Αποστολέας Θέμα: Citizen-Seiko watches  (Αναγνώστηκε 200575 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ELLIN

• Just Registered
    • Προφίλ
seiko snp009 kinetic perpetual
« Απάντηση #380 στις: Μάρτιος 16, 2007, 08:18:21 μμ »
Χαιρεται σε ολο το forum.Πρωτη μου εισοδος σημερα, και θα θελα να σας ρωτησω για το ρολοι που σκεφτομαι να αγορασω.Ειναι το snp009 της seiko,το οποιο ειναι kinetic perpetual.Το εχω βρει στο νετ με 410 με τα μεταφορικα.Μου αρεσει αρκετα η εμφανιση,αλλα δε γνωριζω απο αποψη μηχανισμου αν ειναι καλο.Και επιπλεον μεσα στο καντραν δεν γραφει made in japan,αλλα movt japan.Τι σημαινει αυτο?

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #381 στις: Μάρτιος 16, 2007, 08:49:14 μμ »
Ο μηχανισμός kinetic είναι στην ουσία quartz χωρίς μπαταρία. Ο συγκεκριμένος με το perpetual ημερολόγιο είναι σχετικά καινούργιος, οπότε δεν υπάρχουν δεδομένα για την αξιοπιστία του, αλλά συνήθως η Seiko δεν έχει τέτοια προβλήματα. Όσο για το movt japan είναι συντομογραφία του movement Japan, που σημαίνει ότι ο μηχανισμός είναι κατασκευασμένος στην Ιαπωνία. Τα περισσότερα Seiko δεν αναγράφουν Made In Japan, εκτός από τα κομμάτια που πηγαίνουν στις αραβικές χώρες και κάποιες άλλες χώρες της Ασίας, όπου εκεί οι καταναλωτές ζητάνε τόσο επισταμένα την συγκεκριμένη επιγραφή, με αποτέλεσμα η Seiko να γράφει Made In Japan ακόμα και πάνω στο μπρασελέ.

Edit: Κάτι ακόμα που θυμήθηκα: οι πρώτοι kinetic μηχανισμοί είχαν ένα πρόβλημα με τους πυκνωτές που αποθήκευαν την ηλεκτρική ενέργεια, οι οποίοι χρειάζονταν αλλαγή κάποια στιγμή. Απ' όσο ξέρω όμως αυτό το θέμα έχει πια λυθεί με χρήση επαναφορτιζόμενης μπαταρίας λιθίου. Περισσότερα για το θέμα μπορείς να διαβάσεις εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_quartz#Implementation_faults
http://www.itsabouttimeonline.com/Seiko%20Kinetic.htm

Αποσυνδεδεμένος vsk

• 38mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #382 στις: Μάρτιος 16, 2007, 08:56:31 μμ »
Καλώς ήρθες! :)
Έχει μηχανισμό kinetic που σημαίνει ότι είναι ένα quartz ρολόι του οποίου η μπαταρία φορτίζεται με την κίνηση του χεριού σου. Απ' ότι ξέρω για τον μηχανισμό kinetic perpetual, έχει ακριβές ημερολόγιο μέχρι το 2100, και κάνει εξοικονόμηση ενέργειας ("κοιμάται") αν δεν το φορέσεις για 24 ώρες. Μπορεί δε να "κρατήσει" στη μνήμη τη σωστή ώρα ακόμα και μετά από μήνες "ύπνου" και όταν το ξαναφορέσεις να "ξυπνήσει" και να λειτουργεί κανονικά. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί-ξεφορτιστεί πολλές φορές κι έχει μεγάλη διάρκεια ζωής - στα πιο παλιά kinetics νομίζω φτάνει τα 10 χρόνια.
Όσο για το movt Japan, απλά σημαίνει ότι ο μηχανισμός (movement) είναι φτιαγμένος στην Ιαπωνία. Η συναρμολόγηση του ρολογιού είναι άλλο θέμα. Συνήθως στα Seiko αν ο αριθμός του μοντέλου λήγει σε J είναι συναρμολογημένα στην Ιαπωνία, αν λήγει σε Κ στην Κίνα ή αλλού, π.χ. το SNZ389J είναι made in Japan (και το γράφει κιόλας), ενώ το SNZ389K είναι made in China. Είναι όμως πρακτικά το ίδιο μοντέλο.

Edit: Με πρόλαβε ο φίλος ferengi, αλλά δεν πειράζει, διάβασε τα ξανά!

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #383 στις: Μάρτιος 16, 2007, 09:06:23 μμ »
Παράθεση από: "vsk"

Μπορεί δε να "κρατήσει" στη μνήμη τη σωστή ώρα ακόμα και μετά από μήνες "ύπνου" και όταν το ξαναφορέσεις να "ξυπνήσει" και να λειτουργεί κανονικά.

Νομίζω ότι κρατάει "μνήμη" για 4 χρόνια .
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #384 στις: Μάρτιος 16, 2007, 09:10:05 μμ »
Πολύ σωστός ο vsk, η λειτουργία "χειμερίας νάρκης" που περιγράφει ονομάζεται auto relay από τη Seiko και στην τελευταία της υλοποίηση (καλή ώρα το ρολόι που σε ενδιαφέρει) μπορεί ο μηχανισμός να "κοιμηθεί" έως και 4 χρόνια χωρίς να χάσει τη ρύθμιση της ώρας.

edit: Τώρα πρόλαβε εμένα ο trelovet :)

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #385 στις: Μάρτιος 21, 2007, 06:46:45 μμ »
Ποια η γνωμη σας γι αυτο;Το δοκιμασα πριν λιγες μερες σ ενα καταστημα στον Πειραια και εδειχνε τελειο,δεδομενου του μεγεθους του.Το θεμα ειναι πως δεν εχουν περασει 4 μηνες απ το τελευταιο αqualand που αγορασα,και προσπαθω να με.... πεισω οτι ειναι νωρις για νεα diver κινηση.Παρ ολ αυτα με βλεπω να το χτυπαω μετα τις γιορτες(και με τη βοηθεια του δωρου,βεβαιως βεβαιως).Web Page Name

Αποσυνδεδεμένος akatsim

• CoFounder
  • Administrator
  • 44mm case
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #386 στις: Μάρτιος 21, 2007, 07:19:32 μμ »
Δεν εχεις link

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #387 στις: Μάρτιος 21, 2007, 07:24:43 μμ »
τελικά βλέπω μεγάλη κίνηση στον ιαπώνέζικο όμιλο, και με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό διότι είμαι μεγάλος fun τους!

Τελικά έχει κανένας κινετικ να μας πεί απόψεις????
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #388 στις: Μάρτιος 21, 2007, 08:08:09 μμ »
Μακάρι να έρθουν τα grand seiko Ελλάδα θα γίνει πανικός,είμαι αισιόδοξος πάντως ο πατέρας μου έχει ενα επίχρυσο seiko 5-6 χρόνια και είναι σε καλή κατάσταση+ καλή ποιότητα οπως φαίνεται αγορασμένο απο Αγγλία
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #389 στις: Μάρτιος 21, 2007, 08:34:33 μμ »
Απ' ότι φαίνεται στη Βασιλεία θα παρουσιαστεί και ο πρώτος Spring Drive χρονογράφος, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #390 στις: Μάρτιος 21, 2007, 08:43:34 μμ »
Sorry guys για πριν δεν τα καταφερα με την φωτο(καθοτι δε σκαμπαζω και πολλα απο pc).Το μοντελο ειναι το γνωστο και μη εξαιρεταιο Autozilla παντως.Κινετικ ευχαριστως θα αγοραζα,αλλα δε με συγκινει το dεsign τους.Εξαιρεση μερικα premier kinetic ισως.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #391 στις: Μάρτιος 22, 2007, 04:02:28 μμ »
http://www.bobthayerjr.com/

μετατροπες σε διαφορα μοντελα σεικο

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #392 στις: Μάρτιος 22, 2007, 07:54:33 μμ »
Ο τύπος πράγματι κάνει πολύ καλή δουλειά !!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος xalarwse

• Just Registered
    • Προφίλ
Seiko sportura kinetic / Arctura Kinetic
« Απάντηση #393 στις: Απρίλιος 05, 2007, 06:11:13 μμ »
Αρχικά να χαιρετίσω σαν νέος στο φόρουμ σας !
Πρόσφατα αγόρασα απο το ebay 2 ρολόγια της SEIKO.

1) SEIKO Sportura Kinetic SNL017
SNL017

2) SEIKO Arctura Kinetic SNL011
SNL011

φοράνε τον ίδιο μηχανισμό 7L22.

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για τα παραπάνω ρολόγια και αν μπορώ με κάποιο τρόπο να διαπιστώσω την γνησιότητά τους.
Τα παρέλαβα σε πολυτελή θήκη με όλα τα βιβλιαράκια , κάρτα εγγύησης , και ζελατίνες κολλημένες και στις δύο κρυστάλλινες επιφάνειες.

Τα ρολόγια αγοράστηκαν απο το Ebay , απο πολύ αξιόπιστο πωλητή  ( απο Ισπανία ) σε πολύ καλύτερη τιμή απο την προσφερόμενη τιμή μετροιτής σε καταστήματα εδώ και με 2ετή εγγύηση του ίδιου του καταστήματος πέραν της παγκόσμιας εγγύησης της SEIKO .

Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω για ένα πρόβλημα που προέκυψε με την εταιρεία courrier FedEx , απο την οποία παρέλαβα έναν άδειο φάκελο ( αντί για το ρολόι και όταν επισκέφτηκα τα κεντρικά στην Σίνδο ( Θεσσαλονίκη )άκουσα και απίστευτα πράγματα. Παρόλα αυτά ο πωλητής μου έστειλε καινούριο ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #394 στις: Απρίλιος 05, 2007, 07:27:04 μμ »
αγαπητε φιλε καλωσορισες στο φορουμ..
πες μας αληθεια περισσοτερα σχετικα με την FedEx ?? τι εγινε δηλαδη σου φουτιξαν το ρολοι με λιγα λογια ... νομιζω ενδιαφερει αρκετους αυτο .. #-o

Αποσυνδεδεμένος xalarwse

• Just Registered
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #395 στις: Απρίλιος 05, 2007, 08:01:25 μμ »
Φίλε μου να σου πώ ακριβώς τι έγινε.
Μου στέλνει το ρολόι κανονικά ο πωλητής περιγράφοντάς μου τι ακριβώς περιελάμβανε το δέμα και πως ήταν συσκευασμένο.

Η αποστολή έγινε απόγευμα απο το τοπικό γραφείο τς FedEx στην περιοχή της Μαδρίτης όπου βρίσκεται ο πωλητής. ( όχι απο άτομο που παραλαμβάνει τα δέματα απο το χώρο του ) Πληροφορία που φαίνεται στην σελίδα tracking .

Την μεθεπόμενη μέρα το πρωί έρχεται στο σπίτι μου το δέμα τελείως άδειο.
Ούτε τα παραστατικά που πρέπει να το συνοδεύουν δεν υπήρχαν στον επισυναπτόμενο διαφανή πλαστικό φάκελο.Μόνο ένα αυτοκόλλητο Barcode.

Έκανα στην παρατήρηση στο παιδί που έκανε την παράδοση και ανοίγω το δέμα μπροστά του για να δεί κι ο ίδιος οτι ειναι άδειο.
Αμέσως τηλεφώνησα στα κεντρικά τους στη Θεσ/νίκη και τους είπα τι έγινε.
Επειδή δεν έγινε συνεννόηση απο το τηλέφωνο , πήγα στη Σίνδο ( ¶λλαξα 3 αστικά λεοφωρεία και έχασα 2 ώρες πήγαινε έλα περίπου ).

Εκεί παρουσία 2 γυναικών και ενώς άνδρα τους εξήγησα τι έγινε και οτι  επιθυμώ ένα έγγραφο που να αποδεικνύει οτι παρέλαβα άδειο τον φάκελο απο αυτούς , σε περίπτωση που ο αποστολέας μου ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία οτι όντως δεν παρέλαβα το ρολόι.

Μου είπαν δεν μπορούν κάνουν κάτι τέτοιο. Ότι πρέπει να ειδοποιήσω τον αποστολέα και να στείλω ένα fax ( γραμμένο στα αγγλικά με το πρόβλημά μου ) . ( Έστειλα φάξ και στη Θεσσαλονίκη , και στην Αθήνα ).

Ρωτώντας τον κύριο αν ελέγχονται τα περιεχόμενα των δεμάτων , κι αν ειναι δυνατόν κάποιος να στείλε άδειο δέμα πήρα απαντήσεις ότι δεν ελέγχονται τα δέματα, ο καθένας μπορεί να στείλει οτι θέλει , οτι δεν είναι δικό τους θέμα να ελέγχουν τα δέματα όπως οι μικροί τοπικοί courrier ( μια προσεκτική μελέτη των κανονισμών και των υποχρεώσεων στο site της FedEX είναι αρκετή για  να καταλάβετε οτι ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα τι έλεγε).
Πέρα απο αυτό , όταν η κοπέλα έκανε αναζήτηση στον Η/Υ φαινόταν καθαρά ότι έγραφε περιεχόμενο SEIKO WATCH και βάρος 0.5 KG (το βάρος υπήρχε και στην tracking webpage)

Δηλαδή μπορεί κάποιος να στείλει ενα κιλό κόκα και να πεί οτι στέλνει καραμέλες για τα ανήψια του , αλλά κανείς δε το ελέγξει παρά μόνο στα σύνορα ή στα τελωνεία , άν ελεγχθεί...

Επίσης διέκρινα μια τάση να μειωθεί η αξιοπιστία του πωλητή ( ο οποίος έχει 2200 + πωλήσεις και 99.9% positive feedback απο το 2004 ) και προσπαθώντας να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε εκείνον αποκλείοντας έστω και μια μικρή πιθανότητα να φταίνε αυτοί. Σε σημείο που τους μίλησα με αυστηρό τόνο γιατί κρίνουν κάποιον τον οποίον δεν γνωρίζουν και ο οποίος δεν θα ρίσκαρε την φήμη που δύσκολα έφτιαξε για 400 ευρώ.

Επικοινώνησα και με τον πωλητή ο οποίος κίνησε όλες τις διαδικασίες και μου ζήτησε να στείλω ένα email με τις φωτογραφίες του φακέλου και το περιεχόμενο των fax στην αντίστοιχη υπηρεσία της FedEx στην Ισπανία( η διεθνώς δεν ξέρω ακριβώς για το συγκεκριμένο ).

Να επισημάνω ότι μετά την πρώτη μου επίσκεψη στα γραφεία κι αφού με ενημέρωσε ο αποστολέας για τον τρόπο που τοποθέτησε κολλητική ταινία στο φάκελο. Παρατήρησα ότι ο φάκελος είχε παραβιασθεί κανονικότατα και επανατοποθετήθηκε ταινία ίδιου τύπου αλλά μικρότερου πλάτους στο σημείο που ανοίχθηκε και οι διστάσεις του φακέλου ήταν μικρότερες του κανονικού μεγέθους που αναφέρεται στη σελίδα της FedEx πράγματ το οποίο ανέφερα στο email.

Απο ότι με ενημέρωσε ο αποστολέας παρέλαβε αποζημίωση 1/3 της αξίας του ρολογιού περίπου.

Ταπεινή μου άποψη ότι κάποιο λαμόγιο που ήξερε τι ακριβώς παίζει σούφρωσε το ρολόι και το κάλυψαν ομαδικά .
Γιατί η επόμενη αποστολή που έγινε με τοπικό μεταφορεά της Ισπανίας Nacex και παραλαβή απο την TNT εδώ όλα πήγαν καλά. Και το περιεχόμενο άθικτο και τα έγγραφα όλα τοποθετημένα σε ειδική πλαστική συσκευασία που αν παραβιαστεί δεν διορθώνετε.

Χωρίς να θέλω να διαφημίσω ή να δυσφημήσω κανέναν ειλικρινά λυπάμαι γιατι πληρώνουμε του κόσμου τα χρήματα σε couriers την στιγμή που προσωπικά με το απλο ταχυδρομείο και με άπειρες αγορές απο ίντερνετ ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Προσέχετε !

Επίσης κάτι άλλο, προσοχή στις αγορές εκτός ΕΕ που αποστέλονται Ελλάδα με κούριερ ! Ενώ με το απλό ταχυδρομείο οι πιθανότητες τουλάχιστον μέχρι πρίν λίγο καιρό να περάσει κάτι έτσι ήταν αρκετές . Με τους ταχυμεταφορείς δεν γλιτώνετε ποτέ το τελωνείο γιατί υπάρχει μια συνεργασία undercover και όλοι τρώνε με χαρά. Όσοι καταλάβατε καλώς.
Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μην έχουμε και πρόβλημα με τον νόμο.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #396 στις: Απρίλιος 06, 2007, 08:33:35 πμ »
ελεος!εφτασαν και στην συγκεκριμενη!εχεις πολυ σωστη τοποθετηση,απλα ηταν με συνενεοηση μαλλον,εδω ας πουμε εχουμε μεγαλες απωλειες δεματων και απο τα ταχυδρομεια,με καμερες κρυφες βγηκε στη φορα πριν καποια χρονια ,οχι μια μονο φορα οτι κατα καιρους στισ κεντρικες αποθηκες των ταχυδρομειων εκαναν σαφαρι δεματων δηλαδη μαζευαν,κυριως γιορτες τα δεματα και ανοιγαν ενα μεγαλο ποσοστο,μεχρι και σκαναρισμα γινοταν σε περιπτωσεις αμφιβολιας!ειναι να μη σου τυχει!

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #397 στις: Απρίλιος 06, 2007, 10:11:34 πμ »
Καλοφόρετα και καλώς όρισες. Γνωρίζω καλά τι ακριβώς έγινε από την περιγραφή του φίλου, λόγω σχετικής εμπειρίας στο χώρο του κουριερ. Ένας τρόπος να είναι κανείς σίγουρος είναι αποστολές με αξία να ασφαλίζονται.
Αυτό που είναι απαράδεκτο για να μην πω τίποτε άλλο @#$%&*%^ είναι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ο φίλος από το γραφείο της  FedEx στη Σίνδο.

Και κάτι ακόμη επειδή είναι κρίσιμο να γνωρίζουν οι εταιρείες κουριερ το βάρος των αποστολών σχεδόν σε καμμία περίπτωση αποστολή εξωτερικού δεν ταξιδεύει με μεγαλύτερο βάρος απο αυτό που έχει ίδίως όταν πρόκειται για πακέτο.

Ναί σίγουρα υπήρξε κάποιο λαμόγιο και πολύ φοβάμαι ότι δεν ήταν από το "εξωτερικό" διοφορετικά για ποιό λόγο να μην επιβεβαιώσουν τον κούριερ που έκανε την παράδοση.....

Όσο για τη γνησιότητα μόνος τρόπος που σκέφτομαι είναι το σέρβις της SEIKO στην Θεσσαλονική  ή κάποιος ρολογάς εμπιστοσύνης.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #398 στις: Απρίλιος 06, 2007, 10:21:43 πμ »
Ηδη η FedEx έχασε 200 -ίσως- μελλοντικούς πελάτες , όσοι έιμαστε στο φόρουμ και διαβάσαμε την λεπτομερή περιγραφή του καινούργιου φίλου μας.
Αν αυτό επιδίωκαν με την "Ελληναράδικη" ελεεινή συμπεριφορά τους το πέτυχαν , μπράβο τους, σπουδαίοι επαγγελματίες    :devil:
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Citizen-Seiko watches
« Απάντηση #399 στις: Απρίλιος 06, 2007, 11:47:25 πμ »
δεν ειναι θεμα εταιρειας,συναιβει και σε αλλες εξισου σοβαρες δυστηχως,τωρα για ποσους πελατες μπορει να χασει μια εταιρεια...δε νομιζω.