Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194563 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #260 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:18:43 μμ »
Εγώ φίλε pontioz1, απο την ηλικία των 10, δεν είχα τους γονείς μου να μου δείξουνε το σωστό και να μου πουν: μην είσαι μ....ς και καραγκιόζης! Κατάφερα μόνος μου να ορθοποδήσω, μόνος μου να είμαι σωστός και ευγενικός απέναντι στους άλλους και παράλληλα μόνος μου συνειδητοποίησα, ότι στον άνθρωπο το καραγκιόζη, πρέπει να του συμπεριφέρεσαι όπως του αρμόζει.

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ο χαρακτήρας σου εξαρτάται από το ποιόν έχεις απέναντί σου?
Γιατί να δώσεις σε κάποιον τόσο μεγάλη εξουσία πάνω σου.
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει τη ρέπλικα των 100-200-1000 ευρώ σαν ώριμος άνθρωπος πρέπει να τον κατανοήσεις και να προσπαθήσεις, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, να του δείξεις τι χάνει και που είναι "λάθος" με την επιλογή του.  Σε διαφορετική περίπτωση είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς τις επιλογές του και να μη τον κρίνεις.

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:25:35 μμ »
Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ο χαρακτήρας σου εξαρτάται από το ποιόν έχεις απέναντί σου?
Γιατί να δώσεις σε κάποιον τόσο μεγάλη εξουσία πάνω σου.
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει τη ρέπλικα των 100-200-1000 ευρώ σαν ώριμος άνθρωπος πρέπει να τον κατανοήσεις και να προσπαθήσεις, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, να του δείξεις τι χάνει και που είναι "λάθος" με την επιλογή του.  Σε διαφορετική περίπτωση είσαι υποχρεωμένος να αποδεχτείς τις επιλογές του και να μη τον κρίνεις.
Ε επιλογή του ρέπλικα είναι αντικειμενικά παράνομο και γίνεται για αυτοπροβολή!!! Είσαι fan του watchmaking?? Μείνε στο Mywatch. Είσαι fan του ρέπλικα?? Πήγαινε να κάνεις συζήτηση στο www.replicawatches.com! Εδώ αναφερόμαστε στη τέχνη και την ιστορία των εταιρειών. Σε τρώει να πάρεις ρέπλικα? Μη το αναφέρεις σε φόρουμ που ασχολείται με τα γνήσια. Ναί θα σε κατακρίνουν και καλά θα κάνουν.

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:31:30 μμ »
Ε επιλογή του ρέπλικα είναι αντικειμενικά παράνομο και γίνεται για αυτοπροβολή!!! Είσαι fan του watchmaking?? Μείνε στο Mywatch. Είσαι fan του ρέπλικα?? Πήγαινε να κάνεις συζήτηση στο www.replicawatches.com! Εδώ αναφερόμαστε στη τέχνη και την ιστορία των εταιρειών. Σε τρώει να πάρεις ρέπλικα? Μη το αναφέρεις σε φόρουμ που ασχολείται με τα γνήσια. Ναί θα σε κατακρίνουν και καλά θα κάνουν.

Αν αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα έχω τη στοιχειώδη γνώση να ξέρω που γράφω και τι. Εκτός από λάτρης του ρολογιού και πάνω από όλα είναι άνθρωπος γιαυτό έγραψα αυτά που έγραψα.
Σημειωτέων είμαι και εγώ εναντίον της ρέπλικας αλλά δε πρόκειται να σταυρώσω κανένα επειδή αγόρασε ένα τέτοιο ρολόι ούτε και πρόκειται από την άλλη να στηρίξω και την επιλογή αυτή. 

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:37:30 μμ »
Αν αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα έχω τη στοιχειώδη γνώση να ξέρω που γράφω και τι. Εκτός από λάτρης του ρολογιού και πάνω από όλα είναι άνθρωπος γιαυτό έγραψα αυτά που έγραψα.
Σημειωτέων είμαι και εγώ εναντίον της ρέπλικας αλλά δε πρόκειται να σταυρώσω κανένα επειδή αγόρασε ένα τέτοιο ρολόι ούτε και πρόκειται από την άλλη να στηρίξω και την επιλογή αυτή. 
Δε πήγαινε σε σένα το πόστ, παράθεση έκανα και αναφέρθηκα γενικά σ'εκείνους που δικαιολογούν έστω και στο 1% το ρέπλικα. Και λέω: Ίσως στο replicawatches.com ( αν υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα ), να υποστηρίζουν την αγορά ρέπλικα και να κράζουν το κορόιδο που έδωσε χιλιάδες για το γνήσιο. Εδώ ισχύει το αντίθετο.

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 03:56:35 μμ »
Τα replicas είναι για 'ψεύτικους' ανθρώπους κατά την άποψη μου. Όλα τα προιόντα ανεξαιρέτως.

Εξαιρούνται βεβαίως όσοι εν αγνοία τους αγοράζουν κάτι επειδή είναι φτηνό και τους 'κάνει' χωρίς να ξέρουν ότι είναι μαιμού και αντιγραφή. Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο με το σπόρ μας: π.χ. κάποιος που αγοράζει μαιμού Glycine Airman επειδή του αρέσει, νομίζωντας ότι είναι μια φτηνή μάρκα, χωρίς όμως να ξέρει ότι αυτή η μάρκα πράγματι υπάρχει και το ρολόι που έχει στα χέρια του είναι απλή απομίμηση. Μπορεί να είναι αφελής, δεν είναι όμως ψεύτικος/δήθεν.

Αν σου αρέσει το στύλ κάποιας μάρκας και μοντέλου, αλλά δε μπορείς να το αποκτήσεις, υπάρχει και η σεβαστή επιλογή των homages. Γι'αυτό το λόγο ακριβώς υπάρχουν. Και εγώ τρελαίνομαι για το Blancpain FF, αλλά δε μπορώ να το αποκτήσω όπως και να γίνει. Αυτό όμως μπορώ:

Και χωρίς να κοροιδεύω κανένα, ειδικά τον ευατό μου  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 16, 2011, 06:01:47 μμ από Heuer_1153 »
Μάριος

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:00:48 μμ »
Πάντως γενικά, οι αφορισμοί και τα θέσφατα δεν οδηγούν πουθενά. Κώστα το γεγονός ότι είμαστε κατά των αντιγράφων είναι αυταπόδεικτο, αλλιώς δεν θα είμασταν ενεργά μέλη σε αυτό το φόρουμ.
Όμως είναι προτιμότερο να αναλύσεις τους λόγους για τους οποίους είσαι κατά, παρά να εξεγείρεσαι εναντίων αυτών που είναι υπέρ. Ούτε αυτούς βοηθάς έτσι, γιατί τους βάζεις σε θέση άμυνας και δεν θα δεχτούν κανένα από τα επιχειρήματά σου.

Και για να τελειώσω, η άποψη του Μάνου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
"Σίγουρα το να φοράει κάποιος μια replica δεν προσδιορίζει απαραίτητα το χαρακτήρα του αλλά για μένα αυτό που δείχνει με σιγουριά είναι ότι δεν βλέπει το ρολόι όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα."
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #266 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:03:19 μμ »
’ει γειά σου Θόδωρα!

Απλά θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η συνειδητή επιλογή ενός ενήλικα!
Πολλές φορές κάποιοi αγοράζουν εν αγνοία τους κάτι (σωστά το έθεσες heuer_1153) και σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι άλλοι αγοράζουν συνειδητά!
Ας πουλάνε μούρη όσο θέλουν με το ψεύτικο! Εννοείται όσοι από εμάς γνωρίζουμε κάποια πράγματα, θα γελάμε μαζί τους!

ΔΕΝ είναι ζώα! ΔΕΝ έχουμε το δικαίωμα να τους αποκαλούμε έτσι!
Μπορούμε να χαμογελάμε και να τους συστήσουμε να πάνε μία βόλτα αλλού να ψωνίσουν άσχετους!

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
  • οι 2 ροδες οδηγουν την ψυχη...
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:12:59 μμ »
ακριβως!!!
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:13:47 μμ »
Πάντως γενικά, οι αφορισμοί και τα θέσφατα δεν οδηγούν πουθενά. Κώστα το γεγονός ότι είμαστε κατά των αντιγράφων είναι αυταπόδεικτο, αλλιώς δεν θα είμασταν ενεργά μέλη σε αυτό το φόρουμ.
Όμως είναι προτιμότερο να αναλύσεις τους λόγους για τους οποίους είσαι κατά, παρά να εξεγείρεσαι εναντίων αυτών που είναι υπέρ. Ούτε αυτούς βοηθάς έτσι, γιατί τους βάζεις σε θέση άμυνας και δεν θα δεχτούν κανένα από τα επιχειρήματά σου.

Και για να τελειώσω, η άποψη του Μάνου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.
"Σίγουρα το να φοράει κάποιος μια replica δεν προσδιορίζει απαραίτητα το χαρακτήρα του αλλά για μένα αυτό που δείχνει με σιγουριά είναι ότι δεν βλέπει το ρολόι όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα."
Θοδωρή μου, δε χρειάζεται να αναλύσεις τους λόγους που δεν αγοράζεις ρέπλικα. Είναι ψεύτικο, όσο high end και να το έχουν κάνει, καμία μεταπωλητική αξία, ούτε ένα πακέτο τσίχλες δεν αξίζει, καμία σχέση σε θέμα αντοχής, όσο τέλειο κι αν φαίνεται στην αρχή. Και εν κατακλείδι, δε γίνεται να ασχολείσαι με τη τέχνη του watchmaking και να δικαιολογείς έστω και στο 0,0001% ένα ρολόι ρέπλικα. Αυτός που θέλει να αγοράσει ρέπλικα, δεν αγαπάει το ρολόι. Του αρέσει η κάσα και το bezel, το φοράει και χαίρεται. Ο γνώστης το φοράει ναι μεν για τον ίδιο λόγο που το αγόρασε ο άλλος το ρέπλικα, αλλα κυρίως το φοράει γιατί αγαπάει το watchmaking. Ξέρει τί σημαίνει Omega Seamaster Planet Ocean, με Co-Axial Escapement και FreeSprung Balance. Ξέρει ποια είναι η Ω.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:16:18 μμ »
’ει γειά σου Θόδωρα!

Απλά θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η συνειδητή επιλογή ενός ενήλικα!
Πολλές φορές κάποιοi αγοράζουν εν αγνοία τους κάτι (σωστά το έθεσες heuer_1153) και σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι άλλοι αγοράζουν συνειδητά!
Ας πουλάνε μούρη όσο θέλουν με το ψεύτικο! Εννοείται όσοι από εμάς γνωρίζουμε κάποια πράγματα, θα γελάμε μαζί τους!

ΔΕΝ είναι ζώα! ΔΕΝ έχουμε το δικαίωμα να τους αποκαλούμε έτσι!
Μπορούμε να χαμογελάμε και να τους συστήσουμε να πάνε μία βόλτα αλλού να ψωνίσουν άσχετους!
Συγνώμη. Εσένα αν έρθει ένας με ένα ρέπλικα σε μια καφετέρια και στο παίζει μαγκάκι, δε τον αποκαλείς μ....α? Καραγκιόζη? Δε γίνεται δηλαδή να μην τον αποκαλέσεις έτσι. Αν είναι δυνατόν.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:19:50 μμ »
Συγνώμη. Εσένα αν έρθει ένας με ένα ρέπλικα σε μια καφετέρια και στο παίζει μαγκάκι, δε τον αποκαλείς μ....α? Καραγκιόζη? Δε γίνεται δηλαδή να μην τον αποκαλέσεις έτσι. Αν είναι δυνατόν.

Μήν με κάνεις να γελάω Κώστα: αν είναι έτσι θα πρέπει να αποκαλώ καραγκιόζη όλη την καφετέρια!
Οι περισσότεροι νεοέλληνες που βλέπουμε έξω δεν χρειάζονται αντίγραφο ρολογιού για να κερδίσουν αυτό τον χαρακτηρισμό...

Ή μήπως θεωρείς λιγότερο καραγκιόζη αυτόν που φλασάρει το γνήσιο ρολόι που έχει αγοράσει με δανεικά...

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:24:19 μμ »
δανεικα και αγυριστα..
και πλεον με μια θηλια στο λαιμο..
ετσι μας μεγαλωσαν παιδια..ας ανοιξουμε τα ματια μας και ας κατηγορησουμε το συστημα για ολα αυτα και οχι τους ανθρωπους που ειναι αθελα τους θυματα της ολης αυτης πολιτικης...
εγω με μηχανακια και μουσικη ασχολουμαι...αλλα με εσας εδω θα αποκτησω και αλλο φετιχ....

Αποσυνδεδεμένος avis

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #272 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:24:33 μμ »
αγαπητό forum

έχω 21 ρολόγια

3 replica

2  αξίας 3500-4000 ευρώ

4  αξίας  700-1000 ευρώ

1 ρολόι του forum το zeno

τα υπόλοιπα κουρδιστά αυτόματα μπαταρίας

παρακαλώ να με ενημερώσετε σε πια κατηγορία χρηστών του forum θα πρέπει να ενταχτω

ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:29:12 μμ »
δύσκολα βάζεις...

Αποσυνδεδεμένος asxetos?

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:30:56 μμ »
απ'οτι καταλαβες ο καθενας πιστευει τα δικα του..
εγω δεν κατηγοροποιω κανεναν ανθρωπο απο τα ρολογια του. .

Αποσυνδεδεμένος avis

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:35:18 μμ »
αυτό προσπαθώ να πω

δεν είναι δυνατόν να κρίνεις  από ένα  το ρολόι έλεος......................

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:36:36 μμ »
Εντάξει, δε βγάζω άκρη. Χάρηκα που τα είπαμε παιδιά.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:39:45 μμ »
Παρομοίως

Αποσυνδεδεμένος Heuer_1153

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:51:18 μμ »
Νέο μέλος εδώ, ακόμη να καταλάβω τι ακριβώς 'παίζει', αλλά με λυπεί ιδιαιτέρως η στάση μερικών. Η αποδοχή replicas σε ένα τέτοιο φόρουμ είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Η εν γνώση κατοχή replicas σε φόρουμ για 'φίλους του ρολογιού' απλά μου μοιάζει αστεία.

Μάριος

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Νοέμβριος 16, 2011, 04:53:30 μμ »
avis, μια χαρά ταιριάζεις στο φόρουμ, μην ανησυχείς. ;)

Αν δεν σου κάνει κόπος, και μιας και προφανώς από τα αποκτήματά σου ξέρεις να εκτιμήσεις το καλό ρολόι, πες μας για ποιο λόγο πήρες τα αντίγραφα.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.