Αποστολέας Θέμα: Αγορά Suunto  (Αναγνώστηκε 14752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Allegro

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 01:28:05 πμ »
Καλησπέρα κι από εμένα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω σσχετικά με τα ρολόγια Suunto. Θεωρείται αξιόπιστη εταιρία; Επειδή αθλούμαι, σκέφτομαι να πάρω αυτό

http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=331&products_id=5921&osCsid=3f618976f9192a24646b87053b4783db

για το τρέξιμο. Θα μου το συνιστούσατε ή έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Αυτό που ζητώ είναι μία καλή τιμή και κάποιες καλές δυνατότητες. το συγκεκριμένο θεωρώ ότι τις έχει.

Αναμένω τις απόψεις σας.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αγορά Suunto
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 01:46:02 πμ »
αξιολογα ρολογια και με καλες κριτικες

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 01:51:19 πμ »
Οι έλληνες δύτες τα θεωρούν πολύ καλά 
http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showforum=40&prune_day=100&sort_by=Z-A&sort_key=last_post&topicfilter=all&st=16
Βέβαια μιλάνε κυρίως για καταδυτικά ρολόγια αλλά και πάλι η ποιότητά τους θεωρείται υπεράνω κριτικής. Και μιλάμε για ανθρώπους που βασίζουν τη ζωή τους και στο ορολόι τους

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 01:56:27 πμ »
 Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Η Suunto είναι αρκετά ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια,  να φανταστείς ότι ελάχιστοι Ελληνες την γνώριζαν λίγα χρόνια πριν. Αρκετά αξιόπιστη αλλά και ''τσιμπημένη'' στις τιμές, σε σχέση με την ανταγωνίστρια Casio και τις σειρές τις Protrec και G Shock. Μάλιστα οι τελευταίες διαθέτουν μοντέλα που η μπαταρία τους φορτίζει απ τον ήλιο και ελαχιστοποιεί την ανάγκη για αλλαγη μπαταρίας, η οποία γίνεται μέσα σε 2 χρόνια περ. στις περισσότερες εταιρίες, όπως και στην Suunto. Πάντως πιστεύω πως η Suunto θεωρείται πιο..''trenty'' εταιρία, από μεγάλο μέρος του Ελληνικού κοινού. Θέλεις η ευρωπαική προέλευσή της, θέλεις το ντιζάιν της, σε σχέση με την Casio που..έχουν διάφορα εξογκώματα τα μοντέλα της, η αλήθεια είναι όμως πως σχεδόν μόνο αυτές οι εταιρίες κυριαρχούν στην αγορά κι αυτό λέει πολλά για την αξιοπιστία των εταιριών αυτών. Πάντως η σειρά Ellementum, είναι πανέμορφη, για σπόρ ρολοι, κατ΄εμέ. Αρκεί να θελεις να διαθέσεις τόσα χρήματα για κάποιο απ τα μοντέλα της.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 28, 2009, 02:10:00 πμ από grecellin »
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 01:56:58 μμ »
Ειναι πολυ καλη εταιρεια και ρολοι γι αυτα που προσφερει ;)

Αποσυνδεδεμένος Allegro

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 03:19:10 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.

Επειδή έχω προβληματιστεί... το συγκεκριμένο ρολόι
http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=331&products_id=5921&osCsid=0023258e0c12bd57dff5bb402b5898ef

χρειάζεται κάτι εξτρά για να σου υποδείξει τις θερμίδες που καίγονται κατά την διάρκεια του τρεξίματος ή τους καρδιακούς παλμούς;

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 03:26:51 μμ »
ολα τα γραφει εδω ....αν εχεις αποριες στειλτους ενα mail

http://beta.suunto.com/en/Support/FAQs/Heart-rate-monitors/

.....αντε και μαζι με five fingers ....σoυπερ προπονηση
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 06:05:19 μμ »
Καλησπέρα και πάλι.

Επειδή έχω προβληματιστεί... το συγκεκριμένο ρολόι
[url]http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=331&products_id=5921&osCsid=0023258e0c12bd57dff5bb402b5898ef[/url]

χρειάζεται κάτι εξτρά για να σου υποδείξει τις θερμίδες που καίγονται κατά την διάρκεια του τρεξίματος ή τους καρδιακούς παλμούς;

Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, στο πακέτο υπάρχει και μία ζώνη, την φοράς στο στήθος και έτσι το ρολόι υπολογίζει θερμίδες και παλμούς.
Σχετικά με τα heart rate monitors τώρα:
Εταιρίες που βγάζουν τέτοιες συσκευές-ρολόγια είναι -μεταξύ άλλων-οι casio, suunto,polar,garmin. Oi δύο τελευταίες έχουν εξίσου καλή φήμη με την suunto ενώ για κάποιον λόγο, άγνωστο σε εμένα, στην Ελλάδα είναι οι πιο δημοφιλείς. Τα casio είναι ένα-δύο κλικ παρακάτω, απλά γιατί οι άλλες τρεις εταιρίες έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά.
Αν τελικά κινηθείς προς suunto. Το t1c είναι το βασικό μοντέλο και κάνει τα βασικά, κρατάει χρόνο, θερμίδες και παλμούς και  καταγράφει γύρους-για το τελλευταίο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν κάνεις ένα κουράγιο και πας στο t3c, τότε έχει συν μία ένδειξη που λέγεται training effect. Το ΤΕ λαμβάνει όλα τα στοιχεία που καταγράφει το ρολόι και σου δίνει έναν αριθμό που δείχνει σε τί επίπεδο βρίσκεται η φυσική σου κατάσταση.
Το πολύ θετικό του t3c όμως είναι ότι είναι το πιο οικονομικό suunto που συνδέεται με τα suunto PODs, εξαρτήματα που προσθέτουν λειτουργίες στο ρολόι. Το foot pod ας πούμε το φοράς στο παπούτσι και έτσι το t3c (και όλα τα μεγαλύτερα suunto) μετράνε την απόσταση που έτρεξες και την ταχύτητα σου σε km. To PC pod το συνδέεις στο PC και μεταφέρεις όλα τα στοιχεία από το ρολόι στο PC, στο πρόγραμμα που σου παρέχεται.
Το t3c μαζί με το foot POD και το PC POD μου κόστισε €230 από Αγγλία. Είναι από τους βασικούς λόγους που συνεχίζω να τρέχω, σου δίνει ένα σωρό στοιχεία που καταγράφονται και άλλα τόσα κίνητρα να συνεχίσεις να τρέχεις. Στα μειονεκτήματά του, η γελοία υδατοστεγανότητα (μόλις 30 μ.), που όμως δεν με έχει εμποδίσει να το βρέχω και να το πλένω ανετότατα και το πλαστικό κρύσταλλο που χαράζει πανεύκολα-εκτός και αν πάρεις μία ειδική προστατευτική ζελατίνα.

Αποσυνδεδεμένος gousias

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 07, 2013, 08:18:07 μμ »
Για το Core Alu Deep Black τι γνώμη έχετε; Κατέληξα να σκέφτομαι την αγορά του αντί του Core Black γιατί - αν κάνω λάθος διορθώσετε με - είναι τα ίδια σε λειτουργίες απλώς αλλάζει η εμφάνιση; Έχω διαβάσει σε απόψεις (google) ότι πολλοί αγοραστές είναι δυσαρεστημένοι απο την ένδειξη της οθόνης, δηλαδή ότι είναι δυσανάγνωστη ανάλογα με τον φωτισμό που πέφτει πάνω. Εχετε κάποια εκτίμηση που να μπορεί να βοηθήσει; Σκεφτόμουν και το Ambit το οποίο δεν μου αρέσει το λουρακι  που δεν δέχεται μεγάλη γκάμα (απορώ πως δεν το έχουν κάνει, αφού ένα ρολόι κάποιος μπορεί να θέλει να το φοράει και στην καθημερινότητα και όχι μόνο σε εξωτερικές δραστηριότητες βουνού κλπ, οπότε θα ήταν χρήσιμο ένα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα, άλλωστε έχει την φήμη εναντι των Casio) και επίσης ότι δεν έχει κάποιες λειτουργίες που έχουν τα Core (storm alarm, sunset/sunrise κλπ).

Αποσυνδεδεμένος sakis20

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 07, 2013, 11:17:58 μμ »
Αν θέλεις το ρολόι για τρέξιμο και βουνα να πάρεις το AMBIT, ότι καλύτερο υπάρχει...

Αποσυνδεδεμένος sakis20

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 07, 2013, 11:18:44 μμ »
Είναι το μονο που έχει ενσωματωμένο GPS!!!

Αποσυνδεδεμένος gousias

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 08, 2013, 01:54:07 πμ »
δεν έχει όμως όλες τις λειτουργίες του core. όσο αφορά την οθόνη του Alu deep black γνωρίζει κάποιος;

Αποσυνδεδεμένος gousias

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 08, 2013, 07:23:59 μμ »
κανείς;;;

Αποσυνδεδεμένος gousias

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 09, 2013, 04:55:31 μμ »
γνώριζε κάποιος αν οι λειτουργίες που στερείται το ambit απο το core θα μπορούσαν ή πρόκειται να προστεθούν στο πρώτο; αναφέρομαι σε θερμόμετρο, ώρες ανατολής/δυσης, ειδοποίηση για θύελλα/κακοκαιρία κλπ.

Αποσυνδεδεμένος gousias

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 05:47:15 μμ »
ευτυχώς που υπάρχει και ΒΟΗΘΕΙΑ στο φόρουμ!

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 07:48:12 μμ »
Tι να σου κάνει το forum αν δεν έχει ιδιοκτήτες Suunto?
Nα απαντάμε στην τύχη?

www.suunto.com >support > FAQ
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 11, 2013, 07:59:57 μμ »
Tι να σου κάνει το forum αν δεν έχει ιδιοκτήτες Suunto?
Nα απαντάμε στην τύχη?

www.suunto.com >support > FAQ

+1
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 09:44:36 μμ »
Φίλε μου αν και δεν ξέρω για την οθόνη του συγκεκριμένου που ρωτάς μιας και δεν το έχω, όμως το Τ4d που έχω και έχει επίσης μαύρη οθόνη, φαίνεται καθαρότατα με ότι συνθήκες φωτός και αν επικρατούν (φαντάζομαι μιλάς για πολύ έντονο ήλιο έτσι?). Οπότε μπορώ να υποθέσω μόνο, πως και σε ένα ακριβότερο ρολόι της εταιρίας θα είναι το ίδιο όσον αφορά την αναγνωσιμότητά της.
Επίσης σαν ρολόι προπόνησης είναι φανταστικό, το έχω στο ποδήλατο και έχω μείνει κατενθουσιασμένος.
Για τιμή κοίτα καλύτερα εξωτερικό, εγώ το πήρα από έξω 100€ χαμηλότερα από την καλύτερη τιμή που το έβρισκα εδώ (πάνε τρία χρόνια βέβαια).

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος gousias

• 34mm case
    • Προφίλ
Αγορά Suunto
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 10:28:22 μμ »
το δίλημμα είναι ambit ή core alu deep black;

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 12, 2013, 11:25:09 μμ »
καθαρά εμφανισιακά
1 ) core black
2 ) ambit ( + ότι μπορείς να το πάρεις από τις αγγελίες σε πολύ καλύ τιμή ) που είναι αρκετά σημαντικός παράγοντας
3 ) core alu deep black

με τα core θα έχεις και επιλογές σε χρώμα στα λουριά.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"