Πιστός στην παράδοση να λατρεύω ένα κουάρτζ κάθε άνοιξη, να το φοράω συνεχώς ένα ολόκληρο καλοκαίρι και να το πουλάω κακήν κακώς στο 1/3 της τιμής του κάθε Σεπτέμβρη.
Μια αγάπη για το καλοκαίρι λοιπόν...
Αγορασμένη από dutyfreeislandshop κατέφθασε μόλις σήμερα μετά από ένα μήνα περίπου στα πέλαγα και τις στέπες της νοτιοανατολικής Ασίας.
AW1220-54L, η τιμή της $169.00, super titanium, 10 atm WR, Eco drive, movement made in japan (everything else made in heaven)
Σα budget ρολόι που είναι χρησιμοποιεί κάποια τρικάκια για να φαίνεται ότι είναι πιο ακριβό από ότι είναι πραγματικά:
Πχ Η κορώνα δεν είναι βιδωτή αλλά μοιάζει, η περιστρεφόμενη στεφάνη δεν ...περιστρέφεται αλλά είναι φίξ,
όπως και το μπρασελέ από τιτάνιο δεν αφαιρείται αλλά είναι ένα με την κάσα.
Αυτά βέβαια δεν είναι μειονεκτήματα μια που από όλα τα καταδυτικά που είχα κατά καιρούς ποτέ δε χρησιμοποίησα κανένα για κατάδυση
και το τιτάνιο δε συνδυάζεται με κανένα λουράκι ή νάτο whatsoever.
Έχω προσπαθήσει αλλά το αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση ήταν ανεκτό/αποδεκτό
Στα συν του ρολογιού το σούπερ τιτάνιο που μπορώ να σας βεβαιώσω ότι είναι όντως σούπερ (δε σπάει, δε χαλάει, δε χαράζει, δε μασάει)
Το φινίρισμά του είναι κορυφαίο με εναλλασσόμενα τμήματα ματ και γυαλισμένου τιτανίου.
Το κρύσταλλο πρέπει να είναι ζαφείρι με αντι-ανακλαστική επίστρωση (δεν παίρνω όρκο) αλλά είναι πολύ διαυγές και χωρίς αντανακλάσεις.
Το μεγάλο του ατού είναι το χρώμα του. Σε κλειστούς χώρους είναι σχεδόν μαύρο, σε καλά φωτισμένο κλειστό χώρο μοιάζει σχεδόν μοβ και στη λιακάδα υπέροχο μπλε.
Η λουμινίβα του είναι γαλαζοπράσινη, πολύ όμορφη και αρκετά δυνατή, νομίζω πολύ ταιριαστή με το ρολόι.
Λοιπόν, ότι πλησιέστερο σε Aquatimer επιτρέπουν τα οικονομικά μου!
Φιλικά, Στράτος