Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194532 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akatsim

• CoFounder
  • Administrator
  • 44mm case
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 21, 2006, 03:42:48 μμ »
Ποτε θα δουμε panerai replica η rolex, με μηχανισμο Frank Muller? Εκεινη θα την παρω.  :D

monkeyman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 21, 2006, 05:44:08 μμ »
Καμία αγορά αυθεντικού ρολογιού δεν αξίζει αφού μπορείς να το πάρεις και σε αντιγραφεί, έτσι κι αλλιός μόνο το όνομα πληρώνουμε σε ένα ρολόι και τίποτα άλλο, η ποιότητα είναι η ίδια απλά ο μισθός των ελβετών έναντι των κινέζων πολύ υψιλότερος, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά στη τιμή.
Φοράω αντιγραφή εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα, είναι και αδιάβροχο και το βάζω και στη θάλασσα τα καλοκαίρια.
Οι καλύτερες αντιγραφές στην Ελλάδα για ROLEX είναι από το www.mrwatch.gr
Είναι ντροπή να ξοδεύουμε λεφτά για ρολόγια όταν υπάρχουν ακόμη και στην Ελλάδα τόσο φτωχές απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν καν ADSL ή NOVA.

Chiquita is the best banana!

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 21, 2006, 05:56:53 μμ »
Dimatha welcome!!!!

Εσυ και το πιθηκακι σου μας λειψατε ΠΑΡΑ πολυ!!!! :D

Βεβαια ελπιζω να περνας καλα, στα Τιρανα διοτι εχει αρκετο κρυο εκει αυτο τον καιρο, μιας και σημερα μπηκε η ανοιξη!

Οσο για τις ρεπλικες θα με βρεις αντιθετο, αν και εχω μια υποψια οτι ειναι ειρωνικο το ποστ σου!!!!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

monkeyman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 21, 2006, 06:12:05 μμ »
Το κόστος ανεβαίνει λόγο υψιλών μισθών και διαφημίσεων, οι αντιγραφές τουλάχιστον δε χρειάζεται να κάνουν διαφημίσεις και μπορούν να τα δίνουν σε πιο φτηνές τιμές, τις διαφημίσεις τις αφήνουν για τις εταιρίες των αυθεντικών και έτσι διαφημίζουν και τις αντιγραφές τους μαζί.
¶σε που είναι πλέον όλες μετοχικές εταιρίες και όλοι ξέρουμε το μόνο σκοπό που έχει μια μετοχική εταιρία είναι το κέρδος με οποιοδήποτε τίμιμα, πχ μείωση ποιότητας ώστε να μπορούν να πουλάνε περισσότερο σε πιο ανταγωνιστηκές τιμές και να έχουν υψιλότερα κέρδη, οι μετόχοι φυσικά κάθε χρόνο πέρνουν ποσοστό από τα κέρδη, γι' αυτό πια οι εταιρίες δεν έχουν μακροπρόθεσμες στρατηγικές αλλά ότι προλάβουν να αρπάξουν τη κάθε χρονιά αφού οι μετόχοι πιέζουν για όλο και περισσότερα κέρδη.
Δύο μόνο εταιρίες κατάφεραν να μη γίνουν μετοχικές και να μπουν σε αυτή τη κούρσα του κέρδους και είναι και ο λόγος που μπόρεσαν να κρατήσουν τη παράδωση τους με όλα τα οφέλει που αυτό φέρνει.

12monkeys      We did it!

Επίσης τα ρολόγια που πουλάνε στα Lidl είναι πολύ καλά και αξιόπιστα.
Έχω δει ROLEX αυθεντικό να χάνει 40" τη μέρα και TUDOR αυθεντικό 20" τη μέρα. Ποιος ο λογος να πάρω αυθεντικό όταν δεν κάνουν καν τη στοιχειώδει δουλειά που έχουν κατασκευαστεί για να κάνουν? Μία αντιγραφεί κρατάει πολύ καλύτερη ώρα από τα αυθεντικά και κοστίζει φυσικά πολύ πιο φθηνά!

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 22, 2006, 08:47:58 πμ »
Παράθεση από: "monkeyman"
Επίσης τα ρολόγια που πουλάνε στα Lidl είναι πολύ καλά και αξιόπιστα.
Έχω δει ROLEX αυθεντικό να χάνει 40" τη μέρα και TUDOR αυθεντικό 20" τη μέρα. Ποιος ο λογος να πάρω αυθεντικό όταν δεν κάνουν καν τη στοιχειώδει δουλειά που έχουν κατασκευαστεί για να κάνουν? Μία αντιγραφεί κρατάει πολύ καλύτερη ώρα από τα αυθεντικά και κοστίζει φυσικά πολύ πιο φθηνά!

Εγω δεν θα προσπαθησω να πεισω κανέναν για τιν διαφορα ενος αυθεντικου ρολογιου με ενος ρεπλικα, Απλος θα παραθεσω τους προσωπικούς λογους για τους οποιους προτιμω τα αυθεντικα...

1. Δεν ειναι αντιγραφη

2. Εμπεριεχουν ολοι την τεχνογνωσια στην κατασκευη, και τις προδιαγραφές του κατασκευαστη. Εαν κάνεις με x-rays μια κάσα απο Panerai orig. και μια απο ρεπλικα να δεις πόσα bubles κενα, θα δεις μέσα στο μέταλλο. Δεν θα ματωσει το χέρι του ελβετου επειδει την κάνει carved απο ενα κομμάτι μεταλο, απλα στο ρεπλικα θα βγει μέσα απο έμα καλουπι που έχουν βγει χιλίαδες άλλα με πολλά ελατωματα, γιατι πρεπει να βγει φθηνοτερο απο το αυθεντικο.

3. Η μηχανη του αυθεντικου VC με της ρεπλικας μία απο τις διαφορες τους ειναι οτι στο ένα σε 150 χρόνια ακομα θα λειτουργει και θα επισκευαζετε, ασε που θα κάνει και 4-5 φόρες την αξια του επανω. Η Ρολεξ  είχε προβλήματα με ρεπλικες απο το 1950, έχετε δει καμια ρεπλικα να ζει απο τοτε? Αρα ο χρονος δειχνει οτι δεν εχουν καμία μελλοντικη αξια, διαχρονικοτητα, αξιοπιστια.

4. Η ιστορία/μοναδικότητα που εμπεριέχετε σε ένα Rolex Red Seadweller δεν μπορει να κατασκευαστει σήμερα, διοτι ειναι κάτι απο το παρελθον και ο χρόνος πισω δεν γυρνα!

5. Στο παιδι μου δεν μπορω να αφησω ενα Omega Speedmaster replika, γιατι η αγάπη μου γιαυτο θα ειναι αληθινη. Οπως και ο σεβασμος που εχω στον ευατο μου και στους γυρω μου.

Μονο και μονο με αυτα, σεβομαι και αγαπω το ρολοι και την βιομηχανια του. Προτιμω να παρω ενα Seiko-Citizen που πληρουν πολλά απο αυτα που ζηταω πάρα να δωσω δυναμη στο ψευτικο και το παρα-εμποριο για να φοραω κατι που δεν ειναι αυτο που λεει. Την αντιπαραθεση μου δεν την εχω με την τιμη ενος ρολογιου, του Lidl τα ρολογια ειναι αυτο που λενε, την εχω με το ψευτικο και τον ευατο μου.

:!:
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 22, 2006, 10:47:24 πμ »
Παράθεση από: "akatsim"
Ποτε θα δουμε panerai replica η rolex, με μηχανισμο Frank Muller? Εκεινη θα την παρω.  :D

Aν κρίνω από τις τιμές του F.M. με τα λεφτά που θα κοστίζει αυτή η ρεπλίκα θα μπορείς ν'αγοράσεις ένα ROLEX παρέα μ'ένα LUMINOR (γνήσια)και να σου μείνουν και ρέστα να πας ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό για ψώνια  :lol:  :lol:
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος eberhard

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 22, 2006, 05:58:08 μμ »
replica ή όχι?και ναι και όχι!εξαρτάται από το γιατί το αγοράζεις ένα ρολόι...τήν ιδιοσυγκρασία σου!ένα καλό αυθεντικό ρολόι για κάποιον που ασχολείται είναι μια καλή επένδυση στο μέλλον και είναι κάτι που με περηφάνια θα χαρίσεις στο παιδί σου κάποια στιγμή!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 23, 2006, 07:07:58 μμ »
Ετσι ακριβώς. Η μαιμου παντα  παραμενει μαιμου και οσοι ξερουν να ξεχωρίζουν το αληθινο απο το ψευτικο, το πρωτοτυπο απο το αντίτυπο, θα γελανε μαζί της. Αλλα ακομη και τους αλλους να ξεγελάσει κατα βαθος παντοτε θα ξερει οτι φορα αντιγραφο του κιλού
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 23, 2006, 07:22:10 μμ »
Πάντως μεταξύ σοβαρού και αστείου , σε μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που ειδικεύεται στην πώληση τέτοιων ρολογιών , σε συζήτηση που είχα με τον ιδιοκτήτη, μου είπε ότι έχει πελάτες μερικά από τα πιο "χοντρά" πορτοφόλια της Ελλάδας, που αγοράζουν αντίγραφα για να τα φοράνε για το "πουλ μουρ", αφού τα ορίτζιναλ μοντέλα τα κρατάνε σε θυρίδες και χρηματοκιβώτια από φόβο. Τώρα αλήθεια έλεγε ή ψέματα θα σας γελάσω  :lol:  :lol:  :lol:
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 23, 2006, 07:29:34 μμ »
Αν ειναι αληθεια το βρίσκω εντελώς γελοίο !! Αν φοβούνται γιατί τα αγόρασαν? Για να τα φυλανε στις θυρίδες; Και αν εχουν χοντρα πορτοφόλια τι τους νοιάζει αν χάσουν και κανένα?
Και αν φορουν μαιμουδες δε φοβούνται μην τους καταλαβουν και γελανε ολημερις και ολονυχτίς μαζί τους;
Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου..

Αποσυνδεδεμένος nikosxeng

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 13, 2006, 01:00:33 μμ »
το θεμα ειναι σοβαρο..
Σιγουρα δεν αξιζει να δωσεις πολλα χρηματα για μια Replica..
Δεν παιζονται αυτοι με τις replicas‚ δεν μπορω να το πιστεψω ρυθμισανε τα 'rolex' να χανουν κανα λεπτο τη μερα για να μοιαζουν τα αυθεντικα;
Αλλα υπαρχουν και καποια ωφελη..
Οπως το να μπορεις να δεις ποιο μοντελο προτιμας πχ. Yacht-Master h Submariner  (αφηνω το αυτονοητο και τα δυο.. :) ) Διοτι αν μπορεσεις ενα θα παρεις.. Δεν μπορω να καταλαβω τοσο δισδιακριτη ειναι η ωρα και στο αυθεντικο; το μονο καλο οτι δεν μπορει να την δει ο αλλος και θα ρωτησει..
Για το θεμα της αληθινοτητας..
Για μενα μονο τα αυτοματα θεωρω ζωντανα.. Δηλ. Ποτε δεν θα θελα πχ. Δωρο (χωρις δυνατοτητα πωλησης) πχ οτιδηποτε επωνυμο quartz.. (μαρεσουν τα swiss army, αλλα τα αποριπτω λογω αυτου..)
Προτιμω το χειροτερο αυτοματο πανω στη γη..
Τελος να σας πω μια παλια ιστορια μου.. Πηρα ενε ρολι ασπρο - με ανταλλαγη 2000 το 95 - ασπρο δεν θυμαμαι αλλα‚ δεικτης πηγαινε σπαστα.. Η ποιοτητα παναθλια‚ η χαρα πολυ μεγαλη ομως. Το ρολοι διαλυθηκε σε 11 μερες σταδικα ηταν κα η αλλαγη ωρας.. Αλλα ο κοσμος πως κοιτουσε‚ αισθηση που δεν περιμενα‚ σχεδον 'κινδυνευα'..
Απο τοτε ειδα ποσο ωραιο σχεδιο ειχαν..
Παντως αν μπορεσω FORTIS  θα παρω για 'καθημερινο' να βλεπω  την ωρα..
Ενταξει στο 'submariner'  κατι γινεται φαινεται η ωρα..

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 13, 2006, 07:12:51 μμ »
Οι αντιγραφές είναι παράνομες, στο εξωτερικό έχουν μπεί άνθρωποι στη φυλακή για κατοχή και μόνο αντιγραφής, για εμπόριο αντιγραφών δεν το συζητάω.
Δεν είναι τυχαίο που στην ελλάδα λέγονται και μαϊμούδες, μάλλον μαϊμούδες είναι και αυτοί που τα φοράνε, συγνώμη αν προσβάλω κάποιους αλλά και αυτοί προσβάλουν με την αγορά τους το χώρο της ωρολογοποιίας.

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 13, 2006, 08:14:27 μμ »
καλα δεν πιστευω..
να μπω μεσα για rolex..
με open back..
και που κανει μπαμ απο 100 μετρα..
και δεν γραφει swiss made..

στην τελικη
εμενα αν με ρωτησουν θα πω
το βρηκα στο δρομο και αν θελετε
σας το χαριζω.. :D

παντως εχω βρει ενα Seiko
που σε λογικη τιμη σφυραει.. :)
υπαρχει στο θεμα με τα citizen-seiko..

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 14, 2006, 01:21:04 μμ »
Δικιο εχει ο salonikios, εχουν σφιξει πολυ τα πραγματα για τους μαιμουδέμπορους στο εξωτερικο. Μην κοιτας εδω που ειμαστε μπανανία και δρουν ανεξελεγκτα. Πηγαινεις μια βολτα στο μοναστηράκι και χτυπας απο τσαντα μεχρι σκαφανδρο made in china  αλλα τελικα ποιο είναι το νόημα της κατοχης μιας απομιμησης; Σκετη ξεφτίλα και αντε και ξεγελάς μερικους, 1 να σε ξεμπροστιάσει σε μια παρέα εγινες η ρομπα της χρονιάς και σου κολλησε η σταμπα του αρκουδόγυφτου. Αλλα και να μη συμβει, μονο που θα το ξερεις εσυ αρκεί.

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 14, 2006, 03:08:38 μμ »
Μια και ειμαστε στους διαξιφισμους..
Τωρα αν καποιος με κρινει απο την εξωτερικη εμφανιση και μονο - δυστυχως αφορα πολλους - δεν με απασχολει αυτο..
Οπως δεν με ασχολουμε με ολους οσους δεν με εκτιμουν για αυτο που ειμαι περα απο το αμαξι/κινητο/ρολοι πσυ εχω..

Μου θυμιζει την ιστορια με τα cd..
Τωρα που πεσανε οι τιμες τα αυθεντικα πουλανε..
Γελαω οταν ακουω οτι αυτος που πηρε ενα αντιγραφο με 5 ευρω..
Αν δεν υπηρχε θα παιρνε το αυθεντικο 20και ευρω.. Μια μικρη μειονοτητα ισως..

Οταν εταιρειες εχουν στοχο την μεθοδευμενη σχετικη ελλειψη των προιοντων τσυς.. (βεβαια δικαιωμα τους).. για να κρατανε τις τιμες ψηλα..
Ας μου πει καποιος ποσο εχει ενα rolex yacht master και πως προκυπτει αυτη η τιμη με καθαρα τεχνικα κριτηρια..
Να μην πουμε για τα quartz datejust..
Για μενα αληθινα ειναι ΟΛΑ τα αυτοματα που εχουν μια ακριβεια 5 λεπτα στο μηνα και μπορεις να πλυνεις τα χερια σου με αυτα..

ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΑΛΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.. ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΡΟΛΕΧ 100 Μ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ (ΝΟΜΙΖΩ  ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ SUBMARINER) ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ (ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΩΣ) ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΦΑΓΑΝ.
Λετε να το φορουσε στην θαλλασα;;.

Τελος για να μην υπαρχει και νομικο θεμα, θα προτιμουσα καθε αντιγραφο πχ. Rolex να γραφει Rolex replica.. (να δινει ενα λογικο ποσο στην Rolex). Να μην ειναι πιστο αντιγραφο.. Και να ξερουμε τον καταοκευαστη του..

Βεβαια ειμαι καθετα αρνητικος στην οποιαδηποτε προσπαθεια να πουληθει
μια replica για αυθεντικο..

ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ, που δινουν ποιοτητα στον κοσμο..

Να κανω και μια ερωτηση..
Απο οσους εχουν submariner αυθεντικο.. Στους  100 ποσο πιστευετει εχουν μπει με αυτο στη θαλλασα, απλως;;;
(καθε απαντηση δεκτη)..
Ποσοι το φορανε εστω καθε ΠΣΚ;;

Παντως δεν θα δινα για αντιγραφο περισσοτερα απο οσο κανει πχ. ενα seiko 5αρι..

Να ρωτησω το lidl πουλαει μαιμουδες;;;

Αν μπορει καποιος ας μου πει ποση ωρα πρεπει να φοραει κανεις ενα αυτοματο (original) την ημερα για να δουλευει σωστα;; εργασια γραφειου..

Σιγουρα οι φιλοι και οι φιλες σας..
Προτιμουν εναν που κερναει εναν καφε και δεν φοραει καν ρολοι,
παρα εναν με rolex που ψαχνει παντα στα ψιλα για να πληρωσει..

Τελειωνοντας το πιο καλο ρολοι που επεξεργαστηκα πληρως και μου φανηκε απιστευτο για την τιμη του ηταν ενα ORIENT (280 euro).
Πολυ καλα μου φανηκαν για τα χρηματα τους ενα TISSOT(480 euro) και ενα ΟMEGA (880 euro) αυτοματα παντα..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 16, 2006, 10:31:17 πμ »
Αυτά τα είπα κι εγώ (ανήθικα ψηλές τιμές για κάποιες φίρμες !!!) αλλά έγινα κακός και μάλλον θεωρήθηκα γραφικός  :)
   Οχι το LIDL δεν πουλάει μαιμούδες, αλλά quartz ρολογάκια από Κίνα που μπαίνουν στην Γερμανική συσκευασία και είναι τρομακτικά αξιόπιστα, εμφανήσιμα, ακριβή και κυρίως πολύ πολύ φτηνά για την ποιότητά τους.
   Το να αγοράσεις μια ρεπλίκα όπως είπαμε ξανά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την φοράς σώνει μκαι καλά ! Μπορεί να το κάνεις απλά για να την έχεις σε κάποια μικρή συλλογή επειδή σου αρεσει πάρα πολύ το σχέδιο του γνήσιου μοντέλου (το οποίο δεν μπορείς να αγοράσεις) και να την κοιτάζεις μόνο εσύ. Από την άλλη πόσοι νομίζεις είναι αυτοί που ασχολούνται πραγματικά με τα ρολόγια και ξέρουν να ξεχωρίσουν το αυθεντικό από τα άλλα ?
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 16, 2006, 05:57:03 μμ »
δεν βλεπω κανεις να απανταει σε αυτα που ειπα..

τωρα για οτι ερωτησεις κανετε
μπορω να σας απαντησω..
αλλα χρειαζομαι χρονο.. :)

τα hundai  τα απεχθανομαι
ειναι κορεατικα..
αναφερομαι στα γιαπωνεζικα..

ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ
ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ Yacht Master..

τελος πολλες ρεπλικες εχουν
μηχανισμους της ΕΤΑ δηλ. ελβετικους..

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 17, 2006, 04:02:22 μμ »
το κοστος για το brand name
ειναι αποδεκτο σε καποια ορια
πχ στην ΒΜW ειναι περιπου 600
ευρω για τα πιο απλα μοντελα..
και αφορουν το image κα..

ΑΥΤΟ στην περιπτωση της R*lex
ποσο το κοστολογειται;;..

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 17, 2006, 04:04:08 μμ »
Τα off-topic posts θα σβηστουν παρακαλω ας επιστρεψουμε στο θεμα μας. Εαν θελετε να μιλησετε για φιλοσοφια η άλλα θέματα οχι εδω. Εδω μιλάμε για ρολογια.

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 18, 2006, 03:09:33 μμ »
Ελπιζω να μην παρεξηγηθω‚ αλλιως ξαναδιαβαστε τα παραπανω σχολια μου..
Τι θελω να πω:
σημερα πηγα και ειδα καποια kinetic.. με κοστος απο 300 μεχρι 700 ευρω..
(Πουλησα το προηγουμενο seiko διοτι μετα απο 4 χρονια το ειχα βαρεθει..)
Η ποιοτητα κατασκευης ηταν απιστευτη‚ μιλαμε για αυτοματα ρολογια με auto-relay..
Παρα την οποια οικονομικη στενοτητα‚ ευτυχως δεν ειχα την πιστωτικη και "ευτυχως" ειχε πανω τις τιμες αντιπροσωπειας και δεν φαινοταν διατεθιμενος να τις ριξει‚ αλλα ουτε και εγω ειχα ορεξη για παζαρι..
Τελος πηγα εκει να μου αλλαζει ενα απο αυτα που μπαινουν στον μπρασελε απο την μαιμου ρολεξ που φορουσα‚ μετα απο 21 μερες ειχε χαλασει.. (παλι καλα το προηγουμενο διαλυθηκε σε 14 μερες).
Τι να πω‚ ενταξει δικαιο εχετε οσοι ειστε υπερ των αυθεντικων..
Απλως μια μαιμου μπορει να προσφερει 'χαρα' και να ειναι ουσιαστικα μια ΤΙΜΗ για το αυθεντικο‚ αρκει να μην προσπαθησει καποιος να γελασει καποιον αλλον..

Καλα εγγυηση σε μαιμου ΝΟΕΙΤΑΙ; επισημη; και ποιος να την δινει;..