Τελικά ύστερα από προτροπή του Σπύρου (svl) παρήγγειλα μπούκλα του Stevens για να ταιριάξω με τα λουριά της simona και όχι μόνο. Σπύρο ευχαριστώ για τις συμβουλές και το χρόνο σου!
Δήμο, να είσαι καλά!
Και εγώ με τη σειρά μου ας ευχαριστήσω ακόμα μία φορά τον Πάνο, ο οποίος μου τις σύστησε.
Πάρε με κλειστά τα μάτια, μου είχε πει και πράγματι είναι άψογες!
Μπαίνοντας λίγο σε λεπτομέρειες, ας αναφερθούμε σε μερικές διαφορές που έχουν οι βιδωτές μπούκλες των δύο αυτών κατασκευαστών.
1. Η μπούκλα της Σιμόνας είναι "τεράστια", αναλογικά, τόσο στην 24αρα όσο στην 26άρα διάσταση.
Να, μια 24άρα Σιμόνα, την οποία δεν έχω πλέον:
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2171.msg251088.html#msg251088Το μέγεθος, πιο συγκεκριμένα, στην διάσταση των 26mm είναι:
Πάχος, της Σιμόνας 3mm, του Στήβενς 2,5mm.
Πλάτος (στο πλατύτερο σημείο), της Σιμόνας 40mm, του Στήβενς 3,8mm.
Μήκος (και πάλι, στο μακρύτερο σημείο), της Σιμόνας 27mm, του Στήνενς 23mm.
Στο μάτι και στο χέρι υπάρχει σημαντική διαφορά, υπέρ του Στήβενς, ως προς την κομψότητα.
2. Αν και η μπούκλα της Σιμόνας έχει "σκαλοπατάκι" (εγκοπή) στο σημείο που εφαρμόζει το λουρί, τελικά και ως προς την εφαρμογή, στη μπούκλα του Στήβενς το λουρί κάθεται καλύτερα, πράγμα που έχω διαπιστώσει σε 4-5 λουριά με διαφορετικά δέρματα.
3. Οι δύο μπούκλες βιδώνονται με διαφορετικό τρόπο.
Στης Σιμόνας, το pin βιδώνεται ανεξάρτητα, σε "καπάκι" με τις αντίστοιχες βόλτες.
Στου Στήβενς, το pin βιδώνεται στο σώμα της μπούκλας.
Στην πράξη, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια διαφορά υπέρ του ενός ή του άλλου, στο συγκεκριμένο θέμα.
4. Οι μπούκλες του Στήβενς έχουν επιπλέον μία χαριτωμένη λεπτομέρεια: polished edges.
Δηλαδή, το προφίλ που βλέπεις όταν φοράς το ρολόι, είναι γυαλισμένο.
Επειδή πλέον παίρνω πάντα μπούκλες βουρτσισμένες (brushed), τόσο λόγω 305, όσο και γιατί γενικά μου φαίνονται πιο όμορφες, στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς ως προς το συγκεκριμένο.
Τελικά όμως αυτή η λεπτομέρεια προσθέτει κάτι όμορφο στο σύνολο, ακόμα και σε συνδυασμό με το τιτάνιο του 305.
Και μια που είπα όλα αυτά, ας προσθέσω και κάτι τελευταίο.
Από τον Στήβενς πήρα κάμποσες.
Μία μου ήρθε χτυπημένη.
Του έστειλα φωτό προτείνοντας να του την επιστρέψω, αλλά ο Στήβενς, αφού ζήτησε συγγνώμη, μου έστειλε αντικατάσταση αμέσως.
Παρότι, δεν έχω πάρει ποτέ λουρί από αυτόν...