Αποστολέας Θέμα: Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?  (Αναγνώστηκε 194533 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Replica watches: Αξίζουν ή όχι τα (λίγα) λεφτά τους?
« Απάντηση #40 στις: Απρίλιος 18, 2006, 11:16:38 μμ »
ρε παιδιά αυτό που με σκοτώνει είναι οτι στην ομόνοια πουλάνε ρεπλίκες σε περίπτερα πόσο κάτω θα πέσουμε πια έλεος τι είναι καραμέλες? αυτό υποτιμά την έννοια ρολόι κόσμημα πιστεύω και φυσικά κατά της ρεπλίκας είμαι καλύτερα casio παρά ρεπλίκα σκεφτέιτε και μόνο αυτοί που έχουν τις εταιρίες στο εξωτερικό και πόσο έχουνε επενδύσει και αγαπάνε αυτό που ονομάζουμε στολίδι ρολόι και έρχονται για τουρισμό στην αθήνα και βλέπουν τέτια πράγματα η απόλυτη απαξίωση της δουλιάς και της αγάπης τους
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απρίλιος 19, 2006, 08:31:02 πμ »
Ναι ναι πραγματικα ετσι ειναι και το συστημα ανακυκλωνεται οσο το τροφοδοτουμε με το να πεφτουμε στην καλοστημενη τους παγίδα.
  Ας εξετάσουμε και μια αλλη υποθετικη περιπτωση: εστω καποιος (αλλοδαπος ή μη δεν εχει σημασία) σας προτείνει προς αγορα ενα κλεμενο αυθεντικο ρολοι πολυτελειας  της ταξης των 3.000 ευρω με 300 ή 200. Θα σκεφτόσασταν σοβαρα το ενδεχόμενο να το αγοράσετε (εφοσον διαπιστωσετε οτι είναι γνησιο) ή οχι; Ο πειρασμος είναι μεγάλος.
Την αλήθεια παρακαλώ...
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #42 στις: Απρίλιος 19, 2006, 08:43:19 πμ »
Οχι ο πειρασμος δεν ειναι μεγάλος, διοτι εαν το ρολοι ειναι κλεμενο τοτε δεν θα μπορέσει ποτε να κάνει service ή επισκευή στον επισημο αντιπροσωπο αρα δεν εχει μέλλον και ζωη στο χέρι ενος ανθρωπου που αγαπαει το ρολοι.
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απρίλιος 19, 2006, 09:11:02 πμ »
θα επαναληφθω οπως και αλλου
ισχυει το ιδιο και με τα κινητα τηλεφωνα -εννοω τα κλεμμενα που πωλουνται σωρηδον σε Μοναστηρακι, Ομονοια κλπ
τα παιρνουν αρκετοι και ετσι τροφοδοτουν το συστημα να συνεχισει τη δουλεια του αδιαταρακτο  :roll:

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απρίλιος 19, 2006, 11:02:05 πμ »
Συμφωνώ και με τους δύο με τη διαφορά οτι στα κινητά η συναλλαγή  διευκολύνεται λόγω και της χαμηλοτερης (σε σχεση με τα ρολογια πολυτελείας) τιμής. Επίσης το θέμα σερβις του κλεμμενου ρολογιού ευκολα παρακαμπτεται δίνοντας το ρολόι σε καποιον τεχνιτη-ωρολογοποιό εμπιστοσύνης, εκτός φυσικά αν είναι κανένα vacheron skeleton ή καποιο παρόμοιας πολυπλοκότητας οποτε δεν υπαρχει εναλλακτική λύση. Πάντως δεν κρατούν όλες οι εταιρείες αρχείο κωδικών απο ρολόγια που έχουν κλαπεί.

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απρίλιος 19, 2006, 02:21:55 μμ »
Δεν ξέρω τι είδους service θα κάνει ένας τεχνίτης-ωρολογοποιός, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ίδια την εταιρεία!
Κατά την γνώμη μου πολύ καλά κάνουν οι - όποιες - εταιρείες και κρατούν αρχεία κωδικών. Είναι ένα σοβαρό αντικίνητρο για τους κλεπταποδόχους. Όσο για τους μαϊμουδοκατόχους, αυτοί όταν τους ψοφήσει η μαϊμού, μάλλον θα την θάψουν...  :D

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απρίλιος 19, 2006, 04:31:33 μμ »
Εννοείται οτι δε μπορεί! Αν όμως προκειται να του περασουν βραχιολακια είναι νομίζω μαλλον προτιμότερο να το δώσει σε εξω-εταιρικό τεχνίτη  8)

Αποσυνδεδεμένος nikosxeng

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απρίλιος 20, 2006, 02:24:49 μμ »
Παράθεση από: "redfoot"
Ναι ναι πραγματικα ετσι ειναι και το συστημα ανακυκλωνεται οσο το τροφοδοτουμε με το να πεφτουμε στην καλοστημενη τους παγίδα.
  Ας εξετάσουμε και μια αλλη υποθετικη περιπτωση: εστω καποιος (αλλοδαπος ή μη δεν εχει σημασία) σας προτείνει προς αγορα ενα κλεμενο αυθεντικο ρολοι πολυτελειας  της ταξης των 3.000 ευρω με 300 ή 200. Θα σκεφτόσασταν σοβαρα το ενδεχόμενο να το αγοράσετε (εφοσον διαπιστωσετε οτι είναι γνησιο) ή οχι; Ο πειρασμος είναι μεγάλος.
Την αλήθεια παρακαλώ...

με τπτ δεν θα το επαιρνα..
Εκτος αν ηταν Yacht Master.. Ομως μετα θα ξεκινουσα
να εψαχνα ολα τα γιωτ για να βρω τον ιδιοκτητη να του το δωσω..
τα φουσκωτα ειναι μεσα;
μερικα ιταλικα ειναι πολυ καλα.. (λετε να ειναι δακτυλος της παν..)

παντως αν και μου κλεψαν πριν 2 βδομαδες το ραδιοCD..
πηρα καινουργιο αυτο που ηθελα,
ενω με 50 μπορεις να παρεις..  :|  για να μην γινεται ανακυκλωση..

Αποσυνδεδεμένος nikosxeng

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μάιος 09, 2006, 09:10:40 μμ »
παιδια προσοχη..

μετα απο 8 μερες στο εργοταξιο..
(ακομα και εκει εχανε 1 λεπτο την μερα..)
και 42 μερες το συνολο..
απεβιωσε..
πεθανε ο τζιτζικας.. :) μακρυα..
πηρα ενα Q&Q 40 ευρω να βολευτω για λιγο..

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 03, 2006, 10:40:15 πμ »
Συμφωνα με το υπουργείο εμπορίου μεχρι σημερα εχουν κατασχεθει 1152 ρολόγια μαιμουδες που εχουν εισαχθει στη χωρα μας . Τα ρολογια αυτα  αντιστοιχουν σε 25 υποθεσεις  που εχει εξιχνιάσει η αστυνομία.
Πως σας φαίνεται το νούμερο;

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 03, 2006, 11:47:36 πμ »
Επανέρχομαι σε ένα παλιό θέμα…

Αξίζουν τα replica τα λεφτά τους ??

XXMM… σε γενικές γραμμές ότι πληρώσεις αυτό θα πάρεις, και λέω σε γενικές γραμμές γιατί υπάρχουν ρολόγια που δεν δικαιολογούν το κόστος τους με τίποτα. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες μάρκες, αλλά όσοι με ξέρουν και έχουν διαβάσει παλιότερα μηνύματα μου καταλαβαίνουν…

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα γνήσιο ρολόι, μόνο και μόνο που ξέρεις ότι φοράς στο χέρι σου έναν εξελιγμένο μηχανισμό χρόνου, είναι όλα τα λεφτά, Ένα Omega PO Chrono (ναι είμαι κολλημένος με αυτό το ρολόι), ένα Hublot Big Bang, ένα, ένα, ένα…. Πάρα πολλά για να τα αναφέρω όλα… ακόμα και ένα Tudor Submariner (είναι ρεαλιστικό το κόστος του σε σχέση με το ξαδελφάκι του)…

Είναι όμως μερικές φορές βρε παιδί μου, που ένα replica μου φέρνει τα πάνω κάτω !!!

Από τα χέρια μου έχουν περάσει διάφορα replica που μου ζήτησαν φίλοι, και πρέπει να ομολογήσω ότι μόνο μαϊμούδες δεν ήταν, ανταλλακτικά,  κορώνες, μπρασελε, κρύσταλλα, κάσες όλα γνήσια, και ελβετικές μηχανές ΕΤΑ και 7750 Valjoux, με ακρίβεια καλύτερη και από το γνήσιο !!
Πρόσφατα μου έπεσε ένα Omega που η μηχανή του ήταν 6498b Unitas (COTES de GENEVE) δίδυμος αδελφός του Omega Calibre 2201, που με άφησε άφωνο… Σε αυτή την περίπτωση ΝΑΙ άξιζε τα λεφτά του και με το παραπάνω σαν «ρολόι»…

Όλα τα ηθικά θέματα των replica τα αφήνω στην άκρη, ζούμε σε πονηρούς καιρούς, και η ηθική σηκώνει πολύ συζήτηση…
So many watches, so little time...

Αποσυνδεδεμένος DIMITRIS-MILANO

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 04, 2006, 10:58:59 πμ »
Μα το θεμα ρολοι ειναι ουτως η αλλως παραλογο. Το αγοραζεις γιατι πιστευεις στο εργοστασιο που το εφτιαξε και στη ιστορια και την "γεννετικη"  του καθε ρολογιου. Εαν δεν πιστευεις σε ολα τα παραπανω πας και αγοραζεις την μαιμου. Για παραδειγμα εγω ηθελα ενα πολυ πιο ακριβο ρολοι απο αυτο που αγορασα που θα μου κοστιζε τελικα το 1/10 απο αυτα που εδωσα για να παρω αυτο το αυθεντικο που τελικα πηρα. Παρολα αυτα προτιμησα να παρω το φθηνοτερο αυθεντικο απο ενα οποιδηποτε μουρικο μαιμου ....γιατι απλα αποφασισα οτι ηθελα να εχω την ιστορια του εργοστασιου αντι για την ιστορια της εξελιξης του Δαρβινου στο χερι μου!!!
Be plural, like the Universe
www.rolexmagazine.com

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 04, 2006, 02:28:59 μμ »
ωραιος Δημητρη   :smt005  :smt005
μ'αρεσε αυτο με τον Δαρβινο  :smt023

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 04, 2006, 11:45:01 μμ »
Γεια σου Δημήτρη,
Μόλις γύρισα από την έκθεση στο Intercontinental και είμαι πολύ εμπνευσμένος για απάντηση  :)

Φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου για τα Δαρβινικά, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα για τα περί εμπιστοσύνης στην εργοστασιακή ιστορία.

Δεν αγοράζεις ένα ρολόι απλός επειδή σου λενε ότι είναι καλό, όπως και στα αυτοκίνητα κοιτάς κάτω από το «καπό» ! Ακόμα και η καλύτερη εταιρία με πλούσια ιστορία φτιάχνει «λεμόνια», σαν παράδειγμα δες την BMW με τις αθάνατες δικύλινδρες boxer μοτοσικλέτες και τα απαράδεκτα σκούτερ C1 που για μένα ήταν ντροπή να έχουν την προπέλα τις BMW για σήμα !!!

Εάν ξεπεράσουμε το ταμπελάκι τις μάρκας, ο μηχανισμός είναι που κάνει ένα ρόλοι να είναι ρόλοι, ένα Unitas Cotes de Geneve movement είναι ένα κορυφαίο movement άσχετα με την ταμπέλα τις μάρκας που έχουν κολλημένο στην κάσα...

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 05, 2006, 09:16:13 μμ »
ναι συμφωνω με τη γνωμη σου, τα σωθικα είναι σωθικα και το περιβλημα περιβλημα . Υπαρχουν θρυλικες εταιρείες που εβγαλαν μοντελα να γελας και να κλαις και αλλες που διχως κανενα ή ελαχιστο ιστορικο background παρουσιασαν πανεμορφα και αξιολογα δειγματα γραφης.   Το ερωτημα στο οποιο εγω προσωπικα δεν εχω καταφερει να δωσω κατηγορηματικη απαντηση είναι πως πρεπει να αντιδρασει ενας λατρης ενος συγκεκριμενου μοντελου για το οποιο δε διαθετει το αντιστοιχο ποσο αγορας που απαιτειται για  να το αποκτησει. Ειναι δικαιολογημενη ή "ηθικα καταδικαστεα" στα ματια μας  η αγορα ενος πιστου αντιγραφου το οποιο αν μη τι αλλο θα τον ικανοποιησει τουλαχιστον αισθητικα για ορισμενο χρονικο διατημα;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 06, 2006, 05:11:27 μμ »
ενα unitas..?σε εχασα καπου ,τι εννοεις ακριβως kazushi?

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 07, 2006, 02:02:14 μμ »
Παράθεση από: "george_"
ενα unitas..?σε εχασα καπου ,τι εννοεισ ακριβως kazushi?

Εννοώ πώς άσχετα με την μάρκα ενός ρολογιού, την προέλευση του, την γνησιότητα του, ο μηχανισμός του είναι που το κάνει ρολόι και όχι η κάσα του και η μάρκα του, στην περίπτωση ενός replica με ένα Unitas Cotes de Geneve movement, τότε προσωπικά θα το εκτιμούσα σαν ρολόι και θα παράβλεπα το «λάθος» ταμπέλακι που έβαλαν στην κάσα του.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 07, 2006, 04:07:07 μμ »
οκ,η εννοια μαιμου αλλα με καλη μηχανη δε ελαφρυνει τη θεση του εν λογω κατασκευαστη ,διοτι περα μιας μηχανης ενα ρολοι ειναι μια ιστορια ενα σχεδιο,υλικα τεχνολογια και καινοτομια και αλλα.ασε που ποτε δε θα εβαζαν ευκολα ενα ουνιτας αν και φτηνο σαν μηχανη

Αποσυνδεδεμένος kazushi

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 07, 2006, 04:33:57 μμ »
Σχετικά με τα περί ιστορίας και καινοτομίας, θα σε παραπέμψω σε παλαιοτέρα μηνύματα μου, σχετικά με τα unitas θα εκπλαγείς τι μηχανές βάζουν σε ορισμένα reps.

Παράθεση από: "george_"
οκ,η εννοια μαιμοθ αλλα με καλη μηχανη δε ελεφρυνει τη θεση του εν λογω κατασκευαστη ,διοτι περα μιασ μηχανης ενα ρολοι ειναι μια ιστορια ενα σχεδιο,υλικα τεχνολογια και νοτομια και αλλα.ασε που ποτε δε θα βαζαν ευκολα ενα ουνιτας αν και φτηνο σα μηχανη

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 07, 2006, 06:20:32 μμ »
kazushi,οπως ειπα παραπανω ,αν και φτηνη σα μηχανη,μπορει να τη βαλουν γιατι βρισκεις και ρεπλικα που κανουν 300 ευρω και βαλε ,αλλα δεν αναιρει το γεγονος οτι δεν εχει παρα αντιγραψει ενα ρολοι.παραδειγμα παραπλησιο με τα ρεπλικα ειναι και το θεμα που δημιουργησε η marina millitare rxw,μια γιαπωνεζικη εταιρια αν δεν απατωμαι που ειπε σας φτιαχνω κατι καλυτερο απο ενα πανεραι στα 400 ευρω περιπου ,γιατι να δωσετε για το ιδιο ρολοι με την ιδια unitas 3000 ευρω?γιατι μια πανεραι εχει μια ιστορια ,που ισως εκμεταλευτηκε οπως και αλλες ομως εταιριες,περα απο τη μηχανη της πουλαει και κατι παραπανω,γιατι εαν εμεινα μονο στη μηχανη, δεν τα αξιζει τοσο λεφτα ενα ρολοι