Αποστολέας Θέμα: POΛΟΓΙΑ Ή ΕΤΑΙΡΙΕΣ ''ΤΑΒΟΟ''... ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!  (Αναγνώστηκε 27732 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: POΛΟΓΙΑ Ή ΕΤΑΙΡΙΕΣ ''ΤΑΒΟΟ''... ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 23, 2010, 09:42:33 πμ »
Θοδωρή κανείς δε σε υποχρεώνει να αγοράσεις ένα ρολόι. Δεν είναι το γάλα του παιδιού σου. Άμα θέλεις κι άμα σου αρέσει.
Τώρα ως προς το αν είναι άχρηστο ή όχι δε θα διαφωνίσω. Όμως υπάρχει ένα όμως. Ότι είναι χρηστικό για σένα μπορεί να είναι άχρηστο για τον άλλο. Δηλ. το διηνεκές που θέλεις, των 20 ετών, δε θα συντηρηθεί -άρα ρυθμιστεί- έστω μια φορά μέσα στα 20 χρόνια; Άρα κι αυτό άχρηστο είναι. Ή μήπως να προτιμίσεις ένα ετήσιο ημερολόγιο που το ρυθμίζεις εσύ μια φορά το χρόνο στις 28 Φεβρουαρίου;

Στην ωρολογοποιεία η ομορφιά βρίσκεται στο περιττό. Κι αυτή είναι που την πάει παραπέρα και την εξελίσει. Όπως σχεδόν σε όλα τα αντικείμενα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 23, 2010, 09:47:37 πμ »
Αυτο που για εμας ισως δικαιολογημενα θεωρειται αχρηστο, για τους μηχανικους θεωρειται προκληση!
Αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια τους, ο λογος υπαρξης τους! Να κανουν παντα την υπερβαση και να ειναι πρωτοποριακοι με τις υλοποιησεις τους. Παντου γυρω μας συμβαινει αυτο! Γιατι ενας ενισχυτης ηχου λαμπατος που σου δινει το πολυ 3-4% καλυτερη πιστοτητα ηχου (την οποια δεν προκειται ποτε να καταλαβεις) να κοστιζει 5 φορες παραπανω απο εναν πολυ καλο ψηφιακο!
Και για να ερθουμε στα ρολογια, γιατι η Seiko να κατσει και να επενδυσει στους Kinetic που δεν θα χρειατουν ποτε μπαταρια αφου θα μπορουσαν να εφοδιαζονται με μπαταριες με 5-7 ετη διαρκεια που θα αλλαζαν στα service (κοστος 3-5 euro).
Και γιατι ενα αυτοματο ρολοι με μονη πολυπλοκοτητα την ημερομηνια να εχει Power Reserve 8 ημερες;! ειναι τοσο τραγικο αν σου σταματησει στις 2 ημερες (προφανως δεν θα το φορας αφου αν το φορας συνεχεια και 1 μερα PR να ειχε δεν θα σου σταματουσε ποτε, ακομα κι αν το εβγαζες στον υπνο) να ρυθμισεις ωρα και ημερομηνια (ζητημα να σου παρει 3 λεπτα) και να το πληρωσεις το πολυ στην μιση τιμη!!
Αυτα τα θαυματα της μηχανικης ειναι που μας γοητευουν ειδικα εμας τους τρελαμενους με το ρολοι! Και να εισαι σιγουρος πως αν οι εταιριες τα κοστολογουσαν φθηνα, ή αν ολοι εμεις εδω μεσα ειμασταν παμπλουτοι (αρα και στις 2 περιπτωσεις μπορουσαμε ανετα να τα αγορασουμε) δεν θα την καναμε αυτη τη συζητηση τωρα ;)

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 23, 2010, 11:21:59 πμ »
Ένα λεπτό ρε παιδιά, να είμαστε και αντικειμενικοί εκεί που πρέπει!
Εδώ, και με βάση το ότι τεχνικά δεν ξέρω σε βάθος, το ανέφερα και νωρίτερα, Ο Δημήτρης έχει δίκιο με την σειρά του, μαζί με τον nyo...
Για να κάνεις έτσι τεχνολογία με ολόκληρο εργοστάσιο σε μικρογραφία, δεν είναι απλό πράγμα...
Φυσικά και αυτό, σχεδίαση, εφαρμογή, παραγωγή και υποστήριξη, κοστίζει. Κι όχι φραγκοδίφραγκα...
Το πως το εκλαμβάνει έκαστος, είναι θέμα εντελώς προσωπικό. Εγώ ερωτεύτηκα την ...Γεωργία Βασιλειάδου..., Ο Δημήτρης την βλέπει και τρώει όλο του το φαί, άλλος φωνάζει "Μαμαάαα μου...!", κ.ο.κ.
Τέλος πάντων, επειδή όλη η παρέα έχει points λογικής, μακάρι το συγκεκριμένο perpetual να έβγαινε σε ατσάλι και να κόστιζε κάπου μεταξύ 8.000€-10.000€... Νομίζω θα "έξυνε σε σημείο φαγούρας" αρκετούς από εμάς... Από εκεί και πέρα, μπορεί θεωρητικά να είναι ένα "αντικείμενο πόθου" και μόνον, ή κατ' άλλους "too much", αυτό όμως το αποφασίζεις εσύ, κι όχι εγώ για σένα...
Το κέρασμα Δημήτρη δεκτό μετά χαράς! Έχω πολλά ζαμάνια ν' ανέβω Σαλονίκη μεριά...Κι αν κατέβεις Αθήνα, δικό μου παρακαλώ! :D
Φιλικά,
Θάνος
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 23, 2010, 11:39:55 πμ »
Στην ωρολογοποιεία η ομορφιά βρίσκεται στο περιττό. Κι αυτή είναι που την πάει παραπέρα και την εξελίσει.Όπως σχεδόν σε όλα τα αντικείμενα.

Σωστο!  :smt023

Αυτα τα θαυματα της μηχανικης ειναι που μας γοητευουν ειδικα εμας τους τρελαμενους με το ρολοι! Και να εισαι σιγουρος πως αν οι εταιριες τα κοστολογουσαν φθηνα, ή αν ολοι εμεις εδω μεσα ειμασταν παμπλουτοι (αρα και στις 2 περιπτωσεις μπορουσαμε ανετα να τα αγορασουμε) δεν θα την καναμε αυτη τη συζητηση τωρα ;)

:yes:

Μας αρεσουν τα δυσκολα και τα ακατορθωτα!
Ειναι στη φυση του ανθρωπου, το ευκολο να μην τον συγκινει... 
Πολλες φορες ομως ξεχνουμε οτι το ωραιο βρισκεται στο απλο!
Το θεμα ειναι να χαιρομαστε με ο,τιδηποτε και κυριως με αυτο που εχουμε και να μην κανουμε δυσκολη τη ζωη μας!
Ισορροπια χρειαζεται...

Φιλικα,
Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 23, 2010, 12:00:30 μμ »
Δημήτρη, τα 20 χρόνια τα έβαλα ως όριο (αυθαίρετα) για ένα ρολόι να λειτουργεί χωρίς να πάει για service αν είμαι τεμπέλης-φτωχομπινές-ανεύθυνος. μπορεί ο καθένας να τροποποιήσει το νούμερο όπως νομίζει, πάντως 100-200-400 δεν θα φτάσει.

Για τις άλλες πολύπλοκότητες που αναφέρθηκαν δεν έίναι το ίδιο. Έχουν όλες χρησιμότητα, έστω μικρή. Το οχταήμερο σίγουρα υπάρχει άνθρωπος που το φοράει μια φορά την εβδομάδα και χαίρεται που δεν χρειάζεται να το ρυθμίσει.

Για το ecodrive υπάρχει άνθρωπος που δεν θα το πάει ποτέ στο service 20 χρόνια και θα δουλεύει αν δεν τα παίξει ο πυκνωτής και δεν το βάζει σε νερά.

Για τους λαμπάτους, έχω γνωρίσει "αυτιά" που μπορούν να καταλάβουν την 3-5% διαφορά.

Για το perpetual όμως δεν μπορώ να βρω καμία χρησιμότητα στα 400 χρόνια. Κάθε Χ χρόνια που θα πηγαίνει στο service θα ρυθμίζεται και τα 400 χρόνια θα ξεκινούν από την αρχή πάλι. Τι διαφορά θα έκανε αν ήταν 20;

Καλός ο ρομαντισμός της τεχνικής λύσης και των μηχανικών που βασανίζονται να λύσουν τα προβλήματα (για να μας τα χρεώσουν καραβίσια) , αλλά να άπτεται έστω και κατά 1% στην χρηστικότητα...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 23, 2010, 01:11:02 μμ »

Τέλος πάντων, επειδή όλη η παρέα έχει points λογικής, μακάρι το συγκεκριμένο perpetual να έβγαινε σε ατσάλι και να κόστιζε κάπου μεταξύ 8.000€-10.000€...

Το συγκεκριμένο perpetual, τελείως κατά σύμπτωση, άμα: α) είχα δώδεκα χιλιάρικα και β) με ενδιέφερε, θα το είχα στην κατοχή μου, πριν κανα μηνα που ήμουν ΑΘήνα.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι βγάζει μάτια.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 23, 2010, 02:12:00 μμ »
Θοδωρή είναι σαν τη στεγανότητα. Κανείς δε χρειάζεται πάνω από 300μ, αλλά γουστάρει να γράφει 1000μ, 2000μ ή ακόμη και 3900μ στο καντράν του. Ή η παντελώς άχρηστη βαλβίδα  διαφυγής ηλίου. Κι όχι μόνο υπάρχει σε πολλά καταδυτικά, αλλά ορισμένα την έχουν διπλή!

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Dakis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 23, 2010, 06:37:06 μμ »
Ειλικρινα και εγω δεν εχω καταλαβει που χρησιμευει αυτη η βαλβιδα! Εχω ενα Omega seamaster, και δεν γνωριζω τη χρησιμοτητα του..

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 26, 2010, 10:56:31 πμ »
Κοίτα εδώ.
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6904.0.html

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 09:20:33 πμ »
Δεν θα φόραγα ποτέ fashion ρολόι. Δεν θα φόραγα ποτέ ρολόι από πολύτιμα μέταλλα ή με πολύτιμους λίθους (ατσάλι, τιτάνιο μόνο), δεν θα φόραγα ποτέ (εκτός λίγων εξαιρέσεων) dress ρολόι.
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 27, 2010, 12:06:35 μμ »
δεν θα φοραγα ποτε κατι, που δεν θα μου αρεσε!

δεν θα αγοραζα ποτε κατι, που δεν μου αρεσε κ δεν θα κραταγε
ενα σημαντικο μερος της αξιας του στο μελλον!!  ;)
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 28, 2010, 01:56:35 πμ »
Συμφωνώ ότι πρακτικά είναι άχρηστες τέτοιου είδους πολυπλοκότητες, μεγάλη μερίδα εκ των ''εραστών''  των ρολογιών όμως,  δεν σκέπτονται έτσι..
Και μόνο γνωρίζωντας την πολυπλοκότητα της κατασκευής, τις εργατοώρες και το μεράκι του ωρολογοποιού που το έφτιαξε, τις δυνατότητες του πολύπλοκου αυτού ρολογιού και πάνω απ΄όλα.., την αίσθηση ότι επάνω στον καρπό τους, έχουν ένα μικρό , αλλά πολύπλοκο και πρωσωπικό ''εργοστάσιο''  :o, που δεν χρειάζεται ηλεκτρισμό ή μπαταρία για να δουλέψει, (όπως σχεδόν όλες οι άλλες μηχανές), αρκεί για να δικαιολογήσουν και να θαυμάσουν την ωρολογιακή αγορά τους..
Πληρώνεις την άισθηση.. ;)
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Harry 22

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιούλιος 31, 2011, 12:14:49 πμ »
Απο τις ελβετικες... ή αυτες που πλεον εδρευουν ή εχουν εργοστασιο παραγωγης στη χωρα του Γουλιελμου Τελου  ;D  ...ενδεικτικα αναφερω τις πιο επωνυμες:
BULOVA
MOVADO
RADO
RAYMOND WEIL
TECHNOMARINE
TUDOR
SWATCH

Επισης, τις 'Ωρολογοποι'ι'ες-Κοσμηματοποι'ι'ες', οπως συνηθιζω τουλαχιστον να λεω...  :D 
BVLGARI
CARTIER
PIAGET

Και ακομη (ενδεικτικα):
τη γερμανικη ΝΟΜΟS GLASH'U'TTE, την επισης γερμανικων -πλεον- συμφεροντων INGERSOLL (εξαιρειται το κουρδιστο vintage χειρος Μικυ-Μαους  :-* )... τη γαλλικη MICHEL HERBELIN, την ισπανικων συμφεροντων FESTINA, τις ιταλικων συμφεροντων SECTOR, LOCMAN και ΗΕUREX, τις αμερικανικων συμφεροντων ΤΙΜΕΧ και ΙΝVICTA, την ολλανδικη TW STEEL και τη ρωσικη VOSTOK EUROPE

Τελος, ολες τις ασιατικες και δη τις ιαπωνικες εταιριες (δε χρειαζεται νομιζω να τις αναφερω, αλλωστε ειναι παρα πολλες...  ;D ) και φυσικα τα ρολογια ολων εκεινων των εταιριων που κυριως σχετιζονται με αλλο χωρο, οπως αυτος της μοδας... ή αλλου ειδους αξεσουαρ περαν του ρολογιου (βλ. PORSCHE DESIGN, MONTBLANC, GUCCI, CHANEL, VERSACE, FOLLI FOLLIE, CAMEL, ROBERTO CAVALA... συγνωμη CAVALLI  ;D  κ.λπ.)

Παραδοξως πώς και προς εκπληξη πολλων... μου αρεσουν τα GRAHAM  :nutty:

Φιλικα,
Watch-Collector

Αγαπητέ φίλε,εάν είχα γραφτεί πρίν από ένα χρόνο(περίπου),θα υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να έγραφα ακριβώς το ίδιο μήνυμα!!!
Με εξαίρεση την Raymond Weil όπου τυγχάνει να έχω 5-6 κομμάτια(πιό πολύ για αισθητικούς λόγους)στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλύτως.
Επίσης στις πρώτες θα συμπληρώσω και την Rolex,όπου δεν με εμπνέει καθόλου.θα την παρομοίαζα σαν τον Χατζηγιάννη των κατασκευαστών.Τόσα και τόσα ρολόγια και όλα ίδια....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 31, 2011, 12:23:59 πμ από Harry 22 »

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιούλιος 31, 2011, 02:24:44 πμ »
Αγαπητέ φίλε,εάν είχα γραφτεί πρίν από ένα χρόνο(περίπου),θα υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να έγραφα ακριβώς το ίδιο μήνυμα!!!
Με εξαίρεση την Raymond Weil όπου τυγχάνει να έχω 5-6 κομμάτια(πιό πολύ για αισθητικούς λόγους)στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλύτως.
Επίσης στις πρώτες θα συμπληρώσω και την Rolex,όπου δεν με εμπνέει καθόλου.θα την παρομοίαζα σαν τον Χατζηγιάννη των κατασκευαστών.Τόσα και τόσα ρολόγια και όλα ίδια....

Επίσης στις πρώτες θα συμπληρώσω και την Rolex,όπου δεν με εμπνέει καθόλου

δεν αντέχω να το αφήσω ασυμφώνητο

Τόσα και τόσα ρολόγια και όλα ίδια....

πες τα χρυσόστομε...

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 12:40:27 μμ »

Ωραιο θεμα κατ'αρχας αν και δεν εχει συζητηθει πολυ...Θα συμφωνησω σε ολα με τον watch collector με μοναδικη εξαιρεση τα swatch(των 50-120 euro) διοτι τα θεωρω πολυ πιο τιμια απο τα περισσοτερα ρολογια των 300-600 euro... και θα προσθετα στη λιστα ισως και τα u-boat...Οσο για αυτο που ειπε ο harry 22 για τα rolex θα συμφωνησω απολυτα και θα προσθεσω πως απο ενα σημειο και μετα μου φαινονται σαν accessoire μιας συγκεκριμενης στολης... :)

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 02:21:13 μμ »
Εγώ θα φόραγα Rolex. Αλλα ένα Rolex το οποίο δε θα το δώ στο χέρι του οποιουδήποτε, που ξύπνησε μια μέρα, έβαλε το χέρι στη τσέπη και πήγε στο κατάστημα και αγόρασε. Δε θα φορέσω Rolex που το φοράει η κουτσή Μαρία και το έχει χιλιοχτυπημένο. Θα φορέσω DJII με γκρί καντράν και πράσινους λατινικούς, που το έχουν ελάχιστοι.

Δε θα φόραγα ποτέ Hublot. Σε καμία περίπτωση. Τα πιο ογκώδη ρολόγια που έχω δεί ποτέ, σα μέγεθος δε μου κάνουν και γενικότερα τα θεωρώ καρα-υπερτιμημένα.

Zenith θα φόραγα μόνο το Striking 10th. Η Zenith στα σχέδιά της δε με εκφράζει καθόλου. Έχει μόνο κλασσικό design. Δε το χει καθόλου με τα sport ρολόγια. Γενικότερα αν ήθελα El Primero μηχανή, θα χτύπαγα Monaco 24. Sporting Elegance ρολόι, που το σχέδιό του όντως σου θυμίζει αγώνες 24 Le Mans.

Φυσικά μ'αρέσουν τα Breitling. Σε όποιο μαγαζί και να πάς, η μεριά της Breitling είναι η πιο λαμπερή και η πιο αστραφτερή. Το φινίρισμά της σου δίνει την εντύπωση ότι το ρολόι κοστίζει 20.000 και άνω. Μου τη σπάει πολύ που στην Ελλάδα δεν έχει μεγάλη πέραση σαν εταιρεία, τη στιγμή που στο εξωτερικό κάνει θραύση. Αλλα έτσι έιναι ο Έλληνας: Όποιο προϊόν έχει το καλύτερο marketing, αυτό θα πάρει. Δε ψάχνεται καθόλου.

Λατρεύω την Ulysse Nardin. Τρομερή εταιρεία, φανταστική. Πάνω απο 4.000 πιστοποιήσεις στα Marine Chronometer της. Και φυσικά απο τότε που ανέλαβε ως πρόεδρός ο Wolfgang Schnyder, η εταιρία εκτοξεύθηκε στα ουράνια. Και φυσικά σε αυτό συνέβαλε ο φίλος του και επιστήμονας, Ludwig Oechslin, που δημιούργησε την σειρά: Trilogy of Time, το Freak Blue Phantom, που είχε carrousel tourbillon, το Moonstruck κ.α. Θα αγόραζα άνετα το Maxi Marine Chronometer 43mm με μαύρο dial. Είναι ένα απο τα holy grail μου. ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Οκτώβριος 31, 2011, 03:54:33 μμ »
Tα taboo είναι για να σπάνε...κατι που τώρα δεν το δεχόμαστε, αύριο μπορεί να το δούμε διαφορετικά...πχ ο φίλος Άρης παρότι είχε την Tudor στις εταιρείες taboo, εν τούτοις απέκτησε το Heritage μέσα στον επόμενο χρόνο...
Με αυτή την έννοια λοιπόν, ιδού μερικές εταιρείες που δεν με συγκινούν καθόλου

Rolex
Bulova
Rado
Raymond Weil
Technomarine
Zenith
Sector
Hublot
TW Steel
Vostok Europe
Οrient
Citizen
Casio
Όλες τις Fashion
Όλες τις ελβετογερμανοκινεζιές

Αντίθετα μου αρέσουν κάποιες όχι τόσο διαδεδομένες (για το ευρύ κοινό) εταιρείες όπως Eberhard, Anonimo, Bell&Ross, Chronoswiss, Doxa, Fortis, Oris, Glycine, Laco, Sinn κλπ. Φυσικά εννοείται ότι λατρεύω Breitling-Panerai και μου αρέσουν πολλά μοντέλα από Omega και Tag Heuer ;)
Τις πολύ ακριβές τις αφήνω έξω από το παιχνίδι, έτσι κι αλλιώς εκεί μετράνε κι άλλοι παράγοντες...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης