Αποστολέας Θέμα: Εμποριο-Παρεμποριο  (Αναγνώστηκε 40787 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Εμποριο-Παρεμποριο
« στις: Οκτώβριος 09, 2010, 03:45:59 μμ »
Εχουν την δυνατοτητα να το κανουν...ειναι πιο "ικανοι" megaεμποροι.... ;)ολοι θα εκαναν το ιδιο...το γνωριζουμε,απλα κατα βαθος ζηλευουμε ;D

saluti

says who?

αυτο παρεπιπτοντως δεν ειναι εμποριο αλλα λαθρεμποριο και διωκεται ως και ποινικα και φορολογικα με n διαφορετικους τροπους

αν τωρα σε ενα φορουμ στο οποιο απαγορευονται (και ορθως) οι εμμεσες διαφημισεις μαγαζιων/πωλητων κλπ θεωρουμε απολυτως αποδεκτο το λαθρεμποριο και το παρεμποριο και δεν το κατακρινουμε αλλα αντιθετα το επικροτουμε, απλα επειδη αφορα σε αγαπημενα ρολογια, τοτε κατι ειναι στραβο κατα τη γνωμη μου. πολυ στραβο

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2010, 03:52:44 μμ από george_ »
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Εμποριο-Παρεμποριο
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 03:54:06 μμ »
Αν και αλλαξες το αρχικο μου ποστ ,στην παραθεση σου,ανοιγω νεο θεμα και θα ηθελα να μου πεις τι εννοεις και ποιοι ειναι οι τροποι αντιμετωπισης?Ειναι και επικαιρο

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 05:42:21 μμ »
κατι ειναι στραβο κατα τη γνωμη μου. πολυ στραβο

Ο γιαλός θα 'ναι στραβός. Γιατί εμείς ίσια αρμενίζουμε.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 06:14:41 μμ »
Αν και αλλαξες το αρχικο μου ποστ ,στην παραθεση σου,ανοιγω νεο θεμα και θα ηθελα να μου πεις τι εννοεις και ποιοι ειναι οι τροποι αντιμετωπισης?Ειναι και επικαιρο

sorry αλλα δεν αλλαξα τιποτε. δεν το συνηθιζω. υπογραμμισα και τονισα αυτο με το οποιο διαφωνω. συγγνωμη αν δεν συνηθιζεται στο φορουμ αυτο. ειλικρινα δεν υπηρχε προθεση να αλλαξω κατι στο κειμενο σου. ειλικρινα.

αυτο που εννοω ειδικα ειναι πως το να πουλαει καποιος με υπεραξια ενα προιον χωρις να εχει καταστημα, να εκδιδει παραστατικα, να αποδιδει φορο, φπα κλπ ειναι αδικημα. Ειναι αλλο να πουλαει ενας ενα ρολοι του με χασουρα για να μαζεψει λεφτα για να παρει κατι αλλο και αλλο για να αποκομισει κερδος διενεργωντας εμποριο και αυξανοντας το εισοδημα του. Η εμπορικη πραξη δεν ειναι απλη ενεργεια και θα συμβουλευα να μην το κανει καποιος αυτο φορα παρτιδα. Και για αυτο δεν μπορει καποιος να συμφωνει με μαυραγοριτικες και λαθρεμπορικες παρανομες συμπεριφορες απλα και μονο επειδη εχουν ως αντικειμενο, ενα αντικειμενο ...ποθου για πολλους απο μας. just for the record δεν ειμαι εφοριακος :)

το παραπανω ειναι αυτο που εννοουσα ειδικα. ηθελα να πω και κατι γενικο ομως. αυτο ειναι πως οτιδηποτε κανει καποιος που αγαπαει τα ρολογια οπως εμεις δεν ειναι κατα τεκμηριο σωστο. ουτε εκτος κριτικης. τη μια γινεται ενα σχολιο για μια συλλογη πανεραι, την αλλη για τη ρολεξομαζωξη, την αλλη για την φοβερη υπεραξια που παει να βγαλει καποιος μαυραγοριτης στο paneristi. και αμα πει καποιος οτι διαφωνει με ορισμενες συμπεριφορες δημιουργειται θεμα. not good. οι ανθρωποι εχουν την ιδια αγαπη με πολλους εδω για τα ρολογια, δε σημαινει πως οτι κανουν ειναι ορθο και πως ειναι λαθος μερικοι να τους κριτικαρουν. ΑΥτο ειναι το γενικοτερο :)

αυτα. και σορρυ και παλι αλλα δεν υπηρχε προθεση να αλλαξω το αρχικο σου ποστ, το οποιο εξαλλου θα ηταν κουτο μιας και υπηρχε αυτουσιο παραπανω.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 06:20:04 μμ »
Μηπως ενοχλει,οτι το κανουν δημοσια,χωρις "αναισθητικο"?Μηπως ειναι πιο ειλικρινες ,κατι τετοιο?Γιατι αυτη η "αγαπη για το ρολοι" ειναι μια καραμελα που ακουμε συχνα-πυκνα,για να καλυψει το εμποριο...αυτο που λεγε καποιος,φιοριτουρες... ;)

Δεν ειναι πιο σωστο να πει ο αλλος ....πωλητης,απο το να πει αγαπαω το ρολοι και σας το πουλαω,για να το αγαπησετε και εσεις?

μηπως κοιταμε την βιτρινα και απο πισω....

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 09, 2010, 06:27:16 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 09, 2010, 06:25:49 μμ »
Μηπως ενοχλει,οτι το κανουν δημοσια,χωρις "αναισθητικο"?Μηπως ειναι πιο ειλικρινες ,κατι τετοιο?Γιατι αυτη η "αγαπη για το ρολοι" ειναι μια καραμελα που ακουμε συχνα-πυκνα...

ενταξει, η ειλικρινεια δεν ακυρωνει το αρνητικο και το λαθος του θεματος ομως και το γεγονος πως αποτελει πραξη μαυραγοριτικη και λαθρεμπορικη.

in extremis και οι παιδεραστες εκαναν κομμα στο Βελγιο. ειλικρινεις ειναι. αλλα οχι ιδιαιτερα καλοι.

αν ρωτας παντως εμενα, εγω θεωρω πως οποιος κανει κατι τετοιο δεν αγαπει τα ρολογια ΚΑΝ. αγαπαει το χρημα. οποιος αγαπει τα ρολογια κραταει ενα συλλεκτικο masterpiece και το παραδινει στην επομενη γενια σαν κληρονομια. και μαθαινει τον απογονο του να το αγαπαει και να το περιποιειται. οποτε για ποια "αγαπη για το ρολοι" μιλαμε εδω? ο τυπος δεν το αγαπαει καν. Οποτε για το λογο αυτο πιστευω πως δεν ειναι σωστο αυτο που ειχες γραψει και υπογραμμισα, πως θα ολοι θα εκαναν το ιδιο. δεν νομιζω.

εντιτ: σορρυ αλλα ειχα ξεκινησει να ποσταρω πριν κανεις αλλαγες στο ποστ.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Αλέξανδρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 01:08:29 πμ »
Αν πουλήσω κάποιο ρολόι μου, επειδή το βαρέθηκα/δεν το φοράω/θέλω να αναβαθμίσω τη συλλογή μου κ.ο.κ, θα το κάνω για την αγάπη μου για το ρολόι.... :lens:

Αν βρω ένα ρολόι είτε γνωστό σε τιμή ευκαιρίας, είτε άγνωστο στο ευρύ κοινό και μη προσβάσιμο από αυτό και το αγοράσω με σκοπό να το πουλήσω και να τσεπώσω τη διαφορά, όπως έκαναν κι αυτοί από το paneristi, τότε μιλάμε για αγάπη για το χρήμα κι εμπόριο!  :chinese:

Πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται κατ'επανάληψη και καταλήγει να είναι επάγγελμα έχοντας ως μέσο και κάλυψη ταυτόχρονα μια κοινότητα ανθρώπων που αγαπά το ρολόι και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να θεωρηθεί σαν ευάλωτο κοινό...
 :-({|=

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:08:48 πμ »

Αν βρω ένα ρολόι είτε γνωστό σε τιμή ευκαιρίας, είτε άγνωστο στο ευρύ κοινό και μη προσβάσιμο από αυτό και το αγοράσω με σκοπό να το πουλήσω και να τσεπώσω τη διαφορά, όπως έκαναν κι αυτοί από το paneristi, τότε μιλάμε για αγάπη για το χρήμα κι εμπόριο!  :chinese:

Δηλαδη δεν μπορει να ειναι και αυτο αγαπη για το ρολοι?Να τσεπωσεις τα χρηματα[με κερδος] ετσι ωστε να χρηματοδοτησεις μια καινουργια αγορα,για ενα νεο ρολοι που αγαπας?Και γιατι πρεπει να χανεις παντα σε μια συναλλαγη αγορας-πωλησης?Και γιατι οταν πουλας να μην κερδιζεις ενω οταν αγοραζεις και η αξια πεφτει να ειναι ολα καλα?
Φανταστειτε οτι σχεδον κανεις δεν ξεκινησε μια συλλογη απο Rolex η' Lange,αλλα αρχισε να την χτιζει κομματακι κομματακι απο μικροτερα και πιο φθηνα ρολογια,μεσα σε ολη αυτη την διαδρομη σιγουρα εχασε πολλες φορες,καποιες κερδισε και ετσι προχωρανε τα πραγματα.Η αγορα εχει τους δικους της νομους και κανονες,οποιος δεν τους εφαρμοζει μενει απ'εξω.Ετσι,το κερδος και η ζημια ειναι μεσα στο παιχνιδι.Κερδοσκοποι υπαρχουν,χασοσκοποι οχι.

:cheers:
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 10:14:04 πμ »
Κερδοσκοποι υπαρχουν,χασοσκοποι οχι.

ΚΑΛΟ!!!  ;D ;D ;D
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 12:27:37 μμ »
Εχω δεχθει τηλεφωνημα γιατι ''διαφημιζα'' τα λουρακια που εφτιαχνα...
Για λουρακια που δεν πουλαγα!!!
Και τα εδειξα γιατι γουσταρα να μοιραστω την χαρα μου οτι φτιαχνω κατι μονος μου..
Και που αν ηθελα να συνεχισω το θεμα με τα λουρακια μου θα ηταν σωστο κατα την γνωμη του κυριου ''να διευκρινησω'' οτι δεν τα πουλαω.
Γι αυτο και τηλεφωνικα ζητησα απο τους φιλους που ειχα στειλει λουρακια μου να μην ποσταρουν στο θεμα. ;)

Οποτε George_ σαφως και δεν θα εκαναν ολοι οι ανθρωποι το ιδιο.... ;)

Τα λουρακια ηταν ενα παραδειγμα.
δεν υπονοω τιποτα για τον αγαπητο φιλο Δημητρη  :hello:

φιλικα
Γωργος

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2010, 12:32:45 μμ από giorgos mg »

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 12:41:08 μμ »
Δηλαδη δεν μπορει να ειναι και αυτο αγαπη για το ρολοι?Να τσεπωσεις τα χρηματα[με κερδος] ετσι ωστε να χρηματοδοτησεις μια καινουργια αγορα,για ενα νεο ρολοι που αγαπας?Και γιατι πρεπει να χανεις παντα σε μια συναλλαγη αγορας-πωλησης?Και γιατι οταν πουλας να μην κερδιζεις ενω οταν αγοραζεις και η αξια πεφτει να ειναι ολα καλα?
Φανταστειτε οτι σχεδον κανεις δεν ξεκινησε μια συλλογη απο Rolex η' Lange,αλλα αρχισε να την χτιζει κομματακι κομματακι απο μικροτερα και πιο φθηνα ρολογια,μεσα σε ολη αυτη την διαδρομη σιγουρα εχασε πολλες φορες,καποιες κερδισε και ετσι προχωρανε τα πραγματα.Η αγορα εχει τους δικους της νομους και κανονες,οποιος δεν τους εφαρμοζει μενει απ'εξω.Ετσι,το κερδος και η ζημια ειναι μεσα στο παιχνιδι.Κερδοσκοποι υπαρχουν,χασοσκοποι οχι.

:cheers:

Το να αγοράζεις και να πουλάς ρολόγια για το μεροκάματο είναι κι αυτό αγάπη για τα ρολόγια, όντως έχεις δίκιο, γιατί αλλιώς θα πουλούσες πανάκια για ξεσκόνισμα ή παρκετέζες ή πακέτα τηλεφωνίας και ίντερνετ ή εγκυκλοπαίδειες...
 8)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 12:45:19 μμ »

???

Το να αγοράζεις και να πουλάς ρολόγια για το μεροκάματο είναι κι αυτό αγάπη για τα ρολόγια,

εξαρταται ποσο μεγαλη ειναι η αγαπη...γιατι εδω μιλαμε για κεραυνοβολο ερωτα.... ;)

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 01:23:00 μμ »

???

Κατα τα λεγομενα του κυριου αυτη ηταν η διαφημιση που εκανα....

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,6634.0.html

Ποσταρα συχνα λεει..
Δεν ηταν απλα μια παρουσιαση
Και δεν θα ηταν σωστο,
εις βαρος ενος μερους που ειμαι φιλοξενουμενος να βγαλω χρηματα

Φιλικα
Γιωργος

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2010, 01:29:13 μμ από giorgos mg »

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 01:49:15 μμ »
και ποιος κυριος σου τηλεφωνησε;;;

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 01:53:15 μμ »
Το να αγοράζεις και να πουλάς ρολόγια για το μεροκάματο είναι κι αυτό αγάπη για τα ρολόγια, όντως έχεις δίκιο, γιατί αλλιώς θα πουλούσες πανάκια για ξεσκόνισμα ή παρκετέζες ή πακέτα τηλεφωνίας και ίντερνετ ή εγκυκλοπαίδειες...
 8)

Το μεροκαματο ειναι δικη σου λεξη,για να μην παρεξηγιομαστε[μιας και δεν ανεφερα κατι τετοιο].Τωρα,κατα ποσον μπορεις να πουλας ρολογια για να αγοραζεις παρκετεζες,εγκυκλοπαιδειες και ζαχαρωτα ειναι κατι που δεν το γνωριζω.Αυτο που με σιγουρια γνωριζω ειναι οτι στις συλλογες ρολογιων υπαρχει το rotation που χρηματοδοτειται απο πωλησεις,αλλαγες θεσεων,τασεων και τα σχετικα.Αλλα τελικα ενα πραγμα δεν καταλαβαινω,τι ειναι αυτο που πιο πολυ ενοχλει,το να κερδιζει καποιος η' οτι αυτος ο καποιος δεν ειμαστε εμεις?Ετσι,απλα. :cheers:
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 02:38:07 μμ »
Το μεροκαματο ειναι δικη σου λεξη,για να μην παρεξηγιομαστε[μιας και δεν ανεφερα κατι τετοιο].Τωρα,κατα ποσον μπορεις να πουλας ρολογια για να αγοραζεις παρκετεζες,εγκυκλοπαιδειες και ζαχαρωτα ειναι κατι που δεν το γνωριζω.Αυτο που με σιγουρια γνωριζω ειναι οτι στις συλλογες ρολογιων υπαρχει το rotation που χρηματοδοτειται απο πωλησεις,αλλαγες θεσεων,τασεων και τα σχετικα.Αλλα τελικα ενα πραγμα δεν καταλαβαινω,τι ειναι αυτο που πιο πολυ ενοχλει,το να κερδιζει καποιος η' οτι αυτος ο καποιος δεν ειμαστε εμεις?Ετσι,απλα. :cheers:

Δε θα μείνω στο παιχνίδι των λέξεων και δεν καταλαβαίνω τί σε μπερδεύει....
Για το rotation έχεις δίκιο αλλά δεν το κάνουν όλοι για τη συλλογή, αυτό είναι που ενοχλεί... Αν πουλάς ρολόγια για το κέρδος και δεν εμπλέκεται πουθενά στην κίνηση αυτή η συλλογή, παρά μόνο σαν πρόσχημα, τότε μιλάμε για κοροϊδία κι εμπόριο... Προφανώς δεν τίθεται θέμα φθόνου και ζήλιας! Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκονται ευάλωτοι αγοραστές που πέφτουν "θύματα" των εμπόρων είτε το γνωρίζουν είτε όχι και τροφοδοτούν αυτόν τον ατέρμονο κύκλο...

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 02:53:07 μμ »
και ποιος κυριος σου τηλεφωνησε;;;

..μα ασφαλως, καποιος που γνωριζε το τηλεφωνο του γιωργου!!!

το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος gsb

• 48mm case
  • ..θελω να μαθω!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 02:56:05 μμ »
ας μου επιτρεψει ο φιλος ΒΒ, να παραθεσω μια απαντηση του απο αλλου..  :)

Καλά αυτά που λέτε αν βρισκόσασταν στη Σοβιετική Ένωση του 1935 ή σε καμιά χριστιανική κατακόμβη του 225 μ.Χ.. Στη μόνη περίπτωση που θα τα δικαιολογούσα θα ήταν αν μιλούσαμε για το γάλα των παιδιών μας και το ψωμί των οικογενειών μας. Όμως η κατοχή, αγορά και πώληση ρολογιών δε διέπεται από τις αρχές της κοινοκτημοσύνης, του κουμουνισμού, του χριστιανισμού και του Προυντόν.

Από την άλλη αν δε μας αρέσει μια τιμή ενός προϊόντος, απλά δεν το αγοράζουμε. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Κι εγώ προσπαθώ να βρω δικαιολογίες -συνεχώς-, αλλά από την άλλη ο καθένας έχει δικαίωμα να ζητά όσα θέλει. Αν θα το πουλήσει καλώς γι' αυτόν,. Αν όχι, καλώς για τον επόμενο αγοραστή.

Φιλικά
Δημήτρης
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 03:03:53 μμ »
αναρωτιεμαι ωρες ωρες γιατι το ταλαιπωρουμε τοσο πολυ.

ενας τυπος στο paneristi αγορασε ενα panerai και με το που το πηρε στο χερι του το πουλαει στην 5πλασια αξια.

ο τυπος ειναι απατεωνας, καταπτυστος, λαθρεμπορας και αυτο που κανει σε καθε χωρα του κοσμου ειναι αδικημα. και το ξερει και ο ιδιος για αυτο δεν δινει το serial του ρολογιου παρα μονο στον αγοραστη.

ενα φορουμ που σεβεται τον εαυτο του, θα επρεπε να αφαιρεσει την αγγελια αυτη και να διαγραψει το λογαριασμο του.

και οχι, δεν θα το καναμε ολοι αυτο. απορω γιατι δηλαδη πρεπει να ισοπεδωνονται ολα σε ενα γενικοτερο κλιμα καταπτωσης αξιων και ηθικων αρχων με στοχο μονο το κερδος.

η εμπορια ρολογιων ειναι μπιζνα που δεν εχει καμμια σχεση με την αγαπη για τα ρολογια. καποιος αγοραζει ενα ρολοι, το ευχαριστιεται, το βαριεται και το πουλαει στην τιμη που μπορει να πιασει εκεινη τη στιγμη στην αγορα για να παει παρακατω η' επειδη χρειαζεται τα χρηματα. και καλα κανει. δεν ειναι εμπορας.

ενας αλλος αγοραζει ενα ρολοι μονο και μονο για να το πουλησει την επομενη μερα με τεραστια υπεραξια επειδη ειναι συλλεκτικο. αυτος δεν ειναι ΚΑΝ εμπορας. Το εμποριο εχει και 2-3 κανονες. Αυτος ειναι απατεωνας και λαθρεμπορας.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 10, 2010, 05:08:33 μμ »
Συγγνωμη αλλα κανετε δικη κινητρων που ειναι παντελως ατοπη.
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!