Καλησπέρα και πάλι.
Επειδή έχω προβληματιστεί... το συγκεκριμένο ρολόι
[url]http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=331&products_id=5921&osCsid=0023258e0c12bd57dff5bb402b5898ef[/url]
χρειάζεται κάτι εξτρά για να σου υποδείξει τις θερμίδες που καίγονται κατά την διάρκεια του τρεξίματος ή τους καρδιακούς παλμούς;
Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, στο πακέτο υπάρχει και μία ζώνη, την φοράς στο στήθος και έτσι το ρολόι υπολογίζει θερμίδες και παλμούς.
Σχετικά με τα heart rate monitors τώρα:
Εταιρίες που βγάζουν τέτοιες συσκευές-ρολόγια είναι -μεταξύ άλλων-οι casio, suunto,polar,garmin. Oi δύο τελευταίες έχουν εξίσου καλή φήμη με την suunto ενώ για κάποιον λόγο, άγνωστο σε εμένα, στην Ελλάδα είναι οι πιο δημοφιλείς. Τα casio είναι ένα-δύο κλικ παρακάτω, απλά γιατί οι άλλες τρεις εταιρίες έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά.
Αν τελικά κινηθείς προς suunto. Το t1c είναι το βασικό μοντέλο και κάνει τα βασικά, κρατάει χρόνο, θερμίδες και παλμούς και καταγράφει γύρους-για το τελλευταίο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν κάνεις ένα κουράγιο και πας στο t3c, τότε έχει συν μία ένδειξη που λέγεται training effect. Το ΤΕ λαμβάνει όλα τα στοιχεία που καταγράφει το ρολόι και σου δίνει έναν αριθμό που δείχνει σε τί επίπεδο βρίσκεται η φυσική σου κατάσταση.
Το πολύ θετικό του t3c όμως είναι ότι είναι το πιο οικονομικό suunto που συνδέεται με τα suunto PODs, εξαρτήματα που προσθέτουν λειτουργίες στο ρολόι. Το foot pod ας πούμε το φοράς στο παπούτσι και έτσι το t3c (και όλα τα μεγαλύτερα suunto) μετράνε την απόσταση που έτρεξες και την ταχύτητα σου σε km. To PC pod το συνδέεις στο PC και μεταφέρεις όλα τα στοιχεία από το ρολόι στο PC, στο πρόγραμμα που σου παρέχεται.
Το t3c μαζί με το foot POD και το PC POD μου κόστισε €230 από Αγγλία. Είναι από τους βασικούς λόγους που συνεχίζω να τρέχω, σου δίνει ένα σωρό στοιχεία που καταγράφονται και άλλα τόσα κίνητρα να συνεχίσεις να τρέχεις. Στα μειονεκτήματά του, η γελοία υδατοστεγανότητα (μόλις 30 μ.), που όμως δεν με έχει εμποδίσει να το βρέχω και να το πλένω ανετότατα και το πλαστικό κρύσταλλο που χαράζει πανεύκολα-εκτός και αν πάρεις μία ειδική προστατευτική ζελατίνα.