλίας. Είσαι καλός δάσκαλος όταν σε καταλαβαίνει κι ο πιο χαζός μαθητής. Οι άσχετοι, επιδειξιομανείς, ματαιόδοξοι, παραπληροφορημένοι κλπ., έχουν ευκαιρία βελτίωσης όταν τους δείξεις τα βαθύτερα περί γνησίων ρολογιών, όχι όταν τους απορρίψεις. Και στα 20 χρόνια σου, νωρίς-νωρίς, έχεις και παραέχεις γνώσεις και μεράκι και γούστο στα ρολόγια, όσο λίγοι... Δώσε τα φώτα σου λοιπόν, και θα είσαι περήφανος κάνοντας φίλους στον χώρο. Είναι προσφορά στον χώρο!
Έτσι το βλέπω και ελπίζω να με κρίνετε θετικά, χωρίς να θέλω να φαίνομαι ότι πλατιάζω σε κοινωνιολογικές διαλέξεις!
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 06:53:42 μμ »
Θάνο, έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις περι ρέπλικα! Άπειρες!! Και πιο παλιά ένα μέλος που είχε ένα fake Monbrillant Datora και είχε ποστάρει, του έλεγαν: Πιπέρι στο στόμα, ντροπή, απαγορεύονται τα ρέπλικα κ.α. Εκτός κι αν εγώ δε ξέρω τί λέω.

Δε γίνεται σε ένα φόρουμ που ασχολούμαστε με την υψηλή ωρολογοποιία ( τα γνήσια ρολόγια, ξαναλέω ), να κάνεις συζήτηση περι ρέπλικα. Δεν έχει νόημα, δεν έχει ουσία, δεν έχει καμία θέση το ρέπλικα εδώ. Τους ανέφερα τους λόγους 100.000 φορές, γιατί ένα ρέπλικα δεν αξίζει. Και μετά πέφτουν σε μένα οι κατηγορίες ότι είμαι απόλυτος. Αν το φόρουμ ονομαζόταν: myreplicawatch.gr, τότε δε θα βρισκόμουν εδώ.

Όσον αφορά για τη συμμετοχή μου στο φόρουμ, προσπαθώ να τη διατηρώ αισθητή και δυναμική σε καθημερινή βάση, προσφέροντας ( πιστεύω ), το μέγιστο για όσα ξέρω. Στο θέμα: Replica, είμαι απόλυτος και κατακρίνω τη κίνηση περι αγοράς ρολογιού τέτοιου είδους!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 16, 2011, 07:14:00 μμ από K_O_S_T_A_S »

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 08:33:02 μμ »

Ή μήπως θεωρείς λιγότερο καραγκιόζη αυτόν που φλασάρει το γνήσιο ρολόι που έχει αγοράσει με δανεικά...
+1000

Αποσυνδεδεμένος nichrys4

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 10:59:32 μμ »
ειναι προτιμοτερο να εχουμε homage απο ρεπλικες?
οι μηχανισμοι θεωρουνται καλυτεροι απο τις ρεπλικες?
εφοσον δεν γραφουν την ονομασια του αντιγραφου θεωρειτε καλυτερο απο αυτο που γραφει το ονομα?

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 11:33:38 μμ »
το γνησιο

αν δεν εχω τα χρηματα να το αγορασω δεν θα παω σε replica. θα παω εδω

τα πραγματα ειναι πολυ απλα

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 01:24:14 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση που έχει πάρει μεχρι στιγμής στο θέμα ο Κωνσταντίνος .
Λυπάμαι πολύ που μερικοί δείχνουν πόσο κομπλεξικοί είναι στο θέμα του ρολογιού . Καταλαβαίνω πως πολλοί από εσας δεν υποστιρίζετε οικονομικά τα ρολόγια που φοράτε και πως η αγάπη σας για τα ρολόγια σας έκανε να μαζεψετε τα χρήματα με πολύ κόπο ώστε να αποκτήσετε αυτό που θέλετε . Μήπως ματαιόδοξοι φίλοι μου νομίζετε οτι όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε σας κοιτάνε στον καρπό ?

Θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα: Φοράς ένα Breitling Chronomat 01 replica με Valljoux κι εγώ το ίδιο, αλλα γνήσιο με την Β01. Και καθόμαστε μαζί και πίνουμε καφέ και σε ρωτάω: Πόσο το πήρες το 01? Μου λές: Ένα τρακοσάρι έδωσα, είναι high end. Και ταυτόχρονα με ρωτάς: Εσύ? Και σου λέω: Εγώ το αγόρασα 4.400 τελική τιμή απο 6.450. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι αισθάνεσαι ωραία.
Συγνώμη. Εσένα αν έρθει ένας με ένα ρέπλικα σε μια καφετέρια και στο παίζει μαγκάκι, δε τον αποκαλείς μ....α? Καραγκιόζη? Δε γίνεται δηλαδή να μην τον αποκαλέσεις έτσι. Αν είναι δυνατόν.
Φίλε μου οταν πηγαίνεις για καφέ πάρε μαζί σου και τα πιστοποιητικά γνησιότητας , δε λέει να σου την "πεί" και κανένας οτι φοράς ρέπλικα ! Δίνετε πιο πού σημασία στο ρολόι του αλλου παρά στο δικό σας . έλεος !!!

Μάλλον σας χαλάει που κάποιος με το 1/100 της τιμής "φαίνεται" το ίδιο λεφτάς με εσάς . Διαφορετικά δε βλέπω το λόγο να κατακρίνετε μια τετοια αγορά . Ο καθένας φοράει το γνήσιο για προσωπική του ευχαρίστηση . Πώς μπορεί λοιπόν να μειώνεται η προσωπική ευχαρίστηση από το αν ο διπλάνος φοράει ρέπλικα ?
Και εγώ δε θα φορέσω ποτέ ρέπλικα ΑΛΛΑ
1. μου είναι εντελώς αδιάφορο αν κάποιος φοράει ρέπλικα και οι λόγοι για τους οποίους το κάνει
2. δεν κοιτάω και κρίνω τους ανθρώπους στον καρπό

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 01:58:08 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση που έχει πάρει μεχρι στιγμής στο θέμα ο Κωνσταντίνος .
Λυπάμαι πολύ που μερικοί δείχνουν πόσο κομπλεξικοί είναι στο θέμα του ρολογιού . Καταλαβαίνω πως πολλοί από εσας δεν υποστιρίζετε οικονομικά τα ρολόγια που φοράτε και πως η αγάπη σας για τα ρολόγια σας έκανε να μαζεψετε τα χρήματα με πολύ κόπο ώστε να αποκτήσετε αυτό που θέλετε . Μήπως ματαιόδοξοι φίλοι μου νομίζετε οτι όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε σας κοιτάνε στον καρπό ?
Φίλε μου οταν πηγαίνεις για καφέ πάρε μαζί σου και τα πιστοποιητικά γνησιότητας , δε λέει να σου την "πεί" και κανένας οτι φοράς ρέπλικα ! Δίνετε πιο πού σημασία στο ρολόι του αλλου παρά στο δικό σας . έλεος !!!

Μάλλον σας χαλάει που κάποιος με το 1/100 της τιμής "φαίνεται" το ίδιο λεφτάς με εσάς . Διαφορετικά δε βλέπω το λόγο να κατακρίνετε μια τετοια αγορά . Ο καθένας φοράει το γνήσιο για προσωπική του ευχαρίστηση . Πώς μπορεί λοιπόν να μειώνεται η προσωπική ευχαρίστηση από το αν ο διπλάνος φοράει ρέπλικα ?
Και εγώ δε θα φορέσω ποτέ ρέπλικα ΑΛΛΑ
1. μου είναι εντελώς αδιάφορο αν κάποιος φοράει ρέπλικα και οι λόγοι για τους οποίους το κάνει
2. δεν κοιτάω και κρίνω τους ανθρώπους στον καρπό
Όταν ασχολείσαι με το χώρο του watchmaking, δε δικαιολογείται να αγοράσεις ρέπλικα. Μόνο για λόγους έρευνας και όχι να το φορέσεις. Είναι γελοίο να αγοράσω ένα Audemars Piguet replica, επειδή μου αρέσει το ROO, τη στιγμή που ασχολούμαι με το watchmaking.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 02:26:02 πμ »
watchmaking ??? Προφανώς δεν εννοείς οτι φτιάχνεις ρολόγια .
Το τι θα πάρει ο καθένας είναι προσωπικό . Αυτό το οποίο κατακρίνω είναι να κοιτάμε τι φοράει ο διπλανός και να τον χαρακτιρίζουμε .
Το γεγονός οτι δίνεις σημασία στο τι φοράει ο δίπλα σημαίνει πως σε ενδιαφέρει αν και εκείνος κοιτάει το ρολόι σου και τι νομίζει για εσένα . Με λίγα λόγια πολύ ιστορία για τη "λεζάντα" . Ας είμαστε λίγο ανώτεροι

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 02:32:17 πμ »
watchmaking ??? Προφανώς δεν εννοείς οτι φτιάχνεις ρολόγια .
Το τι θα πάρει ο καθένας είναι προσωπικό . Αυτό το οποίο κατακρίνω είναι να κοιτάμε τι φοράει ο διπλανός και να τον χαρακτιρίζουμε .
Το γεγονός οτι δίνεις σημασία στο τι φοράει ο δίπλα σημαίνει πως σε ενδιαφέρει αν και εκείνος κοιτάει το ρολόι σου και τι νομίζει για εσένα . Με λίγα λόγια πολύ ιστορία για τη "λεζάντα" . Ας είμαστε λίγο ανώτεροι
Ασχολούμαι με το watchmaking = είμαι fan του της ωρολογοποιίας. Δεν ανέφερα ότι κατασκευάζω ρολόγια. Ανέφερα ότι είναι απαράδεκτο να δικαιολογείς έναν άνθρωπο που είναι fan αυτού του χόμπυ, να αγοράσει ρέπλικα. Δε με νοιάζει καθόλου αν ο διπλανός μου φορέσει ρέπλικα. Με νοιάζει να μη το παίζει πουλ μουρ μπροστά μου, όπως επίσης θεωρώ απαράδεκτο να ασχολείσαι με το χόμπυ και να αγοράσεις ρέπλικα.

Υ.Γ Γιατί δεν κάνουμε μια προσπάθεια σε ένα ξένο φόρουμ, να τους αναφέρουμε τη λέξη ρέπλικα ρολόι, να δούμε αντίδραση. Π.χ Να μπώ στο BreitlingSource.com και να τους αναφέρω ρέπλικα Breitling. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να δω τί θα μου απαντήσουν. ;D :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 03:43:41 πμ »
   Δεν θέλω να γράφω πολλές φορές στην ίδια αντιπαράθεση, αλλά αναγκάζομαι. Κατ'αρχάς θλίβομαι που σ'ένα χώρο όπως ένα φόρουμ φίλων του ρολογιού υπάρχουν απόψεις φιλικές πως τα αντίγραφα, έστω και εμέσως. Κύριοι δεν μας απασχολεί τι φοράει ο καθένας και δεν ψάχνουμε γύρω γύρω αν το Planet Ocean του διπλανού μας είναι γνήσιο ή όχι. Ας φορέσει ο καθένας ότι καταλαβαίνει, προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου. Όμως το να ερχόμαστε σ'ένα χώρο όπως το mywatch και να θέλουμε να περάσουμε απόψεις υπέρ των αντιγράφων είναι εξω από κάθε λογική. Είμαστε φίλοι του ρολογιού, είμαστε χομπίστες και τα αντίγραφα δεν απευθύνονται σε μας. Απευθύνονται σ'αυτούς που δεν έχουν καμμία αγάπη για το ρολόι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξαπατήσουν τον διπλανό τους, τον φίλο τους, την παρέα τους ότι φοράνε κάτι ακριβό. Κι επειδή θέλω να γίνει κατανοητή η θέση μου, ξαναλέω ότι τα αντίγραφα απευθύνονται σ'αυτούς που δεν έχουν καμμία αγάπη για το ρολόι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξαπατήσουν τον διπλανό τους, τον φίλο τους, την παρέα τους ότι φοράνε κάτι ακριβό.
   Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για να χαιδεύουμε αυτιά και να αυτοπαραμυθιάζονται κάποιοι....

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 08:07:27 πμ »
Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο εκτός από πουλ μουρ, επίδειξη  και ματαιοδοξία από κάποιον που θα δώσει τόσα λεφτά για ρέπλικα-απομίμηση! Είτε είναι άσχετος με τα ρολόγια είτε πόσο μάλλον αν έχει μεράκι, το παίρνει όχι γιατί του αρέσει σαν ρολόι αλλά γιατί του αρέσει και τον νοιάζει το λογότυπο. Στα μάτια του μη ωρολογίφιλου θα φανεί όμορφο μόνο και μόνο επειδή είναι status symbol και όχι για το σχήμα κάσας το dial κτλ. Ο δε σχετικός με τα ρολόγια, γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεί homage που να μοιάζουν αρκετά στο συγκεκριμένο ρολόι που του αρέσει, ποιος ο λόγος να πάρει την κινεζιά εκτός από το να φανεί στους γύρω του;

Αυτό έγραψα άλλων στην προηγούμενη σελίδα και συμφωνώ με τον Γιάννη.
Φυσικά και δεν εξετάζω τον καρπό του καθενός για να ελέγχω αν φοράει αυθεντικό ρολόι ή όχι. Ακόμα και να διαπιστώσω κάτι τέτοιο ούτε θα τον κοροϊδέψω ούτε θα τον καταγγείλω. Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να άγοράσει ό,τι θέλει.

Το μόνο που με ενοχλεί είναι όταν αυτός με το ρέπλικα έρθει σε μένα και με κομπάζει που επιλέγω λίγα και αυθεντικά, επιδεικνύωντας με περηφάνεια  το κάλπικό του  και υπονοώντας ότι με πιάσαν κότσο. Διότι με κατετον βάζει στο επίπεδό του και με εξισώνει με τη λογική του "πουλ μουρ με λίγα λεφτα"  λες και εγώ αγορασα το δικό μου για να βγαίνω έξω και να δείχνω στον κόσμο τι ρολόι φοράω κερδίζοντας έτσι τον θαυμασμό γυναικών.
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 09:05:24 πμ »
συμφωνω με τον Γιαννη. τα replica ειναι για τους replica. αν δεν μπορω να αγορασω σωβρακο αρμανι ειναι κοροιδια του εαυτου μου να παρω ενα απο την λαικη που γραφει armani και να το φοραω. μονο σε μενα κανω κακο που προσπαθω μεσω αυτου να αλλαξω τον τροπο που με βλεπει καποιος αλλος και να κανω αυτοπροβολη του εαυτου μου. τυχων αποψεις του "rolex αγοραζουν μονο τα ψωνια και οι νεοπλουτοι για να κανουν επιδειξη" απο μενα παιρνουν την απαντηση "αφου μπορουν καλα κανουν". γιατι δεν λεμε το ιδιο για της m3 γεμισε ο τοπος  πριν την κριση, μεχρι και η κουτση μαρια και ο καθενας μπορουσε να εχει. μολις εγινε η κατασταση ετσι οπως ειναι τωρα το 80% πουλησε τα αμαξια του, φανηκε ποιος ζουσε με δανεικα και ποιος οχι. οποτε θελω να καταληξω στο οτι, αν καπιος εχει ακριβα γουστα, θα πρεπει να μπορει να τα υποστηριξει. αν δεν μπορει, σιγουρα θα υπαρχουν πιο φθηνα γουστα και για μενα η λυση ειναι αυτη. δεν ειναι το να παρω ενα 316 διπορτο και να βαλω ενα αυτοκολητακι m3

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 10:51:41 πμ »
Μπορει καποιος να σκεφτει ποια αναγκη κανει καποιον να δωσει ενα σκασμο λεφτα για να αγορασει ενα αυθεντικο ρολοι (καλως ή κακως) (και μη μου πει καποιος για να βλεπει απλως την ωρα)και ποιες απο αυτες τις αναγκες καλυπτονται απο την αγορα μιας replicas?Αν καποιος το κανει για επιδειξη απλως θεωρω οτι δειχνει κοπλεξ ειτε με original ειτε με replica.Ειχα πει και πριν πως ορισμενοι και με αυθεντικα ρολογια μου φαινονται αστειοι διοτι διακρινω τη ματαιοδοξια τους αλλα αυτος ειμαι απλα εγω.Απλως για οσους φορανε ρολοι για πουλ μουρ και αυτο ειναι και replica(ακομα χειροτερα) να ξερουν πως στα πιο εμπειρα ματια πετυχαινουν ακριβως το αντιθετο απο το επιθυμητο γι αυτους αποτελεσμα και σε εμενα φαινονται αστειοι αν καταλαβω πως το κανουν για να δειξουν κατι...Οσο για τον αν ειναι ψευτικοι οι ανθρωποι που φορανε ψευτικα προιοντα θα μου φαινοταν λυπηρο αντιστρεφοντας την προταση να καταλαβω πως πιστευεται πως ειναι αληθινοι ανθρωποι αυτοι που φορανε επωνυμα αυθεντικα προιοντα...Ειναι τελειως αλλα τα στοιχεια που κανουν καποιον αληθινο ανθρωπο και σιγουρα οχι οι φιρμες που φοραει...Ελπιζω πως δεν το εννοουσατε ετσι...Υγ.εχω την αισθηση πως εχουμε την παγκοσμια πρωτοτυπια σε forum φιλων του καλου ρολογιου να ακουγονται αποψεις υπερ των ψευτικων ρολογιων... ;D