Αποστολέας Θέμα: SEIKO VELATURA Η΄ TISSOT EXPERT ?????  (Αναγνώστηκε 8932 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ENEDRA

• Just Registered
    • Προφίλ
SEIKO VELATURA Η΄ TISSOT EXPERT ?????
« στις: Μάιος 27, 2010, 09:57:07 πμ »
Γεια σας, είναι το πρώτο μου post...
θα ήθελα να με βοήθεσετε να επιλέξω ρολόι μεταξύ των 2 παρακάτω:

http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=24_91&products_id=2993
ή
http://www.oroloi.gr/product_info.php?cPath=286_272&products_id=4780

Πιστέυω ότι το VELATURA είναι πολύ αξιόπιστο και ποιοτικό και με καλο service αν τύχει κάτι, αλλά από την άλλη μου αρέσουν πολύ οι διάφορες λειτουγίες του TISSOT και το ότι έχει μπρασελέ από τιτάνιο και οθόνη αφής.
Επίσης το TISSOT εχει μπαταρία το οποίω το προτιμώ γιατί το VELATURA που είναι αυτόματο θα πρέπει να το φοράω τακτικά (κάτι που δεν σκοπεύω) για να μην χάσει την ώρα του.
Η τιμη είναι σχετικά ίδια με το TISSOT περίπου 150 ευρώ φθηνότερο...

Ξερετε αν το TISSOT είναι εξίσου αξιόπιστο και αν έχει ικανοποιητικό service απο την αντιπροσωπεία του?
Εσείς ποιο θα διαλέγατε?

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.... :)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 27, 2010, 10:25:28 πμ από ENEDRA »

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: SEIKO VELATURA Η΄ TISSOT EXPERT ?????
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 27, 2010, 10:56:30 πμ »
   Φίλε μου καλωσήρθες. Στα ερωτήματα που θέτεις να σου πω ότι το Tissot δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, ίσα-ίσα επειδή είναι quartz λογικά δεν θα σε απασχολήσει παρά μόνο για αλλαγές μπαταρίας.
   Τώρα μια και ρωτάς τη γνώμη μας, που ο καθένας έχει διαφορετική ;D, θα σου πω ότι έχει πολλά ρολόγια σ'αυτά τα λεφτά, πολλά απ'αυτά κατά τη γνώμη μου αρκετά πιό αξιόλογα από τα δύο που κοιτάς. Μπορείς να δείς μοντέλα από εταιρείες όπως η Hamilton, ή Oris ακόμη και κάποια της Fortis. Δεν σε αποτρέπω από τις επιλογές σου, απλά σου προτείνω να δείς συνολικά τι υπάρχει στην αγορά, γιατί καλό-χρυσό ένα Fortis Marinemaster για παράδειγμα, αλλά το βασικό είναι να αρέσει σε σένα ;)
   Ρίξε μια ματιά στα ανάλογα θέματα του φόρουμ και κάνε και μια βόλτα στην αγορά να δείς ρολόγια από κοντά

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1451.0.html

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,666.0.html

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,217.180.html

Επίσης θα σου πρότεινα να δείς και κάποια ρολόγια από δεύτερο χέρι, από αυτά που δίνουν μέλη του φόρουμ. Θα μπορέσεις έτσι να αποκτήσεις ένα αρκετά πιό αξιόλογο κομμάτι στα ίδια χρήματα.

http://www.mywatch.gr/index.php/board,11.0.html

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 27, 2010, 10:59:32 πμ »
Εγω θα επελεγα το SEIKO! Η τεχνολογια kinetic εχει γραψει τη δικη της ιστορια στο πανθεον της ωρολογοποιιας.
Εκτος απο αυτο τα βρισκω και πανεμορφα ρολογια!
Δεν γνωριζω αν το συγκεκριμενο μοντελο εχει αυτην την δυνατοτητα, αλλα πολλα kinetic αν μεινουν ακινητα για πανω απο 24 ωρες μπαινουν σε "sleep mode" και ετσι μπορουν να κρατανε στην μνημη τους την σωστη ωρα αλλα και ημ/νια, και μολις το φορεσεις και κουνηθει λιγακι κανει απο μονο του reset στις σωστες ενδειξεις!
Οποτε ουτε μπαταρια θα χρειαστεις ποτε, αλλα ουτε και να ρυθμιζεις την ωρα μιας που δεν θα το φορας και συχνα!
 ;)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 27, 2010, 11:44:36 πμ »
Εγώ θα έλεγα να ψάξεις λίγο το θέμα της τιμής. Νομίζω τα βρήκες αρκετά ακριβά στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Κατά τα άλλα, αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στα ακριβά suunto.

Αποσυνδεδεμένος ENEDRA

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 27, 2010, 11:56:31 πμ »
Εγώ θα έλεγα να ψάξεις λίγο το θέμα της τιμής. Νομίζω τα βρήκες αρκετά ακριβά στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Κατά τα άλλα, αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στα ακριβά suunto.

Το θέμα της τιμής το έχω ψαξει....τα εχω βρει αρκετά φθηνότερα και τα δυο σε διάφορα "φυσικά" καταστήματα...
Τα link αυτά τα έδωσα μόνο και μόνο για να σας τα δείξω...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 27, 2010, 12:21:21 μμ »
To VELATURA είναι Kinetic Direct Drive, δηλαδή κουρδίζει και από την κορώνα.
Αν κατάλαβα καλά από τον Power reserve indicator πρέπει να κρατάει φόρτιση πάνω από μήνα. Εσύ που το είδες από κοντά ίσως μπορείς να μας πεις κάτι πιο σίγουρο.

Αποσυνδεδεμένος ENEDRA

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 27, 2010, 12:31:04 μμ »
Αν κατάλαβα καλά από τον Power reserve indicator πρέπει να κρατάει φόρτιση πάνω από μήνα. Εσύ που το είδες από κοντά ίσως μπορείς να μας πεις κάτι πιο σίγουρο.

Ναι, είναι αλήθεια η φόρτιση κρατάει περίπου ένα μήνα....αρκετά καλά νομίζω.
Μόνο που εγώ μάλλον θα το φοράω σπανιότερα οπότε θα πρέπει που και που να θυμάμαι να το φορτίζω από την κορόνα...
Σίγουρα πάντως θα μου είναι ενοχλητικό να το βρίσκω ξεφόρτιστο.

Νομίζω επίσης ότι το TISSOT που μου αρέσει περισσότερο λόγω του ότι ειναι τύπου gadget με πολλές λειτουργίες θα με προδώσει κάποια στιγμή σε θέμα αξιοπιστίας κάτι το οποίο το VELATURA δεν θα το κάνει.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 27, 2010, 01:14:27 μμ »
To Velatura όπως προείπε ο φίλος Grecellin είναι direct drive. Αρα φορτίζει και με κίνηση καρπού και με κορώνα. Ενα μήνα είναι η διάρκεια της φόρτισης. Σχετικά με άλλα κινέτικ είναι μικρή. Π.χ. κάτι σε perpetual έχει συνολική ισχύ φόρτισης περίπου 6 μήνες, έχει και auto relay, οπότε 4 χρόνια power reserve, οπότε κατά την γνώμη μου είναι καλύτερη επιλογή αλλά νομίζω ότι δεν βγαίνει σε Velatura αλλά σε Arctura, Premier και Coutoura. Και σαν ποιότητα πιστεύω ότι είναι καλύτερο από το Tissot.
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 27, 2010, 02:56:44 μμ »
μακραν πολυ καλυτερο & πτι ετυπωσιακο ρολοι το VELATURA. Δες και στο site δημοπρασιων (π.χ. emarket.gr)

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 28, 2010, 02:11:26 μμ »
Ε όχι και 900 ευρώ για SEIKO έλεος !!! όσο για τον kinetic εγώ πιστεύω οτι είναι ένα άχρηστο δημιούργημα αφου ούτε quartz ούτε αυτόματο είναι . ανάμεσα στα δύο θα έπαιρνα TISSOT αλλά γενικά λέω να ψάξεις καλύτερα γιατί πέρνεις πολύ καλύτερα ρολόγια σε αυτά τα χρήματα  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 28, 2010, 06:32:56 μμ από Vagos »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 29, 2010, 10:49:14 πμ »
Ε όχι και 900 ευρώ για SEIKO έλεος !!! όσο για τον kinetic εγώ πιστεύω οτι είναι ένα άχρηστο δημιούργημα αφου ούτε quartz ούτε αυτόματο είναι . ανάμεσα στα δύο θα έπαιρνα TISSOT αλλά γενικά λέω να ψάξεις καλύτερα γιατί πέρνεις πολύ καλύτερα ρολόγια σε αυτά τα χρήματα  ;)

Aπό χθες διαβάζω αυτήν την τοποθέτηση και προσπαθώ να την δω με ψυχραιμία. Και πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπερασμα. Αυτό που ουσιαστκά μας λες ειναι:

"Οσοι αγοράζετε ιαπωνικό ρολόι, αυτής της αξίας είστε βλάκες".
Και δυστυχώς (ειδικά) τον τελευταίο καιρό καποιοι, σε καθημερινή βάση, και σε άσχετα θέματα ακόμα, μοιάζουν να έχουν την ανάγκη να "κραξουν" καθε τι ιαπωνικό. Φθηνό, ακριβό, μηχανικό ή quartz.

Kύριοι αν δεν σας αρέσουν μην ασχολείστε και αφήστε εμάς που τα συμπαθούμε να τα ευχαριστηθούμε. Αλλά αφήστε μας. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε συνέχεια στόχος των σχολίων σας.
Και αν σας είναι δύσκολο ακόμα και αυτό, ξεκαθαρίστε μας τη θέση σας να το πάρουμε απόφαση ότι οι κουβέντες για την seiko/orient την citizen και την casio δεν "περάσουν" από ορισμένους χωρίς κόπο.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 29, 2010, 11:21:18 πμ »
Aπό χθες διαβάζω αυτήν την τοποθέτηση και προσπαθώ να την δω με ψυχραιμία. Και πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπερασμα. Αυτό που ουσιαστκά μας λες ειναι:

Και δυστυχώς (ειδικά) τον τελευταίο καιρό καποιοι, σε καθημερινή βάση, και σε άσχετα θέματα ακόμα, μοιάζουν να έχουν την ανάγκη να "κραξουν" καθε τι ιαπωνικό. Φθηνό, ακριβό, μηχανικό ή quartz.

Kύριοι αν δεν σας αρέσουν μην ασχολείστε και αφήστε εμάς που τα συμπαθούμε να τα ευχαριστηθούμε. Αλλά αφήστε μας. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε συνέχεια στόχος των σχολίων σας.
Και αν σας είναι δύσκολο ακόμα και αυτό, ξεκαθαρίστε μας τη θέση σας να το πάρουμε απόφαση ότι οι κουβέντες για την seiko/orient την citizen και την casio δεν "περάσουν" από ορισμένους χωρίς κόπο.

Γενικώς τα γιαπωνέζικα μου θυμίζουν φτηνά υποκατάστατα του ελβετικού ρολογιού . ο μόνος λόγος που θα αγόραζα ένα , είναι η τιμή του (δύσκολα βρίσκεις ελβετικό αυτόματο στα 200-300 ευρώ) όταν όμως τα λεφτά που διαθέτω π.χ. 900 ευρώ μου δίνουν αξιόλογες ελβετικές επιλογές τότε δεν περνάει απο το μυαλό μου να πάρω το SEIKO .

Αποσυνδεδεμένος kostasg

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 29, 2010, 02:49:11 μμ »
το συγκεκριμένο velatura το έχω.
φορτίζει για μέχρι ένα μήνα διάρκεια, είναι λίγο μεγάλο & βαρύ αλλά είναι αγαπημένο μου ρολόι
τιμή μπορείς να βρεις καλύτερη από την αναφερόμενη (χωρίς να ψάξεις ή να παζαρέψεις καθόλου)
προσωπικά τώρα, όσον αφορά το όνομα SEIKO & όποιος έχει κρατήσει και επεξεργαστεί το συγκεκριμένo ή κάποιο άλλο της ίδιας περίπου κατηγορίας (premier 6r20) τότε καταλαβαίνει ότι σε αυτό το ποσό το seiko είναι μονόδρομος.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 29, 2010, 06:24:12 μμ »
Εγώ πάλι πιστεύω στα χρήματα αυτά η HAMILTON δίνει πολλές καλές επιλογές

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 29, 2010, 06:39:34 μμ »

πες τα ρε Κωστα... :respect:

μακραν πολυ καλυτερο & πτι εντυπωσιακο ρολοι το VELATURA. Δες και στο site δημοπρασιων (π.χ. emarket.gr)

+10000!

Γενικώς τα γιαπωνέζικα μου θυμίζουν φτηνά υποκατάστατα του ελβετικού ρολογιού . ο μόνος λόγος που θα αγόραζα ένα , είναι η τιμή του (δύσκολα βρίσκεις ελβετικό αυτόματο στα 200-300 ευρώ) όταν όμως τα λεφτά που διαθέτω π.χ. 900 ευρώ μου δίνουν αξιόλογες ελβετικές επιλογές τότε δεν περνάει απο το μυαλό μου να πάρω το SEIKO .

εχεις δικιο... :tv:
παρε Ελβετο κι ασε τους Ιαπωνες .....

το πηρε ενας φιλος μου απο τον Χρηστο.
ειναι παρα πολυ ποιοτικο ρολοι και στα χρηματα του αριστη επιλογη!
θελω κι εγω ενα καποια στιγμη..

ναι..
δινει.
4 στα 10 ρολογια της εταιριας φοραν τον ιδιο μηχανισμο
4 στα 10 ακομη και τους ιδιους δεικτες...
αυτο λεει πολλα σε μενα τουλαχιστον για μια εταιρια... :smt031

οσο για το συγκεκριμενο TISSOΤ αν το επιλεξεις σου ευχομαι να μην ειναι σαν τον αντικαταστατη του....

φιλικα
Γιωργος
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 29, 2010, 06:48:56 μμ από giorgos mg »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 29, 2010, 07:04:09 μμ »
Παράθεση από: Vagos στις Σήμερα στις 07:24:12 pm

ναι..
δινει.
4 στα 10 ακομη και τους ιδιους δεικτες...
αυτο λεει πολλα σε μενα τουλαχιστον για μια εταιρια...

οσο για το συγκεκριμενο TISSOΤ αν το επιλεξεις σου ευχομαι να μην ειναι σαν τον αντικαταστατη του....

φιλικα
Γιωργος

κατι ξερεις και δεν μας λες!!!! ;D

η χρηση της ιδιας μηχανης ,ειναι αρνητικο και εαν ναι που?η χρηση των ιδιων δεικτων,οπως υποστηριζεις,πως σχετιζεται με την ποιοτητα/αξιοπιστια του ρολογιου? 
 ???
οκ μπορω να δεχθω οτι εισαι σεικακιας ,αλλα και αλλες εταιριες ,ισως αξιζουν την προσοχη σου.... ;)

με αυτη την λογικη ,πως θα κρινω τις εταιριες που φορουν σε μεγαλο ποσοστο ΕΤΑ 2824?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 29, 2010, 07:22:56 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος noe13

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Discover the world of uninhibited dating.
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 29, 2010, 07:20:33 μμ »
Αν ψαξεις και ebay για το Velatura θα παθεις πλακα απο τις τιμες!Στο λεω γιατι μια περιοδο το εψαχνα πολυ για το συγκεκριμενο γιατι μου αρεσε πολυ......μετα απολυθηκα...... :(

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 29, 2010, 07:30:42 μμ »

κατι ξερεις και δεν μας λες!!!! ;D

γνωστης εισαι..
εχουν ακουστει -γραφτει πολλα για το τισοτ τατς....

η χρηση της ιδιας μηχανης ,ειναι αρνητικο?αποτελει ενδειξη ποιοτητας?η χρηση των ιδιων δεικτων,οπως υποστηριζεις,πως σχετιζεται με την ποιοτητα/αξιοπιστια του ρολογιου?
 ???

αν αυτο καταλαβες οκ.. ;)
αλλο θεμα το οτι η χαμιλτον φοραει σε πολλα μοντελα ιδιους μηχανισμους και δεικτες
κι αλλο θεμα η αξιοπιστια του τισοτ.
το οτι φοραει τα ιδια πραγματα σε πολλα μοντελα θα επρεπε να ειχε χαμηλοτερες τιμες.-μειωση κοστους γαρ-
κατι που δεν ισχυει κατα την ταπεινη μου αποψη.
η οτι βγαζει μοντελα απλα για να ξεστοκαρει...
παντα κατα την ταπεινη μου αποψη... ;)

οκ μπορω να δεχθω οτι εισαι σεικακιας ,αλλα και αλλες εταιριες ,ισως αξιζουν την προσοχη σου....

το εχω δειξει οσο καιρο ειμαι εδω Γιωργο οτι μου αρεσουν πολυ κι αλλες εταιριες.... ;)
και καλα λογια λεω..
και γουσταρω με ρολογαρες που παιρνουν οι φιλοι
εχω κραξει αγορα?
μετοχες δεν εχω πουθενα
απλα ορισμενα γραφομενα εδω μεσα οπως και στο θεμα με τα κουορτζ
ειναι λιγο  :fire: :fire:

φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 29, 2010, 07:39:18 μμ »
το οτι φοραει τα ιδια πραγματα σε πολλα μοντελα θα επρεπε να ειχε χαμηλοτερες τιμες.-μειωση κοστους γαρ-
κατι που δεν ισχυει κατα την ταπεινη μου αποψη.

Οσοι αγοραζουν ,για τα ρολογια τους την ΕΤΑ 2824 και μιλαμε για ενα πολυ μεγαλο ποσοστο εταιριων,με αυτη την συλλογιστικη,θα επρεπε να ειναι φτηνες και προσιτες!γιατι κατι τετοιο δεν ισχυει?ενα ρολοι ειναι μονο η μηχανη του?

Αποσυνδεδεμένος pas88

• 34mm case
  • www.epirusbook.gr
    • Προφίλ
    • epirusbook.gr
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 04, 2010, 07:29:04 μμ »
Τελικά φίλε μου ποιό αγόρασες γιατι με ενδιαφέρει και μένα το Velatura Direct Drive και θα ήθελα να μάθω τις εντυπώσεις σου αν το πήρες τελικά