Αποστολέας Θέμα: Panerai Λουράκια - 24mm και 26mm (Straps)  (Αναγνώστηκε 696667 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Panerai Λουράκια - 24mm και 26mm (Straps)
« Απάντηση #2220 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 08:33:46 πμ »
Τα 26άρια του Ντιρκ, όλα κατόπιν παραγγελίας, Νικόλα.
Δεν έχει stock.
Επίσης, δεν έχει 26αρες μπούκλες pre-v (κάνουμε όπως έχουμε πει ;)).

Ναι Σπυρο το θυμαμαι που το ειχαμε συζητήσει. Περιμενω να φτάσουν οι 3 μάγοι και μετα μαλλον ενας καρχαρίας που το εχω εδω και ενα χρονο απωθημένο θα παρει τον δρομο του για το 305.

Άρη οποτε μπορεσεις βαλε μια φωτογραφια με τα δυο κομματια του λουριού οπως εχεις κανει παραπανω αλλα απο την πλευρα του καρχαρία. Θα ηθελα να δω τα νερά του δέρματος στα δυο κομματια.

Εξαιρετική επιλογη κι παλι.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2221 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 09:03:56 πμ »
.....

Για να περάσει η γλώσσα στις παρθένες τρύπες, έφτυσα αίμα και νόμισα ότι θα χαλάσω το λουρί.
.....

Που να δεις τι αίμα έφτυσα εγώ για την αντίστοιχη διαδικασία σε λουρί του Ντιρκ...
Ως γνωστόν, ο Ντιρκ δεν διαθέτει 26άρες preV. Πήρα λοιπόν μία του G.Stevens, που είναι άψογη, αλλά η πλακέ γλώσσα της δεν χωρούσε με τίποτα στις στρογγυλές και μικρές τρύπες του λουριού.
Αναγκαστικά, ξεμόνταρα το λουρί και για την διακόρευση της τρύπας που με ενδιέφερε χρησιμοποίησα μικρό κατσαβίδι, που και αυτό μπήκε με πολλή δυσκολία.

Εκεί να δείτε αίσχος...
Από την ανοιγμένη τρύπα έβγαιναν κάτι περίεργες κλωστές, του υλικού που χρησιμοποιεί ο Ντιρκ ενδιάμεσα, κάτι σαν τζίβα... :smt102

Αυτό και κάτι άλλες "περίεργες" λεπτομέρειες είχα στο μυαλό όταν έγραφα για τις βακέτες του Ντιρκ:  :nutty:

Οι βακέτες του Ντιρκ είναι ανάλογες των 100-110€ που κοστίζουν.
Συγκριτικά με τις αντίστοιχες της Σιμόνας (των 140€) η ποιότητά τους είναι σημαντικά πιο κάτω.

Όσον αφορά στην σκληρότητα, θα συνεχίσω με άλλο ποστ γιατί πρέπει να βρω κάτι παλιές φωτογραφίες και να δείξω ένα λουρί μου που αρχικά ήταν "απαίσια" σκληρό, αλλά με τον καιρό (και κάτι κόλπα) εξελίχθηκε στο καλύτερό μου.  ;)

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2222 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 09:40:33 πμ »
Τελικά ύστερα από προτροπή του Σπύρου (svl) παρήγγειλα μπούκλα του Stevens για να ταιριάξω με τα λουριά της simona και όχι μόνο. Σπύρο ευχαριστώ για τις συμβουλές και το χρόνο σου!
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2223 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 10:34:04 πμ »
Τελικά ύστερα από προτροπή του Σπύρου (svl) παρήγγειλα μπούκλα του Stevens για να ταιριάξω με τα λουριά της simona και όχι μόνο. Σπύρο ευχαριστώ για τις συμβουλές και το χρόνο σου!

Δήμο, να είσαι καλά!  :cheers:

Και εγώ με τη σειρά μου ας ευχαριστήσω ακόμα μία φορά τον Πάνο, ο οποίος μου τις σύστησε.
Πάρε με κλειστά τα μάτια, μου είχε πει και πράγματι είναι άψογες!

Μπαίνοντας λίγο σε λεπτομέρειες, ας αναφερθούμε σε μερικές διαφορές που έχουν οι βιδωτές μπούκλες των δύο αυτών κατασκευαστών.

1. Η μπούκλα της Σιμόνας είναι "τεράστια", αναλογικά, τόσο στην 24αρα όσο στην 26άρα διάσταση.

Να, μια 24άρα Σιμόνα, την οποία δεν έχω πλέον:

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2171.msg251088.html#msg251088

Το μέγεθος, πιο συγκεκριμένα, στην διάσταση των 26mm είναι:

Πάχος, της Σιμόνας 3mm, του Στήβενς 2,5mm.
Πλάτος (στο πλατύτερο σημείο), της Σιμόνας 40mm, του Στήβενς 3,8mm.
Μήκος (και πάλι, στο μακρύτερο σημείο), της Σιμόνας 27mm, του Στήνενς 23mm.

Στο μάτι και στο χέρι υπάρχει σημαντική διαφορά, υπέρ του Στήβενς, ως προς την κομψότητα.

2. Αν και η μπούκλα της Σιμόνας έχει "σκαλοπατάκι" (εγκοπή) στο σημείο που εφαρμόζει το λουρί, τελικά και ως προς την εφαρμογή, στη μπούκλα του Στήβενς το λουρί κάθεται καλύτερα, πράγμα που έχω διαπιστώσει σε 4-5 λουριά με διαφορετικά δέρματα.

3. Οι δύο μπούκλες βιδώνονται με διαφορετικό τρόπο.
Στης Σιμόνας, το pin βιδώνεται ανεξάρτητα, σε "καπάκι" με τις αντίστοιχες βόλτες.
Στου Στήβενς, το pin βιδώνεται στο σώμα της μπούκλας.
Στην πράξη, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια διαφορά υπέρ του ενός ή του άλλου, στο συγκεκριμένο θέμα.

4. Οι μπούκλες του Στήβενς έχουν επιπλέον μία χαριτωμένη λεπτομέρεια: polished edges.
Δηλαδή, το προφίλ που βλέπεις όταν φοράς το ρολόι, είναι γυαλισμένο.
Επειδή πλέον παίρνω πάντα μπούκλες βουρτσισμένες (brushed), τόσο λόγω 305, όσο και γιατί γενικά μου φαίνονται πιο όμορφες, στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς ως προς το συγκεκριμένο.
Τελικά όμως αυτή η λεπτομέρεια προσθέτει κάτι όμορφο στο σύνολο, ακόμα και σε συνδυασμό με το τιτάνιο του 305.

Και μια που είπα όλα αυτά, ας προσθέσω και κάτι τελευταίο.
Από τον Στήβενς πήρα κάμποσες.
Μία μου ήρθε χτυπημένη.
Του έστειλα φωτό προτείνοντας να του την επιστρέψω, αλλά ο Στήβενς, αφού ζήτησε συγγνώμη, μου έστειλε αντικατάσταση αμέσως.
Παρότι, δεν έχω πάρει ποτέ λουρί από αυτόν...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2016, 10:42:48 πμ από svl »

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2224 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 11:00:41 πμ »
Σπύρο επίσης δεν γνωρίζω αν η ποιότητα υλικών και η κατασκευή  στην μπούκλα της Simona δικαιολογεί την διπλάσια τιμή.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2225 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 12:18:11 μμ »
Σπύρο επίσης δεν γνωρίζω αν η ποιότητα υλικών και η κατασκευή  στην μπούκλα της Simona δικαιολογεί την διπλάσια τιμή.

Και όμως Δήμο, η διαφορά της τιμής δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει κάτι. ;)

Στη χρήση και οι δύο φαίνονται εφάμιλλες, δεν χαράσσονται το ίδιο.

Όμως, βάζοντάς τες δίπλα-δίπλα, παρατηρούμε τα εξής:

1. Η μπούκλα του Στήβενς έχει ξεκάθαρα καλύτερη επεξεργασία.
Το μέταλλο έχει κοπεί με μεγαλύτερη ακρίβεια και οι ακμές είναι πιο καλοφτιαγμένες.

2. Το βούρτσισμα σε αυτή του Στήβενς έχει μια όμορφη σατινέ εμφάνιση, σε αντίθεση με την Σιμόνας, στην οποία η όψη του μετάλλου είναι κάπως "θολή".
Επιπλέον, σε αυτή του Στήβενς φαίνονται γραμμές από το πέρασμα της βούρτσας (κόντρα στο φως, διότι είναι ανεπαίσθητες), ομοιόμορφες, πράγμα που προσθέτει αισθητικά.

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2226 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 02:57:22 μμ »
Νικόλα ...χθεσινές με κακό φωτισμό ομως ..δεν νομιζω οτι βοηθάω..θα το φωτογραφησω οταν το αλλάξω και α σου στείλω !

Και μερικες σημερινές ...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2227 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 03:04:39 μμ »
Πάνο πολύ ωραίο λουρί αλλά οι τρύπες είναι χειρότερες και από της Simona, εγώ για να κρατήσω το ρολόι στην κατάσταση του δικού σου έπρεπε να το φοράω με το κουτί και πάλι κανα hairline θα είχε:) Καλοφόρετο!!

:lol: :lol: :lol: :cheers:

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #2228 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 03:32:17 μμ »
Νικόλα ...χθεσινές με κακό φωτισμό ομως ..δεν νομιζω οτι βοηθάω..θα το φωτογραφησω οταν το αλλάξω και α σου στείλω !

Και μερικες σημερινές ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πολυ ομορφο Αρη!!
Σούπερ ψαρικο!!! ;D
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2229 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 03:36:07 μμ »
Πολυ ομορφο Αρη!!
Σούπερ ψαρικο!!! ;D

Thanks φιλε ...λες ο ντερκ να φτιάχνει και λουριά κουτσομούρας....να εχουμε ποικιλία ? λολολολ
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #2230 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 03:37:22 μμ »
...λες ο ντερκ να φτιάχνει και λουριά κουτσομούρας....να εχουμε ποικιλία ? λολολολ

:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2231 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 05:07:06 μμ »

Μία εμπειρία μου ως προς την σκληρότητα κάποιων λουριών.

Δύο ίδια λουριά, Σιμόνα και τα δύο, ίδια διάσταση, 150/90 μήκος και 5mm πάχος, ίδιο μοντέλο (vintage bruno).
Και τα δύο, με σταθερές μπούκλες - οι πρώτες και τελευταίες που πήρα.

Περίπτωση πρώτη: το μαλακό.

Από εφαρμογή, κάτι μεταξύ 2ης και 3ης τρύπας.
Πάντως, μαλακό και ευχάριστο στο χέρι.

Περίπτωση δεύτερη: το σκληρό.

Η διαφορά μεγάλη και πολύ έντονη.
Το μπλε από την αρχή ήταν σαν σολόδερμα, σε βαθμό που ήταν δυσάρεστο στο χέρι..

Η Σιμόνα αιτιολόγησε την διαφορά ότι οφειλόταν στις διαφορετικές παρτίδες δέρματος.

Με σύστασή της το πέρασα 1-2 φορές με κρέμα χεριών (εκείνη μου είπε μόνο με κλασσική nivea, αυτό και έκανα).
Επαλείψεις, εννοείται, μόνο στην εσωτερική πλευρά, για να μην έχω ξεβάμματα.

Τα αποτελέσματα, όχι ενθαρρυντικά.
Το λουρί συνέχιζε να είναι πολύ σκληρό και να δυσκολεύει ιδίως στο κούμπωμα/ξεκούμπωμα.
Από εφαρμογή, κλασσικά, η 2η τρύπα πολύ σφιχτή, η τρίτη πιο χαλαρή από το επιθυμητό..

Για να μη μακρυγορώ, απέφευγα για καιρό να το φοράω, επιμένοντας ωστόσο στο σπάσιμο του δέρματος στο σημείο που με ενδιέφερε (2η-3η) τρύπα.
Λίγο, μερικές επαλείψεις ακόμα, λίγο το συνεχές σπάσιμο του δέρματος, το λουρί μετά από καιρό ήρθε και έγινε τέλειο.

Το περίεργο του πράγματος:
Τώρα πια, το πιο βολικό μου 24άρι λουρί είναι μόνο το μπλε.
Επειδή "έσπασε", πήρε την φόρμα του χεριού, ενώ κουμπώνοντας χειμώνα - καλοκαίρι στην 3η τρύπα έχει την απαραίτητη σκληρότητα να κρατάει το ρολόι σωστά στο χέρι, παρά τις αυξομειώσεις του καρπού λόγω της θερμοκρασίας.

Μεγάλη περιπέτεια το "τέλειο" λουρί... ;)

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2232 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 06:22:37 μμ »
Κλασικό δέρμα Σπύρο, γέρασε και μαλάκωσε όπως όλοι μας :).
Πολύ όμορφο χρώμα!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2233 στις: Ιανουάριος 16, 2016, 06:55:11 μμ »
Ιδιοτροπίες των δερμάτων και των λουριών.
Πολλές φορές αυτά που ευχαριστούν το μάτι, στην πράξη αποδεικνύονται λίγο ή πολύ διαφορετικά.
Κλασσικό πρόβλημα το "ανάμεσα στις τρύπες", ειδικά στα vintage spacing.
Εχουν πέσει απογοητεύσεις και απογοητεύσεις (χρυσοπληρωμένες) σε παραλαβές.
Τουλάχιστον μπορείς να τα διώξεις και να πάνε σε άλλο σπίτι, που θα ταιριάξουν στους νέους ιδιοκτήτες τους.
Όπως, επίσης, αυτά που σου έχουν ταιριάξει, μετά από ένα σωρό αγοραπωλησίες, τα κρατάς έχεις δεν έχεις ρολόι να τα φορέσεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2234 στις: Ιανουάριος 24, 2016, 12:27:21 μμ »
Από εχτές έχει το TC Straps ενα flash sale

http://www.tcstraps.com/collections/flash-sale

καλές εκπτώσεις κάνει...το θέμα είναι αν αξίζουν τα 200 δολάρια που ζητάει σαν αρχική τιμή στα περισσότερα...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2235 στις: Ιανουάριος 24, 2016, 12:40:04 μμ »
Από εχτές έχει το TC Straps ενα flash sale

http://www.tcstraps.com/collections/flash-sale

καλές εκπτώσεις κάνει...το θέμα είναι αν αξίζουν τα 200 δολάρια που ζητάει σαν αρχική τιμή στα περισσότερα...

Πολύ περιορισμένες διαστάσεις/μεγέθη.
Αν σου αρέσουν αυτά της πρώτης σελίδας (με την κλειστή ραφή) καλύτερα δες στον Ντιρκ.

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2236 στις: Ιανουάριος 24, 2016, 01:10:38 μμ »
Πολύ περιορισμένες διαστάσεις/μεγέθη.
Αν σου αρέσουν αυτά της πρώτης σελίδας (με την κλειστή ραφή) καλύτερα δες στον Ντιρκ.

υποτίθεται οτι ειναι flash sale και γι'αυτό είναι περιορισμένες οι επιλογές...

έψαξα λίγο και του Dirk...πάνω κάτω οι ίδιες τιμές (μετά την έκπτωση του TC straps)...

:)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2237 στις: Ιανουάριος 24, 2016, 01:54:13 μμ »
υποτίθεται οτι ειναι flash sale και γι'αυτό είναι περιορισμένες οι επιλογές...

έψαξα λίγο και του Dirk...πάνω κάτω οι ίδιες τιμές (μετά την έκπτωση του TC straps)...

:)

Και όμως.  ;)
Το Τime Connection, όπως και ο Mario Paci, προσφέρουν σε έτοιμα πάντοτε πολύ περιορισμένες επιλογές ως προς τα μεγέθη.

Δεν έχω πάρει ποτέ από αυτούς, όμως έχω επισημάνει μία λεπτομέρεια.
Τόσο αυτοί, όσο και ο Ντιρκ λένε ότι φτιάχνουν τα λουριά τους στην Ιταλία (νομίζω και στην ίδια πόλη).
Πιστεύω δεν απέχουν σε ποιότητα και η διαφορά τιμής οφείλεται στο ότι τα πρώτα πωλούνται από Αμερική.
Να πάρεις κανείς κάτι που έχει κατασκευασθεί στην Ευρώπη και που στην τιμή του έχουν προστεθεί οι επιβαρύνσεις για να εισαχθεί στην Αμερική, ποιός ο λόγος;

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #2238 στις: Ιανουάριος 24, 2016, 02:15:23 μμ »
Άρη κσλοφορετο δείχνει φανταστικό

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος CentaurStraps

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2239 στις: Ιανουάριος 24, 2016, 03:44:20 μμ »

Περίπτωση δεύτερη: το σκληρό.

Σπύρο αυτό φαίνεται ότι είναι calfskin που βγαίνει συνήθως λεπτο, αντε μέχρι 1.5mm. Το λουρί όμως είναι ανετα 4+ χιλιοστά όπως το βλέπω. Μήπως χρησιμοποίησε ακόμη ένα ενδιαμεσο layer δερματος για να το παχύνει; Αρα και 2 στρώσεις κόλλας που έκανε αρχικά το δερμα σκληρό; Σε κάθε περιπτωση είναι πολύ ομορφο παντως!

Ο απολυτος τρόπος να μαλακώσει αμέσως το δερμα είναι το λεγόμενο neatsfoot oil. Το μαλακώνει αμέσως αλλα και το σκουραίνει αμέσως, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ασχετο αλλα το προτείνω ανεπιφύλακτα και σε δερμάτινα παπούτσια, θα γίνουν σαν αθλητικά. Πρώτα αυτό και μετά λίπος φώκιας για αδιαβροχοποίηση.