Επανέρχομαι σε ένα παλιό θέμα…
Αξίζουν τα replica τα λεφτά τους ??
XXMM… σε γενικές γραμμές ότι πληρώσεις αυτό θα πάρεις, και λέω σε γενικές γραμμές γιατί υπάρχουν ρολόγια που δεν δικαιολογούν το κόστος τους με τίποτα. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες μάρκες, αλλά όσοι με ξέρουν και έχουν διαβάσει παλιότερα μηνύματα μου καταλαβαίνουν…
Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα γνήσιο ρολόι, μόνο και μόνο που ξέρεις ότι φοράς στο χέρι σου έναν εξελιγμένο μηχανισμό χρόνου, είναι όλα τα λεφτά, Ένα Omega PO Chrono (ναι είμαι κολλημένος με αυτό το ρολόι), ένα Hublot Big Bang, ένα, ένα, ένα…. Πάρα πολλά για να τα αναφέρω όλα… ακόμα και ένα Tudor Submariner (είναι ρεαλιστικό το κόστος του σε σχέση με το ξαδελφάκι του)…
Είναι όμως μερικές φορές βρε παιδί μου, που ένα replica μου φέρνει τα πάνω κάτω !!!
Από τα χέρια μου έχουν περάσει διάφορα replica που μου ζήτησαν φίλοι, και πρέπει να ομολογήσω ότι μόνο μαϊμούδες δεν ήταν, ανταλλακτικά, κορώνες, μπρασελε, κρύσταλλα, κάσες όλα γνήσια, και ελβετικές μηχανές ΕΤΑ και 7750 Valjoux, με ακρίβεια καλύτερη και από το γνήσιο !!
Πρόσφατα μου έπεσε ένα Omega που η μηχανή του ήταν 6498b Unitas (COTES de GENEVE) δίδυμος αδελφός του Omega Calibre 2201, που με άφησε άφωνο… Σε αυτή την περίπτωση ΝΑΙ άξιζε τα λεφτά του και με το παραπάνω σαν «ρολόι»…
Όλα τα ηθικά θέματα των replica τα αφήνω στην άκρη, ζούμε σε πονηρούς καιρούς, και η ηθική σηκώνει πολύ συζήτηση…