Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194537 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #300 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 11:23:19 πμ »
Μπορει καποιος να σκεφτει ποια αναγκη κανει καποιον να δωσει ενα σκασμο λεφτα για να αγορασει ενα αυθεντικο ρολοι (καλως ή κακως) (και μη μου πει καποιος για να βλεπει απλως την ωρα)και ποιες απο αυτες τις αναγκες καλυπτονται απο την αγορα μιας replicas?Αν καποιος το κανει για επιδειξη απλως θεωρω οτι δειχνει κοπλεξ ειτε με original ειτε με replica.Ειχα πει και πριν πως ορισμενοι και με αυθεντικα ρολογια μου φαινονται αστειοι διοτι διακρινω τη ματαιοδοξια τους αλλα αυτος ειμαι απλα εγω.Απλως για οσους φορανε ρολοι για πουλ μουρ και αυτο ειναι και replica(ακομα χειροτερα) να ξερουν πως στα πιο εμπειρα ματια πετυχαινουν ακριβως το αντιθετο απο το επιθυμητο γι αυτους αποτελεσμα και σε εμενα φαινονται αστειοι αν καταλαβω πως το κανουν για να δειξουν κατι...Οσο για τον αν ειναι ψευτικοι οι ανθρωποι που φορανε ψευτικα προιοντα θα μου φαινοταν λυπηρο αντιστρεφοντας την προταση να καταλαβω πως πιστευεται πως ειναι αληθινοι ανθρωποι αυτοι που φορανε επωνυμα αυθεντικα προιοντα...Ειναι τελειως αλλα τα στοιχεια που κανουν καποιον αληθινο ανθρωπο και σιγουρα οχι οι φιρμες που φοραει...Ελπιζω πως δεν το εννοουσατε ετσι...Υγ.εχω την αισθηση πως εχουμε την παγκοσμια πρωτοτυπια σε forum φιλων του καλου ρολογιου να ακουγονται αποψεις υπερ των ψευτικων ρολογιων... ;D

+1 σε ολα.

ουτε οσοι φορανε ρεπλικα ειναι ρεπλικες, αν και θα μου αρεσε μια ρεπλικα τυπου Σων Γιανγκ στο Bladerunner, ουτε οσοι εχουν λεφτα και αγοραζουν ρολογια 10χιλ ευρω αξιζουν περισσοτερο απο τους αλλους.

αλλα ειναι λαθος η κουβεντα αυτη οπως γινεται σε ενα φορουμ που ασχολειται σοβαρα με ρολογια. Θα ηταν πολυ χρησιμοτερο να υπαρχουν τοπικς που θα εξηγουν πως να αποφευγει κανεις τις ρεπλικες, τις ομοιοτητες τους, να προλαμβανουν και προειδοποιουν τους χρηστες απο ενδεχομενες τετοιες αγορες, οπως επισης θα ηταν χρησιμο να υπαρχουν τοπικς με ενδιαφεροντα hommage που δεν αντιγραφουν το label αλλα μοιαζουν με αλλα και ειναι καλης ποιοτητας. και αυτο διοτι υπαρχει κοσμος που τα αγοραζει και τα ρολογια δεν ειναι μονο υψηλη ωρολογοποια αλλα και αλλα πιο απτα, καθημερινα και οχι τοσο ελιτιστικα πραγματα.

διοτι οι ρεπλικες υπαρχουν και δεν ειναι καλο να υποκρινομαστε οτι ειναι σε αλλο πλανητη. ας μην λειτουργουμε υποκριτικα γιατι αυτο ειναι replica συμπεριφορας.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος indy

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 01:28:35 μμ »
δεν ειμαι κατα των ρεπλικα αλλα ουτε και υπερ!ο καθενας κανει οτι θελει!απλα ρε παιδια αλλη αισθηση οταν ανοιγεις το κουτι απο γνησιο ρολοι!πως να το κανουμε!και πραγματικα ελεος σε αυτη τη χωρα!εχει γεμισει ο κοσμος στα χερια απο rolex!ελεος πια!πως να το κανουμε!ειναι ρολογια για λιγους!για αυτους που τα εχουνε!δεν μπορει ο καθε ταλαιπωρος που δεν εχει να πληρωσει καφε 4 ευρω να τον βλεπεις να φοραει ψευτικο rolex!και  εγω θελω να το φοραω αλλα κατεληξα σε homage!αυτα τα λιγα!

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 02:43:41 μμ »
δεν ειμαι κατα των ρεπλικα αλλα ουτε και υπερ!ο καθενας κανει οτι θελει!απλα ρε παιδια αλλη αισθηση οταν ανοιγεις το κουτι απο γνησιο ρολοι!πως να το κανουμε!και πραγματικα ελεος σε αυτη τη χωρα!εχει γεμισει ο κοσμος στα χερια απο rolex!ελεος πια!πως να το κανουμε!ειναι ρολογια για λιγους!για αυτους που τα εχουνε!δεν μπορει ο καθε ταλαιπωρος που δεν εχει να πληρωσει καφε 4 ευρω να τον βλεπεις να φοραει ψευτικο rolex!και  εγω θελω να το φοραω αλλα κατεληξα σε homage!αυτα τα λιγα!
Γιατί δεν αγοράζεις το Planet Ocean που είχες αναφέρει τις προάλλες? ;) Γνησιότατο, κουκλί και θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ρολόι που φοριέται παντού, αντέχει τα πάντα και δεν έχω δεί κανένα ταλαίπωρο να φοράει PO. ;D  ;)

Τί σε νοιάζει αν το ρέπλικα του γνωστού σου που είδες μοιάζει σαν αληθινό και μ....ς τέτοιες. Εσύ είσαι σε ένα φόρουμ με ρολόγια. Διαβάζεις, ασχολείσαι, έχεις άποψη, βελτιώνεσαι, τρίβεσαι με το ρολόι. Κι εμένα ένας φίλος του πατέρα μου ο Κώστας, φοράει ένα Daytona με μώβ καντράν που είναι σαν αληθινό (high end). Σιγά μη πάω να το πάρω τη στιγμή που ασχολούμαι με το watchmaking. Άντε γεία. ;D ;)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #303 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 05:36:12 μμ »

Σωστή επιλογή το homage καθώς πάνω απ όλα δεν κοροιδεύειες τον εαυτό σου!
Από εκει και πέρα δεν νομιζώ κανείς να είναι υπερ των replicas! Το μόνο που σωστά υπόθηκε είναι πως είναι λάθος να κρίνουμε την προσωπικότητα κάποιου από το ρολόι που φοράει και να είμαστε απόλυτοι, παρόλο που όντως οι περισσότεροι που αγοράζουν replicas το κάνουν για επίδειξη και αρκετοί που αγοράζουν πανάκριβα ρολόγια το κάνουν για λόγους επίδεικξης και ματαιοδοξίας και όχι από αγάπη και μεράκi για το watchmaking... 

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 10:54:24 μμ »
Από όλο το νήμα και τις απόψεις (που παρεπιμπτόντως με ξένισαν μερικοί αφορισμοί, ακόμα και αν συμφωνώ ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ ρέπλικα) αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση (και δεν είναι σχετικό με το θέμα του ρολογιού) είναι το παρακάτω:
Έχει γίνει στη σχολή μου αυτό. Ένα μαγκάκι με Saxo VTS να το παίζει μάγκας με χειρόφρενα και να σκάει μετά μύτη ένα παιδί με μια C Class λευκή. Τον τάπωσε.

Δεν είμαι σίγουρος, τι ακριβώς εννοείς ότι τον τάπωσε? Μήπως τα σάξο είναι ρέπλικα μερσεντές?  :o Αν είναι έτσι, τότε ναι, το παραδέχομαι, και γώ οδηγώ μία ρέπλικα τα τελευταία 10χρόνια...   :)
Στην παραπάνω άστοχη σύγκριση το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο μπαμπάς του ενός (μιάς και αναφέρεσαι σε σχολή, άρα 22-23 χρονών μαξ) έχει λιγότερα λεφτά απο του άλλου ή απλώς αποφάσισε να μην σκάσει ένα κάρο λεφτά για τον κανακάρη του...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 11:03:26 μμ »
Από όλο το νήμα και τις απόψεις (που παρεπιμπτόντως με ξένισαν μερικοί αφορισμοί, ακόμα και αν συμφωνώ ότι δεν θα έπαιρνα ποτέ ρέπλικα) αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση (και δεν είναι σχετικό με το θέμα του ρολογιού) είναι το παρακάτω:
Δεν είμαι σίγουρος, τι ακριβώς εννοείς ότι τον τάπωσε? Μήπως τα σάξο είναι ρέπλικα μερσεντές?  :o Αν είναι έτσι, τότε ναι, το παραδέχομαι, και γώ οδηγώ μία ρέπλικα τα τελευταία 10χρόνια...   :)
Στην παραπάνω άστοχη σύγκριση το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο μπαμπάς του ενός (μιάς και αναφέρεσαι σε σχολή, άρα 22-23 χρονών μαξ) έχει λιγότερα λεφτά απο του άλλου ή απλώς αποφάσισε να μην σκάσει ένα κάρο λεφτά για τον κανακάρη του...
Λάθος κατάλαβες. Αυτό που απορρέει απ'αυτό που ανέφερα με το Saxo VTS και όλα τα upgrades που έχει κάνει, είναι η επιδειξιομανία προς τους άλλους φοιτητές, ότι ο μηχανικός της γειτονιάς μου το έκανε να πηγαίνει τον κ....ο του. Και το ανέφερα για το λόγο του κόμπλεξ που έχουν μερικοί να δείχνονται.

Δε του έφτανε που βγαίνει 1.6cc 120 hp, αλλα ήθελε να το κάνει "mercedes". Σα να πάρω εγώ το Ypsilon μου, και να το κάνω απο 95hp, 150.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Νοέμβριος 17, 2011, 11:18:47 μμ »
Το θέμα είναι σε γενικές γραμμές, όσον αφορά τα ρέπλικα, του να ρίξω λεφτά σε κάτι φθηνό και να το αναβαθμίσω, και όλα αυτά, στις μέρες μας οι περισσότεροι το κάνουν για αυτοπροβολή. Θέλεις να το κάνεις? Κάντο με γειά σου με χαρά σου. Μη μου κοτσάρεις ρέπλικα παίζοντάς το μάγκας ( γιατί ξαναλέω, έχω δεί τέτοιες περιπτώσεις live ), ούτε να κάνεις πατιλίκια και να δείχνεσαι με το κ...φτιαγμένο αμάξι σου. Κάντο για τον εαυτό σου και μόνο.

Στο θέμα ρέπλικα ρολόγια ( που είναι και το θέμα της συζήτησής μας ), επαναλαμβάνω πως είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό. Είναι όμως αντικειμενικά κατακριτέο να φορέσεις ρέπλικα, τη στιγμή που βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ και το χόμπυ σου είναι το ρολόι. Δε λέω κάτι το εξωπραγματικό. ;)

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 12:18:12 πμ »
off topic
Έστω (λέω εγώ) ότι ο ένας το ταπεινό σαξάκι το πήρε με τα λεφτά του και πάνω στην ανωριμότητα της ηλικίας άρχισε τα παντηλίκια που λές.
Ο άλλος πήρε το τουτού του μπαμπά (ή που του πήρε ο μπαμπάς) και πήγε να το παίξει μούρη στις φοιτητριούλες.
Ποιός κατα τη γνώμη σου είναι περισσότερο κομπλεξικός?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #308 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 12:31:17 πμ »
off topic
Έστω (λέω εγώ) ότι ο ένας το ταπεινό σαξάκι το πήρε με τα λεφτά του και πάνω στην ανωριμότητα της ηλικίας άρχισε τα παντηλίκια που λές.
Ο άλλος πήρε το τουτού του μπαμπά (ή που του πήρε ο μπαμπάς) και πήγε να το παίξει μούρη στις φοιτητριούλες.
Ποιός κατα τη γνώμη σου είναι περισσότερο κομπλεξικός?

Ομοίως και οι 2. ;)

Υ.Γ Κι εγώ είμαι 20 χρονών φοιτητής. ( Η ανωριμότητα δεν έχει ηλικία ) ;)

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 12:47:41 πμ »
Περίπου συμφωνούμε (αν και γω θα έλεγα περισσότερο ο δεύτερος). ;)
Οπότε θεωρώ το παράδειγμα λίγο ατυχές όσον αφορά το θέμα των ρέπλικα στο οποίο και συμφωνώ.

ΥΓ. Σόρυ αλλά πειράχτηκε ευαίσθητη χορδή μου, υπερασπίζομαι το τουτού μου μέχρι αηδίας μιάς και με συντροφεύει 10+ χρόνια πλέον, χωρίς ούτε μία βλάβη. (Πράγμα που τονίζω στον πατέρα μου ο οποίος τότε (στα 20 μου) ήθελε να μου πάρει μία A-class...) :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 12:58:22 πμ »
ΥΓ. Σόρυ αλλά πειράχτηκε ευαίσθητη χορδή μου, υπερασπίζομαι το τουτού μου μέχρι αηδίας μιάς και με συντροφεύει 10+ χρόνια πλέον, χωρίς ούτε μία βλάβη.

Το αμάξι μας είναι ο κολλητός μας ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 12:59:29 πμ »
Περίπου συμφωνούμε (αν και γω θα έλεγα περισσότερο ο δεύτερος). ;)
Οπότε θεωρώ το παράδειγμα λίγο ατυχές όσον αφορά το θέμα των ρέπλικα στο οποίο και συμφωνώ.

ΥΓ. Σόρυ αλλά πειράχτηκε ευαίσθητη χορδή μου, υπερασπίζομαι το τουτού μου μέχρι αηδίας μιάς και με συντροφεύει 10+ χρόνια πλέον, χωρίς ούτε μία βλάβη. (Πράγμα που τονίζω στον πατέρα μου ο οποίος τότε (στα 20 μου) ήθελε να μου πάρει μία A-class...) :)
Κακώς πειράχτηκε η ευαίσθητη χορδή σου, γιατί πολύ απλά δεν αναφέρθηκα στο ότι εσύ αποκλειστικά το παίζεις κάποιος. Κι εγώ έχω 2 φίλους που τα αμάξια τους τα έχουν πειράξει, αλλα είναι κύριοι. Δε προκαλούνε, δε "κολλάνε" στον άλλον. Αναφέρθηκα στο κάθε ψώνιο σ'αυτόν τον πλανήτη, που είτε με πειραγμένο αμάξι, είτε με τζινάκι diesel, είτε με ρέπλικα το παίζουν: Είμαι εγώ και κανείς άλλος. Εμένα αυτό με τσιτώνει σε μερικούς μερικούς.  ;) ;D ;D

Υ.Γ Εννοείται Γιάννη πως το αμάξι είναι ο κολλητός μας. Βέβαια σε μένα ο "μπούμπης" κρατάει χαμηλό ρελαντί και σβήνει όποτε θέλει, αλλα εντάξει. Respect to Lancia λέμε! Έλα κι ένα Panerai να δέσει τέλεια!! :P ;D Χαχαχα

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 01:04:38 πμ »
Μα είναι δυνατόν να λες το αμάξι "Μπούμπη"? :wallbash:

Καλά κάνει και σβήνει... :dielaughing:

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 01:08:03 πμ »
Μα είναι δυνατόν να λες το αμάξι "Μπούμπη"? :wallbash:

Καλά κάνει και σβήνει... :dielaughing:
Και πώς να το πω ρε φίλε? Κτήνος?? Δε το χεις δεί πώς είναι?? ;D Άσε που με κοροϊδεύουν όλοι ότι είναι γυναικείο. :P  :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 01:47:55 πμ »
Λοιπόν το σκέφτηκα..."Σπίθα" να το λες ;)

Καλά μιλάμε εντελώς  :offtopic

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 02:05:30 πμ »
Λοιπόν το σκέφτηκα..."Σπίθα" να το λες ;)

Καλά μιλάμε εντελώς  :offtopic
Χαχαχαχαχαχα ο Κων/νος με τον Σπίθα!! ;D ( Τελείως όμως :offtopic ) :P  :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος spooky23

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 11:03:18 πμ »
Παιδια, ειχα αποφασισει πριν καποια χρονια να παρω μια ρεπλικα αλλα τελικα δεν πήρα συγκεκριμένα ένα ρολεξ αφου
πάντα κατι με κρατουσε πισω... Εγω προσωπικα πιστευω πως ο καθενας κανει οτι μα οτι θελει και εκει τελειώνει απλά το θέμα για μένα.

Αλλα εχω καραμετανιωσει που δεν ειχα αγορασει μια συγκεκριμενη....

Πριν καποια χρονια ενα πρωι καθως πηγαινα για δουλεια με πλησιαζει ενας τυπακος και μου λεει την ατακα <<ρολογακι>> πρωι ειναι, καφε δεν εχω πιει κανω το λαθος και λεω <<ε??>> και μπαμ μου πεταει το πιο απιστευτο πραγμα που εχω δει... στην αρχη δεν καταλαβα τι βλεπω...
Για να μην μακρηγορώ ηταν ενα panerai τουλαχιστον σε κασα, στυλ dial, μεγεθος ΑΛΛΑ εγραφε <<οΩο luminare>> στο dial εχασα μεγαλη ευκαιρια να σας την λεω οτι εχω το αποτελεσμα μια βραδιας αγριου σεξ αναμεσα σε δυο μεγαλες εταιριες..

Επισης ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ Οris Diver 44mm ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! :'(

Καλημερα και καλο πσκ παιδια!  ;D

Ω speedmaster & seamster vintage /Cartier Santos / Seiko skx009/Tissot Visodate and TIMEX WEEKENDER BITCHES

Αποσυνδεδεμένος rugged

• 40mm case
    • Προφίλ
    • Rugged
« Απάντηση #317 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 12:37:43 μμ »
... ΥΓ. Σόρυ αλλά πειράχτηκε ευαίσθητη χορδή μου, υπερασπίζομαι το τουτού μου μέχρι αηδίας μιάς και με συντροφεύει 10+ χρόνια πλέον, χωρίς ούτε μία βλάβη. (Πράγμα που τονίζω στον πατέρα μου ο οποίος τότε (στα 20 μου) ήθελε να μου πάρει μία A-class...) :)

:headbash:

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 03:00:05 μμ »

:headbash:

Μην πώ δημόσια ποιός ήθελε να πάρει ροζ κόρσα (που το βάφτιζε city red - και καλά!)!   ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Νοέμβριος 18, 2011, 03:42:45 μμ »
Μην πώ δημόσια ποιός ήθελε να πάρει ροζ κόρσα (που το βάφτιζε city red - και καλά!)!   ;D

Ποιός? ;D