Αποστολέας Θέμα: βοηθεια για επιλογη "vintage look like"  (Αναγνώστηκε 6600 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος wis

• Just Registered
    • Προφίλ
βοηθεια για επιλογη "vintage look like"
« στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 12:13:07 μμ »
Γεια σας.
Ψαχνω για ένα ρολόι αυτόματο έως 1000 ευρώ.
Θέλω να μοιάζει "vintage". Εψαξα στο διαδίκτυο για second hand αλλά είμαι επιφυλακτική για την ποιότητα τελικά το τελωνείο κλπ.
Εάν παρ'ολα αυτά έχετε να προτάσεις για second hand ενημερώστε με.
Επειτα από έρευνα λοιπόν έχω καταλήξει σε κάποια καινουργια μοντέλα για τα οποία θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη των πιο "ειδικών" σε θέματα ποιότητας κλπ.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία.

Τα μοντέλα που έχω ξεχωρίσει είναι τα
1. Steinhart marine chronometer II roman και το ιδιο μοντέλο από την σειρά "premium", πείτε μου αν αξίζει η διαφορα χρημάτων.
2. Hamilton Jazzmaster Slim
3. Tissot heritage visodate
4. Stowa marine original romeon
Μ'ενδιαφέρει να έχει λευκή κάσα και να ειναι όσο γινεται λεπτό.
Επισης προτιμώ μαύρο λουράκι.

Αποσυνδεδεμένος teo66

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: βοηθεια για επιλογη "vintage look like"
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 12:29:36 μμ »

...................Longines................Legend Diver...............

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 12:37:09 μμ »
παρα πολυ ομορφα αυτα που εχεις επιλεξει!

Να προσθεσω απλα στη λιστα σου τα

Longines Spirit

LONGINES La Grande Classique

Οταν λες "λευκη κασα" εννοεις ατσαλινη κασα ή λευκο καντραν;

Α! και καλωσηρθες στην παρεα μας!

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 12:41:14 μμ »
καλησπέρα,
αν εξαιρέσουμε το Steinhart marine chronometer II roman λόγω ρωμαικής αρίθμησης, μικρότερο δέικτη δευτερολέπτων στις 6 κ κορόνα στυλ pilot Β' παγκοσμίου, τα άλλα δε μου κάνουν για vintage αλλά για dress ρολόγια...
ψηφίζω TISSOT από τις αναφορές που έκανες λόγω εταιρείας και σαν πρόταση προσπαθώντας να μπώ στο "πνέυμα" σου κάτι σαν αυτό:
http://www.glashuette.com/index.php?id=401&L=1

υγ. τώρα που το ξαναβλέπω κ το stowa έχει παρόμοια στοιχεία αλλά το προσπέρασα "αέρα" χωρίς να μου χτυπήσει στο μάτι για vintage...  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 20, 2010, 12:59:08 μμ από DragonAce »

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 01:05:16 μμ »
Να προσθεσω απλα στη λιστα σου τα
Longines Spirit

:up:

Γεια σας.
Ψαχνω για ένα ρολόι αυτόματο έως 1000 ευρώ.
Θέλω να μοιάζει "vintage".

Μπορείς να δεις και τη σειρά Max Bill της Junghans.

Υπάρχει και ο χρονογράφος ο οποίος όμως κοστίζει περί τα 1250 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος wis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 01:32:22 μμ »
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και σας ευχαριστώ όλους πααααρα πολυ για την ΑΜΕΣΗ ανταποκριση.
Ολα τα σχόλια ειναι πολυ ενδιαφέροντα και χρησιμα.
Τα Junghans που τα αγνοούσα πλήρως είναι πανέμορφα και πολύ κοντα αισθητικά σε αυτο που έχω στο μυαλό μου.
Η ποιότητα κατασκευής και η εταιρία κατασκευής γνωρίζετε αν είναι αξιόπιστη σε σχέση με τις ελβετικές και όσες προανέφερα?
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας επ'αυτού.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 01:44:43 μμ »
Μηχανικά, το ρολόι λογικά θα λειτουργεί απροβλημάτιστα αφού φοράει τη γνωστή και μη εξαιρετέα ΕΤΑ 2824-2 (ο χρονογράφος την 7750).
Δεν ξέρω αν κάποιο μέλος το έχει στην κατοχή του, να μας πει τις εντυπώσεις του.

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 01:47:19 μμ »
Χρονογραφος max bill και για μενα , λιγα περισσοτερα χρηματα αλλα πανεμορφο vintage και dress ρολόι ,α και σπανιο.

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 02:05:51 μμ »
Επειδή και γω κρυφοκοιτάω διάφορα vintage για μένα

Ολα όσα βλέπω και μ'αρέσουν έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα.Είναι μικρά.Θεωρώ οτι ίσως δεν θα μ'αρέσει ένα ρολόι διαμέτρου 35-39mm

Μ αρέσει πχ το Stowa Antea αλλά είναι παιδικό (35mm)

Τα Max Bill φοράνε ακρυλικό κρύσταλλο το οποίο για κάποιους είναι μείον.Κατα τα άλλα αν και 38άρια λένε οτι φαίνονται μεγαλύτερα στο μάτι.

Το Stowa Marine ζητάει πολλά και μου την δίνει που δεν το βγάζουν με απλή μηχανή και Steinhart καμία από τις 2 εκδόσεις λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος της εταιρίας στο πελάτη μετά την πώληση.

Αντιθέτως προτείνω το Archimede Deck Watch από μια άψογη και πελατοκεντρική εταιρία.

Αν και λίγο ιδιαίτερα ρίξτε και μια ματιά στα Meistersinger.

Αποσυνδεδεμένος thanasisn

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 02:44:52 μμ »
αυτο το oris ευκολα θα το χτυπαγα... ;D ;D

Uploaded with ImageShack.us

http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?watchid=86&ln=en

Αποσυνδεδεμένος wis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 03:16:23 μμ »
Τα Meistersinger όντως είναι πολύ ιδιαίτερα και ωραία ρολόγια.
Το μοντέλο No03 της Meistersinger μαζί με το Tangente της Nomos και το Max Bill της Junghans συγκαταλέγονται στα δέκα καλύτερα ρολόγια κάτω των 1500 ευρώ στο World's Luxury Guide!!
Βρήκα αυτή την λίστα καθώς έκανα έρευνα για όσα μου προτείνατε, αφού εσείςεδώ μου προτείνατε και τα 3 αυτά μοντέλα!
Συγχαρητήρια λοιπόν για τις γνώσεις σας και την διάθεσή σας να τις μεταδώσετε.
Με βοηθήσατε να βγω από ένα μεγάλο αδιέξοδο και να βρω αυτό που έψαχνα και είχα μπερδευτεί για καιρό.
Θα έλεγα ότι από αυτά τα παραπάνω πανέμορφα 3 ρολόγια αυτό που είναι πιο κοντά σε ό,τι είχα στο μυαλό μου και μου αρέσει πολύ αισθητικά είναι ο χρονογράφος Max Bill.
Εφόσον δεν έχετε να κάνετε κάποιο ιδιαίτερα αρνητικό σχόλιο γι'αυτήν την επιλογή θα προσανατολιστώ εκεί.
Το ότι δεν είναι πολύ μεγάλα ρολόγια δεν με προβληματίζει ιδαίτερα.
Μου αρέσουν και φοράω ανδρικά ρολόγια αλλά εφόσον έχω έναν λεπτό γυναικείο καρπό νομίζω θα είναι οκ.
Εάν έχετα καμία ιδέα για το από που θα μπορούσα να προμηθευτώ στην καλύτερη τιμή το παραπάνω ρολόι, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Σας ευχαριστώ και πάλι για την ευγένειά σας να ανταποκριθείτε με ωραίες ιδέες στο ερώτημά μου.  

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 03:37:32 μμ »
Εκανες αριστη επιλογη (αν και στη θεση σου θα σκεφτομουν λιγο παραπανω και το Nomos λογω και του inhouse μηχανισμου του).
Απο το site της εταιριας σαν distributor βρηκα αυτο
Sarlis & Co.
Papanikolaou St. 15
85100 Rhodes Island
Τel.: ++30 (0)22410 378 15
Fax: ++30 (0)22410 378 15

Ισως θα επρεπε να του κανεις ενα τηλεφωνο και να ρωτησεις αν υπαρχουν πουθενα στην Αθηνα.

Αν παλι κανεις αγορες απο internet εδω θα βρεις πολυ καλες τιμες!
http://www.chronomaster.co.uk/max_bill_automatic_watches.htm

Αποσυνδεδεμένος wis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 03:50:10 μμ »
To Nomos είναι στην προτιμησή μου αμέσως μετά και πολύ κοντά στο Max Bill.
Οπότε θα μπορούσατε παρακαλώ να μου πείτε τι σημαίνει τι "inhouse" μηχανισμός και πόσο σημαντικό είναι αυτό μιας και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες στο θέμα?
Και ευχαριστώ για τα στοιχεία του εισαγωγέα. Το site είναι έγκυρο και δοκιμασμένο για αγορά?
Επίσης θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να μου έλεγε ο "ΝΙΝ'' από που πωλείται με 1250 ευρώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 04:04:13 μμ »
Η Nomos εχει την ιδιατεροτητα να κατασκευαζει τους μηχανισμους που χρησιμοποιει στα ρολογια της. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι οι μηχανισμοι της ειναι ανωτεροι απο αυτους της ΕΤΑ που χρησιμοποιει η Junghans (Αλλωστε το chronoscope ειναι αυτοματος χρονογραφος ενω το Nomos απλo και μαλιστα κουρδιστο). Απλα της δινει καποιους ποντους παραπανω απο αποψη αξιας (οχι απαραιτητα χρηματικης) των ρολογιων της στους ωρολογοφιλους.
Περισσοτερες λεπτομερειες μπορεις να διαβασεις εδω
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5742.0.html

Το site που ανεφερα παραπανω ειναι δοκιμασμενο απο πολλους και απο το φορουμ μας και δεν εχω ακουσει ποτε καποιο αρνητικο σχολιο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 08:19:09 μμ »
   Eξαιρετική επιλογή το Max Bill Chronoscope.....o εισαγωγέας απλά δεν υπάρχει, προσπαθήσαμε παλιότερα να επικοινωνήσουμε, αλλά δεν....οπότε μην κάνεις τον κόπο. Κατευθείαν αγορά από το ίντερνετ ;)

Δεν το συζητάμε πως αν τελικά το πάρεις, θα έρθεις σε μια από τις συναντήσεις που κάνουμε τις Παρασκευές στην Αίγλη, γιατί είμαστε πολλοί που θα θέλαμε να το δούμε από κοντά ;) ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 08:22:01 μμ »
   Δεν το συζητάμε πως αν τελικά το πάρεις, θα έρθεις σε μια από τις συναντήσεις που κάνουμε τις Παρασκευές στην Αίγλη, γιατί είμαστε πολλοί που θα θέλαμε να το δούμε από κοντά ;) ;D
Συμφωνω απολυτα ;)

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 08:30:45 μμ »
Nomos απο μενα
σχετικα καλες τιμες, ιδιαιτερο design που ταιριαζει στο γουστο σου, inhouse μηχανισμος που του προσδιδει κυρος και αντιπροσωπευση πλεον στην αθηνα.
αν δεν κανω λαθος οι μηχανισμοι "e" και "z" ειναι εντελως δικια τους κατασκευη.

Αποσυνδεδεμένος vord

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 09:26:12 μμ »
Nomos και από εμένα
Θα πρότεινα μία βόλτα σε Βουκουρεστίου για το δοκιμάσεις. Θα σου πρότεινα επειδή ζητάς κάτι ιδιαίτερο να τα δεις πρώτα στον καρπό σου και μετά αποφασίζεις.
Καλή επιλογή
i hear the roar of a big machine

Αποσυνδεδεμένος efthimio

• 38mm case
  • Υπάρχει χρόνος?
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 20, 2010, 10:47:46 μμ »
Τα nomos είναι μια τουλάχιστον κλάσση ανώτερα από τα υπόλοιπα...Μια επισήμανση σχετικά με τα μεγέθη: Προσοχή μη ξεγελαστείς από τις φαινομενικά μικρές διαστάσεις τους. Τα ρολόγια αυτά είναι ιδιαίτερα και επειδή έχουν και μακριά logs συχνά σου βγαίνουν υπερμεγέθη..Πολλοί που έχω δει σε ξένο forum επιλέγουν πχ 38 ή 40 mm και μετά ψάχνουν για αγοραστές ](*,).
Όσον αφορά τα junghans max bill υπάρχουν τα παλιά αλλά και τα καινούργια μοντέλα του 2010. Τα καινούργια έχουν μικρότερους δείκτες αλλά περισσότερο lume και ημερομηνία (που βέβαια είναι αταίριαστη σε ρολόι σχολής bauhaus [-(). Και πάλι να προσέξεις τη διάμετρο..ο χρονογράφος είναι 40mm σχεδόν full dial (δείχνει τουλάχιστον σα ρολόι 44mm). Το automatic στα 38mm (χωρίς ημερομηνία) θα ήταν η δική μου επιλογή :smt045

Αποσυνδεδεμένος wis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 21, 2010, 08:50:44 πμ »

Μάλιστα, κι αλλες πολυ χρησιμες συμβουλες λοιπον που θα τις ακολουθησω.
Καταρχην θα δω απο κοντα τα Nomos (σε ποιο καταστημα στην Βουκουρεστιοου?) και επειτα θα ψαξω να δοκιμασω ρολογια με διαμερτο 40 ωστε να δω πως εφαρμοζουν στο χερι μου ωστε να μην χρειαστει να ψαχνω για αγοραστη αν καταληξω στο Max Bill.
Ειμαι πολυ χαρουμενη παντως που καταφερα απο εδω σε μια μερα να ανακαλυψω τόσα πανεμορφα ρολογια και πλεον ειμαι πολυ κοντα στην τελικη μου επιλογη.
Σας ευχαριστω για την προσκληση, με την πρωτη ευκαιρια θα περασω απο την Αιγλη καποια παρασκευη.
Καλημερα σας.