Αποστολέας Θέμα: Νεο θεμα  (Αναγνώστηκε 30675 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kontak

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Νεο θεμα
« Απάντηση #60 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 04:56:44 μμ »
Να πώ και εγώ παιδιά την γνώμη μου μιάς και κάνω και αθώες βουτιές με το citizen (δεν έχω άλλο diver) ότι 2 χρόνια που βουτάω με το ρολόι, ελεύθερη κατάδυση που σημαίνει γρήγορες εναλλαγές στην πίεση του νερού καθώς στα μέτρα που πέφτω συνήθως δεν χρειάζεται πάνω απο 20-25 δευτερόλεπτα να κατέβω που είναι αρκετά γρήγορη εναλλαγή πίεσης στο ρολόι και πάλι πίσω με εναλλαγές στην πίεση και συνεχόμενες και πολλές φορές ανάλογα την θάλλασα μετά από κάποια μέτρα υπάρχει και απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας στο νερό και ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα στο ρολόι.
Και όλο το καλοκαίρι το χτύπαει ο ήλιος με τις ώρες και είχε πάνω απο 40 βαθμούς το ρολόι όταν ήμουν έξω και μετά έπεφτα στην θάλλασα και βούταγα κιόλας όπου η θερμοκρασία είχε πάνω από 12 βαθμούς διαφορά.
Επίσης φέτος στην Κρήτη στην Γεωργιούπολη έχει μία παραλία που σκάει και ένα ποτάμι με τρομερά χαμηλή θερμοκρασία όπου μούδιαζες με το που έβαζες το σώμα σου μέσα (για όσους το δοκιμάζανε) και επειδή ήθελα να μετρήσω την θερμοκρασία του νερού, έμπαινα με το ρολόι μέσα (απο τον ήλιο που ήμουν έξω) και μου έγραψε  38..35...28....21 βαθμούς κατευθείαν και έβγαινε μετά σε κατάσταση check(error) και πήγαιναιν τα δευτερόλεπτα ανά δύο και μόλις το έβγαζα από το νερό και επανερχόταν το ξαναέβαζα μήπως και μπορέσει να βγάλει θερμοκρασία αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε και το έκανα αρκετές φορές χωρίς αυτό φυσικά να επηρρεάσει την στεγανοποίηση του.
Ασε που το άφηνω και με τα αλάτια πολλές φορές από τριήμερα όταν είμαι σε ελεύθερο camping και δεν υπάρχει νερό για ξέβγαλμα.
Οπότε όλα αυτά περί εναλλαγής πίεσης και θερμοκρασίας δεν νομίζω ότι μπορούνε να επηρρεάσουν την στεγανοποίηση ενός ρολογιού που είναι καλά συντηρημένο και πιστοποιημένο για αυτή την χρήση καθώς σίγουρα αυτοί που τα φτιάξανε θα έχουν λάβει υπόψην αυτούς τους παράγοντες.
Ποιό πιθανό θεωρώ να το κοπανήσεις σε καμιά τρύπα που βάζεις το χέρι σου και να το γρατζουνίσεις ή να του σπάσεις κάνα κρύσταλλό και να πάρει νερό παρά από τους άλλους παράγοντες.Τώρα αν είχα το Rolex αν θα το βούταγα; Ναι κάποιες φορές για να σπάσω το φόβο μέσα μου ότι μπορεί να πάθει κάτι και ότι αντέχει, εξάλλου αν ποτέ έχω την δυνατότητα να διαθέσω ένα μεγάλο χρηματικό ποσό θα πάρω ένα μηχανικό με βυθόμετρο και θα το βουτάω συνέχεια και χωρίς φόβο μην μου πάθει κάτι.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 06:02:50 μμ »
Δημητρη κατα τα λεγομενα του αυτο παρουσιαστηκε μετα απο την ηλιοθεραπεια.
Απο εκει και περα δεν το εψαξα περισσοτερο. Εμενα με ενδιεφερε να του επιστρεψω το ρολοι παλι ΟΚ. Απλα του επανελαβα πζλι τι πρεπει να προσεχη και τελος.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 10:12:44 μμ »
εδω ΒΒ δεν βιδωσε την κορωνα?

Προφανώς πρόκειται για ασυντήρητο ρολόι.
Τι χρήση του έκανε ο χρήστης του;
Σαμπ είναι;

Δημητρη κατα τα λεγομενα του αυτο παρουσιαστηκε μετα απο την ηλιοθεραπεια.
Απο εκει και περα δεν το εψαξα περισσοτερο. Εμενα με ενδιεφερε να του επιστρεψω το ρολοι παλι ΟΚ. Απλα του επανελαβα πζλι τι πρεπει να προσεχη και τελος.

Άρη σου φαίνεται φυσιολογικό; Μπορεί να ήταν ελαττωματική κάποια τσιμούχα που έβαλες και προφανώς δεν το γνώριζες.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 10:21:19 μμ »
οχι,μπορει να το παθει  ενα ρολοι μετα απο χρονια χρησης.εχει να κανει με το θαλασσινο νερο και τον ιδρωτα.εχω αναφερει ηδη οτι ειναι το 1680

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:05:56 πμ »
Δημητρη για ελλατωματικη φλατζα δεν υπαρχει θεμα μιας και πρωτα αλλαζωνται η φλατζες και μετα ελεγχεται το ρολοι στο αναλογο οργανο ελεγχου. Και οπως εγραψα πριν την παραδωση ειχε γινει ελεγχος.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:12:10 πμ »
Στο ατσαλι δημιουργητε προβλημα διαβρωσης στα σημεια οπου δεν αεριζωνται.
Και αυτο γιατι το ατσαλι ειναι ένα κράμα χάλυβα που περιέχει χρώμιο και νικέλιο. 
Το χρώμιο είναι ένα στοιχείο που οταν αντιδρώντας με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας δημιουργεί ενα φιλμ το οποίο προστατεύει τον χάλυβα από την διάβρωση.
Απο οσο βλεπω στην φωτογραφια η διαβρωση ειναι στο σημειο της φλατζας καπακιου. Δηλαδη εκει που δεν αεριζεται ωστε να δημιουργηση αυτο το φιλμ προστασιας.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 09:58:34 πμ »
οχι,μπορει να το παθει  ενα ρολοι μετα απο χρονια χρησης.εχει να κανει με το θαλασσινο νερο και τον ιδρωτα.εχω αναφερει ηδη οτι ειναι το 1680

Πόσο καιρό ασυντήρητο ήταν Τζωρτζ;

Δημητρη για ελλατωματικη φλατζα δεν υπαρχει θεμα μιας και πρωτα αλλαζωνται η φλατζες και μετα ελεγχεται το ρολοι στο αναλογο οργανο ελεγχου. Και οπως εγραψα πριν την παραδωση ειχε γινει ελεγχος.

Και τι πιστεύεις Άρη πως έγινε;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 12:41:30 μμ »
Απο οσο βλεπω στην φωτογραφια η διαβρωση ειναι στο σημειο της φλατζας καπακιου. Δηλαδη εκει που δεν αεριζεται ωστε να δημιουργηση αυτο το φιλμ προστασιας.

ακριβως ;)

δεν ειναι θεμα σερβις ,που εγινε κανονικα στο ρολοι,αλλα μια διαδικασια που σου "τρωει" το μεταλλο.δες προσεκτικα οτι η κασα εχει το προβλημα στο εσωτερικο

αν θες κατι που να μην εχει προβλημα ,να παρεις ρολοι απο superduplex ατσαλι

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 03:57:03 μμ »
Έτσι όπως το παρουσιάζεις θα νομίζει κανείς πως όλα τα βιντάζ ατσάλινα ρολόγια και τα Ρόλεξ έχουν προβλήματα διάβρωσης και πως το ρολόι μου είναι η εξαίρεση.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:08:02 μμ »
και σε παλαιοτερες απαντησεις ,ειχα αναφερει οτι αυξανεις την καταπονηση σε ενα ρολοι,που "γραφει" στην πλατη του μερικες δεκαετιες.Το θεμα  προεκυψε με αφορμη το δικο σου vintage ρολοι και πιστευω οτι ολοι μαθαμε κατι ,στο φορουμ.
Σου παρεθεσα γεγονοτα  ,με το αναλογο φωτογραφικο υλικο

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 04:11:23 μμ »
Ηδη απο εδω,αν θυμασαι

....steel in contact with chemical agents (human sweat also contains sulfur) releases hydrogen H2 penetrates between Steel crystals combine with the carbon in the alloy. Hydrogen is penetrated in the steel combines with carbon to form methane (C H4), being gaseous, is released into the atmosphere, by subtracting the carbon steel...

30-40 χρονια,τα τμηματα εκεινα της κασας που ειναι πιο εκτεθειμενα...δυστυχως δεν υπαρχει λυση για αυτο το προβλημα.υπαρχουν ισως ,καποιες εμμεσες λυσεις

φωτο στον φιλο ΒΒ και τους αλλους φορουμιστες

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 05:22:04 μμ »
Αισθάνομαι τυχερός, μην πω ξεχωριστός, που τα ρολόγια μου δε λιώνουν από το νερό.  :D
Καημένοι κάτοχοι ταχαμουατσάλινωνκολοκύθιατούμπανακαταδυτικώνπολλάφράγκα ρολογιών γιατί δεν παίρνεται ένα Κάζιο για πλατσουρίσματα ή έστω ένα Πατέκη που έτσι κι αλλιώς δε θα περνάει ούτε έξω από την τουαλέτα; Κι έτσι θα έχετε ήσυχο το κεφάλι σας κι ο Τζώρτζ θα κοιμάται σαν πουλάκι;

Πέρα από την πλάκα πραγματικά απορώ τι κάνουν στα ρολόγια τους και τα φέρνουν σε τέτοια κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως, όταν θυμούνται μετά από 20+ χρόνια να περάσουν ένα σέρβις στο ρολόι τους, ανακαλύπτουν τη συγγένειά του με την πενικιλίνη. Ένα καλοσυντηρημένο ανοξείδωτο ατσάλινο αντικείμενο έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Εδώ μεταλλικές γέφυρες, όχι ανοξείδωτες, αντέχουν για χρόνια. Το ανοξείδωτο ρολόι (που το συντηρεί και το προσέχει ο ιδιοκτήτης του) δε θα αντέχει; Αυτή είναι η δουλειά του.
Από την άλλη μην μπερδεύουμε τα ρολόγια με τα υποβρύχια. Μερικές ώρες στο νερό το ένα, μια ζωή στο άλλο. Άλλο κράμα το ρολόι, άλλο το υποβρύχιο.

Όσο για την ομολογουμένως ωραία δημοσίευση του karteo παραθέτω μια φωτογραφία από μια πρόσφατη κατάδυσή μου στο Δαμνόνι στην Κρήτη.

Εγώ είμαι στα 9μ και η κυρία στο βάθος στα 20-21μ. Αν τα νερά είναι διαυγή βλέπεις πολλά μέτρα μέσα στο νερό. Δε μου φαίνεται απίστευτο που το έβλεπε το ρολόι του ο D. F. Dawson αλλά δεν μπορούσε να το φτάσει. (Αναζητώντας στο διαδύκτιο το όνομά του στην πρώτη σελίδα υπήρχαν δύο βιολόγοι θαλάσσιας ζωής με το όνομα Dawson. Τυχαίο; Κλείνει η παρένθεση). Σ' αυτά τα βάθη δεν υπάρχουν κύματα κι ούτε περνάνε πλοία. Αν δεν του γυαλίσε κανενός αστακού το Ρόλεξ δεν υπήρχε λόγος να μην το βρει εκεί.
Φέτος μου έπεσε στα 12μ το Β&Μ. Βλακωδώς ήθελα να σφίξω το Ζουλού ενώ κολυμπούσα και μου γλύστρισε από το χέρι (πρέπει να έχασα καμιά ντουζίνα χρόνια). Γύρισα την άλλη μέρα με μπουκάλες (από περίπτερο) και το βρήκα.

Φιλικά
Δημήτρης

βρε Μητσάρα με κοψοχόλιασες!.......καλά που το βρήκες!
btw οι φωτό όπως πάντα υπέροχες!!!και ναί καλά θα κάνεις να τις στείλεις προς διαφήμιση της ROLEX.
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 06:30:25 μμ »
Θα με βαπτίσουν και αμπάσαντορ;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Σεπτέμβριος 06, 2010, 06:38:23 μμ »
Φυσικά!!! ;) :D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 03:06:45 πμ »
μετα απο χρονια χρηση ,ενα ρολεξ που ειχε την ατυχια του θαλασσινου νερου.

Rolex Submariner 1680

Και ομως προβλημα στην κασα σαν αυτο λυνεται χωρις να αφαιρεθη μεταλλο και χωρις να φαινεται καθολου πως ηταν πριν η κασα.

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 08:22:47 πμ »
αυτο σημαινει οτι το ρολοϊ θα ειναι, απ' εξω κουκλα κι απο μεσα πανουκλα??
ή το τελικο αποτελεσμα -σχεδον- δεν θα διαφερει απο ενα καινουργιο,
σε ποιοτικα χαρακτηριστικα??
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 10:17:17 πμ »
Καλημερα σε ολους.

Τελικα η κοντρα καλα κρατει.....Δημητρης εναντιον Γιωργου. Φυσικα ουτε ο ενας πειθει τον αλλον και τουμπαλιν. Οσες φωτο και να ποσταρεις Τζωρτζ ο Δημητρης θα τα βουταει τα ρολογια του, οπως και εγω που τους δινω και καταλαβαινουν. Αυτη ειναι η μια φιλοσοφια...Δηλαδη. Παιρνω κατι που εχει εναν σκασμο λεφτα και υποτιθεται πως εχει φτιαχτει για να βουταει. ΟΚ. Περναω εναν μηνα του μελιτος, το προσεχω το γυαλιζω, κτλ, κτλ. Και μετα το χρησιμοποιω για αυτο που φταιχτηκε. Αυτο κανει ο Δημητρης, εγω, και πολλοι αλλοι φιλοι εδω μεσα. Αλλοι οπως εσυ ειναι πιο πολυ στην συλλεκτικη φαση. Τα παιρνω, τα θαυμαζω αλλα τα εχω μεσα στα συρταρια και τα φοραω. Μπραβο. Και οι δυο εχετε δικιο απο την μερια σας αν και εγω συμφωνω πιο πολυ με τον Δημητρη. Φυσικα δεν θα ηθελα να σταματησει η ατυπη κοντρα μεταξυ σας γιατι ετσι μαθαινουμε και εμεις περισσοτερα.

Φιλε Σπυρο τα περισσοτερα απο αυτα που ρωτας εχουν απαντηθει εδω μεσα. Μπορεις να κανεις ενα απλο ψαξιμο και να βρεις της απαντησεις που ζητας. Τα περισσοτερα παιδια εδω μεσα ειναι γνωστες. Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις. Ενα φορουμ ειναι μια μικρογραφια μιας κοινωνιας. Θα τα βρεις ολα. Ολοι ξεκινησαμε με αποριες, και ολοι μαθαινουμε εδω μεσα. Ρωτωντας και ψαχνωντας πας στην πολη που λενε.

Ευχαριστω

φιλικα

Ηλιας
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 10:24:44 πμ »
κ αυτοί όμως που δε τα φοράνε στη θάλασσα πρέπει να προσέχουν επίσης να τα πλένουν συχνά λόγω ιδρώτα κ βρωμιάς που μαζεύεται στα σημεία

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 11:53:05 πμ »
αυτο σημαινει οτι το ρολοϊ θα ειναι, απ' εξω κουκλα κι απο μεσα πανουκλα??
ή το τελικο αποτελεσμα -σχεδον- δεν θα διαφερει απο ενα καινουργιο,
σε ποιοτικα χαρακτηριστικα??

Aπο την στιγμη που εχει ξεκινησει η διαβρωση,οτι και να γινει ,δεν θα ειναι μια μονιμη λυση .Μια προταση ειναι η χρηση υγρου μεταλλου

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Σεπτέμβριος 07, 2010, 12:43:30 μμ »
Ρεκτιφιέ με πλανάρισμα κεφαλής.

Α! Και άγριους εκκεντροφόρους.

Φιλικά
Δημήτρης