Αποστολέας Θέμα: Κάνουμε ποδήλατο;;;  (Αναγνώστηκε 84863 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 10, 2007, 08:48:13 μμ »
Οι περισσότερες εταιρείες φτιάχνουν τους σκελετούς τους στην TAIWAN. Μόνο 3 φτιάχνουν ακόμα τα ακριβά τους μοντέλα στην Αμερική και θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο : Cannondale , Specialized & Treck.
    H Scott είναι μια εκπληκτική εταιρεία με υπέροχα μοντέλα, Αμερικάνικων συμφερόντων που κατασκευάζει τους σκελετούς της στην Σλοβενία ! Είναι από τις καλύτερες επιλογές.
    Η IDEAL είναι αμιγώς Ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Πάτρα (Μανιατόπουλος) με πολύ καλό ονομα και κορυφαία σχέση τιμής-ποιότητας. Είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον όχι πολύ φανατικό που δεν θέλει να δώσει πολλά λεφτά.
   Γενικά πάντως η ποικιλία στην αγορά είναι τεράστια για όλα τα βαλαντια και όλα τα γούστα, ανάλογα με το επίπεδο που θέλεις να ασχοληθείς.
   Να ξέρεις ότι όλα σχεδόν τα περιφεριακά συστήματα ενός ποδηλάτου κατασκευάζονται από 2-3 εταιρείες παγκοσμίως που διαθέτουν επίσης τεράστια γκάμα για όλες τις τσέπες. Π.χ. τα συστήματα ταχυτήτων+δισκοβραχίονες φτιάχνονται από τις Shimano , SRAM & Trutative σε ποσοστό >90% παγκοσμίως.
   Γενικά αν ήθελα να κάνω μια μικρή πρόταση για ποσό κοντά στα 500-600 ευρώ θα πρότεινα.
1.   Σκελετό Hardtail, δηλ. μόνο με μπροστινή ανάρτηση από αλουμίνιο
2.   Σύστημα ταχυτήτων , δισκοβραχίονα, SHIMANO Deore (27 ταχύτητες) ή Acera (24 ταχύτητες)
3.   Φρένα μηχανικά δισκόφρενα μπρος –πίσω (τα υδραυλικά ανεβάζουν πολύ το κοντέρ !! ).
4.   Λάστιχα διαστάσεων 26’’/2.0 μεσαίας σχεδίασης (δηλ. ούτε πολύ τρακτερωτά για χώμα, ούτε σλικ για άσφαλτο)
5.   Σέλα φαρδιά και μαλακιά με δικό της αμορτεσέρ για ευαίσθητα οπίσθια.
Καλύτερες επιλογές σε IDEAL, SCOTT
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 11, 2007, 01:55:43 πμ »
εχω ακουσει οτι οι ιταλοι εχουν μεγαλη παραδοση στο ποδηλατο και τους βλεπω πολυ ψαγμενους ,απο ιταλικες μαρκες τι γνωριζεις?

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 11, 2007, 02:54:52 πμ »
Πράγματι οι Ιταλοί θεωρούν το ποδήλατο σχεδόν εθνικό τους σπορ. Οι εταιρείες που παίζουν εκεί δεν είναι από τις πιο δημοφιλείς αλλά είναι αρκετά αξιόλογες. Πιο γνωστή είναι η Bianchi ( www.bianchi.com ), που φτιάχνει και ποδήλατα σε συνεργασία με την DUCATI.  Πάρα πολύ όμορφα και καλοφτιαγμένα μοντέλα και σε πιο λογικές τιμές από τους κορυφαίους του χώρου. Οι σκελετοί φτιάχνονται στην Taiwan !
   H elite φίρμα είναι η Colnago , που ειδικεύεται σε μοντέλα δρόμου κυρίως , εχει δε στενή συνεργασία με την Ferrari της οποίας φτιάχνει τα ποδήλατα.(
http://www.colnago.com/en/index.php )
   Επίσης πολύ αξιόλογη είναι h Cinelli κυρίως σε ΜΤΒ (www.cinelli.it )
   Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι κατασκευαστές , αλλά εκεί που οι Ιταλοί θεωρούνται μακράν οι πρώτοι, είναι στα περιφεριακά (ταχύτητες, δισκοβραχίονες κλπ) που φτιάχνει αποκλειστικά για ποδήλατα δρόμου η θρυλική Campangolo ( http://www.campagnolo.com/home.php ).
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 11, 2007, 02:59:20 πμ »
σε ρωτησα διοτι δε ειδα αναφορα σου σε καμμια ιταλικη και μου κανε περιεργεια διοτι ξερω πανω κατω τι γινεται με το ποδηλατο εδω,πολυ κουλτουρα .

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 11, 2007, 09:42:49 πμ »
πωπω ρε Γιωργο στο θεμα ποδηλατο βλεπω εισαι πολυ ψαγμενος! μπραβο! εγω βασικα θελω μια στιβαρη κατασκευη που να αντεχει τις καταπονησεις και σε νορμαλ τιμη, δινω δευτερεουσα σημασία στην αισθητικη του
το  GT OUTPOST 2007 ειναι το πιο κοντινο (375 ευρω) στο οικονομικο μου πλανο

για κανε μια εκτιμηση ρε Γιωργο, ειναι καλο ή υπολειπεται;πρεπει να βαλω βαθυτερα το χερι στην τσεπη;
επισης ωραια,λιγο πιο τσιμπημενα φαινονται τα ιDEAL PRO RIDER 2007, IDEAL ZIG ZAG, SCOTT REFLEX 60 μοντ. 2007
μεταξυ των παραπανω ποιο προτεινεις;
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 11, 2007, 05:46:20 μμ »
Είναι ένα ποδήλατο αρκετά καλό για κάποιον που δεν έχει απαιτήσεις εκτός ασφάλτου κι αυτό γιατι η μπροστινή ανάρτηση είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων, λόγω μικρής διαδρομής (75 mm). Γενικά προσφέρεται για ήρεμες διαδρομές και δεν θα σε ενθουσιάσει αν ζητάς κάτι παραπάνω αργότερα , ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα περιφερειακά του συστήματα !!
  Το ZigZag είναι τουλάχιστον μια κλάσση πιό πάνω σε όλα και δεν ζητά πολλά περισσότερα χρήματα γι'αυτό. Είναι μακράν καλύτερη επιλογή .
  Το Prorider είναι στα επίπεδα του GT,με καλύτερο σύστημα ταχυτήτων (ένα καλύτερο τέτοιο σύστημα προσφέρει πιο γρήγορες και ακριβείς αλλαγές), λίγο πιο βαρύ σκελετό ( το αλουμίνιο 7005 είναι πιο βαρύ-χοντρό από το 6061 ) και σχεδόν ισοδύναμο στα υπόλοιπα.
  Το Scott γενικά υστερεί σε περιφερειακά , αλλά είναι Scott . Πάντως σε συτή την κατηγορία τιμής δεν θα το επέλεγα .
   Πάρε αν μπορείς το ZIG ZAG και θα έχεις ένα καλό μοντέλο που θα σε κρατά σε φόρμα για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα.
   Οσον αφορά την εμπλοκή μου με το αντικείμενο , είναι μακρόχρονη και κάθε χρόνο τέτοια εποχή που ανοίγει ο καιρός το κέφι επανεμφανίζεται όλο και πιο έντονο. Είναι η μόνη γυμναστική που δεν βαριέμαι αφού συνδιάζει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, όπως αλλαγή παραστάσεων, φύση κλπ. Εξάλλου ετοιμάζομαι κι εγώ για μια καλή και ακριβή αγορά σε carbon σκελετό , θα επανέλθω όταν γίνει !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 12, 2007, 12:20:04 μμ »
νασαι καλα βρε Γιωργο. Μαλλον για zig zag με βλεπω , εφοσον λες οτι ειναι το ποιοτικοτερο. Μου αρεσει και εμφανισιακα! Θα ψαξω να δω τι παιζει απο τιμες και στην περιοχη μου , αλλιως θα το παραγγειλω απο το σαιτ που μου υπεδειξες
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 12, 2007, 04:05:58 μμ »
ΟΚ, καλές πηδαλιές !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 12, 2007, 06:01:39 μμ »
Αυτό είναι το δικό μου.....

Πάντως και αυτό που πόσταρε ο ρεντφουτ μου αρέσει αρκετά.....για τεχνικά χαρακτηριστικά και διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων....ρωτήστε τον trelovet!!!!

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 13, 2007, 06:06:28 μμ »

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 13, 2007, 06:08:14 μμ »
αυτο ειναι το δικο μου!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 13, 2007, 10:18:58 μμ »
Μπράβο kounelis !!! Είσαι dirty biker ? Πολύ εντυπωσιακό το μοντελάκι της Scott και για ειδικά γούστα !!!
   Houston, το GT είναι καλό και τίμιο ποδήλατο, από μια σπουδαία εταιρεία με τεράστια παράδοση στο ΜΤΒ και κυρίως στα μοντέλα Downhill, όπου και διαθέτει μοντέλα-πρωταθλητές. Για το 2007 , το μοντέλο σου προσφέρεται και με μηχανικά δισκόφρενα βελτιώνοντας το σημείο που υστερούσε , δηλ. το φρενάρισμα.
   Πάντως αν θελήσουμε λίγο να φιλοσοφήσουμε το θέμα, δεν έχει και τόσο τεράστια σημασία το μοντέλο που οδηγάς !! Είτε έχεις ένα ταπεινό ποδήλατο από το Praktiker των 80 ευρώ, είτε ένα Specialized carbon των 7000 ευρώ, αν υπάρχει το κέφι, η καλή παρέα, η διάθεση για περιπέτεια και αν αντέχουν τα πόδια το πεταλάρισμα, κάθε βόλτα γίνεται απολαυστική και σου γεμίζει τις μπαταρίες !!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος metalmike

• Just Registered
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 14, 2007, 12:12:17 πμ »
Καλησπερα σε ολους!Αυτο τον καιρο ειμαι σε αναζητηση αγορας ποδηλατου mountain γυρω στα 250 ευρω!Τα ποδηλατα που εχω δει ειναι τα εξης:Mongoose Rockadile(250 ευρω),GT Aggressor(250 ευρω),Field Apolon Double Disc(http://www.field.gr/active.aspx?mode=XPageView&lang=el&node={4b0ba1d6-83fe-46ae-b995-5cb627fbc0f5})(250 ευρω) και Ideal Spark(270 ευρω)!Θα ηθελα τη γνωμη σας για τα παραπανω ποδηλατα,θα ειναι πολυ σημαντικη για την επιλογη μου!Εγω ειμαι προς spark μερια αλλα σκεφτομαι και το field λογω των 2 μηχανικων δισκοφρενων που εχει αλλα δεν ξερω κατα ποσο εχει καλα πραγματα επανω και αν ειναι αξιοπιστο!Ευχαριστω :)

b]...AND METAL FOR ALL[/b]

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #33 στις: Μάρτιος 14, 2007, 03:00:59 πμ »
καλως ηρθες!περα αποτο ενδιαφερον για το ποδηλατο πιστευω να μοιραστεις μαζι μας και το χομπυ για τα ρολογια  :)

• Just Registered
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #34 στις: Μάρτιος 14, 2007, 03:25:03 πμ »
Παράθεση από: "george_"
καλως ηρθες!περα αποτο ενδιαφερον για το ποδηλατο πιστευω να μοιραστεις μαζι μας και το χομπυ για τα ρολογια  :)
Καλως σας βρηκα!Για να πω την αληθεια δεν ειχα ποτε καμια σχεση ιδιαιτερη με τα ρολογια αλλα ποτε δεν ειναι αργα και δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ασχοληθω!Προς το παρον οποιος μπορει ας με βοηθησει σχετικα με τα ποδηλατα που ανεφερα πιο πανω!

Αποσυνδεδεμένος kounelis

• 40mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #35 στις: Μάρτιος 14, 2007, 01:16:06 μμ »
trelovet οχι ακριβως dirty biker αλλα ποιο πολυ θα ελεγα freestyle δυστυχος καταλαβαινεις τωρα σκαλια πεζοδρομια κανενα willy ante k kanena 180

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #36 στις: Μάρτιος 14, 2007, 03:46:42 μμ »
Φίλτατε metalmike καλώς ήρθες στο φόρουμ μας. Ελπίζω κι εγώ εκτός από τα ποδήλατα να έχεις ενδιαφέρον και για τα ρολόγια και η συμμετοχή σου να είναι ενεργή.
   Για τα ποδήλατα που αναφέρεις μπορώ να σου πώ με σιγουριά ότι τα Field είναι εξαιρετικά ποδήλατα για τα λεφτά τους. Οι σκελετοί είναι από Taiwan και τα περιφερειακά τους συστήματα είναι μια κατηγορία ανώτερα από τα αντίστοιχα των ''επώνυμων'' εταιρειών στα ίδια λεφτά. Αυτό γιατί τα Field συναρμολογούνται στην Ελλάδα (Καλοχώρι- Θεσ/νίκη) , οπότε το κόστος μειώνεται αισθητά. Η εταιρεία είναι σοβαρή και φιλόδοξη και ανανεώνει τα μοντέλα της συνεχώς όντας μέσα στον συναγωνισμό. Εμένα έχουν περάσει 5 διαφορετικά field από τα χέρια μου, και τώρα επίσης έχω 2 μοντέλα το Extreme (DS) & Assus (HD) από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.
   Κατι παρόμοιο συμβαίνει και με το IDEAL, αλλά ως πιο επώνυμη και δημοφιλής φίρμα έχει λίγο πιο τσιμπημένες τιμές .
   Τα άλλα δύο είναι σαφώς πιο επώνυμα αλλά  και λίγο πιο φτωχά σε εξοπλισμό. Μεταξύ τους είναι σχεδόν ισοδύναμα !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• Just Registered
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #37 στις: Μάρτιος 14, 2007, 07:11:01 μμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Φίλτατε metalmike καλώς ήρθες στο φόρουμ μας. Ελπίζω κι εγώ εκτός από τα ποδήλατα να έχεις ενδιαφέρον και για τα ρολόγια και η συμμετοχή σου να είναι ενεργή.
   Για τα ποδήλατα που αναφέρεις μπορώ να σου πώ με σιγουριά ότι τα Field είναι εξαιρετικά ποδήλατα για τα λεφτά τους. Οι σκελετοί είναι από Taiwan και τα περιφερειακά τους συστήματα είναι μια κατηγορία ανώτερα από τα αντίστοιχα των ''επώνυμων'' εταιρειών στα ίδια λεφτά. Αυτό γιατί τα Field συναρμολογούνται στην Ελλάδα (Καλοχώρι- Θεσ/νίκη) , οπότε το κόστος μειώνεται αισθητά. Η εταιρεία είναι σοβαρή και φιλόδοξη και ανανεώνει τα μοντέλα της συνεχώς όντας μέσα στον συναγωνισμό. Εμένα έχουν περάσει 5 διαφορετικά field από τα χέρια μου, και τώρα επίσης έχω 2 μοντέλα το Extreme (DS) & Assus (HD) από τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος.
   Κατι παρόμοιο συμβαίνει και με το IDEAL, αλλά ως πιο επώνυμη και δημοφιλής φίρμα έχει λίγο πιο τσιμπημένες τιμές .
   Τα άλλα δύο είναι σαφώς πιο επώνυμα αλλά  και λίγο πιο φτωχά σε εξοπλισμό. Μεταξύ τους είναι σχεδόν ισοδύναμα !!
To extreme νομιζω εχει δισκοφρενα ετσι;Αντιμετωπισες κανα προβλημα με τα δισκοφρενα των field ή δεν εκαναν σωστα τη δουλεια τους;Δηλαδη εσυ αναμεσα στα 4 ποδηλατα που ανεφερα τι θα επαιρνες;Αξιζει δηλαδη περισσοτερο να παρω το field που εχει δισκοφρενα επανω απο το να παρω το ideal,το οποιο δεχεται δισκοφρενα,και με 100 ευρω παραπανω να του βαλω μηχανικα δισκοφρενα αργοτερα;Γιατι ποιοτικως το ideal πρεπει να ειναι λιγο ανωτερο του field αν δεν κανω λαθος (οπως ειπα εχει και σκελετο αλουμινιου 7005 και οχι 6061)!Οπως καταλαβες ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 ποδηλατα... :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #38 στις: Μάρτιος 15, 2007, 12:03:58 πμ »
Το Extreme είναι διπλής ανάρτησης με σκελετό από αλουμίνιο 7005 (το 7005 είναι κράμα αλουμινίου-ψευδαργύρου , πιο ανθεκτικό αλλά και αρκετά πιο βαρύ από το 6061 που είναι κράμα αλου-πυρίτιο-μαγνήσιο και παράγεται με διέλαση (τέντωμα, τράβηγμα) και όχι με χύτευση όπως το 7005 ). Εχει μηχανικά δισκόφρενα μπρος-πίσω που είναι αρκετά ικανιποιητικά αν και κάπως ασαφή στην αίσθηση, με ελαστικότητα στη μανέτα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα όχι μόνο από τα φρένα αλλά γενικά από το ποδήλατο.
   Τα Ideal έχει κι αυτά σκελετούς από την Taiwan , δεν μπορώ να ξέρω αν είναι πιο ποιοτικοί από αυτούς της Field, σίγουρα όμως είναι 10-20 % πιο ακριβοί, ίσως και λόγω βαρύτερου ονόματος στην αγορά. Αν σκοπεύεις να το αναβαθμίσεις ,με 100 περίπου ευρώ βάζεις υδραυλικά δισκόφρενα (τα μηχανικά παίζουν στα 25-45 ευρώ μπρος πίσω), αλλά δεν ξέρω αν αξίζει την φασαρία !! Αφού έχεις καταλήξει στα δυο αυτά , πήγαινε δες τα κι από κοντά , μπορεί να σου κάνει κι η εμφάνισή τους κλικ και να αποφασίσεις επιτόπου. Πάντως και τα δυο είναι super ''value for money''. !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• Just Registered
    • Προφίλ
Κάνουμε ποδήλατο;;;
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 15, 2007, 12:49:47 πμ »
Παράθεση από: "trelovet"
Το Extreme είναι διπλής ανάρτησης με σκελετό από αλουμίνιο 7005 (το 7005 είναι κράμα αλουμινίου-ψευδαργύρου , πιο ανθεκτικό αλλά και αρκετά πιο βαρύ από το 6061 που είναι κράμα αλου-πυρίτιο-μαγνήσιο και παράγεται με διέλαση (τέντωμα, τράβηγμα) και όχι με χύτευση όπως το 7005 ). Εχει μηχανικά δισκόφρενα μπρος-πίσω που είναι αρκετά ικανιποιητικά αν και κάπως ασαφή στην αίσθηση, με ελαστικότητα στη μανέτα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα όχι μόνο από τα φρένα αλλά γενικά από το ποδήλατο.
   Τα Ideal έχει κι αυτά σκελετούς από την Taiwan , δεν μπορώ να ξέρω αν είναι πιο ποιοτικοί από αυτούς της Field, σίγουρα όμως είναι 10-20 % πιο ακριβοί, ίσως και λόγω βαρύτερου ονόματος στην αγορά. Αν σκοπεύεις να το αναβαθμίσεις ,με 100 περίπου ευρώ βάζεις υδραυλικά δισκόφρενα (τα μηχανικά παίζουν στα 25-45 ευρώ μπρος πίσω), αλλά δεν ξέρω αν αξίζει την φασαρία !! Αφού έχεις καταλήξει στα δυο αυτά , πήγαινε δες τα κι από κοντά , μπορεί να σου κάνει κι η εμφάνισή τους κλικ και να αποφασίσεις επιτόπου. Πάντως και τα δυο είναι super ''value for money''. !!!
Oταν λες ασαφη στη αισθηση και με ελαστικοτητα στην μανετα τι εννοεις ακριβως (σορρυ,ειμαι σχεδον ασχετος σε αυτα)!Θα ηθελα να σε ρωτησω πχ ενα ποδηλατο με σκελετο 6061 και ενα αλλο ακριβως το ιδιο με σκελετο 7005 ποσο περιπου διαφορα μπορει να εχουν σε κιλα πανω κατω (δεν θελω ακριβες νουμερο απλα για να μπορεσω να καταλαβω)!Υδραυλικα δισκοφρενα μπρος πισω με 100 ευρω μονο;Παντως αν με 25-45 ευρω μπορω να βαλω μηχανικα δισκοφρενα θα τη σκεφτω πιο σοβαρα την αγορα του ideal!Αν μπορει ας επιβεβαιωσει και καποιος αλλος αν οι τιμες αυτες ισχυουν πανω κατω!Σ'ευχαριστω για τη βοηθεια σου :)