Αποστολέας Θέμα: Νεο θεμα  (Αναγνώστηκε 30677 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Νεο θεμα
« Απάντηση #40 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:21:33 μμ »
george ..ΤΟ αγχολυτικο .χεχε!!!
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:23:41 μμ »
Αν διαβασεις το θεμα,θα δεις οτι συμμετεχουν αρκετοι φορουμιστες και εχει ενδιαφερον..ευχαριστω για το κομπλιμεντο

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:33:54 μμ »
μετα απο χρονια χρηση ,ενα ρολεξ που ειχε την ατυχια του θαλασσινου νερου.

Rolex Submariner 1680

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:39:12 μμ »
Dimtzi

υπαρχει παντα μια μικρη πιθανοτητα και εξαρταται,απο την κατασταση του ρολογιου ,αλλα και απο τις συνθηκες

διαβαζα για εναν τυπο που εκανε ηλιοθεραπεια με το SD του και οταν βουτηξε ,το ρολοι πηρε νερο

Γιωργο αυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση και για το SD και για το Omega που ανεφερε ο Αρης παραπανω.
Εχω και SD και PO και στον ηλιο καθομαι και βουταω, μετα τοσα χρονια ειδικα με το SD δεν ειχα προβλημα.
Ακομα και οι τσιμουχες ειναι φτιαγμενες ωστε να αντεχουν στις αλλαγες θερμοκρασιας.
Τι να πω ισως αν κοιμηθεις νταλα στον ηλιο κανα δυο ωρες και ψηθει το ρολοι πιασει 60 βαθμους και μετα μπεις σε παγωμενα νερα σαν την Πετρα στην Μυτιληνη ισως και να παρει αλλα ειδικα για το SD και παλι θα αμφεβαλα.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:41:01 μμ »
πρεπει να ειναι μια σειρα απο γεγονοτα ,πολυ σπανια ,που θα οδηγησουν σε κατι τετοιο,ειδικα σε ενα νεο ρολοι σαν το SD...

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 09:53:31 μμ »
Και να συμπληρωσω κατι σχετηκο με αυτα που αναφερθηκανε.
Αυτο βεβαια εχει σχεση με Ωμεγα αλλα ειναι σχετηκο.
Πριν λιγο καιρο ηρθε στο εργαστηριο μου ενα Ωμεγα Seemaster για σερβις.
Στο ρολοι αφου εγιναν οι εργασιες που επρεπε και φυσικα αλλαχτηκανε και ολες οι φλατζες και το ρολοι περαστηκε απο ελεγχο σε ηλεκτρονικο μηχανημα στεγανοτητας και πιστοποιηθηκε οτι ειναι ΟΚ επιστραφηκε στον κατοχο του.
Μετα απο 1 μηνα περιπου το ρολοι επεστρεψε γεματο νερο.
Ο λογος: Ο κατοχος του ρολογιου αφου ειχε εκθεση το ρολοι στον ηλιο για καποιο χρονικο διαστημα μετα βουτηξε στην Θαλλασα. Ετσι υγροποιηθηκε ο αερας που υπαρχη μεσα και εκανε την ζημια.

φίλε αυτό πιθανόν προήλθε από μια σειρά άτυχων γεγονότων, έχω συνάδελφο με το ίδιο ρολόι κ τον ρώτησα αν το φοράει στη θάλασσα κ αν το προσέχει κ μου απάντησε: "καλά @@@ είσαι? το έχω @@@"

φίλοι έχω ξενερώσει, μπαίνω στο φόρουμ να διαβάσω κ να μάθω 5 πράματα κ τελευταία διαβάζω όλο διαξιφισμούς κ ειρωνίες. είπα μια πιθανή εκδοχή για το 7 χρόνια θαλασσοπνιγμένο ρόλεξ κ είδα ειρωνίες κατόπιν. αν θέλω να τσακωθώ πάω στη πεθερά μου, θα πατήσω όλα αναγνωσμένα να χαλαρώσω...όλοι πεταγόμαστε κ λέμε το μακρύ κ το κοντό μας κ βλέπω πολλούς που έχουν για όλα άποψη, οκ δεχτώ αυτό είναι θέμα χαρακτήρα αλλά καλό θα ήταν να διατηρηθεί ένα ποιό χαλαρό κλίμα κ λίγο μεγαλύτερη σύναιση πριν γράψουμε ένα μύνημα.

οκ ένα ντολμαδοκουτάκι θα σκουριάσει στη μέρα επάνω, ένα κράμα μετάλου, ατσάλι κλπ που έχει τόσα χρόνια έρευνας στη καμπούρα του γιατί όχι k 10 χρόνια?
οκ ένα βιντάζ με παλιές τσιμούχες είναι λογικό κ καθόλα πιθανόν να μπάσει νερά.
όλα πιθανά είναι σε τούτη τη ρημάδα τη ζωή...ακόμα κ ένα ομέγα να σκάσει το κρύσταλλό του! πρέπει να ειρωνεύομαστε κ να αντιμαχόμαστε τόσο την άποψη του άλλου? κάποιοι γινόμαστε πολλοί επιθετικοί...οχι δεν είμαι ψυχολόγος, ένας νέος λάτρης της ωρολογοποιίας είμαι κ θέλω να μάθω κ να διαβάζω 5 πραματάκια...

όπως έιπα σε πμ έτσι το παραθέτω κ δω, κεντρικό θέμα πρέπει να είναι πάντα τα reviews κ όχι οι πανέμορφες βουτηχτοσυναντήσεις..reviews με τη κάθε εταιρία κ το κάθε μοντέλα της μέσα χωριστά, να μπαίνω απλά κ όμορφα πχ στην όριεντ, να βρίσκω το μάκο κ να μαθαίνω κ για την εταιρία κ για ρολόι.

πχ γιατί το λένε monster? γιατί η όριεντ ενώ είναι η νο1 σε πωλήσεις παγκοσμίος πουλήθηκε στη σείκο? ποιά είναι τα περίφημα υποβρύχια ρώσσικα του 60' κ γιατί ήταν ραδιενεργά, πού θα τα βρώ, πώς θα τα ξεχωρίσω από τις μαιμούδες? γιατί το λένε γκαγκάριν, τί ιστορία έχει? υπάρχει κάποιο αξιόλογο κινέζικο που αξίζει να κοιτάξουμε, ποιό ρολόι φορούσε ο κουστώ? ποιά είναι η ιστορία της hublot? κλπ κλπ κλπ κλπ από κάτω ο κάθε φίλος φορουμίστας να γράφει τις γνώσεις του για το κάθε ρολόι κ τί ξέρει να μπαίνουμε απλά κ όμορφα να διαβάζουμε 5 πραματάκια.

έγινε τόσο θέμα για τις τιμές τις ρόλεξ! έγινε τόσο θέμα για τη διαφήμιση της ρόλεξ! είπαμε τη γνώμη μας για ένα λουράκι κ μετά μόνο που δε σφαχτήκαμε, τα βρίσκεται λογικά κ όμορφα αυτά σε ένα φόρουμ που όλοι έχουμε κάτι κοινό κ αγαπάμε κ τίποτα να χωρίσουμε? χάνουμε την ουσία κ προσωπικά σε αυτού του είδους τους διαξιφισμούς θα προσπαθήσω όσο μπορώ να απέχω, από την άλλη όμως θα ήθελα να βλέπω περισσότερο το review ενός ρολογιού κ μιας εταιρίας παρά το τί είπε ο μάντης κάλχας...μη χάνουμε την ουσία...τα παιδιά που έχουν ρολόγια σε ίδια κατηγορία κ τιμή να μας κάνουν συγκριτικά, πχ orient maco vs invicta pro diver κλπ κλπ ελπίζω να έγινα κατανοητός κ όχι κουραστικός...

με εκτίμηση Σπύρος

υγ. ακόμα δεν έχω διαβάσει κάπου ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνει ένα ρολόι diver, ένα ρολόι aviator κ ένα ρολόι alarm πώς δουλεύει...με πιάνεται?
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 04, 2010, 10:02:05 μμ από DragonAce »

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 10:20:01 μμ »
Σπύρο μεγάλο παιδί είσαι. Ξεκίνα ένα νέο θέμα με κάθε σου ερώτηση και απορία κι ευχαρίστως να απαντήσω σε ό,τι γνωρίζω.

Τελικά γιατί τα ρημάδια λέγονται καταδυτικά όταν δεν μπορούν να κολυμπήσουν οι κάτοχοί τους μετά από μερικές μπύρες στην παραλία;
Τελικά γιατί τα ρημάδια λέγονται καταδυτικά όταν δεν μπορούν να κάνουν ψαροντούφεκο οι κάτοχοί τους;
Τελικά γιατί τα ρημάδια λέγονται καταδυτικά όταν δεν μπορούν να μπουν στην μπανιέρα οι κάτοχοί τους μετά από μία κατάδυση;
Εγώ που τα κάνω όλα αυτά για χρόνια γιατί δεν έχω πάθει κάτι;
Είμαι ο ξεχωριστός;
Είμαι ο διαλεχτός;
Όχι.
Επειδή κάποιοι ήταν άτυχοι με ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ρολόγια δε βαπτίζονται συλλήβδην και τα λοιπά καταδυτικά, του καναπέ και της φράπας.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 10:29:40 μμ »
επειδη ειμαστε ολοι μεγαλα παιδια πρεπει επιτελους να καταληξουμε με αυτο το θεμα
η γνωμη μου ειναι οτι τα καταδυτικα εχουν φτιαχτει για καταδυσεις και αυτος ειναι ο λογος
που υπαρχουν. Συνεπως βουτηχτε τα αβερτα παιρνοντας ομως καποιες προφυλαξεις (οχι ακραιες αλλαγες
θερμοκρασιας κλπ).
Το θεμα ομως ξεκινησε απο το ποσο σωστο ειναι να βουτας ενα μουσειακο καταδυτικο ρολεξ.
αυτο λοιπον ειναι ενα θεμα το οποιο υποκειται στην ευαισθησια του κατοχου του.
κατ' εμε ειναι μεγιστη ανοησια να ταλαιπωρεις ενα τετοιο κομματι (ενω μπορεις να κανεις τη δουλεια σου
με καποιο αλλο) εκτιθοντας το σε αλατι και αμμο, δεδομενου οτι τα ανταλλακτικα του ειναι δυσευρετα και η οποια αντικατασταση τους απο νεωτερα μειωνει την αξια του ρολογιου.
ελπιζω να μην δυναμιτησα παλι το κλιμα
και ζητω προκαταβολικα συγγνωμη απο τον φιλο bb γιατι τωρα τελευταια εχει πεσει πολυ ευθιξια εδω μεσα

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 10:55:27 μμ »
Ζητώ συγνώμη -προκαταβολικά- για το offtopic αλλά αισθάνομαι πως πρέπει να απαντήσω (με την εννοια του εξηγήσω και όχι αντιδικίσω) στον Σπύρο.
Σπύρο σε πολλά έχεις δικιο αλλά και σε κάποια άδικο. Εχουμε πει για τα ρολόγια του κουστώ και έχουμε θέμα για το τι είναι diver. Αυτά είναι 2 θέματα που θυμάμαι και για αυτό τα αναφέρω. Υποθέτω υπάρχουν απαντήσεις και στις υπόλοιπες ερωτήσεις σου και θα το διαπιστώσεις σύντομα.
Από την άλλη όντως υπάρχει ένταση κατά καιρούς. Και όντως κάποιες φορές ξεφεύγουν οι συζητήσεις εκτός θέματος. Οι περισσότεροι κάποιες στιγμές νιώσαμε κουρασμένοι. Είναι όμως κάτι παροδικό. Και σκέψου ότι είμαστε μια παρέα ερασιτεχνών που προσπαθεί να μάθει για το αντικείμενο ρολόι. Θα πει κάτι ο ενας, θα πει κάτι και ο άλλος και θα προχωρήσει η κουβέντα. Πως θα μπορούσαμε να έχουμε τα θέματα σε μορφή λεξικού; Και πόσοι θα τα διαβαζαν χωρίς το "αλατοπίπερο" και χωρίς να συμμετέχουν;

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 01:11:17 πμ »
Σπύρο μεγάλο παιδί είσαι. Ξεκίνα ένα νέο θέμα με κάθε σου ερώτηση και απορία κι ευχαρίστως να απαντήσω σε ό,τι γνωρίζω.

φίλε δημήτρη η αναφορά μου δεν ήταν επί του προσωπικού ή υπαινιγμός αν νόησες κάτι τέτοιο επειδή μιλάς σε πρώτο πρόσωπο περί απάντησης. μάλιστα ποιό πάνω είμαι από αυτούς που λένε ότι αν καταφέρω ποτέ να πάρω ρόλεξ θα το βουτάω στο νερό κ άμα πάθει τίποτα θα πάω ο ίδιος στην ελβετία να τους το τρύψω στη μούρη....

και επειδή είμαι μεγάλο παιδί μόλις βρω χρόνο θα ανοίξω το τόπικ που λες, δεν είναι διόλου άσχημη ιδέα...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 05, 2010, 01:24:30 πμ από DragonAce »

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 01:17:00 πμ »
Ζητώ συγνώμη -προκαταβολικά- για το offtopic αλλά αισθάνομαι πως πρέπει να απαντήσω (με την εννοια του εξηγήσω και όχι αντιδικίσω) στον Σπύρο.
Σπύρο σε πολλά έχεις δικιο αλλά και σε κάποια άδικο. Εχουμε πει για τα ρολόγια του κουστώ και έχουμε θέμα για το τι είναι diver. Αυτά είναι 2 θέματα που θυμάμαι και για αυτό τα αναφέρω. Υποθέτω υπάρχουν απαντήσεις και στις υπόλοιπες ερωτήσεις σου και θα το διαπιστώσεις σύντομα.
Από την άλλη όντως υπάρχει ένταση κατά καιρούς. Και όντως κάποιες φορές ξεφεύγουν οι συζητήσεις εκτός θέματος. Οι περισσότεροι κάποιες στιγμές νιώσαμε κουρασμένοι. Είναι όμως κάτι παροδικό. Και σκέψου ότι είμαστε μια παρέα ερασιτεχνών που προσπαθεί να μάθει για το αντικείμενο ρολόι. Θα πει κάτι ο ενας, θα πει κάτι και ο άλλος και θα προχωρήσει η κουβέντα. Πως θα μπορούσαμε να έχουμε τα θέματα σε μορφή λεξικού; Και πόσοι θα τα διαβαζαν χωρίς το "αλατοπίπερο" και χωρίς να συμμετέχουν;

φίλε κώστα είμαι σχεδών σίγουρος ότι υπάρχουν αναφορές σε όλες τις αποροίες μου μέσα στο φόρουμ...αλλά πόσο εύκολο είναι τα βρεις?
όσον αφορά "το κουβέντα να γίνεται" κ το λεξικό που λες με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, κ πίσω από αυτά τα nicknames είμαστε όλοι άνθρωποι άλλωστε..η ένστασή μου είναι το ύφος που γίνεται πολλές φορές κ η προδιάθεση που υπάρχει ώστε να διατηρείται ένα ποιό όμορφο κλίμα...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 06:21:18 πμ »
Το θεμα ομως ξεκινησε απο το ποσο σωστο ειναι να βουτας ενα μουσειακο καταδυτικο ρολεξ.
αυτο λοιπον ειναι ενα θεμα το οποιο υποκειται στην ευαισθησια του κατοχου του.
κατ' εμε ειναι μεγιστη ανοησια να ταλαιπωρεις ενα τετοιο κομματι (ενω μπορεις να κανεις τη δουλεια σου
με καποιο αλλο) εκτιθοντας το σε αλατι και αμμο, δεδομενου οτι τα ανταλλακτικα του ειναι δυσευρετα και η οποια αντικατασταση τους απο νεωτερα μειωνει την αξια του ρολογιου.

kkostas

αυτο ειναι το θεμα,αλλα μαλλον δεν γινεται κατανοητο και το ριξαμε στην

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 05, 2010, 02:54:06 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 08:51:52 πμ »
:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

για ολα εχεις μια απαντηση κ μια φωτογραφια!!! 
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 09:15:15 πμ »

Τελικά γιατί τα ρημάδια λέγονται καταδυτικά όταν δεν μπορούν να κολυμπήσουν οι κάτοχοί τους μετά από μερικές μπύρες στην παραλία;
Τελικά γιατί τα ρημάδια λέγονται καταδυτικά όταν δεν μπορούν να κάνουν ψαροντούφεκο οι κάτοχοί τους;
Τελικά γιατί τα ρημάδια λέγονται καταδυτικά όταν δεν μπορούν να μπουν στην μπανιέρα οι κάτοχοί τους μετά από μία κατάδυση;
Εγώ που τα κάνω όλα αυτά για χρόνια γιατί δεν έχω πάθει κάτι;
Είμαι ο ξεχωριστός;
Είμαι ο διαλεχτός;

Φιλικά
Δημήτρης

Όλα τα ερωτήματα μεταφέρθηκαν αυτούσια σε έγκριτο δημοσιογράφο που τα τελευταία χρόνια ερευνά παράδοξα-ανεξήγητα φαινόμενα.
Από διαρροές που υπήρξαν έμαθα οτι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κάποια από τα ρολόγια του BB και ειδικά το Rolex να έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήϊνους....το τελευταίο έφτασε και στα αυτιά της Rolex η οποία έσπευσε να το εκμεταλλευτεί ανακοινώνοντας αυξήσεις σε όλα τα μοντέλα της.

Φιλικά

Χ-Files & Θεωρίες Συνομωσίας

Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 12:23:31 μμ »
Άρη γιατί το Seamaster πήρε νερά;

Ξέχασε ο κάτοχος να βιδώσει την κορώνα;

Τζωρτζ με το προβληματικό SeaDweller τι έγινε; Μήπως ήταν ξεχασμένη κορώνα;

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 12:25:18 μμ »
Μπορώ να μάθω πως καταπονείται ένα ρολόι, βιντάζ ή μη, και συγκεκριμένα ποια μέρη του, κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 01:08:55 μμ »
μετα απο τοσα ποστ ,σου αρεσει να συνεχισουμε το προσφιλες σε εσενα παιχνιδι...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 01:18:02 μμ »
μετα απο χρονια χρηση ,ενα ρολεξ που ειχε την ατυχια του θαλασσινου νερου.

Rolex Submariner 1680

εδω ΒΒ δεν βιδωσε την κορωνα?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 01:19:49 μμ »

Όλα τα ερωτήματα μεταφέρθηκαν αυτούσια σε έγκριτο δημοσιογράφο που τα τελευταία χρόνια ερευνά παράδοξα-ανεξήγητα φαινόμενα.
Από διαρροές που υπήρξαν έμαθα οτι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο κάποια από τα ρολόγια του BB και ειδικά το Rolex να έχουν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήϊνους....το τελευταίο έφτασε και στα αυτιά της Rolex η οποία έσπευσε να το εκμεταλλευτεί ανακοινώνοντας αυξήσεις σε όλα τα μοντέλα της.

Φιλικά

Χ-Files & Θεωρίες Συνομωσίας

ειρωνιες,αλλα καμμια απαντηση,που να αντικρουει τα λεγομενα μας ..

Αποσυνδεδεμένος carlos

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτέμβριος 05, 2010, 02:57:04 μμ »
Πάντως,όσα νέα θέματα και να ανοίξετε  όλα κινούνται γύρω απο τη Rolex.  χεχε  ;)