Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194570 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #240 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:46:42 πμ »
Βασικά είμαστε όλοι λάθος. Στους όρους πρόσβασης και χρήσης λέει ότι απαγορεύονται πόστ για ρολόγια αντιγραφών ( ρέπλικα ). :P Οπότε γιατί αυτό το θέμα έχει ανοιχτεί?

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:48:52 πμ »
και το ψέμα μέρος της ζωής είναι...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 02:28:04 πμ »
   Δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα "αντίγραφο", το αν οι γνωστές εταιρείες υπερκοστολογούν τα μοντέλα τους. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα προς συζήτηση και εν πάσει περιπτώσει μην μου πείτε πως αν το submariner έκανε 3000 ευρώ, ο μαιμουδιάρης θα έπαιρνε το αυθεντικό.

Ο μαιμουδιάρης είναι είδος ανθρώπου. Και συνήθως είναι μαιμουδιάρης παντού. Στο ρολόι, στο ρούχο, στο παπούτσι και θα ήταν και στο αμάξι αν υπήρχαν μαιμού μερσεντές made in china. Είναι κακομοίρης και μίζερος. Eίναι και αναξιοπρεπής, γιατί ακριβώς δέχεται να φοράει μαιμούδες. Εν ολίγοις δεν ντρέπεται, είτε από βλακεία είτε από άγνοια είτε από θρασύτητα είτε από κουτοπονηριά. Δεν έχω να πάρω Rolex? Δεν παίρνω ρε παιδιά! Γιατί θα πρέπει να φοράω Ρόλεξ ντε και καλά δεν το καταλαβαίνω...ειλικρινά δηλαδή. Μην αρχίσετε να μου λέτε για αυτούς που φοράνε γνήσια Ρόλεξ και τι σχέση έχουν με τα ρολόγια κλπ κλπ γιατί δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συζητάμε. Εδώ μιλάμε για τα πιθήκια και τους πιθηκάνθρωπους.

Κανένας πιθηκάνθρωπος δεν αγαπάει το ρολόι ούτε ως αντικείμενο ούτε ως χόμπυ ούτε ως τίποτα. Αγαπάει αυτό που αποπνέει το ρολόι που φοράει (κύρος, οικονομική επιφάνεια, ισχύ, γούστο, αναγνωρισιμότητα κλπ). Μην μου πείτε πως και πολλοί που έχουν γνήσια το κάνουν για τον ίδιο λόγο, πάλι δεν έχει σχέση με το θέμα μας. Όπως είπα πριν, το θέμα μας εδώ είναι οι πιθηκάνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να εισπράξουν καταξίωση από τι? Από ένα ρολόι και μάλιστα ψεύτικο!

Μην μου πείτε επίσης πως δεν έχουν όλοι την ίδια τρέλλα με μας και δεν θέλουν ή δεν έχουν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για ρολόγια. Αμα δεν θέλουν ή δεν έχουν, τότε να δώσουν 100 ευρώ να πάρουν ένα Seiko 5άρι ή να μην φοράνε τίποτα και να είναι ΚΥΡΙΟΙ και όχι γύφτοι.

Εν ολίγοις δεν υπάρχει κατ'εμέ η παραμικρή δικαιολογία για να φοράει κανείς αντίγραφο...όσοι το κάνουν, το κάνουν καθαρά για λόγους αυτοπροβολής και μόνο...και χωρίς ντροπή...ενώ θα έπρεπε...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:42:24 πμ »
απολυτες θεσεις δυστυχως...
συμφωνω απολυτα με pontioz,κωνσταντινο...

οχι δεν εχω ρεπλικα ρολοι αλλα δεν καταλαβαινω γιατι καποιος που εχει χαρακτηριζεται σα γυφτος και πιθηκανθρωπος...πριν απο καμια βδομαδα πηρα ενα ζευγαρι παπουτσια αθλητικα απο μαυρους και ουτε ντρεπομαι να το λεω στους φιλους μου ουτε για επιδειξη το εκανα ουτε για βλακεια ουτε για καμια απο ολα αυτα-να μην τα χαρακτηρισω-που λεχτηκαν..τα πηρα γιατι εκανα βολτα στο λευκο πυργο με τν κοπελια μου μου αρεσαν και τα πηρα!τοσο κακο ειναι?????????????ολα τα αλλα παπουτσια μου ειναι γνησια και τι εγινε που'χω ενα ζευγαρι ψευτικα παπουτσια?ουτε γυφτος ουτε πιθηκας ειμαι κ τ σημαντικοτερο αισθανομαι..ενας αποφοιτος ιατρικης σχολης ειμαι που ετοιμαζεται να παει φανταρος και λογικο ειναι να μην μου τρεχουν...

ειμαι απο μικρο παιδι συλεκτης βινυλιων αλλα κ δισκων μουσικης καθοτι μουσικος..παντα τρελαινομουνα οταν οι φιλοι μου με κοροιδευαν που δεν εβγαινα για καφε η ποτο η την εβγαζα με φακιες γιατι το μηνιατικο ειχε παει σε σπανια συλλεκτικα δισκακια.οταν μου ελεγαν καλα δεν τα λυπασαι σου κατεβαζουμε οσα τραγουδια θες στο λεπτο και τοσα αλλα....

ξερετε ομως κατι???ΠΟΤΕ δεν τους χαρακτηρισα χιμπατζιδες η γυφτους  γιατι καταλαβαινα πως δε γινεται να αρεσουν σε ολους τους ανθρωπους τα ιδια πραγματα στον ιδιο βαθμο...

ετσι και καποιος που θελει να φορα ρεπλικα δεσημαινει πως ειναι γυφτος η οτιδηποτε αλλο..απλα δε τον συγκινουν τα ρολογια κ θελει αντι για casio η swatch που φοραει απο παιδι να φορεσει κ κατι αλλο με 10-100 ευρω?
ντε κ καλα κανει επιδειξη?

ολοι αυτοι δηλαδη που στην εποχη που ζουμε φορανε ρολογια χιλιαδων ευρω ακομα και ωρολογοφιλοι δεν κανουν η δεν εχουν αισθανθει ποτε να θελουν  να κανουν επιδειξη????μην τρελαθουμε τελειως..
κ εγω παρολο που λατρευω τις μηχανες οταν οδηγαω την ducati μου εχω μια αισθηση υπεροχης η νιωθω πως οι γκομενες στο πεζοδρομιο εμενα θα κοιτανε περισσοτερο σε σχεση με το σκουτερακι διπλα μου...
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:16:36 πμ »
Φίλε Χρήστο, άλλο πράγμα είναι ο νεόπλουτος και άλλο ο ωρολογόφιλος. Εγώ προσωπικά δε ψωνίστηκα ποτέ, ούτε έκανα επίδειξη στη γκόμενα με κανένα ρολόι μου. Ξέρεις..., όταν πήρα το πρώτο μου Breitling, δεν ήξερα απο ρολόγια. Ο λόγος που μπήκα σε φόρουμ, ήταν για να μάθω τί φοράω. Δε μου άρεσε καθόλου να φοράω κάτι ακριβό, που δε ξέρω καν τί είναι εκτός απο ρολόι. Με το που έκανα εγγραφή στο φόρουμ, έκανα διάφορες συζητήσεις και μετά απο αρκετές έρευνες, διαπίστωσα το λόγο που τα ρολόγια κοστολογούνται τόσο.

Όσον αφορά για τη Ducati σου, πολύ ωραίο παράδειγμα. Αν και δε ξέρω πολλά απο μηχανές να σου πω την αλήθεια, η Ducati είναι μια καταπληκτική μηχανή ( απο τα ελάχιστα που ξέρω έτσι? ). Αν η Ducati έβγαινε σε ρέπλικα, θα την αγόραζες? Ή θα έπαιρνες το σκουτεράκι?

Το ίδιο ισχύει και στην ωρολογοποιία. Θεωρώ μέγα λάθος, όταν ασχολείσαι με το αντικείμενο σα χόμπυ και σα τέχνη, να αναφέρεις ρέπλικες. Δεν αγαπάς την ωρολογοποιία, δεν είσαι fan της. Ρέπλικα αγοράζεις όταν δεν ασχολείσαι με το αντικείμενο και λές: Δε γ...αι που θα δώσω 2.000 για PO. Ας πάρω ένα high end.

Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η Audemars Piguet σαν εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας. Δε μπορώ όμως να αγοράσω το Royal Oak Offshore, γιατί κάνει 19.000 ευρώ και άνω. Δεν αντέχει η τσέπη μου να κάνει τέτοια αγορά. Αφού δεν αντέχει, δεν αγοράζω και απολαμβάνω μόνο απο φωτογραφίες το ρολόι. Τί θα πώ? Να ναι καλά ο ρεπλικάς, με 3 κατοστάρικα να το τσιμπήσω? :P Αν ήταν έτσι, τώρα εγώ θα είχα 10 high end ρέπλικες, εταιρειών: AP,JLC,VC..... ;)

Αποσυνδεδεμένος evan

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 05:23:11 πμ »
Κάποια μέρα ένας συνεργάτης στη δουλειά ο οποίος δεν φορούσε ποτέ ρολόι εμφανίστηκε με ένα Hublot Aero Bang, το ρολόι έκανε μπαμ στο χέρι του και όλοι ασχολήθηκαν μ' αυτό. Όταν κάποιος που ήξερε λίγα πράγματα πάνω στα ρολόγια του είπε πως αυτή η φίρμα πουλάει σε πενταψήφιες τιμές το παλικάρι έμεινε άφωνo.
Τι είχε συμβεί; Tο αντίγραφο το είχε δει και το είχε αγοράσει ο μικρότερος αδερφός από το διαδίκτυο, το είδε αυτός κάποια στιγμή που πήγε στο σπίτι του, του άρεσε και το φόρεσε. Ο μικρός του το χάρισε χωρίς να του πει ότι είναι replica, αυτός δεν είχε ιδέα από ρολόγια ούτε την Hublot γνώριζε ούτε πήγε το μυαλό του σε αντίγραφο απλώς του άρεσε το σχέδιο και το φόρεσε.
Ίσως μερικοί που φοράνε μαιμούδες να είναι εν αγνοία τους απλώς εντυπωσιάζονται από το σχέδιο ενός ρολογιού και το φοράνε.

Αποσυνδεδεμένος ringos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 07:29:09 πμ »
Παρα πολυ ωραια τα λετε βρε παιδια...

αλλα κουβεντα για τα 150 ρολογια που εβγαλε η εταιρια και η μηχανη τους ηταν μια απατη.

πολλες ρεπλικες φορανε καλυτερη μηχανη απο αυτο το γνησιοτατο ρολοι..

Κωστα?
που ειναι η εξελιξη φιλε της συγκεκριμενης μηχανης που πληρωσαν οι ανθρωποι αυτοι?

Για τα αυτοκινητα να σε ρωτησω κατι...
Γιατι οι εταιριες δεν αφηναν τα εργοστασια σκει που ηταν
τα μετεφεραν σε αλλες χωρες με φτηνοτερα εργατικα
και αφου το εκαναν και επεσε το κοστος παραγωγης γιατι αυτη η εκπτωση δεν περασε στον καταναλωτη?

και σε ολα τα προιοντα πλεον.
το μηλο ειναι κινεζια και εχει ενα σκασμο λ7

δεν εισαι κωλοπαιδο,προς θεου!

απλα ζεις με αυταπατες αγαπητε
Daddy's little boys.....

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 07:48:33 πμ »
Οι θέσεις του Γιάννη (GiannisH) και του Γιώργου (Pontioz) είναι κατ΄εξοχήν σωστές και δημοκρατικές, εννοώ στα θέματα ορθής αντιμετώπισης αλλά και ελευθερίας επιλογών ενός εκάστου. Από εκεί και πέρα παιδιά πρέπει να δεχτούμε ότι ρέπλικες υπάρχουν και θα υπάρχουν στον κόσμο μας. Οι Πακιστανοί τις φοράνε για τάδε λόγους με το τσουβάλι, οι Δυτικοί για δείνα λόγους, και πάει λέγοντας... Είναι μιά σύγχρονη πραγματικότητα με πολλές κοινωνικές αιτίες και εξηγήσεις.
Εμείς εδώ ασχολούμεθα με τα αυθεντικά ρολογάκια, βεβαίως και με βάση την τήρηση του κανονισμού μας, αλλά είμαστε ουδέτεροι στο τι κάνει ο κάθε άνθρωπος στον πλανήτη και γιατί... Απόψεις μεν πολλές, αλλά μάλλον θα απέβαινε μάταιο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε μιά νοοτροπία -καλή για κάποιους και κακή για έτερους- που αφορά εκατομμύρια ανθρώπων! Καλύτερα να αρκεστούμε σε παρατηρήσεις που αφορούν την φιλοσοσφία του καθαυτό αντικειμένου του χόμπυ μας. Στο κάτω - κάτω, αν θα κάναμε διεθνές γκάλοπ τι θα προτιμούσε κάποιος, ρέπλικα ή το αυθεντικό, ξέρουμε ότι άπαντες θα ποθούσαν το αυθεντικό, πλην ίσως κάποιων ζαβών... Αυτό τα λέει όλα, ενώ σηματοδοτεί και την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους δύο κόσμους, εκ των οποίων το χόμπυ μας ανήκει αποκλειστικά και μόνον και για πάντα στον αυθεντικό! Κοινώς: Χόμπυ= έκφραση αυθεντικότητας. Δεν υπάρχει χόμπυ ρέπλικα!
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος VCFUN

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 08:58:28 πμ »
   Δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα "αντίγραφο", το αν οι γνωστές εταιρείες υπερκοστολογούν τα μοντέλα τους. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα προς συζήτηση και εν πάσει περιπτώσει μην μου πείτε πως αν το submariner έκανε 3000 ευρώ, ο μαιμουδιάρης θα έπαιρνε το αυθεντικό.

Ο μαιμουδιάρης είναι είδος ανθρώπου. Και συνήθως είναι μαιμουδιάρης παντού. Στο ρολόι, στο ρούχο, στο παπούτσι και θα ήταν και στο αμάξι αν υπήρχαν μαιμού μερσεντές made in china. Είναι κακομοίρης και μίζερος. Eίναι και αναξιοπρεπής, γιατί ακριβώς δέχεται να φοράει μαιμούδες. Εν ολίγοις δεν ντρέπεται, είτε από βλακεία είτε από άγνοια είτε από θρασύτητα είτε από κουτοπονηριά. Δεν έχω να πάρω Rolex? Δεν παίρνω ρε παιδιά! Γιατί θα πρέπει να φοράω Ρόλεξ ντε και καλά δεν το καταλαβαίνω...ειλικρινά δηλαδή. Μην αρχίσετε να μου λέτε για αυτούς που φοράνε γνήσια Ρόλεξ και τι σχέση έχουν με τα ρολόγια κλπ κλπ γιατί δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που συζητάμε. Εδώ μιλάμε για τα πιθήκια και τους πιθηκάνθρωπους.

Κανένας πιθηκάνθρωπος δεν αγαπάει το ρολόι ούτε ως αντικείμενο ούτε ως χόμπυ ούτε ως τίποτα. Αγαπάει αυτό που αποπνέει το ρολόι που φοράει (κύρος, οικονομική επιφάνεια, ισχύ, γούστο, αναγνωρισιμότητα κλπ). Μην μου πείτε πως και πολλοί που έχουν γνήσια το κάνουν για τον ίδιο λόγο, πάλι δεν έχει σχέση με το θέμα μας. Όπως είπα πριν, το θέμα μας εδώ είναι οι πιθηκάνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να εισπράξουν καταξίωση από τι? Από ένα ρολόι και μάλιστα ψεύτικο!

Μην μου πείτε επίσης πως δεν έχουν όλοι την ίδια τρέλλα με μας και δεν θέλουν ή δεν έχουν να δώσουν ένα σκασμό λεφτά για ρολόγια. Αμα δεν θέλουν ή δεν έχουν, τότε να δώσουν 100 ευρώ να πάρουν ένα Seiko 5άρι ή να μην φοράνε τίποτα και να είναι ΚΥΡΙΟΙ και όχι γύφτοι.

Εν ολίγοις δεν υπάρχει κατ'εμέ η παραμικρή δικαιολογία για να φοράει κανείς αντίγραφο...όσοι το κάνουν, το κάνουν καθαρά για λόγους αυτοπροβολής και μόνο...και χωρίς ντροπή...ενώ θα έπρεπε...

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα Συγχαρητήρια που γράφεις τα πράγματα με το όνομά τους γιατί αν το έκανα εγώ θα δεχόμουν πάλι επιθέσεις !!!!!!

Αποσυνδεδεμένος indy

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:22:24 πμ »
δεν δεχομαι το λογο αυτοπροβολης!μπορει καλλιστα καποιος να του αρεσει το σχεδιο π.χ της ομεγκα planet ocean και επειδη δεν μπορει να το αγορασει να παρει τη ρεπλικα και να το χαρει ετσι!κακο ειναι?

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 09:41:05 πμ »
ναι.. αγορασε homage μην αγορασεις replica..

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 10:34:45 πμ »
Ενδιαφέρουσα κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων.
Προσωπικά δεν είχα ποτέ ρέπλικα, ούτε ρολόι, ούτε ρούχο, ούτε παπούτσι, ούτε τίποτα. Αν μου αρέσει κάτι και δεν μπορώ να το αγοράσω, απλά δεν το αγοράζω. Δεν παίρνω κάτι ψεύτικο που μοιάζει εμφανισιακά με το αντικείμενο του πόθου μου, γιατί δεν νιώθω καλά.
Αισθάνομαι ότι κάνω κάτι κακό και ψεύτικο και δεν μπορώ να χαρώ την αγορά μου. Συγκεκριμένα, νιώθω όμορφα να ονειρεύομαι και να προσμονώ ότι κάποια στιγμή θα μπορέσω να αγοράσω το γνήσιο, ακόμη και αν δεν γίνει ποτέ αυτό, και άσχημα αν πάρω το κάλπικο.
Από την άλλη, δεν έχω και τίποτα με αυτούς που το κάνουν, απλά εγώ δεν μπορώ. Πολλοί φίλοι μου, γνωρίζοντας την τρέλα μου έρχονται για συμβουλές σχετικά με το τι να πάρουν με 300,500 ή 1000 ευρώ. Πάντα τους στρέφω προς εταιρείες όπως seiko, citizen, steinhart, hamilton, tissot κλπ ανάλογα με το μπάτζετ τους. Όταν με ρωτάνε "μήπως να πάρω κανα καλό Rolex ρέπλικα με αυτά τα λεφτά;" τους λέω "δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αν θέλεις πάρε, αλλά εγώ δεν ξέρω τίποτα για ρέπλικες γιατί δεν τις εγκρίνω".
Κανείς τους μέχρι στιγμής δεν έχει στραφεί σε ρέπλικα, αλλά δεν θα τον αφόριζα και αν το έκανε.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 11:18:58 πμ »
Κατ αρχας πιστευω πως οσοι δεν καταλαβαινουν τη διαφορα ενος αυθεντικου ρολογιου με μια replica τοτε κακως ειναι σε αυτο το forum και οσοι απο αυτους εχουν δωσει ενα σκασμο λεφτα για να αγορασουν ενα ακριβο ρολοι τοτε ειναι απλως θυματα της καταναλωτικης κοινωνιας..(που πανω κατω ολοι λιγο πολυ ειμαστε αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα)Τωρα σε οτι εχει να κανει με τα ατομα που ειναι αγοραστες ειτε original ειτε replicas υπαρχουν και στις δυο περιπτωσεις διαφορετικες κατηγοριες...Εχω δει πολλους με ακριβο αυθεντικο ρολοι στο χερι και μου φαινονται ακομα πιο γελοιει απο οσο τους θυμαμουν και εχω δει αλλους που τους βλεπω και τους χαιρομαι.Σε αλλους ενα ακριβο ρολοι βγαζει κομπλεξ,σε αλλους επιδειξιομανια,σε αλλους νεοπλουτισμο,σε αλλους αγνοια,σε αλλους στυλ,σε αλλους μερακι,σε αλλους καταξιωση και παει λεγοντας.Κατι αναλογο συμβαινει και με οσους εχουν replicas (οπως ειχα αναφερει σε προιγουμενο post),υπαρχουν αρκετες κατηγοριες απλως θεωρω πως οι περισσοτεροι εχουν ταση για επιδειξη που στο εμπειρο ματι φαινεται αστεια και ειναι κατι που δεν εγκρινω...

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 11:21:54 πμ »
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτή η συζήτηση αναζωπυρώνεται.

Μπορώ να καταπιώ (μετά δυσκολίας) μόνο το επιχείρημα αγοράζω μια ρέπλικα για να το προβάρω στον καρπό πριν αγοράσω το αυθεντικό αν δεν έχω τη δυνατότητα να το δοκιμάσω στον καρπό μου. Μιλάμε βέβαια τότε για ότι να ναι απομίμηση και πολύ μικρής αξίας και όχι με Swiss made μηχανή μέσα και ζαφείρι κρύσταλλο κτλ η οποία μπορεί να κάνει και 400 ευρώ!

Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο εκτός από πουλ μουρ, επίδειξη  και ματαιοδοξία από κάποιον που θα δώσει τόσα λεφτά για ρέπλικα-απομίμηση! Είτε είναι άσχετος με τα ρολόγια είτε πόσο μάλλον αν έχει μεράκι, το παίρνει όχι γιατί του αρέσει σαν ρολόι αλλά γιατί του αρέσει και τον νοιάζει το λογότυπο. Στα μάτια του μη ωρολογίφιλου θα φανεί όμορφο μόνο και μόνο επειδή είναι status symbol και όχι για το σχήμα κάσας το dial κτλ. Ο δε σχετικός με τα ρολόγια, γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεί homage που να μοιάζουν αρκετά στο συγκεκριμένο ρολόι που του αρέσει, ποιος ο λόγος να πάρει την κινεζιά εκτός από το να φανεί στους γύρω του;

Ας αφήσω όμως για λίγο στην άκρη το ηθικό μέρος και το γεγονός ότι είμαι νόμιμος και όχι παράνομος  και πάω σε πιο πρακτικά ζητήματα.

Έστω λοιπόν εγώ που πλήρωσα το κάθε Rolex, Ω, Panerai, IWC  2000-3000 ευρώ ενώ θα πρεπει να κάνει 1000-1500 είμαι υποτίθεται μια φορά κορόιδο. Αυτός που έδωσε 400 ευρώ και σε 6 μήνες-ένα χρόνο το ρολόι θα είναι άχρηστο είτε γιατί το μπρασελέ κάνει μουτζούρες και αλλεργίες στο δέρμα, είτε γιατί αντί για swiss eta του πούλησαν asian και μετά τις αθλοπαιδιές και τα μπάνια του τα εξαρτήματα της μηχανής αρχίζουν να κολυμπάνε στο εωτερικό, είτε είτε...πόσες φορές κορόιδο είναι που πέταξε τα 4 κατοστάρικα στο βρόντο; Αλλά ακόμα και να μην του χαλάσει, η μεταπωλητική του αξία μιας μαϊμούς είναι ανύπαρκτη,  ενώ αυτός που έδωσε τα 2000 για το υπερτιμημένο έστω ρολόι θα μπορεί να πάρει πίσω το 60-70% ή και παραπάνω μετά από χρόνια.

Για να μην αναφερθώ και σε άλλα θέματα που υστερεί μια μαιμού, όπως το γεγονός ότι  η ποιότητα κατασκευής (από φινίρισμα κάσας μέχρι λουμινόβα) είναι σίγουρα κατώτερη. Μπορεί λίγο αλλά σίγουρα κατώτερη από το αντίστοιχο αυθεντικό. Επίσης για μένα είναι πολύ σημαντικό το αυθεντικό ρολόι  ακόμα και ένα Seiko, tissot, Hamilton μπορεί  να μεταβεί από γενιά σε γενιά και να συνδεθεί με σημαντικές στιγμές  της ζωής μας ενώ μια ρέπλικα όχι.  Πχ γιε μου που πέρασες στις πανελλήνιες πάρε το Hamilton που το πήρα όταν γεννηθηκες και ακόμα φοράω vs. γιε μου που πέρασες στις πανελλήνιες πάρε μια καλή μαϊμού Ρόλεξ που φοράω! Ξεφτιλίζεσαι!

Τέλος, ακόμα και για το θέμα της αναγνωρισιμότητας το επιχείρημα «δεν θέλω αυθεντικό φτηνό γιατί την stainhart/laco/glycine κτλ δεν τι ξέρουν οι πολλοί» δεν το δέχομαι.  Αν σε νοιάζει αυτό   υπάρχουν λύσεις όπως η Tissot που με τόση διαφήμιση την ξέρουν πια και οι πέτρες και έχει πανέμορφα και πολύ πιο ποιοτικά ρολόγια από τις κινέζικες ρέπλικες!

Για να τελειώνω και να δουλεψω και λίγο   :) το θέμα για μένα είναι ότι τα ρολόγια ρέπλικα είναι για αυτούς που επιδιόκουν  καταξίωση στα μάτια των άλλων.
Για τα αυτοκίνητα υπήρχε η λύση δάνειο από την τράπεζα, δηλαδή ακόμα καινα φεσωθώ μέχρι το λαιμό ώστε να την μπω στο γείτονα/συνάδελφο ότι εγώ έχω την αμαξάρα. Για τα ρολόγια υπάρχει ακόμα η λύση της ψεύτικης απομίμησης.

ΥΓ: Όσο για την Πανεράι με τα 150 κομμάτια ΝΥ (και άλλα τόσα LA;) οι καταναλωτές πράγματι εξαπατήθηκαν διότι τους έδωσαν κάτι κατώτερο από αυτό που τους υποσχέθηκε η εταιρία. Είτε ήταν σφάλμα ποιοτκού ελέγχου είτε έγινε σκόπιμα ήταν ατόπημα γι’ αυτό και προφανώς όλες οι μηχανές θα αντικατασταθούν. Σίγουρα η εταιρία θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει γιατί θα της στοιχήσει αυτή η ιστορία πολύ περισσότερο από το κόστος αντικατάστασης των μηχανών.  Η ζημιά στο image και prestige έγινε και θα το χει μετανιώσει πικρά.  Ωστόσο όμως όλοι οι αγοραστές των συγκεκριμένων κομματιών θα αποζημιωθούν. Δεν βλέπω που κολλάει αυτή η ιστορία με το αν είναι θεμιτό να αγοράζουνμε μαϊμούδες ή οχι.  
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 11:25:52 πμ »
Ενδιαφέρουσα κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων.
Προσωπικά δεν είχα ποτέ ρέπλικα, ούτε ρολόι, ούτε ρούχο, ούτε παπούτσι, ούτε τίποτα. Αν μου αρέσει κάτι και δεν μπορώ να το αγοράσω, απλά δεν το αγοράζω. Δεν παίρνω κάτι ψεύτικο που μοιάζει εμφανισιακά με το αντικείμενο του πόθου μου, γιατί δεν νιώθω καλά.
Αισθάνομαι ότι κάνω κάτι κακό και ψεύτικο και δεν μπορώ να χαρώ την αγορά μου. Συγκεκριμένα, νιώθω όμορφα να ονειρεύομαι και να προσμονώ ότι κάποια στιγμή θα μπορέσω να αγοράσω το γνήσιο, ακόμη και αν δεν γίνει ποτέ αυτό, και άσχημα αν πάρω το κάλπικο.
Από την άλλη, δεν έχω και τίποτα με αυτούς που το κάνουν, απλά εγώ δεν μπορώ. Πολλοί φίλοι μου, γνωρίζοντας την τρέλα μου έρχονται για συμβουλές σχετικά με το τι να πάρουν με 300,500 ή 1000 ευρώ. Πάντα τους στρέφω προς εταιρείες όπως seiko, citizen, steinhart, hamilton, tissot κλπ ανάλογα με το μπάτζετ τους. Όταν με ρωτάνε "μήπως να πάρω κανα καλό Rolex ρέπλικα με αυτά τα λεφτά;" τους λέω "δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αν θέλεις πάρε, αλλά εγώ δεν ξέρω τίποτα για ρέπλικες γιατί δεν τις εγκρίνω".
Κανείς τους μέχρι στιγμής δεν έχει στραφεί σε ρέπλικα, αλλά δεν θα τον αφόριζα και αν το έκανε.

Συμφωνώ απόλυτα με τη λογική αυτήν. Προσωπικά δεν θα έπειαρνα ποτέ ρέπλικα, καθώς θα ήταν σαν να προσπαθώ να κοροιδέψω τον ευατό μου. Αν μου άρεσε ένα σχέδιο ίσως να πήγαινα σε hommage, αν και προσωπικά προτιμώ ένα ρολόι με τη δική του προσωπικότητα (ανεξαρτήτως κόστους) παρά ένα steinhart ή invicta που θυμίζει sub...

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 01:42:37 μμ »
εννοειται πως δε συμφωνω οπως νομιζω και οι περισσοτεροι με τις ρεπλικες γιατι πολυ απλα ισχυουν ολα αυτα που λεχτηκαν παραπανω πολυ πολυ ωραια...

ομως δεν μου αρεσει να χαρακτηριζονται ανθρωποι ως πιθηκια,μαιμουδες,γυφτοι κτλ....γιατι πολυ απλα μπορει να μην τα'χει σκεφτει ποτε καποιος ολα αυτα γιατι δεν τον ενδιαφερει να μπει σ'αυτη τη λογικη..η μπορει να βρεθηκε μπροστα του μια μαιμου να μην φορουσε ποτε ρολοι να του αρεσε και να την πηρε..η να του το χαρισαν οπως αναφερθηκε πιο πανω...εχω μαθει στη ζωη μου να μην κρινω τους αλλους απο το τι φορανε..οκ στα ματια των εμπειροτερων ισως φαινεται γελοιο αλλα αξιζει νομιζω μια ανωτεροτητα και ισως μια προσπαθεια σε οσους απ'αυτους ξερουμε ωστε να κατανοησουν καποια πραγματα..ολοι οι ανθρωποι ενα εναυσμα θελουμε σε καποια πραγματα που δεν κατεχουμε και οχι κατευθειαν απορριψη ..αξιζει δεν νομιζετε? ;)
αλλα φοραω μαιμου και αλλο ειμαι γυφτος σαν ανθρωπος οπως και αλλο ειναι να λεει καποιος καποια στιγμη χαζομαρα και αλλο να τον χαρακτηριζουμε κατευθειαν χαζο...

για να μην παραλειψω..εννοειται πως στην κοινωνια που ζουμε υπαρχει η επιδειξιομανια και δυστυχως οι περισσοτεροι που φορανε ρεπλικες γι'αυτο το κανουν...ετσι ομως παιδια μας εχουν μαθει δυστυχως...

φιλικα χρηστος
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 02:23:37 μμ »
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/rva9OXmgOp4" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/rva9OXmgOp4" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/nCZOp72XVSM" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nCZOp72XVSM" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Στο 1ο βίντεο το "ρολόι" στοιχίζει καμια 100αρα ευρώ, και στο 2ο βίντεο το ρολόι κοστίζει 150.000 + . Η κορύφωση της γελοιότητας. Φοράει το κάθε μ....ο ρέπλικα Breitling στο youtube, φορώντας αλυσίδα και μπλούζα σα νυχτικιά, και απο πίσω παίζει μουσική Chamillionaire και Lil Wayne, ποζάροντας στο φακό λές και είναι ο γ....ς της γειτονιάς. :P Δεν είναι πιθήκι αυτός δηλαδή?  :P

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 02:59:17 μμ »
Εσύ μιλώντας έτσι δεν είσαι ρατσιστής;;;

Αυτό που με ενοχλεί σε αυτή την κουβέντα είναι η απολυτότητα των χαρακτηρισμών!
Δεν είναι δυνατόν κάτι μου κάνει κάποιος άλλος και με βρίσκει απόλυτα αντίθετο να να ζωοποιηθεί και μάλιστα δημόσια από εμένα!
Δεν υπάρχει αναμάρτητος!
Δεν υπάρχει άμεμπτος: όλοι ως ενήλικες κάνουμε τις επιλογές μας! Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να έχουμε τα κότσια να παραδεχτούμε αγόγγυστα τις συνέπειες των επιλογών μας!

Δε μπορώ να ακούω για πηθίκια, πηθικάνθρωπους (με συγχωρείς Φίλε Γιάννη, αλλά διαφωνώ πλήρως με αυτούς τους χαρακτηρισμούς...) και ότι άλλο απόλυτο χαρακτηρισμό σε έναν χώρο που, εξ αντικειμένου, είναι ανωτέρου επιπέδου!

Παρεπιπτόντως, το πιτσιρίκι που ακούει hip-hop, φοράει φούστες και χοροπηδάει σαν τρελό κάνει ακριβώς αυτό που απορρέει από την ηλικία του και τον κοινωνικό του περίγυρο! Αυτό το πιτσιρίκι είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνει αυτά τα πράγματα! Αυτά βλέπει, αυτά μαθαίνει και αυτά κάνει!
Ένα παιδί εάν βλέπει τον γονιό του να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους με το ψεύτικο ρολόι θα μάθει να κάνει το ίδιο πράγμα!
Ένα παιδί εάν ακούσει τον γονιό του να αποκαλεί "πήθικα" κάποιον άλλο -ακόμη και εάν έχει βάση ο χαρακτηρισμός!- θα το αντιγράψει ακριβώς!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:12:32 μμ »
Εσύ μιλώντας έτσι δεν είσαι ρατσιστής;;;

Αυτό που με ενοχλεί σε αυτή την κουβέντα είναι η απολυτότητα των χαρακτηρισμών!
Δεν είναι δυνατόν κάτι μου κάνει κάποιος άλλος και με βρίσκει απόλυτα αντίθετο να να ζωοποιηθεί και μάλιστα δημόσια από εμένα!
Δεν υπάρχει αναμάρτητος!
Δεν υπάρχει άμεμπτος: όλοι ως ενήλικες κάνουμε τις επιλογές μας! Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να έχουμε τα κότσια να παραδεχτούμε αγόγγυστα τις συνέπειες των επιλογών μας!

Δε μπορώ να ακούω για πηθίκια, πηθικάνθρωπους (με συγχωρείς Φίλε Γιάννη, αλλά διαφωνώ πλήρως με αυτούς τους χαρακτηρισμούς...) και ότι άλλο απόλυτο χαρακτηρισμό σε έναν χώρο που, εξ αντικειμένου, είναι ανωτέρου επιπέδου!

Παρεπιπτόντως, το πιτσιρίκι που ακούει hip-hop, φοράει φούστες και χοροπηδάει σαν τρελό κάνει ακριβώς αυτό που απορρέει από την ηλικία του και τον κοινωνικό του περίγυρο! Αυτό το πιτσιρίκι είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνει αυτά τα πράγματα! Αυτά βλέπει, αυτά μαθαίνει και αυτά κάνει!
Ένα παιδί εάν βλέπει τον γονιό του να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους με το ψεύτικο ρολόι θα μάθει να κάνει το ίδιο πράγμα!
Ένα παιδί εάν ακούσει τον γονιό του να αποκαλεί "πήθικα" κάποιον άλλο -ακόμη και εάν έχει βάση ο χαρακτηρισμός!- θα το αντιγράψει ακριβώς!

Εγώ φίλε pontioz1, απο την ηλικία των 10, δεν είχα τους γονείς μου να μου δείξουνε το σωστό και να μου πουν: μην είσαι μ....ς και καραγκιόζης! Κατάφερα μόνος μου να ορθοποδήσω, μόνος μου να είμαι σωστός και ευγενικός απέναντι στους άλλους και παράλληλα μόνος μου συνειδητοποίησα, ότι στον άνθρωπο το καραγκιόζη, πρέπει να του συμπεριφέρεσαι όπως του αρμόζει.

Συνδεδεμένος poseidon88

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:13:59 μμ »
Παιδιά,παρατηρώ τη συζήτηση και βλέπω ότι όλοι σχεδόν συμφωνείτε στο θέμα των replica,ελάχιστοι θα αγόραζαν και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το σημαντικό.Κυρίως για να παραμείνει το φόρουμ ένας χώρος όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι που αγαπάνε το ρολόι.Όχι σαν κόσμημα,όχι σαν μέσο επίδειξης..Σίγουρα το να φοράει κάποιος μια replica δεν προσδιορίζει απαραίτητα το χαρακτήρα του αλλά για μένα αυτό που δείχνει με σιγουριά είναι ότι δεν βλέπει το ρολόι όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Φιλικά,Μάνος.