Αποστολέας Θέμα: Ρολόγια και μαγνητικά πεδία  (Αναγνώστηκε 25386 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
Ρολόγια και μαγνητικά πεδία
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 25, 2007, 12:31:44 μμ »
δέν ειναι θέμα το τι πιστευω εγώ, απλά αναφέρω γεγονότα οτι το ρεκορ το κρατάει η IWC. Είναι απλό, διότι και διάθεση να είχες δέν θα άλλαζε κάτι;)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 25, 2007, 01:23:23 μμ »
η αντιθεση μου δεν ειναι πανω σε αυτο.. δεν ειπα εγω οτι η ιwc δεν κραταει αυτο το ρεκορ. ειπα οτι δεν μου λεει κατι αυτο για να πω ενα ρολοι συνολικα οτι ειναι μπροστα σε ολους τους τομεις κ οτι η ιwc ειναι πολυ μπροστα σαν εταιρια..
δλδ τι ειναι τελικα αυτο που κανει ενα ρολοι να λεμε οτι ειναι πολυ μπροστα.?μονο αν ειναι αντιμαγνητικο?

με την δικη μου λογικη του τωρα(2007): μια εταιρια ειναι μπροστα οταν σε ολους τους τομεις.. δλδ κατασκευη-ατσαλι , μηχανικα , στεγανοτητα (η ρολεξ εκτος των αλλων αν δειτε πως δενει το ζαφερι στην κασα θα καταλαβετε), κτλ ειναι μπροστα κ φοραει τα καλυτερα.. κ κανει ερευνες κτλ για να τα κατασκευασει αυτη απο το μηδεν.

με την δικη σου λογικη:
γυρνας πισω στο παρελθον (1989) για να αιτιολογησεις οτι μια εταιρια ειναι πολυ μπροστα στο τωρα(2007) αλλα αν το παμε ετσι εχεις ξεχασει παλια τις καινοτομιες  της rolex  που μεχρι κ σημερα χρησιμοποιουν ολες οι αλλες μαρκες ρολογιων.
Ετσι πιστευω οτι δεν μπορει να λες οτι η ρολεξ ειναι πολυ πισω..

κ για σκεψου πιο ρολοι ειναι αυτο που εχει το ρεκορ στεγανοτητας εστω στα χαρτια... ναι ναι .. ειναι εκεινο το quartz... και τι παει να πει το οτι εχει το ρεκορ? οτι ειναι πολυ μπροστα σαν εταρια κ μαρκα?? δεν νομιζω

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 25, 2007, 01:44:28 μμ »
Με βρίσκεις σύμφωνο!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 25, 2007, 02:49:21 μμ »
να καταθέσω κι εγώ την επιστημονική μου άποψη, αν και δεν έχω καμμία πρακτική εμπειρία σε μαγνητικές μετρήσεις. Κάθε συσκευή-διάταξη ή οτιδήποτε άλλο περιέχει σιδηρομαγνητικά υλικά, μπορεί εύκολα να μαγνητιστεί κάτω από την επίδραση ενός πεδίου (π.χ. δίπλα σε έναν τομογράφο). ¶ρα λοιπόν αν ένα ρολόι είναι φτιαγμένο από κράμματα που περιέχουν σίδηρο, όπως ακριβώς είναι τα ρολόγια που είναι φτιαγμένα από ατσάλι (και υποθέτω οτι τα περισσότερα ρολόγια που έχουμε όλοι μας στο φόρουμ είναι stainless steel) μπορεί να μαγνητιστεί!!!!
Η μαγνήτιση φυσικά μπορεί να είναι μόνιμη ανάλογα με την ένταση του πεδίου (δηλ. και όταν φύγεις μακριά από ένα πεδίο) και σίγουρα θα επηρεάσει τη λειτουργία του ρολογιού. Ωστόσο, αν απλά εφαρμόσεις π.χ. ένα αντίθετο πεδίο (με διεύθυνση αντίθετη με αυτή του αρχικού πεδίου) εύκολα απομαγνητίζεις το ρολόι σου. Αυτό, όπως είπε ο ωρολογοποιός γίνεται άμεσα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος (δεν το ήξερα καθόλου)!!!
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 25, 2007, 03:34:53 μμ »
Για να αποφύγουν λοιπόν οι εταιρίες τη μαγνήτιση των ρολογιών, χρησιμοποίησαν για την κατασκευή τους (ειδικότερα στα κομμάτια του μηχανισμού όπως είναι το balance wheel και spring) κράμματα όχι πλούσια σε σίδηρο άλλα διαφορετικά, με μεικτή σύνθεση από μέταλλα που δεν είναι ιδιαίτερα επιδεκτικά στη μαγνήτιση, όπως το Glucydyr (με βάση το σμαράγδι) και το Nivarox (με βάση το τιτάνιο).
Ένα άλλο κόλπο ήταν να προστατεύσουν το μηχανικό κομμάτι με ένα μεταλλικό περίβλημα (στη Φυσική ονομάζεται κλωβός Faraday). Ουσιαστικά είναι ένα τείχος που δεν αφήνει να περάσει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μέσα στο μηχανικό μέρος του ρολογιού.
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 25, 2007, 03:41:24 μμ »
Aπό την wikipedia διάβασα οτι η πρώτη εταιρεία που ασχολήθηκε ερευνητικά με antimagnetic watches ήταν η VC. πριν 170 χρόνια, όταν και μετά από 60 χρόνια (1915) κατάφερε να κατασκευάσει το πρώτο ρολόι τσέπης. Η εταιρεία ωστόσο που έφτιαξε το πρώτο antimagnetic wristwatch ήταν η Tissot το 1929!!!
ϋστερα ακολούθησε το 1954ο πρώτος χρονογράφος (VC) και αργότερα (1958) μια ακόμα βελτιωμένη του έκδοση από την JLC.
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 25, 2007, 03:45:39 μμ »
Σήμερα antimagnetic watches παρασκευάζουν οι ακόλουθες εταιρείες: IWC, VC, Ω, Panerai, Breitling, Patek (ενδεχομένως και πολλές άλλες πλέον, η πηγή είναι απλά ένα post στην wikipedia, προφανώς όχι ειδικό σε ρολόγια...).
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 25, 2007, 05:07:42 μμ »
Γι'αυτό εμένα μ' αρέσουν ρολόγια από πλατίνα !!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 25, 2007, 06:48:14 μμ »
Το κάθε ρολόι εχει τις αδυναμίες του
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 25, 2007, 08:32:39 μμ »
palok σ'ευχαριστουμε για τις πολυ ενδιαφερουσες ιστορικες πληροφοριες που μας βρηκες .. αξιος  :supz:

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
IWC Big Pilot Antimagnetic Case
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 26, 2007, 08:34:33 πμ »
Να γιατί ο μεγάλος πιλότος είναι αντιμαγνητικός έχει ολόκληρο εργοστάσιο γύρω του!

Αποσυνδεδεμένος TritosGr

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιούνιος 03, 2007, 11:41:00 μμ »
Θα ηθελα να γνωριζετε μερικα πραγματα σωστα αφου ειστει fan του ρολογιου. Ολες οι αποψεις σας ειναι εν μερη σωστες αλλα οχι προσαρμοσμενες σωστα ωστε να καταλαβει καποιος τι συμβαινει με τον μαγνητισμο στα ρολογια. Αρχικα στον μαγνητισμο επειρεαζονται μονο τα μηχανικα στο σημειο της τριχας οπως και ανεφερε ο ορολογοποιος. Η απομαγνητηση του γινεται και με εργαλιακι (demagnitazer) κοστος αυτου μονο 7 Ευρω.

Τα quartz εχουν εσωτερικα  τον ροτορα που δεν ειναι φυσικος μαγνητης αλλα τεχνιτος (πρεσαρισμενη μαγνητισμενη σκονη) και το πηνιο που ειναι ενας μικρος ηλεκτρομαγνητης με ελεγχο απο τον εγκεφαλο και δινει την περιστροφη του στον ροτορα. Ολα μαζι ειναι βιδομενα στον στατορα. Ετσι δεν εχουμε λογο επηρασμου αφου το ιδιο το ρολοι δουλευει ηλεκτρικα.Υ παρχει η περιπτωση δε να μπλοκαρει η κινηση απο μαγνητισμενη σκονη που κολα στον ροτορα και να τον σταματα. Ετσι χρησιμοποιουμε παλι τον απομαγνητιστή για να τραβιξουμε τα τυχαια ρινισματα κατω και να τα ρουφιξουμε με υποπιεση αν δεν θελουμε να διαλυσουμε τον μηχανισμο.

Τα δε ψηφιακα δεν εχουν κινηση οποτε δεν παρουσιαζουν και προβλημα σε μαγνητισμο.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιούνιος 04, 2007, 12:53:23 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον και όχι μόνο, μπράβο φίλε για το επεξηγηματικό σου post.  Ασχολείσαι επαγγελματικά η απλώς σου αρέσει να το ψάχνεις.....
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος TritosGr

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούνιος 05, 2007, 09:44:19 μμ »
Οτιδηποτε "κινειται" ψαχνεται. Βρισκομαι διπλα σε ενα παλιο τεχνιτη και με δυο ερωτησεις πηρα τις απαντησεις τις οποιες διαμορφωσα με την κοινη λογικη. Οτι εχουν πει οι προηγουμενοι "συντακτες" ξαναγραφτηκαν με τεχνικους ορους και καποιο ορθογραφικο ελεγχο, στην σωστη σειρα.
 Η ιδιοτητα μου ειναι Ηλεκτρολογος Μηχανικος-Ηλεκτρονικος, τελειωμανης στο ειδος και σκοπευω να κανω το ιδιο και με τα ρολογια, απο χομπι και ισως και επαγγελματικα.
 Δειτε σχετικες φωτο στην πρωσωπικη μου συλλογη.

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούνιος 06, 2007, 08:20:25 πμ »
Για δες σύμπτωση, μόλις πριν μερικές μέρες διάβαζα για το Speedmaster 125: http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?t=30558 Πολύ αξιόλογο κομμάτι!

Αποσυνδεδεμένος gson

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 01, 2007, 06:19:53 μμ »
Τελικα αυτο που δεν εχει αποσαφηνιστει ειναι εαν ο μαγνητισμος αφηνει καποιες επιπτωσεις η επιβαρυνει τον μηχανισμο του ρολογιου? Θα ειναι αραγε το ιδιο ακριβες μετα την απομαγνητιση το ρολοι?

Αποσυνδεδεμένος Pambis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 01, 2007, 06:59:18 μμ »
na mas pi o tritosgr
AMBIS

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιούλιος 01, 2007, 07:38:13 μμ »
απο οτι γνωριζω ναι,σε περιπτωση που εχεις ακομα το προβλημα  θελει ενα πιο λεπτομερη ελεγχο σε ρολογα.

οσον αφορα τα τεχνικα θεματα ειχε πολυ θετικη και επεγγελματικη συμμετοχη το μελος Ορολογοποιος και ευχομαι  συντομα να βρει ξανα το χρονο να ειναι παρων στο φορουμ.

Αποσυνδεδεμένος palok

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιούλιος 01, 2007, 09:10:31 μμ »
από φυσικής άποψης δε βλέπω το λόγο η εμφάνιση ενός μαγνητικού πεδίου που εύκολα εξουδετερώνεται να δημιουργεί περαιτέρω πρόβλημα στο μηχανικό κομμάτι ενός ρολογιού
The planet is an ocean

Αποσυνδεδεμένος TritosGr

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιούλιος 07, 2007, 12:33:39 πμ »
Pampis ευχαριστω για την παρεμβαση σου. Το θεμα το καλυψε καλα ο Palok. Θεωρητικα ο απομαγνητισμος ειναι πληρης και πρακτικα δεν εμφανιζεται καποια μονιμη βλαβη σε μηχανισμο. Σιγουρα πρεπει να το εγγυηθει ο συγκεκριμενος τεχνιτης οπως τοποθετησε σωστα ο george. Θα ηθελα να αναφερω οτι η ιδιοτητα μου ειναι Ηλεκτρολογος Μηχανικος του ΤΕΙ και εχω καλες γνωσεις και εμπειρια στην Ηλεκτρονικη. Δεν εχω καμια προθεση να κανω το εξυπνο σε θεματα που δεν ξερω καλα και ότι αναφερω εδω ειναι απαντησεις και πολυωρες συζητησεις με τεχνιτη του ειδους. Η διαπιστωση μου ειναι γενικα και σε προσωπικο και επαγγελματικο επιπεδο οτι πολλα ατομα δεν μπορουν να δεχθουν πως καποιος αλλος εκτος απο τον εαυτο τους μπορει να γνωριζει εστω και κατι παραπανω απο τους ιδιους. Αυτο ειναι φαινομενο του Ελλαδικου χωρου και μονο. Συγνωμη για την απουσια μου αλλα αποτραβηχτηκα επειτα απο παλιες συζητησεις που βρηκα στο forum. Ισως οι διαχειριστες θα επρεπε να ελεγχουν πιο συστηματικα καποιες παρεμβασεις για να κρατηθει ενα καλο επιπεδο. Θα ηθελα την γνωμη και των διαχειριστων. Ευχαριστω