Είχα την ευκαιρία σήμερα να δω από κοντά κα να δοκιμάσω το νέο Pelagos 39.
Πανέμορφο ρολόι. Οι φωτογραφίες σε συνθήκες φωτισμού καταστήματος δεν αποτυπώνουν επαρκώς το αισθητικό αποτέλεσμα.
Ιδιαίτερα θετικές οι εντυπώσεις, με ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες που κατά τη γνώμη μου κάνουν τη διαφορά από το κλασικό 42άρι και συνάμα αποτελούν απόδειξη πως η Τudor "ακούει" το κοινό της:
-Το T-Fit κούμπωμα, που είναι εξοπλισμένο με πλήρες dive extension.
-Τις οδοντώσεις στη στεφάνη και την κορώνα που είναι βαθύτερες και μεγαλύτερες, σχεδόν όσο και στα αντίστοιχα Rolex.
-Το ακτινωτό φινίρισμα της στεφάνης
-Το Sunray effect του καντράν
-Τα monoblock indices
Τα ανωτέρω φαίνεται να αποτελούν τις νέες "σχεδιαστικες υπογραφες"- design της Tudor.
Στο χέρι φοριέται πάρα πολύ άνετα ενώ το μπρασελέ δεν εχει την τάση να τραβάει τρίχες σαν του κλασικού Pelagos.
Μολονότι μικρότερο σε μέγεθος, το νέο Πέλαγος δεν είναι όσο ελαφρύ θα περίμενα, γεγονός που προσμετρώ στα θετικά.
Εκτός από το Πέλαγος, είχα την τύχη να δοκιμάσω και το PRO.
Το οποίο ναι μεν είναι ενα παχουλό ρολογάκι και κανείς θα μπορούσε να ισχυριστεί πως σε συνδυασμό με τη μειωμένη διάμετρο δείχνει έτι παχυλότερο...
Ωστόσο
Μπορώ να ζήσω με το ύψος του καθώς το φάλτσο στα πλάγια κατω μερη της κασας έχει διατηρηθεί αν και κατα τη γνωμη μου καλό θα ήταν να είχαν διατηρήσει και τις beveled ακμές στο πάνω μέρος. Δεν πειράζει.
Το φινίρισμα της στεφάνης είναι και αυτό όμορφα ακτινωτό ενώ μεταξύ κορωνας και κασας πλέον δεν παρεμβαλλεται ο γνωστος αποστάτης. Η κορώνα φέρει και αυτή εντονότερες οδοντώσεις που την κάνουν πάρα πολύ πιο εύχρηστη και εργονομική.
Κατά τη γνώμη μου την παράσταση κλέβουν οι monobloc indices και ο χρωματισμούς τους που ενώ έχει επιλεγεί σκόπιμα ώστε να προσδίδει ένα νοσταλγικό τόνο, κατά κάποιο τρόπο αποφεύγει να πέσει στην παγίδα της ψευδοπατίνας.
Ξανά, οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν την πλήρη αισθητική και αίσθηση του ρολογιού.
Το υφαντο λουράκι / ιμάντας είναι της γνωστής ποιότητας και η μπούκλα έχει νέο λογότυπο το οποίο ξέχασα να απαθανάτισω... (ζητώ ταπεινά συγγνώμη)
Και ένα όμορφο δωράκι από το κατάστημα, σε συνέχεια της εκδήλωσης στον Αστέρα τον περασμένο μήνα...
Με αυτόγραφο του David...