Κωνσταντίνε συνονόματε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Όταν αγοράζεις ρέπλικα κατ'αρχάς είσαι παράνομος. Λειτουργείς εις βάρος της εταιρείας και συμμετέχεις στη κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Γνώριζες ότι πολλά ρέπλικα κατασκευάζονται απο μικρά παιδιά τα οποία τα κακομεταχειρίζονται και τα χτυπάνε? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Φίλε Κώστα, δεν έγραψα ότι είναι απλά τα πράγματα. Απλά αναγνωρίζω ότι υπάρχει και άλλη πλευρά.
Υπάρχουν πολλές εταιρείες που φτιάχνουν επίσημα ρέπλικες. Αν ήταν επίσημα παράνομες, θα είχαν κλείσει.
Μπορεί και να συμβαίνει αυτό με τα παιδάκια αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο το παιδάκι να ρυθμίζει το balance, σίγουρα φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να φτιάχνει τα Nike και Lacoste που φοράω-με.
Επίσης όταν αγοράζεις ρέπλικα, δεν είσαι λάτρης της ωρολογοποιίας, αλλα έχεις το ψώνιο του να αγοράσεις με ένα 500αρι ένα high end και να το παίξεις στη γκόμενα: "Ψίτ μωρό, φοράω AP" .
Πολλοί δίνουν όχι τα 500 αλλά τα πραγματικά, για τον ίδιο λόγο όμως.
Ένα μαγκάκι με Saxo VTS να το παίζει μάγκας με χειρόφρενα και να σκάει μετά μύτη ένα παιδί με μια C Class λευκή. Τον τάπωσε.
Γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει ; Ας νιώσει άσχημα, επιλογή του ήταν. Όχι όμως και να τον μαλώσω επειδή το έκανε ή να τον προειδοποιήσω ότι κάποτε θα συμβεί.
Ένα τρακοσάρι έδωσα, είναι high end. Και ταυτόχρονα με ρωτάς: Εσύ? Και σου λέω: Εγώ το αγόρασα 4.400 τελική τιμή απο 6.450. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι αισθάνεσαι ωραία.
στην πράξη, πιστεύω υπάρχουν δύο απαντήσεις. Συμφωνώ μαζί σου αλλά γνωρίζω πως σίγουρα πολλοί θα σκεφτούν διαφορετικά, το αντίθετο ακριβώς (κοίτα έναν .... που πήγε και έδωσε τόσα).
παράδειγμα (σε άλλη περίπτωση): κοίτα το νέο μου πισι, 1000 το μηχάνημα+200 τα παράθυρα+150 το γραφείο+800 το φωτομάγαζο+ +++...= 4000 ευρώ, καλό έ ;
το ίδιο δεν θα σκεφτόσουν ; => (κοίτα έναν .... που πήγε και έδωσε τόσα)
είναι μια συζήτηση δίχως τέλος που έχει να κάνει και με τις δυνατότητες του καθενός και πολλές φορές οδηγεί και σε παρεξηγήσεις.
όλα είναι σχετικά. δεν έχει νόημα να λέω σε κάποιον που παίρνει 100.000 το μήνα, σε ποιο κατάστημα θα βρει 28 ή 30% έκπτωση, ούτε να προτείνω το τάδε λουράκι επειδή το μαμα είναι ακριβό. μόνο και μόνο η αναμονή για το λουράκι από το ιντερνετ ή η παραπάνω απόσταση του φθηνότερου καταστήματος, τον ενοχλεί, δεν τον ενδιαφέρει. Όπως επίσης, ο ίδιος άνθρωπος, όταν έρθουν τα δύσκολα, τα ρολεξ από το χρηματοκιβώτιο θα βγάλει για να μαζέψει κάτι. Από πού θα κόψει ; από το γάλα του παιδιού ; από τα φροντιστήρια ; ή από την υγεία του ; Πού πήγε η ωρολογιακή αξία ; τελευταία στη λίστα των αναγκών καταλήγει. Θα του λες, πάμε ρολογότσαρκα και θα απαντάει "έχω και κινητό για την ώρα".
όλα είναι σχετικά, απλά επειδή έχουμε όλοι το μικρόβιο, συνήθως βλέπουμε τη μία πλευρά, την
ωρολογιακή, υπάρχει όμως και άλλη.
Δεν θα πω σε κάποιον ότι κάνει κακό επειδή επέλεξε κάτι άλλο. Δεν θα πω σε κάποιον επειδή τα δίνω εγώ, δώστα κι εσύ.
Δεν υποστηρίζω φανατικά μια θέση, ούτε την επιβάλλω,
απλά αναγνωρίζω ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες.
ρεπλικα δεν έχω πόντιε
μ' αρέσει ο ρόλος του συνήγορου