Αποστολέας Θέμα: Αεροπλάνα  (Αναγνώστηκε 362834 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gregdag

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Αεροπλάνα
« Απάντηση #120 στις: Μάιος 10, 2010, 10:56:19 πμ »
εκει που τα ειδα ολα ηταν στην απογειωση-πραγματικα χαθηκα με την δεξια και αριστερη στροφη σε ανοδο-περιμενα να παρει καποιο υψος πρωτα και μετα να αρχισει τα ακροβατικα αλλα ο φιλος marek szufa με αιφνιδιασε(μου το χρωστουσε απο την προηγουμενη μερα που τον πειραζα για τα πολλα G )Το συγκεκριμενο αεροπλανο δεν παιζετε....300 HP ειναι παρα πολλα.Πως οταν παιρνεις το ρολοι που καιρο περιμενες?καμια σχεση!το ιδιο συναισθημα επι 1000 !!!!!!
STRAIGHT AND LEVEL FLIGHT ARE STRICTLY PROHIBITED !!!…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #121 στις: Μάιος 21, 2010, 11:26:03 μμ »

Μετρώντας ένα χρονογράφο από MD-80 μπροστά από το PC στη δουλειά! Μπορώ να πω αν και κάποιων ετών κρατάει τιμές χρονομέτρου σχεδόν!

Το ενδιαφέρον είναι ο λεπτοδείκτης που κάθε κύκλος είναι 12 λεπτά, οπότε είναι οπτικά πολύ ακριβές (προφανώς για ναυτιλία, holding etc.)

[/URL]

Αποσυνδεδεμένος X vintage

• Vintage Guru
  • 44mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Μάιος 21, 2010, 11:44:44 μμ »
Ωραία πράγματα... ;)

Χ

Αποσυνδεδεμένος gregdag

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Ιούνιος 07, 2010, 03:03:57 μμ »
Χθες εγινε το πανελληνιο πρωταθλημα ακροβατικων.Πρωταθλητης για το 2010 στην GR-A o υποφαινομενος

• Vintage Guru
  • 44mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Ιούνιος 07, 2010, 03:10:02 μμ »
 =D>  =D>

Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια!

Χ

Αποσυνδεδεμένος gregdag

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Ιούνιος 07, 2010, 03:14:08 μμ »
σε ευχαριστω.Την τεταρτη ερχεται και το "βραβειο" μου BALL AVIATOR Engineer Master II.εεεε ρε γλεντια !!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: Ιούνιος 07, 2010, 03:16:26 μμ »
Mπράβο!!! Την σηκώσαμε την κούπα!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος gregdag

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιούνιος 07, 2010, 03:18:30 μμ »
Mπράβο!!! Την σηκώσαμε την κούπα!!!
:booze:

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιούνιος 07, 2010, 05:06:38 μμ »
 :supz:

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιούνιος 07, 2010, 05:12:41 μμ »
 :smt051 :smt051 :smt051

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιούνιος 19, 2010, 12:53:09 μμ »
Αγόρια,
λόγω συγχωρεθέντος πατρός εν έτει 1989, εδώ πέρα στο σπίτι/μουσειάκι έχω μπόλικο πράμα από α/μ φωτό, δυστυχώς οι περισσότερες από εμφύλιο, με ελληνικά spits, harvards και helldivers... Αν υπάρχει ενδιαφέρον, τις ανεβάζω στο φόρουμ.
Ήμουν και βραβευμένος μοντελιστής (πάντα Β'Π.Π. και πάντα στην  1/72) προ αμνημονεύτων ετών, ήμουν και μόνιμος συντάκτης στο Modelling (θεός σ'χωρέστο...) στην δεκαετία '90 και χαίρομαι ιδιαίτερα που πήρε το μάτι μου όμαιμον, ομόψυχον και ομόγλωσσον στοιχείο! Έχω υποσχεθεί και σε κάποιον από τους πρωτεργάτες του μοντελισμού -δυστυχώς τον χάσαμε νεότατο από την επάρατη- ότι θα ξαναξεκινούσα... ακόμα δεν έγινε, ψήνομαι όμως, στο υπόγειο υπαρχουν σφραγισμένα πάνω από 50 κιτ, τα περισσότερα καταργημένα πλέον (Β'Π.Π.-1/72)...
Οι παραπάνω φωτό διαθέσιμες και στο φόρουμ και σε π.μ.
Με πολλούς Αεροπορικούς χαιρετισμούς,
Θάνος :cheers:
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιούνιος 19, 2010, 01:12:59 μμ »
στο φορουμ!!!!!!

;D ;D

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιούνιος 19, 2010, 01:38:43 μμ »

Uploaded with ImageShack.us

Τέστ να δούμε αν ανέβηκε η πρώτη.... =D>

Μάλιστα! Εδώ έχουμε spit Mk. IX, s/n EN254, Τατόι 1948, πατήρ εξερχόμενος από cockpit, στο πίσω μέρος της φωτό (που- για όσους θυμούνται- είναι κομμένη με δοντάκι/κυματάκι σε χοντρό γλασσέ χαρτονάκι εποχής) γράφει με μολύβι "Να ζήσει η παρέα σύννεφα-1948"...

Καθήστε να εξοικειωθώ λίγο και θα ανεβάσω πράμα!
Ελπίζω να αρέσουν και να χρησιμεύσουν σε συμφορουμίτες μοντελιστές και ιστοριοδίφες!
Θάνος
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 19, 2010, 01:45:35 μμ από THANOS58 »

• Vintage Guru
  • 44mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιούνιος 19, 2010, 02:31:38 μμ »
Αγόρια,
λόγω συγχωρεθέντος πατρός εν έτει 1989, εδώ πέρα στο σπίτι/μουσειάκι έχω μπόλικο πράμα από α/μ φωτό, δυστυχώς οι περισσότερες από εμφύλιο, με ελληνικά spits, harvards και helldivers... Αν υπάρχει ενδιαφέρον, τις ανεβάζω στο φόρουμ.
Ήμουν και βραβευμένος μοντελιστής (πάντα Β'Π.Π. και πάντα στην  1/72) προ αμνημονεύτων ετών, ήμουν και μόνιμος συντάκτης στο Modelling (θεός σ'χωρέστο...) στην δεκαετία '90 και χαίρομαι ιδιαίτερα που πήρε το μάτι μου όμαιμον, ομόψυχον και ομόγλωσσον στοιχείο! Έχω υποσχεθεί και σε κάποιον από τους πρωτεργάτες του μοντελισμού -δυστυχώς τον χάσαμε νεότατο από την επάρατη- ότι θα ξαναξεκινούσα... ακόμα δεν έγινε, ψήνομαι όμως, στο υπόγειο υπαρχουν σφραγισμένα πάνω από 50 κιτ, τα περισσότερα καταργημένα πλέον (Β'Π.Π.-1/72)...

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες φίλε...Μόνιμος συντάκτης στο ''Modelling'' και εμφανής λάτρης της Αεροπορίας, λοιπόν...Άψογα!

Μου θυμίζεις εποχές που για να πάρω το πρώτο τεύχος του ''Μοντέλου'' (ναι εκείνο το μαύρο με το F-106 στο εξώφυλλο) έπρεπε να κάνω 20 λεπτά διαδρομή με το τρόλεϋ...

Εποχές που περπατούσα ''μονορούφι'' από το 176 της 3ης Σεπτεμβρίου (όπου ήταν το περίφημο Model Shop, δεν θα ξεχάσω ποτέ το διόραμα με το Sunderland στο Pembroke Dock) στο ακόμα επιζών Plastimodelismo που τότε ήταν στο 187 της Ιπποκράτους...και όλα αυτά για την σωστή απόχρωση π.χ του interior green ή για ένα αδύνατο να βρεθεί αλλού τίτλο της Squadron Signal...άλλα χρόνια...με το Internet απλά να αποτελεί επιστημονική φαντασία και το superdetailing να γίνεται με ότι υλικό και μεράκι διέθετε ο καθένας...

Όσο για το Spit τι να πω...απλά Respect.

Μάλλον θα πρέπει να ψάξω για τις φωτό αείμνηστου θείου μου που έφυγε με Helldiver στην Λάρισα το '53... :'(

Χ

Αποσυνδεδεμένος gregdag

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιούνιος 19, 2010, 05:41:40 μμ »
Αγόρια,
βαλε πραγμα,βαλε,βαλε...

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιούνιος 19, 2010, 06:18:26 μμ »
Καλώς τον αιθεροβάμονα Θάνο.
Συμπάσχων παροπλισμένος μοντελιστής με εκατογειάσου κιτ στο υπόγειο. Μεγάλη αγάπη και σχολείο το Modelling. 
Με ανυπομονησία περιμένω τις φωτογραφίες του πατέρα σου.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιούνιος 19, 2010, 11:59:26 μμ »
Με συγκινήσατε βρε παλιόπαιδα... με συγκινήσατε :(.....
Φίλοι Δημήτρη, Χ Vintage, Ο Γιάννης Παπανικολάου (Modelling Centre-Ομήρου, Ν. Σμύρνη) έφυγε στις 28/12/09, χτυπημένος από την επάρατη... Αδελφός, που με έμαθε να μοντελάρω... Αν έχεις το Modelling No. 12, θα δεις το πρώτο διόραμα 1/72, την "Φιδίσια Μέρα" με το Ρ-40... Μαζί το κάναμε... Ναι, Λαρόζας, Γ' Σεπτεμβρίου (ένας ιπτάμενος της Ανδραβίδας δεν ήταν εκεί?), Καλφάκης, Σίσσας και βάλε... Τι θα γίνει? Θα ξαναπιάσουμε δουλειά? Ή τα παρατήσαμε? (Πιό πολύ για να ακούω εγώ φωνάζω....).

Εδώ έχουμε Helldivers, δεν έχω ημ/νία στην φωτό, πρέπει νάναι κάπου μετά το 1948 βέβαια, πότε αλήθεια τα παρέλαβαν? Στο Νο.9 υπ/σγος (Ι) Καραγιάννης Γιάννης (πατήρ), στο Νο.4 υπ/σγός (Ι) Πανουργιάς Κων/νος (επίσης συγχωρεμένος). Μπορεί κανείς να εικάσει επάνω από που πετάνε? Γιατί δεν πρόλαβα ποτέ να ρωτήσω, να μάθω και να καταλάβω... Τα α/φη είναι της 335 Μ.Δ.Β. Αν κάποιος με φωτίσει, θα τον πνίξω στα παγωτά στην Αίγλη!
Χ Vintage, έχω το log book του πατέρα μου, θέλω το όνομα του θείου σου... Κάτι μπορεί να βρεθεί!

Ευχαριστώ εκ καρδίας!

Θάνος               
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 20, 2010, 12:18:38 πμ από THANOS58 »

• Vintage Guru
  • 44mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιούνιος 20, 2010, 12:58:50 πμ »
Με συγκινήσατε βρε παλιόπαιδα... με συγκινήσατε :(.....
Φίλοι Δημήτρη, Χ Vintage, Ο Γιάννης Παπανικολάου (Modelling Centre-Ομήρου, Ν. Σμύρνη) έφυγε στις 28/12/09, χτυπημένος από την επάρατη... Αδελφός, που με έμαθε να μοντελάρω... Αν έχεις το Modelling No. 12, θα δεις το πρώτο διόραμα 1/72, την "Φιδίσια Μέρα" με το Ρ-40... Μαζί το κάναμε... Ναι, Λαρόζας, Γ' Σεπτεμβρίου (ένας ιπτάμενος της Ανδραβίδας δεν ήταν εκεί?), Καλφάκης, Σίσσας και βάλε... Τι θα γίνει? Θα ξαναπιάσουμε δουλειά? Ή τα παρατήσαμε? (Πιό πολύ για να ακούω εγώ φωνάζω....).           

Φίλε Thanos58,

είμαι πραγματικά λυπημένος με αυτά που διάβασα... :-[ :-[

Θεωρώ τον Γ. Παπανικολάου μακράν τον μεγαλύτερο Έλληνα μοντελιστή αρμάτων μάχης και συναφών στρατιωτικών οχημάτων.

Τον διάβαζα επί χρόνια τόσο στην ''Πτήση'', αργότερα στο ''Μοντέλο'' (το εξώφυλλο με το Isherman-ιδιοκατασκευή σε φόντο ερήμου ήταν απλά Μυθικό), έπειτα στο ''Modelling'' (θυμάμαι και το διόραμα που προανέφερες) ενώ είχα την τιμή να τον γνωρίσω και προσωπικά όταν κάποια μέρα σταμάτησα επί τούτου στο κατάστημα της Ομήρου, η βιτρίνα του οποίου δεν είχε απλά μοντέλα...Είχε έργα Τέχνης.

May he rest in Peace.

Ναι σωστά θυμάσαι, στο Model Shop o γιός του ιδιοκτήτη ήταν Ιπτάμενος στην Ανδραβίδα (F-4E) και επίσης μοντελιστής.

Όσον αφορά την περιοχή πτήσης των Helldivers της φωτό μάλλον μου διαφεύγει πάραυτα...

Για τα υπόλοιπα έχεις pm.

X
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 20, 2010, 02:03:19 πμ από X vintage »

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιούνιος 20, 2010, 09:31:51 πμ »
Φίλε Θάνο,
Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτό και κυρίως για τα σχόλια. Ζωντανή ιστορία.... :up:

Αν μπορείς, ενεργοποίησε το resize 15" (800X600) στο imageshack πριν "ανεβάσεις" τις φωτό. Θα τις απολαμβάνουμε περισσότερο!! ;)

Φιλικά, Ηλίας.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιούνιος 21, 2010, 05:42:10 πμ »
Κάνω όπως μου λέτε, πείτε μου αν ανεβαίνουν σωστά, resize έγινε, δουλεύει? Με το χεράκι πάνω και αριστερό κλικ μου την μεγεθύνει κανονικά.

Spitfire Mk IΧ, sharkmouth όπως βλέπετε, πρέπει να είναι το 1949 από 336 Μ.Δ.Β., έδρα πιθανώς Λάρισα ή Τατόι (?)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 21, 2010, 05:48:51 πμ από THANOS58 »