Αποστολέας Θέμα: Casio Riseman GW-9200  (Αναγνώστηκε 8209 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
Casio Riseman GW-9200
« στις: Ιανουάριος 20, 2010, 12:22:01 μμ »
Γειά σας,

Μετά την αγόρα του Casio Riseman GW-9200, βρήκα το συγκεκριμένο φόρουμ...έκανα εγγραφή και ψάχνω και άλλους χρήστες του συγκεκριμένου ρολογιού για να λύσω τις απορίες μου.

Ευχαριστώ.

υ.γ Πολύ ευχαριστημένος από το ρολόι, εκτός από την λήψη του σήματος από Γερμανία. Αν δεν το δέχεται "ποτέ", θα στεναχωρηθώ.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Casio Riseman GW-9200
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 01:02:57 μμ »
Νομίζω ότι κάποιοι φίλοι το έχουν, οπότε θα σου πουν την εμπειρία τους

Γράψε Casio Riseman επάνω δεξιά στη σελίδα στην "αναζήτηση" και δες τι θα σου βγάλει ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 01:08:53 μμ »
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση...ψάχνω από χθες για οτιδήποτε μπορώ να βρω.

Αποσυνδεδεμένος kostasg

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 02:03:14 μμ »
καλοφόρετο το ρολόι φίλε
το έχω 4 μήνες και είμαι ευχαριστημένος
τι εννοείς όταν λες ¨δεν το δέχεται ποτέ¨? αναφέρεσαι μάλλον στο σήμα από τον πομπό της γερμανίας? εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, το ρολόι τον ¨πιάνει¨ και συντονίζει.  η ραδιολήψη λοιπόν δουλεύει (manual & automatic, εγώ το έχω στο manual) αλλά μόνο τη νύχτα και σχεδόν ποτέ μέσα στο διαμέρισμα (για μένα)
επίσης αν βρίσκεσαι σε ένα σχετικό υψωματάκι, βρίσκει σήμα ευκολότερα και συντονίζει πιο γρήγορα.

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 02:06:36 μμ »
Αααα, τώρα με έκανες να νιώσω καλύτερα. Όταν λες ότι μέσα σε διαμέρισμα δεν πιάνει ποτέ...εννοείς ποτέ ? Εγώ για να καταλάβεις είμαι στην Θεσ/νίκη, σε σχετικά "ανοιχτή" περιοχή όπου τουλάχιστον από Βορρά έχω μόνο μια πολυκατοικία μπροστά από εμένα που είναι κατά 1 όροφο ψηλότερη.

Αποσυνδεδεμένος kostasg

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 02:34:42 μμ »
στους 4 μήνες το δικό μου συντόνισε μέσα στο διαμέρισμα 1 φορά, ενώ έχω προσπαθήσει καμιά 20αρια...
έτσι όπως τα λες, μαλλον θα μπορείς να το συντονίσεις και στο μπαλκόνι σου (πάντα τη νύχτα και μετά τις 12)
εμένα το να συντονίζει καθημερινά στο σπίτι ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε και πολύ. έτσι, κάνω manual λήψη όταν βρίσκομαι έξω μετά τα μεσάνυχτα και αυτό μια φορά το 15θήμερο. 

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 02:36:57 μμ »
Λογικά δοκιμάζεις την νύχτα γιατί περνάει το σήμα του σταθμού εκείνη την ώρα έτσι ? Άρα μάλλον και εγώ μερικές φορές που δοκίμασα manual, μάλλον γι'αυτό δεν τα κατάφερα. Ουφ..και είχα απελπιστεί ότι δεν θα συντονίσει ποτέ. Θα το δοκιμάσω ίσως και σήμερα το βράδυ μετά της 12 μήπως τα καταφέρει.

και εμένα επίσης δεν με ενδιαφέρει να συγχρονίζει κάθε βράδυ, ένα όμως μέσα στις 15-20 μέρες...θα μου άρεσε. Για να δούμε...πάντως ΠΟΛΥ καλό...

Αποσυνδεδεμένος kostasg

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 03:35:26 μμ »
έχεις λήψη μόνο τη νύχτα, γιατί μόνο τη νύχτα γίνεται ανάκλαση του σήματος (την ημέρα το σήμα δεν ανακλάται αλλά διαφεύγει)που εκπέμπεται από τον σταθμό της γερμανίας (που λαμβάνουμε εδώ στην ελλάδα) στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και επιστρέφει στην επιφάνεια της γης. οπότε το σήμα που λαμβάνει το ρολόι είναι ανακλώμενο (με ότι αυτό σημαίνει, δλδ ένα απειροελάχιστο drift)
επίσης ρόλο στην λήψη παίζει ο καιρός και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες και το σημαντικότερο όλων που είναι ο κάθε είδους γεωλογικός σχηματισμός (βουνά-υψώματα κ.α) που μπορεί να παρεμβάλεται μεταξύ ρολογιού και εκπεμπομένου σήματος.
για αυτό το λόγο, εγώ που μένω στους πρόποδες του αττικού άλσους δεν μπορώ να συντονίσω από το μπαλκόνι αλλά μόνο αν απομακρυνθώ ή ανεβώ στο άλσος.
επίσης, από το manual μέσα μπορείς να δεις ότι βάσει του χάρτη με την ακτίνα λήψης από τον πομπό γερμανίας η μισή ελλάδα είναι εκτός... οπότε κάποια μικροπροβληματάκια ίσως και να είναι αναμενόμενα

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 20, 2010, 05:00:24 μμ »
Γνωστά όσα αναφέρεις λόγο του ότι ασχολούμε με αυτά...απλά δεν ήξερα αν υπάρχουν προβλήματα γιατί πρώτη φορά ασχολούμε με ΤΟΣΟ χαμηλή συχνότητα και επειδή όπως είπες η μισή Ελλάδα είναι εκτός. Βέβαια ένας άλλος φίλος απο Κύπρο σε άλλο forum, έγραψε ότι έχει συγχρονίσει...

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 01:28:35 πμ »
υπάρχει περίπτωση μετά απο συγχρονισμό στις 30/1 να μην κάνει αυτόματα προσπάθεια για άλλο συγχρονισμό για κάποιες μέρες ?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 01:55:19 πμ »
Ναι ,εαν εισαι σε περιοχη που το σημα δεν ειναι τοσο καλο.Προσπαθησε να αφησεις το ρολοι σε ανοιχτο χωρο την νυχτα .Οσο θυμαμαι πρεπει να ειναι ρυ8μισμενα για να ψαξουν το σημα απο 2-4  την νυχτα.Οποιος γνωριζει περισσοτερα θα σε ενημερωσει

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 09:34:31 πμ »
έκανε τελευταία προσπάθεια αυτόματα στις 30/1 που το είδα..χθες για παράδειγμα ούτε εμένα δοκίμασε στις 1 το πρωϊ να συγχρονίσει.  ???

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 01:37:43 μμ »
Η μπαταρία σου είναι foul φορτισμένη; Αν θυμάμαι καλά από το δικό μου, το manual έλεγε ότι αν η μπαταρία είναι κάτω από τη μέση δεν προσπαθεί για να μην την καταναλώσει.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 02, 2010, 01:53:25 μμ »
Full κανονικά δείχνει...δεν είναι θέμα μπαταρίας...σίγουρα.

Αποσυνδεδεμένος kostasg

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 03, 2010, 08:23:08 μμ »
μήπως δεν έχεις επιλέξει αυτόματο συντονισμό? λέω τώρα...
δοκίμασε για manual.
αν συντονίσει στο manual τότε μάλλον κάτι θα έχεις κάνει λάθος στις επιλογές για αυτόματο

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 10:02:50 πμ »
Αδικία, είμαι στην Θεσ/νίκη...4 μέρες στην Αθήνα σε 2 διαφορετικά σπίτια φίλων..έκανε συγχρονισμό !!!

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 10:04:12 πμ »
μήπως δεν έχεις επιλέξει αυτόματο συντονισμό? λέω τώρα...
δοκίμασε για manual.
αν συντονίσει στο manual τότε μάλλον κάτι θα έχεις κάνει λάθος στις επιλογές για αυτόματο

Είναι στο αυτόματο...κάποιος είχε γράψει - εδώ ή αλλού δεν θυμάμε - ότι ίσως να έχει σταματήσει ο αυτόματος συγχρονισμός, κάτι όμως που δεν υπήρξε πρόβλημα...δες και το πιο πάνω μηνύμα μου.

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 11, 2010, 06:42:46 μμ »
Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να λαμβάνουμε το σήμα ?

Αποσυνδεδεμένος kostasg

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 12, 2010, 02:16:56 μμ »
δεν καταλαβαίνω. εννοείς d.i.y πατέντα? εκεί που είσαι δεν λαμβάνεις?

Αποσυνδεδεμένος sv2evs

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 12, 2010, 02:29:44 μμ »
Τι είναι η  d.i.y πατέντα?

Όχι, δηστυχώς δεν έχω καταφέρει να κάνω λήψη του σήματος και το θεωρώ τραγικό αν μη τι άλλο όταν γίνεται λήψη μέσα στην Αθήνα !!!