Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194559 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #220 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:20:20 πμ »
Αν καποιος αγορασει μια replica επειδη του αρεσει απλως το σχεδιο του ρολογιου περισσοτερο απο τα αλλα της ιδιας τιμης και δεν τον νοιαζει να δειχτει τοτε οκ,αν το κανει για να ξεγελασει τους αλλους τοτε εχει βαθια κομπλεξ,και αν το κανει για να αισθανθει πως ειναι να φοραει ενα rolex για παραδειγμα τοτε κοροιδευει τον εαυτο του...

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:23:09 πμ »
Ουζου?
ποια?
αυτα που ειναι σαν ρεπλικες γιου μποατ?

εγω την ωρα την κοιταω απο το κασιο μου
Είναι νόμιμες replices όμως. Και η TW Steel είναι ρέπλικα απο U Boat, τί σημαίνει αυτό? Νόμιμη fashion εταιρεία είναι. Δηλαδή επενδύει μόνο σχεδιαστικά και όχι μηχανικά. Και η Sinn είχε μοντέλο που ήταν ρέπλικα Navitimer. Τί πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να την στηλιτεύσουμε σαν εταιρεία?

Αποσυνδεδεμένος ringos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:25:59 πμ »
 ::)Οκ.
ας παμε με τα νερα σας...
οπως λεει κι ο φιλος ποντιοζ
150 αανθρωποι πληρωσαν ενα σεβαστο ποσο σε μια απο τις γνωστοτερες ελβετικες εταιριες που τοσα διαβαζω,μου πινουν νερο στο ονομα της
και αποδειχτηκε οτι φοραγαν μια μηχανη το μαξ. Της αξιας των 100 ευρω λιανικης

πως ονομαζονται οι πελατες,και πως η εταιρια?

καποια απαντηση?
Daddy's little boys.....

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντίνος

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:30:17 πμ »
Κωνσταντίνε συνονόματε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Όταν αγοράζεις ρέπλικα κατ'αρχάς είσαι παράνομος. Λειτουργείς εις βάρος της εταιρείας και συμμετέχεις στη κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Γνώριζες ότι πολλά ρέπλικα κατασκευάζονται απο μικρά παιδιά τα οποία τα κακομεταχειρίζονται και τα χτυπάνε? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Φίλε Κώστα, δεν έγραψα ότι είναι απλά τα πράγματα. Απλά αναγνωρίζω ότι υπάρχει και άλλη πλευρά.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που φτιάχνουν επίσημα ρέπλικες. Αν ήταν επίσημα παράνομες, θα είχαν κλείσει.
   Μπορεί και να συμβαίνει αυτό με τα παιδάκια αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο το παιδάκι να ρυθμίζει το balance, σίγουρα φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να φτιάχνει τα Nike και Lacoste που φοράω-με.

Επίσης όταν αγοράζεις ρέπλικα, δεν είσαι λάτρης της ωρολογοποιίας, αλλα έχεις το ψώνιο του να αγοράσεις με ένα 500αρι ένα high end και να το παίξεις στη γκόμενα: "Ψίτ μωρό, φοράω AP" .

Πολλοί δίνουν όχι τα 500 αλλά τα πραγματικά, για τον ίδιο λόγο όμως.

Ένα μαγκάκι με Saxo VTS να το παίζει μάγκας με χειρόφρενα και να σκάει μετά μύτη ένα παιδί με μια C Class λευκή. Τον τάπωσε.

Γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει ; Ας νιώσει άσχημα, επιλογή του ήταν. Όχι όμως και να τον μαλώσω επειδή το έκανε ή να τον προειδοποιήσω ότι κάποτε θα συμβεί.

Ένα τρακοσάρι έδωσα, είναι high end. Και ταυτόχρονα με ρωτάς: Εσύ? Και σου λέω: Εγώ το αγόρασα 4.400 τελική τιμή απο 6.450. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι αισθάνεσαι ωραία.

στην πράξη, πιστεύω υπάρχουν δύο απαντήσεις. Συμφωνώ μαζί σου αλλά γνωρίζω πως σίγουρα πολλοί θα σκεφτούν διαφορετικά, το αντίθετο ακριβώς (κοίτα έναν .... που πήγε και έδωσε τόσα).
   παράδειγμα (σε άλλη περίπτωση): κοίτα το νέο μου πισι, 1000 το μηχάνημα+200 τα παράθυρα+150 το γραφείο+800 το φωτομάγαζο+ +++...= 4000 ευρώ, καλό έ ; 
το ίδιο δεν θα σκεφτόσουν ; => (κοίτα έναν .... που πήγε και έδωσε τόσα)

είναι μια συζήτηση δίχως τέλος που έχει να κάνει και με τις δυνατότητες του καθενός και πολλές φορές οδηγεί και σε παρεξηγήσεις.

όλα είναι σχετικά. δεν έχει νόημα να λέω σε κάποιον που παίρνει 100.000 το μήνα, σε ποιο κατάστημα θα βρει 28 ή 30% έκπτωση, ούτε να προτείνω το τάδε λουράκι επειδή το μαμα είναι ακριβό. μόνο και μόνο η αναμονή για το λουράκι από το ιντερνετ ή η παραπάνω απόσταση του φθηνότερου καταστήματος, τον ενοχλεί, δεν τον ενδιαφέρει. Όπως επίσης, ο ίδιος άνθρωπος, όταν έρθουν τα δύσκολα, τα ρολεξ από το χρηματοκιβώτιο θα βγάλει για να μαζέψει κάτι. Από πού θα κόψει ; από το γάλα του παιδιού ; από τα φροντιστήρια ; ή από την υγεία του ; Πού πήγε η ωρολογιακή αξία ; τελευταία στη λίστα των αναγκών καταλήγει. Θα του λες, πάμε ρολογότσαρκα και θα απαντάει "έχω και κινητό για την ώρα".

όλα είναι σχετικά, απλά επειδή έχουμε όλοι το μικρόβιο, συνήθως βλέπουμε τη μία πλευρά, την ωρολογιακή, υπάρχει όμως και άλλη.

Δεν θα πω σε κάποιον ότι κάνει κακό επειδή επέλεξε κάτι άλλο. Δεν θα πω σε κάποιον επειδή τα δίνω εγώ, δώστα κι εσύ.
Δεν υποστηρίζω φανατικά μια θέση, ούτε την επιβάλλω,
απλά αναγνωρίζω ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες.

ρεπλικα δεν έχω πόντιε  :)

μ' αρέσει ο ρόλος του συνήγορου    ;D

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:32:27 πμ »
έβαλα φωτιά στο θέμα . . . ε;   ;D

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:34:39 πμ »
Αυτό λέω τόσην ώρα, αλλάααα......!!!
Για τους 150 δε λες τίποτα τόση ώρα...

Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι οι ίδιες οι εταιρείες συντηρούν τη διαδικασία των αντιγράφων (ολόσωστος ο GiannnisH), γιατί έτσι συντηρούν το μύθο τους!
Όπως λένε και οι φίλοι και σύμμαχοί μας "any publicity is good publicity"!
Κάθε αντίγραφο που θα παραγγείλω, όταν έρθει σπίτι μου, θα έχει την διεύθυνση του αποστολέα!
Τόοοοοοσο δύσκολο είναι για τις εταιρείες (με αυτά τα νομικά επιτελεία και τους ερευνητές) να τους μπαγλαρώσουν;

έβαλα φωτιά στο θέμα . . . ε;   ;D
Μπουρλοτιέρη!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος indy

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:42:03 πμ »
Αν καποιος αγορασει μια replica επειδη του αρεσει απλως το σχεδιο του ρολογιου περισσοτερο απο τα αλλα της ιδιας τιμης και δεν τον νοιαζει να δειχτει τοτε οκ,αν το κανει για να ξεγελασει τους αλλους τοτε εχει βαθια κομπλεξ,και αν το κανει για να αισθανθει πως ειναι να φοραει ενα rolex για παραδειγμα τοτε κοροιδευει τον εαυτο του...

σωστος φιλε μου!και εγω αυτο υποστηριζω!!!!!!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:46:17 πμ »
Ορίστε Κωνσταντίνε, δές!!

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 12:50:30 πμ »
Αυτό είναι ένα άλλο θέμα!
Αλλά τότε θα πρέπει να βγάλεις από πάνω σου ότι παπούτσι έχεις και ότι ρούχο έχεις εκτός από αυτά που κατασκευάστηκαν μπροστά σου από ενήλικες σε επαρκείς συνθήκες εργασίας με τον πρέποντα μισθό και ασφάλιση!
Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ για το τί θα περισσέψει...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:00:28 πμ »
Το κόστος παραγωγής ενός ακριβού ρολογιού, είναι μικρότερο απο αυτό που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής. Πληρώνεις πολλά, γιατί αυτή η εταιρεία που στο κατασκεύασε έχει απο πίσω της:

1) Ιστορία
2) Έμπειρους watchmakers που σπούδασαν 5 χρόνια watchmaking
3) Τεχνογνωσία, τεχνολογία, innovation, high quality standards
4) Τους μισθούς
5) Το marketing, το οποίο έχει πολλές διακλαδώσεις όπως: Συνεργασίες με άλλες εταιρείες ( π.χ Breitling μαζί με Bentley. IWC μαζί με τον βελτιωτικό οίκο της ///AMG ), διαφημίσεις σε περιοδικά, το γεγονός ότι φόρεσε ο John Travolta Breitling, ναί θα το πληρώσεις. Το ότι φόρεσε ο Schumacher ROO, ναί θα το πληρώσεις. Το ότι μια Bentley αξίας 300.000 ευρώ έχει ρολόι Breitling, ναί θα το πληρώσεις.
6) Prestige. Το οποίο έχει κι αυτό συνδυάζει όλα τα παραπάνω + μια μηχανή in house.

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:03:09 πμ »
Φίλε Κώστα,
δεν το αρνήθηκα . . . απλά λέω να μην βλέπουμε τη μία μόνο πλευρά.
τα ίδια παιδιά μπορεί να φτιάχνουν και τα Nike σου, το Armani σου, τη μητρική σου, το λουράκι της Nikon σου. Εκεί όμως δεν βλέπω να έχεις δισταγμούς (πολλοί από έμας).
όπως και πολλοί στη χώρα μας σήμερα δουλεύουν 14 ώρες (όπως στην κάτω φωτογραφία) για να τα βγαλουν πέρα.
μη τσιμπάς - κολλάς με τη φωτογραφία. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά αν θέλουμε να υποστηρίξουμε απόλυτα μια θέση.
πχ. δεν λυπάσαι τον καημένο τον αλιγάτορα που έγδαραν για να απολαμβάνεις εσύ στο ρολόι σου ;

δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς . . . άλλωστε δεν ανέφερα ότι κάνεις λάθος, απλά πιστέυω πως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

:)

Αποσυνδεδεμένος ringos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:03:31 πμ »
Αυτό είναι ένα άλλο θέμα!
Αλλά τότε θα πρέπει να βγάλεις από πάνω σου ότι παπούτσι έχεις και ότι ρούχο έχεις εκτός από αυτά που κατασκευάστηκαν μπροστά σου από ενήλικες σε επαρκείς συνθήκες εργασίας με τον πρέποντα μισθό και ασφάλιση!
Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ για το τί θα περισσέψει...

πες τα χρυσοστομε!!!
Εκει ειναι το χοντρο παιχνιδι!!!

Αν ξερατε τι παιζεται δεν θα πιανοσασταν με τις ρεπλικες..
οταν τα γνησια πλεον κατασκευαζονται οπως οι μαιμουδες,και πολλες φορες στο ιδιο εργοστασιο,απλα με αλλες προδιαγραφες
Daddy's little boys.....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:09:55 πμ »
Φίλε Κώστα,
δεν το αρνήθηκα . . . απλά λέω να μην βλέπουμε τη μία μόνο πλευρά.
τα ίδια παιδιά μπορεί να φτιάχνουν και τα Nike σου, το Armani σου, τη μητρική σου, το λουράκι της Nikon σου. Εκεί όμως δεν βλέπω να έχεις δισταγμούς (πολλοί από έμας).
όπως και πολλοί στη χώρα μας σήμερα δουλεύουν 14 ώρες (όπως στην κάτω φωτογραφία) για να τα βγαλουν πέρα.
μη τσιμπάς - κολλάς με τη φωτογραφία. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά αν θέλουμε να υποστηρίξουμε απόλυτα μια θέση.
πχ. δεν λυπάσαι τον καημένο τον αλιγάτορα που έγδαραν για να απολαμβάνεις εσύ στο ρολόι σου ;

δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς . . . άλλωστε δεν ανέφερα ότι κάνεις λάθος, απλά πιστέυω πως δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι.

:)
Φίλε Κων/νε, τα ίδια παιδιά φτιάχνουν τα Mike και τα Χαρμάνι.

Εγώ αναφέρομαι στο ρέπλικα και όχι στον κροκόδειλο.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:11:47 πμ »
Το κόστος παραγωγής ενός ακριβού ρολογιού, είναι μικρότερο απο αυτό που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής. Πληρώνεις πολλά, γιατί αυτή η εταιρεία που στο κατασκεύασε έχει απο πίσω της:

1) Ιστορία
4) Τους μισθούς
5) Το marketing, το οποίο έχει πολλές διακλαδώσεις όπως: Συνεργασίες με άλλες εταιρείες ( π.χ Breitling μαζί με Bentley. IWC μαζί με τον βελτιωτικό οίκο της ///AMG ), διαφημίσεις σε περιοδικά, το γεγονός ότι φόρεσε ο John Travolta Breitling, ναί θα το πληρώσεις. Το ότι φόρεσε ο Schumacher ROO, ναί θα το πληρώσεις. Το ότι μια Bentley αξίας 300.000 ευρώ έχει ρολόι Breitling, ναί θα το πληρώσεις.
6) Prestige. Το οποίο έχει κι αυτό συνδυάζει όλα τα παραπάνω + μια μηχανή in house.

Οπότε έχουμε και λέμε Φίλε Κώστα (συγχώρεσέ με που γίνομαι κουραστικός):
1/Έχω 5 μηνών ιστορία με την Panerai
2/Δεν έχω ιδέα πώς φτιάχνεται ένα ρολόι
3/Κάποια κατσαβιδάκια κι ένα γραφειάκι έχω στο απίτι μου!
4/Δεν πληρώνομαι
5/Ο Μαυροπούλης είναι αρκετά διάσημος εδώ γύρω για να με κάνει να του δώσω τα λεφτά που ζήτησε...
6/Δε φοράω πια Marina Militare, αλλά the real deal!

Αλλά... το 318 το φτιάχνω καλύτερα από όλους αυτούς που ανέφερες!

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:14:30 πμ »

1) Ιστορία
4) Τους μισθούς

αυτοί είναι λόγοι για τους οποίους η κάθε εταιρεία ζητάει αυτά που ζητάει
εγώ, ως καταναλωτής όμως, δεν είναι δεδομένο ότι εκτιμώ και δικαιολογώ τους παραπάνω λόγους.

άλλωστε, άλλα τα δικά μου θέλω και άλλα της εταιρείας.
ο καθένας το συμφέρον του κοιτάει.

τέλος εγώ για σήμερα => ξύπνημα νωρίς, και πολύ άργησα :P
έχω να δουλέψω άλλα τρία μηνιάτικα για να βγάλω το sub   :D

Κώστα, καλό βράδυ  :)

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:15:04 πμ »

1) Ιστορία
4) Τους μισθούς

Κώστα συμφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές, αλλά οφείλουμε όλοι μας να παρεδεχτούμε πως τα ρολόγια γνωστών εταιριών είναι παραπάνω από υπερκεκτιμημένα!!!
1) Δεκτό αν και δεν μπορώ διαρκώς να πληρώνω την ιστορία
2) Οκ 5 χρόνια watchmaking δεν λένε κάτι, καθώς με τη λογική αυ΄τη πόσο θα έπρεπε να πληρώνω το αυτοκίνητο που έχουν σχεδιασεί 100 μηχανικοί με 10 χρόνια σπουδές:
3) Έδω διαφωνώ κάθετα! Υπάρχουν εταιρίες (Zenith, την οποία λατρεύω) που χρησιμοποιούν τόσα χρόνια τις ίδες μηχανές! Γιατί λοιπόν να πληρώνω το R&D τους;;;
4) Ότι είπα και για το 2...

Το 5 και το 6 είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ όσο και αν μας πονάει! Πατάνε στην αγάπη, το ψώνιο, τη ματαιδοξία του καθενός (ανάλογα τη σκοπιά του το βλέπει ο καθένας) και υπερκοστολογούν ένα σαφώς φτηνότερο αντικείμενο.
Κόστος μαρκετινγκ κλπ έχουν όλα τα προιόντα σήμερα και μάλιστα συχνά πολυυυ υψηλότερα από των ρολογιών.
Το ότι αγαπάμε το ρολόι δεν πρέπει να μας κάνει να εθελοτυφλούμε!  

Αποσυνδεδεμένος ringos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:19:06 πμ »
Δεν υπαρχει απαντηση φιλε ποντιε γιατι δεν ξερουν τι να απαντησουν.
γιατι με αλλα παραμυθια μεγαλωσαν,,
τα παραμυθια του οτι δεν ειναι σωστο να παιρνεις ρεπλικα γιατι την φτιαχνουν παιδακια σε σκοτεινα υπογεια..
αλλα ολα τα αλλα που θα αγορασεις ειναι αγνα,λευκα,με φτερα αγγελου...σαν
ακομη και ο κροκοδειλος ξερει οτι θα θυσιαστει αλλα τον τιμαει οτι θα φορεθει σε ενα γνησιο Β.....

Γκρεμιστηκε ο μυθος απλα δεν θελουν να το καταλαβουν μερικοι...

Καλο σας βραδυ

καλο βραδυ κυριοι
Daddy's little boys.....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:27:02 πμ »
Θα κάνω μια άλλη ερώτηση: Γιατί μια Ferrari την πληρώνεις 250.000 και άνω? Μια Bentley Brooklands 450.000? Στο θέμα: Αυτοκίνηση, είναι πολύ μπροστά. Η Bentley κέρδισε τους 24ωρους αγώνες LeMans 5 φορές συνεχόμενα πριν 65.70 χρόνια, όταν η τεχνολογία ήταν ......! Η Ferrari το ίδιο. Τρομερή ιστορία στους αγώνες ταχύτητας. Απο εκεί απορρέει το: 200.000 και 450.000 ευρώ. Εργοστασιακά κοστίζουν πολύ λιγότερο.

Ομοίως:

Breitling: Εφεύρεση των 2 μπουτόν και τρομερή ιστορία στο χρονογράφο. Ναί θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου, τη στιγμή που όλα τα ρολόγια: απο 20, έως 2.000.000 ευρώ έχουν τα μπουτόν στο 2 και στο 4, απο πίσω κρύβεται η Breitling.

TAGHeuer: Oscillating Pinion, Mikrograph, Mikrotimer, συνεργασία με τη Ferrari που τους έφτιαξε αποκλειστικά το Mikrosplit. Formula 1.....

Jaeger LeCoultre: 1000 μηχανές μόνη της, in house. Gyrotourbillon, Hybris Mechanica 55, Reverso....

Ρεπλικάνθρωπος: Παράνομη επιχείρηση με ιστορία του αντιγράφω τέλεια ή σχεδόν τέλεια, τα ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας.

Μας αρέσει, δε μας αρέσει, τόσο κοστολογούνται τα ρολόγια. Αν είσαι λάτρης., θαυμάζεις το γνήσιο και κάνεις υπομονή για να αγοράσεις το γνήσιο. Αν είσαι ψώνιο και θές να το παίξεις στη γκόμενα: Είμαι και ΄γ...ω τα παιδιά, παίρνεις το ρέπλικα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:33:58 πμ »
Κι επειδή ξέρω ότι με κατακρίνετε αυτή τη στιγμή και σίγουρα έχω σχηματίσει τη γνώμη του κωλόπαιδου στο φόρουμ, ας μη δώσω άλλο έκταση στο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:41:19 πμ »
Κι επειδή ξέρω ότι με κατακρίνετε αυτή τη στιγμή και σίγουρα έχω σχηματίσει τη γνώμη του κωλόπαιδου στο φόρουμ, ας μη δώσω άλλο έκταση στο θέμα.
Δεν είσαι καθόλου κωλόπαιδο!
Έχεις μία άποψη -η διαφορά μας είναι ότι είσαι απόλυτος!
Δώσε το δικαίωμα σε όποιον θέλει να κάνει τις δικές του επιλογές!
Απόλυτο θα είναι το ανάθεμά μας όταν θα κλαίγεται δημοσίως για τις δεδηλωμένα λανθασμένες επιλογές!