Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ 1000+ ΕΥΡΩ  (Αναγνώστηκε 22567 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ 1000+ ΕΥΡΩ
« στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 07:54:53 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζω καιρό το φόρουμ, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Θα ήθελα τη βοήθεια σας στην επιλογή του επόμενου ρολογιού μου. Ενδεχομένως να υπάρχει αντίστοιχο θέμα με το δικό μου και να μη χρειαζόταν να ανοίξω νέο, οπότε σ'αυτή την περίπτωση συγχωρέστε με και διορθώστε με.
Το καλοκαίρι πρόκειται να παντρέψω τον κολλητό μου και το δώρο του θα είναι ένα ρολόι. Σκέφτομαι, λοιπόν, να διαθέσω και εγώ κάποια χρήματα και να πάρω ένα καλό ρολόι. Το όριο των 1000+ είναι κάπως αυθαίρετο γιατί δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς χρήματα θα διαθέσει ο "γαμπρός", αλλά για την ώρα ας μείνουμε σ'αυτό το επίπεδο. Τα τελευταία 11 χρόνια φοράω καθημερινά ένα fashion ρολόι (Guess συγκεκριμένα) χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα. Ωστόσο, εδώ και καιρό έχω αποφασίσει πως το επόμενο ρολόι μου θέλω να είναι ωρολογοποιϊας και όχι fashion. Αντιλαμβάνομαι ότι αγοράζοντας ένα τέτοιο ρολόι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είμαι σε θέση να το αξιοποιήσω πλήρως, ούτε να καταλάβω τη διαφορά, αλλά έτσι μου "καρφώθηκε". Οι προϋποθέσεις που θέτω είναι:

1. Να φοριέται τόσο με μπρασελέ, όσο και με λουράκι.
2. Να είναι σχετικά μεγάλο (περίπου στα 45mm).
3. Να το φοράω κυρίως βράδυ με καλή ενδυμασία, χωρίς να είναι απαγορευτική η χρήση του σε καθημερινή βάση.
4. Να είναι μάλλον μηχανικό (πριν αρχίζω να διαβάζω το φόρουμ δεν είχα ιδέα τι σήμαινε αυτό, αλλά σιγά σιγά άρχισα να "ψήνομαι").
5. Φυσικά να αξίζει τα λεφτά του.

Απ'αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στα λεφτά και στα χαρακτηριστικά που θέτω μάλλον είμαι κοντά σε κάποιο hamilton. Για να βοηθήσω επιπλέον όσον αφορά στο γούστο μου παραθέτω κάποια από τα ρολόγια που μου αρέσουν εμφανισιακά (ανεξαρτήτως τιμής):

http://hamiltonwatch.com/gents/khaki/aviation/?id=H77616133

http://www.longines.com/watches/longines-grandevitesse/L3.637.4.50.0

http://www.tagheuer.com/the-collection/carrera/men/carrera-automatic-chronograph-day-date/index.lbl?w=CV2A10.BA0796

http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/broad-arrow/32110445001001

Ζητάω συγνώμη αν σας κούρασα. Ο στόχος μου ήταν να δώσω όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσα εξ'αρχής για αυτό που ψάχνω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που ελπίζω να αφιερώσετε.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ 1000+ ΕΥΡΩ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 09:42:43 μμ »
Καλως ορισες φιλε tzimi...
Ευχομαι αυτη να ειναι μια αρχη για να αρχισεις να ασχολησε περισσοτερο με την Υ.Ω.
Πιστεψε με ειναι μικροβιο και αντιβιωση δεν υπαρχει...:D
Τωρα για τα ρολογια που παραθετεις εχω να σου πω 2 πραγματα...
1ον. Οποιο και να διαλεξεις σιγουρα πρεπει να το φορεσεις πρωτα στον καρπο σου και εκει θα παρεις και την τελικη αποφαση.
2ον. Αναμεσα σε αυτες τις επιλογες...φυσικα θα προτιμησεις για πολλους λογους που δεν ειναι επι του παροντος νομιζω αυτο το θεμα  την Ω και την TAG.Προσωπικα παντως εχοντας μια ιδιαιτερη συμπαθεια στην TAG διοτι ηταν και το πρωτο μου αυτοματο ρολοι, θα σου προτεινα το carrera ανεπιφυλακτα χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι το Ω υστερει καπου!
Στο τελος ετσι και αλλιως θα δεις οτι θα καταληξεις στο 1ο που σου ειπα :D. Σε ολους που αγοραζουν το 1ο τους μηχανικο ρολοι αυτο συμβαινει!
Φιλικα
Γιαννης.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 10:22:10 μμ »
Σ'ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
Συμφωνώ σε όσα λες αλλά τα ρολόγια που παραθέτω δεν τα συγκρίνω μεταξύ τους και φυσικά δεν θα είχα δίλημμα αν είχα τη δυνατότητα να αγοράσω είτε το tag είτε το Ω. Στον τίτλο αναφέρεται καθαρά ότι το μπάτζετ είναι 1000+ ευρώ. Απλά τα παρέθεσα για να δώσω πληροφορίες για το γούστο μου όσον αφορά στην εμφάνιση του ρολογιού.
Ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος STYLIANOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 10:41:23 μμ »
το Hamilton που επελεξες ειναι μες στο μπατζετ που υπολογιζεις http://www.kaloustian.gr/shop/show/228

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 10:51:39 μμ »
Ε ναι...το Hamilton ειναι σιγουρα μεσα στο ποσο που εχεις και ως γνωστο σε ολους ειναι και 100% value for money.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 11:30:39 μμ »
Νομίζω ότι το Ω ξεφεύγει αρκετά στην τιμή.....
Προσωπικά θα έπαιρνα το longines που και σχετικά κοντά είναι στο budget σου και από ιστορική εταιρεία, και πανέμορφο!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος STYLIANOS

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 08, 2011, 11:43:47 μμ »
και σε TISSOT μπορεις να βρεις κατι αντιστοιχο πιο οικονομικο και αξιοπρεπες πχ....http://www.e-oro.gr/index.php?target=products&product_id=38980

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 12:09:01 πμ »
   Kαλωσήρθες φίλε μου στο φόρουμ και καλή παραμονή. Ήσουν σαφέστατος στις προτιμήσεις σου και αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι ξέρεις τι θέλεις,τουλάxιστον σχεδιαστικά και από θέμα μεγέθους. Το Hamilton X-Wind θα βγεί αρκετά κάτω από τα 1000 ευρώ και είναι γενικά από τις καλύτερες επιλογές στα 700-800 ευρώ. Ο προσανατολισμός του είναι καθαρά σπορ και θα είναι λίγο έξω από τα νερά του για βραδυνό ντύσιμο. Τα υπόλοιπα τρία είναι πιό all-around σχεδιαστικά και άρα πιό ευκολοφόρετα. Βέβαια εσύ τα έβαλες για να δουμε το τι περίπου σου αρέσει, απλά οφείλω να πω πως ξεφεύγουν από τα 1000 ευρώ από λίγο(Longines) έως και πάρα πολύ(Tag-Omega) και είναι μικρότερα από αυτό που θα ήθελες.
   Σε χρονογράφο λοιπόν σε μεγάλο μέγεθος θα σου πρότεινα να δεις και αυτά ώς πιό ασυνήθιστα(πλην των Hamilton)

Glycine Combat Chronograph πάνω όμως από τα 1000 ευρώ, βγαίνει και σκέτο μαύρο

Glycine Incursore Chrono Day Date σε περίπτωση που μπορέσεις να πας περίπου στα 1500+ ευρώ

Ηamilton Field Chrono Auto, εύκολα εντός του προυπολογισμού σου

Hamilton Open Secret περίπου στο χιλιάρικο

Zeno Watch Basel Pilot X Large

Αν δεν σου κάνει "κλικ" κανένα από αυτά, θα σου βρούμε κι άλλα ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 01:19:08 πμ »
επειδη μ`αρεσουν τα ρολογια με παραδοση θα ελεγα tissot `η longines, βεβαια και οι προτασεις του Γιαννη ειναι πολυ καλες  http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=3581 και http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=14862
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 09, 2011, 01:40:21 πμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 08:35:08 πμ »
To πρωτο Glycine ειναι πανεμορφο :o

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 09:02:15 πμ »

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
  • Ακόμα? Νυχτώσαμε... Ημαρτον
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 10:04:02 πμ »
Οι χρονογράφοι της φόρτις νομίζω ότι ξεφεύγουν λίγο στην τιμή.  :'(  1500+, απ' την άλλη τα μαριν μάστερ είναι μιά χαρά  ;)
Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 10:28:11 πμ »
ο φιλος μας ομως γραφει 1000+ ;)
κ ειμαι κ τις αποψης οτι εαν τ χρηματα δεν σου περισεβουν τοτε καλητερα να κανει καποιος υπομονη κ ν παρει οτι του αρεσει καλητερα κ ειναι κοντα στην τιμη

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 10:30:27 πμ »
Zeno Magellano Telemeter chronographe, από τις ομορφότερες και πιο εντυπωσιακές υλοποιήσεις χρονογράφου Valjoux 7750, τιμή 899€ από Chronosammler.de
Για μένα αχτύπητο ρολόι και τιμή...

Uploaded with ImageShack.us
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 02:22:11 μμ »
ο φιλος μας ομως γραφει 1000+ ;)
κ ειμαι κ τις αποψης οτι εαν τ χρηματα δεν σου περισεβουν τοτε καλητερα να κανει καποιος υπομονη κ ν παρει οτι του αρεσει καλητερα κ ειναι κοντα στην τιμη

Υπο αυτή την έννοια 1.999 ευρώ ανήκουν στην κατηγορία 1000+ και όχι στην κατηγορία 2.000 ευρώ? Ο θάνος ποστάρει ρολόι 900 ευρω και εσύ ποστάρεις σχεδόν 2.000. Επιπλεόν το ρολόι θα είναι δώρο όπως αναφέρει ο φίλος παραπάνω και ορίζει περίπου το φάσμα στα 1000 ευρώ. Αν τώρα τσοντάρει παραπάνω να αποκτήσει κάτι καλύτερο τότε λάθος δικό μου. Απλά από τα 1000 στα 2000 ευρώ μπορείς να παίξεις σε πολλά επίπεδα νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 02:32:14 μμ »
   Eντάξει όταν λέμε 1000+ και τα 1500 μέσα είναι...άλλωστε ο φίλος δεν έχει σιγουρέψει το budget 100%...το θέμα είναι να βρεί ένα χρονογράφο με διάμετρο γύρω στα 45mm που να του αρέσει και ίσως αποφασίσει να διαθέσει και κάτι επιπλέον...υπό αυτή την έννοια τα Fortis είναι μια επιλογή με σχεδιαστική ταυτότητα και παρότι Β42, η αίσθηση που δίνουν είναι μεγαλύτερου ρολογιού, αφού η στεφάνη είναι 44mm ;)

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 02:46:21 μμ »
   Kαλωσήρθες φίλε μου στο φόρουμ και καλή παραμονή. Ήσουν σαφέστατος στις προτιμήσεις σου και αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι ξέρεις τι θέλεις,τουλάxιστον σχεδιαστικά και από θέμα μεγέθους. Το Hamilton X-Wind θα βγεί αρκετά κάτω από τα 1000 ευρώ και είναι γενικά από τις καλύτερες επιλογές στα 700-800 ευρώ. Ο προσανατολισμός του είναι καθαρά σπορ και θα είναι λίγο έξω από τα νερά του για βραδυνό ντύσιμο. Τα υπόλοιπα τρία είναι πιό all-around σχεδιαστικά και άρα πιό ευκολοφόρετα. Βέβαια εσύ τα έβαλες για να δουμε το τι περίπου σου αρέσει, απλά οφείλω να πω πως ξεφεύγουν από τα 1000 ευρώ από λίγο(Longines) έως και πάρα πολύ(Tag-Omega) και είναι μικρότερα από αυτό που θα ήθελες.
   Σε χρονογράφο λοιπόν σε μεγάλο μέγεθος θα σου πρότεινα να δεις και αυτά ώς πιό ασυνήθιστα(πλην των Hamilton)

Glycine Combat Chronograph πάνω όμως από τα 1000 ευρώ, βγαίνει και σκέτο μαύρο

Glycine Incursore Chrono Day Date σε περίπτωση που μπορέσεις να πας περίπου στα 1500+ ευρώ

Ηamilton Field Chrono Auto, εύκολα εντός του προυπολογισμού σου

Hamilton Open Secret περίπου στο χιλιάρικο

Zeno Watch Basel Pilot X Large

Αν δεν σου κάνει "κλικ" κανένα από αυτά, θα σου βρούμε κι άλλα ;D

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις GiannisH. Από αυτά που μου προτείνεις μου αρέσει με μια πρώτη ματιά το Zeno. Αν και για να πω την αμαρτία μου δεν τη γνωρίζω την εταιρία. Επίσης δεν αναφέρεις τιμή. Και επειδή μια φωτογραφία δε λέει πολλές φορές τίποτα είμαι περίεργος για το πως θα ήταν με μπρασελέ.

Αποσυνδεδεμένος tzistsam

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 03:07:43 μμ »
   Eντάξει όταν λέμε 1000+ και τα 1500 μέσα είναι...άλλωστε ο φίλος δεν έχει σιγουρέψει το budget 100%...το θέμα είναι να βρεί ένα χρονογράφο με διάμετρο γύρω στα 45mm που να του αρέσει και ίσως αποφασίσει να διαθέσει και κάτι επιπλέον...υπό αυτή την έννοια τα Fortis είναι μια επιλογή με σχεδιαστική ταυτότητα και παρότι Β42, η αίσθηση που δίνουν είναι μεγαλύτερου ρολογιού, αφού η στεφάνη είναι 44mm ;)

H αίσθηση μεγαλύτερου επιτυγχάνεται από την "απουσία" χονδρής στεφάνης (όπως π.χ. σε diver ρολόγια), με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερη η διάμετρος του κρυστάλλου και να δημιουργείται η ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου. Εχω 47αρι το οποίο δείχνει 50αρι. Τεράστιο.  ;)
Οσον αφορά το εύρος των τιμών, για να μην παρεξηγηθώ το ορθότερο θα είναι να οριστεί το ανώτατο άκρο έτσι ώστε να μπορούμε να παρουσιάσουμε προτάσεις. Οταν προτείνουμε ρολόγια στο 1000αρικο, λογικό το βλέπω να κινηθούμε σ' αυτά τα επίπεδα + 200 ευρώ το πολύ. Γ' αυτό και μόνο το λόγο παράθεσα την άποψη μου. Αλλο hamilton με 7750 και άλλο Fortis  ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 04:34:23 μμ »
   Σωστό αυτό, απλά ειδικά τα Fortis B42 παρότι έχουν χοντρή στεφάνη και κάσα 42mm, φαίνονται μεγαλύτερα γιατί η στεφάνη είναι μεγαλύτερη(44mm) και προεξέχει της κάσας...

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 09, 2011, 08:10:06 μμ »
Υπο αυτή την έννοια 1.999 ευρώ ανήκουν στην κατηγορία 1000+ και όχι στην κατηγορία 2.000 ευρώ? Ο θάνος ποστάρει ρολόι 900 ευρω και εσύ ποστάρεις σχεδόν 2.000. Επιπλεόν το ρολόι θα είναι δώρο όπως αναφέρει ο φίλος παραπάνω και ορίζει περίπου το φάσμα στα 1000 ευρώ. Αν τώρα τσοντάρει παραπάνω να αποκτήσει κάτι καλύτερο τότε λάθος δικό μου. Απλά από τα 1000 στα 2000 ευρώ μπορείς να παίξεις σε πολλά επίπεδα νομίζω.

με την ιδια λογικη δεν υπαρχει λογος να προτινει καποιος ρολογια με χαμιλοτερη αξια γιατι εαν πιασουμε citizen και seiko θα γεμισουμε 10 σελιδες. εφωσων αφησε το ταβανι τις τιμης ανοιχτο δεν βλεπω το λογο μην πω την αποψη μου. κ επισεις δεν με ενδιαφερει εαν καποιος ποσταρει ρολοι με 900 ευρω η 50.

κατα την αποψη μου εαν τα 1000 ευρω καποιος τα διαθετει δυσκολα καλητερα να παρει κατι που του αρεσει 1000% εστω και αν χρειαστει να τσονταρει 500 και 700 ευρω γιατι πολυ απλα μια φορα θα αγορασει και ειναι κριμα να μην παρει οτι καλητερο μπορει.