Αποστολέας Θέμα: SUUNTO  (Αναγνώστηκε 27521 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
SUUNTO
« στις: Μάρτιος 12, 2011, 08:46:16 μμ »
με μεγαλη δυσκολια αποφασισα να παρω ενα ψηφιακο ρολοι αυξημενων δυνατοτητων (suunto)  αντι ενος casio (protrek-g shock).
εψαξα αρκετα στο φορουμ αν υπαρχει καποιο review για τα suunto αλλα δεν βρηκα κατι ξεκαθαρο ετσι ειπα να ξεκινησω εγω ενα ρωτοντας βεβαια τους χρηστες και οσους ξερουν.

προσωπικα ενδιαφερομαι για το vector της σειρας αλλα στις λειτουργιες του δεν ειδα να εχει καποιο απο τα χαρακτηριστικα για γυμναστικη (παλμοι κλπ) επισης το στανταρ σε ολα σχεδον τα suunto ειναι η ζωνη που φοραει ο χρηστης για μετρηση καρδιακων παλμων η ειναι εξτρα η αγορα του;κατι για cd με προγραμματακι που ειχα υφισταται η ειναι μονο σε καποια μοντελα;η συνδεση στο pc με το ρολοι πως γινεται;στο vector το κυκλακι πανω δεξια ειναι για την πυξιδα;λιγο κουλο δεν ειναι εκει που το εχουν; :P

μετα σαν 2ρη επιλογη εχω το t4d αλλα απο οτι ειδα δεν εχει τα χαρακτηριστικα στυλ (θερμομετρο-βαρομετρο κλπ)

σε περιπτωση αγορας απο το e bay η αλλες σελιδες τα στελνουν συνηθως ολα μαζι η αυτο θα γινει κατοπιν συννενοησεως με τον πωλητη;
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 12, 2011, 08:55:03 μμ από txcellas »

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
Απ: SUUNTO
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 12, 2011, 11:33:49 μμ »
Εγώ το Vector έχω, για το Vector θα σου πω:

Βγαίνει σε δύο εκδόσεις -με μετρητή καρδιακών παλμών και χωρίς αυτόν. Δες τη σύγκριση των δύο εκδόσεων εδώ
http://www.suunto.com/en/products/Compare/?products=1086;745

Το Vector δεν συνδέεται με τον υπολογιστή. Εάν θυμάμαι καλά έχει ένα προγραμματάκι που βάζεις τα δεδομένα των προπονήσεών σου και κάνει παρακολούθηση της προόδου σου (μπορεί και να τα κάνεις upload στο site της Suunto για περαιτέρω επεξεργασία και αποτελέσματα).

Το κυκλάκι επάνω δεξιά είναι αλφάδι: δείχνει το πόσο οριζόντιο είναι το ρολόι και χρησιμεύει εφ'ενός στο καλιμπράρισμα της πυξίδας και αφ'ετέρου στη χρήση της.

Για τα υπόλοιπα (t4d και αγορά) είναι θέμα ψαξίματος και ρωτήματος...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 13, 2011, 12:57:34 πμ »
εσυ πιο απο τα 2 εχεις;
υποθετω εισαι ευχαριστημενος απο τη χρηση του;σχετικα με την αυτονομια του;πιστευεις αξιζει η επιλογη αυτο με τον μετρητη καρδιακων παλμων;

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 13, 2011, 01:02:22 πμ »
Εγω σχετικα με τα αυτο που γυρευεις εχω τα x-lander military,X6HR,Τ4d,M5.

Το πρωτο ειναι η εξελιξη του απλου  Vector με βαρομετρα,θερμομετρα,υψομετρα,κ.τ.λ  αλλα δεν εχει module για καρδιακους παλμους.

Το δευτερο ειναι οπως το πρωτο αλλα εχει module για καρδιακους παλμους και συνδεεται με υπολογιστη αν και εγω δεν τα καταφερα ποτε,δεν ασχολοληθηκα και ιδιαιτερα,εξαλου δεν ειμαι επαγγελματιας αθλητης.
Σε οτι αφορα SUUNTO πρεπει να ξερεις ποιες αναγκες θες να ικανοποιήσεις.Και εξηγω επειδη και εγω ειμουν μπερδεμενος και γιαυτο και κατεληξα να εχω αποκτησει ενα σωρό SUUNTO  :P

Eαν θες κατι να σε βοηθησει να χασεις κιλα ή να διατηρήσαι σε φορμα ή να παρακολουθεις την φυσικη σου κατασταση αλλα κυριως θα κινησαι σε χωρους σπιτιου ή γυμναστηρίου κσι γενικα θες να παρακολουθεις πως παιζει η καρδια σε σχεση με τις οποιες δραστηριοτητές σου τοτε πας σε καθαρά τετοιας κατηγορίας  ρόλόι και αυτο θα πει οτι πας

1- στην ακριβη επιλογή της σειρας T6 , η οποια συνδυαζει πολυ καλο προγραμμα καρδιακων παλμων με EPOC ,αλτιμετρο και θερμομετρο αλλα οχι βαρόμετρο,πυξιδα,εχει κρυσταλλο αντι πλαστικου και ειναι γερη κατασκευη.Ιδανικη για γυμναστηριο σε συνδιασμο με δραστηριότητες τυπου mountain bike π.χ

2- Στη σειρα Τ4 το οποιο εχει και το πολυ καλο coach manager το οποιο στη ουσια εκτελει χρέη προπονητή και σε βαζει σε προγραμμα αναλογα με την κατασταση σου και τις απαιτήσεις σου.Πολλες μνημες (μηνες) ,καλο προγραμμα καρδιακων παλμών με απωλεια θερμιδων και T.E (training effect) χωρις ομως EPOC οπως η σειρα Τ6 αλλα δεν θα σκασεις κιολας καθότι το EPOC ειναι και λιγο εξεζητημενο εαν δεν εισαι αθλητής με βλεψεις πρωταθλητισμού...
Μειονεκτηματα του,το λιγο συνθετο μενου (θελει συνηθεια αλλα ειναι κορυφαιο) και το πλαστικο (αλλα γερό) τζαμι του.

3-Στη πιο φτηνη σειρα Μ ,με πρωτη επιλογη το Μ5 ,το οποιο εχει ενα προγραμμα fitness test οταν το ανοιγεις που θα εξετασει την φυσικη σου κατασταση και θα σου προτεινει προγραμμα εβδομαδας .Ευκολο μενου,πανευκολο,απλο,ειναι καθαρα για να παρακολουθεις την φυσικη σου κατασταση ,απωλεια θερμιδων ,κ.τ.λ αλλα αυτο το κανει τελεια.Ιδανικο για απωλεια/διατηρηση βαρους.Μνηνη τελευταιας προηγουμενης ασκησης μονο.Δυνατο ξυπνητηρι.

Αυτα εαν εχεις δραστηριότητες λιγο εως καθόλου βουνο,και περισσοτερο σπιτι,γυμναστηριο.

Εαν τωρα κινησαι πολυ σε βουνο ,πχ πεζοπορειες μεγαλες,διαμονη στη φυση,εξερευνησεις,λασπομαχιες,4Χ4,κυνηγι,βαρειές εργασίες λόγω δουλειάς κ.τ.λ ,δηλαδη σε επηρεαζουν και σε ενδιαφερουν οι συνθηκες του περιβαλλοντος αλλα θες να εχεις και μια ιδέα πως ανταποκρινεται η καρδιά σε μεταβολές υψομέτρου σε σχεση με σωματική καταπόνηση πας  σε ρολόι αντοχής με module παλμων οπως

1-ξωφαλτσα το T6d που δεν εχει ομως βαρόμετρο,πυξιδα αλλα  εχει τα υπολοιπα και με εξελιγμενο προγραμμα φυσικης καταστασης οπως ειπαμε

2-Vector με το module παλμων που ειναι αντοχής.Σε οτι αφορα το προγραμμα καρδιακων παλμων και απο την εμπειρια μου απο το X6HR,εχει φανταζομαι ενα απλο προγραμμα το οποιο σου λεει ποσοι ειναι οι παλμοι  σου τη δεδομενη στιγμη ,δινει καποιους μεσους ορους,κ.τ.λ
Δεν εχει καμμια σχεση με το προγραμμα των T6 ,T4,M5.Απλα οταν π.χ ανεβαινεις στο βουνο και γνωριζεις και τα ορια σου (λογω ηλικιας,καποιας παθησης,η απλα θες να ξερεις ποτε εισαι στην ασφαλη ζωνη παλμων) τοτε  θα βλεπεις οτι π.χ εχεις 157 παλμους και οτι στα 800 μετρα οι παλμοι σου ειναι π.χ 145 με το τεμπο που πας και το φορτιο που τραβας,στα 1300 ειναι 175 ,κ.τ.λ οποτε σταματας ,ξεκουραζεσαι ή συνεχιζεις.Δεν θα σου πει για απωλεια θερμιδων,προγραμμα γυμναστικης κ.τ.λ
Aυτο ισχυει τουλαχιστον στο X6HR που εχω,το οποιο για να σου δειξει περισσοτερα και να επεξεργαστεις καποια δεδομενα πρεπει να τα φορτωσεις σε υπολογστη.(Τα Τ4,Τ6,Μ5 στα λενε στο ρολόι απευθειας αυτα και περσσοτερα)

Εαν η δρστηριοτητα σου ειναι οπως παραπανω αλλα δεν σε ενδιαφερει η παρακολουθηση των παλμων στη φυση,θες ομως να ξερεις ποτε θα ερθει κακοκαιρία,σε τι υψομετρο εισαι ,τι θερμοκρασια εχει και πως μεταβαλεται ,προσανατολισμός ,κ.τ.λ  και θες ενα ρολοι αντοχής ,πας σε X-lander σκετο ή Mil (διακριτκο αλλα μεγαλο),OBSERVER (σε πιο μαζεμενο-μικρο look),σε Vector (μεγαλο αλλα σε ποιο "κομαντο" look) ή στην ακριβοτερη σειρα ELEMENTUM.Εαν τωρα σε ενδιαφερουν τα παραπανω αλλα θες και να παρακολουθεις την φυσικη σου κατασταση με απωλειες θερμιδων,αποτελεσμα προπονησης,κ.τ.λ  αγοραζεις ενα απο τα παραπανω για το βουνο και ενα π.χ Μ5 ήΤ4 για την προπονηση και εισαι καλυμενος απολυτα.

ουφ,αυτα σε γενικες γραμμες ,πιστευω να σε καλυψα  ,εαν παλι εχω κατι λαθος ή κατι ξεχασα ας με διορθωσει καποιος τα μαμημενα τα Suunto εχουν ενα σωρο δυνατοτητες  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 01:20:40 πμ από MK4 »
"Καποτε οι 300 πεθαναν για την Ελλαδα.Τωρα η Ελλαδα πεθαίνει για τους 300.... "

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 13, 2011, 01:15:36 πμ »
Και κατι που ξεχασα που ειναι σημαντικο εαν δεν το γνωριζεις.
Οποιοδηποτε ρολόι εχει module παρακολουθησης καρδιακων παλμων,συνοδευεται με μια ζωνη ελαστικη που τη φορας στο στήθος.
Αλλιως δεν δουλευει το module.Εαν λοιπον σε ενδδιαφερουν δραστηριοτητες στη φυση π.χ πεζπορεια,ορειβασια,mountain bike και θες να παρακολουθεις τους παλμους σου,να ξερεις οτι θα πρεπει και στο στηθος να φορας τη ζωνη αυτη.

Το ανφερω γιατι καποιοι (οπως εγω π.χ) δεν το βολευονται αυτο.Με το ενα π.χ 85λιτρο σακο στη πλατη δεν ειναι οτι πιο ανετο να φορας ζωνη,εμενα με ενοχλει.Βεβαια απο εμπειρια ,ξερω τη φυσικη κατασταση μου και τα ορια μου,οποτε δεν χρειαζομαι να παρακολουθω τους παλμους μου στο βουνο οταν παω για π.χ πεζοπορεια-κατασκηνωση στα βουνα.Επισης εαν οι δραστηριοτητες σου δε ειναι ζορικες στη φυση ,π.χ πας χαλαρη πεζοπορεια,εξερευνηση,κυνηγι,κ.λ.π,δεν χρειαζεσαι να παρακολουθεις παλμους αρα ουτε να φορας το σουτιεν στο βουνο  ;D

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 13, 2011, 01:17:39 πμ »
Τα είπες όλα ΜΚ4  :respect:

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 13, 2011, 02:11:12 πμ »
Και κατι ακομα....

Ολα τα ρολογια που εχουν βαρομετρο και αλτιμετρο για να εισαι 100% οτι δουλευουν σωστα πρεπει να εχεις και ενα GPS (εστω ενα απλο χειρος ,τυπου π.χ maggelan) μαζι.
Το Χ9i (που εχω) τα εχει ολα (εκτος παλμους) αλλα το προβλημα ειναι οτι η μπαταρια τελειωνει ευκολα ειδικα με την εντονη χρηση του GPS.
Και ειναι επαναφορτιζομενη δεν ειναι αλλαζω βαζω αλλη,εκτος αν παρεις 2-3 να εχεις γιατι σε αγνωστο μερος και σε συνδιασμο με πεζοπορεια σε σφιχτα μερη τοσες θα χρειαστεις για 1- μερες να μη σου πω παραπανω.Δεν ξερω αν στο X10 βελτιωσαν την μπαταρια αλλα δεν θα εχει μεγαλη διαφορα φανταζομαι.

Γιατι λεω να εχεις GPS μαζι....
Tα ρολογια αυτα εχουν 2 επιλογες σαν τροπο λετουργίας και παροχης δεδομενων.Μοde Alti και mode Baro.
Οταν παρεις το ρολόι και ειναι για να πας π.χ στο βουνο πρεπει να το καλιμπραρεις πρωτα.Για να το κανεις αυτο πρεπει να ξερεις κατι που ειναι σταθερο ή δεδομενο.Αυτο ειναι ή το υψομετρό σου ή η βαρομετρική πιεση στο επιπεδο της θάλασσας (οπου υψομετρο 0 και ετσι το συνδεει το ρολόι) .Το αλτιμετρο και το βαρομετρο , το ενα δουλευει σε σχεση με το αλλο.Μαγικα δεν εχει εδω ουτε και τα ρολογια αυτα ειναι σουπερ επαγγελματικα αλτιμετρα-βαρομετρα ακριβειας.

Ετσι δεν θα σου δωσουν σωστα δεδομενα αν δεν τα εχεις ρυθμισει σωστά.Αν το αγορασεις και πας στο βουνο ετσι στο χυμα ,το πιθανοτερο ειναι να σου λεει ασχετα και ασσυναρτητα στοιχεια οπως π.χ  500 μ αντι των πραγματικων 290,ή να σου λεει 1022 mbar με πραγματικα 980.
Παιζει ρόλο αν το εχεις βαλει να διαβαζει το περιβαλον σε mode Alti η Baro.To mode Baro το βαζεις οταν παραμενεις σε ενα σταθερο υψομετρο ,π.χ κατασκηνωση για 2-3  μερες σε ενα σημειο.Τοτε επιλεγεις Baro και το ρολοι λειτουργει σαν μετεωρολογικος σταθμός.Το Alti το επιλεγεις οταν προκειται να μετακινησαι συνεχεια σε υψομετρο,οποτε το ρολόι διαβαζει τις αλλαγες βαρομετρικης πιεσης και τις μεταφραζει σε αλλαγες υψομετρου οποτε σου δινει το υψομετρο.
Με αλλα λόγια ,για να ξεκινησεις για καπου πρεπει να βαλεις στο ρολόι ενα γνωστό υψομετρο ή μια γνωστη βαρομετρικη πιεση σε δεδομενο σημείο  ή την πιεση στο επιπεδο της θαλασσας (οποτε την διαφορα της πιεσης με εκει που εισαι στην δινει ως υψομετρο απο το 0 της θαλασσας).
Πρακτικα ,οταν πας στην παραλια εκει που σκει το κυμα,τοτε βαζεις ρυθμιση υψομετρου 0,οποτε το ρολόι μετραει την βαρομετρικη πιεση και ξερεις οτι στο σημειο αυτο  ,εχεις υψομετρο 0 και πιεση 1019mbar.Τοτε βαζεις βαρομετρικη πιεση στο επιπεδο θαλασσας αυτη που μεταει το ρολόι.Εαν κατασκηνωσεις εκει ,επιλεγεις mode Baro και το ρολοι γινεται μετεωρολογκος σταθμός.Εαν τοτε δεις οτι τα mbar πεφτουν σε 900 ή με ρυθμό περισσοτερο απο 3mbar σε λιγοτερο απο ωρα ,ψαχνε για αδιαβροχα ή στεγη.Αλλαγες στο υψος τις αγνοεις.
Αν τωρα απο εκει ξεκινησεις εχοντας ξεχαστει στο mode Βaro,και ανεβεις στο βουνο , οπου ανεβαινοντας αλλαζει η βαρομετρικη πιεση (μειωνεται) το ρολόι θα σου δειχνει μειωση βαρομετρικης πιεσης (η πιεση στο επιπεδο θαλασσας θα μεινει βεβαια αυτη που εβαλες) και ενω ο καιρος θα ειναι καλος και ο ηλιος θα λαμπει,το ρολόι θα διαβαζει την αυξηση του υψομετρου (και την μειωση της πιεσης) ως κακοκαιρία και θα αναρωτιεσαι τι γινεται.Αντιθετα,το σωστο θα ηταν να το εβαζες στο mode Alti οποτε αλλαγες πιεσης στο ανεβασμα απο τη θαλασσα στο βουνο θα στις εδινε ως αλλαγες υψομετρου και θα σου εδινε το σωστο υψομετρο αγνοωντας το θεμα καιρου.

Τωρα εαν εσυ ξεκινας απο το σπιτι να πας στο βουνο με το αυτοκινητο,λιγο πολυ τα αγνοεις ολα αυτα.Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι ειτε να ξερεις την πιεση στο επιπεδο θαλασσας τη συγκεκριμενη μερα (απο μετεωρολογικο σταθμο,internet,τηλεφωνο) ειτε το συγκεκριμενο υψομετρο που εισαι ή που πας.Επειδη την πιεση στο επιπεδο θαλασσας δεν ειναι παντα ευκολο να την ξερεις ΄να την μετρησεις,αυτο που μπορεις να ξερεις ειναι το υψομετρο σου και για να το βρεις το κανεις με ακριβεια μονο απο GPS  και γιαυτο λεω το χρειαζεσαι.Βαζεις το υψομετρο που εισαι ως reference και το ρολοι το συνδεει με τον βαρομετρικη πιεση που μετραει στο συγκεκριμενο μερος.Εαν τοτε παραμεινεις εκει σταθερα για 1-2 μερες οπως ειπα,το βαζεις σε mode Baro και θα διαβαζεις τον καιρο.

Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος προσπαθησα να τα πω απλα και  θελω να εξηγησω οτι τα SUUNTO δεν ειναι απλα ρολόγια που λειτουργουν αυτοματα.Πολλοι εχουν αυτη την εντυπωση και απογοητευονται μετα.Θελουν δουλεμα και εξασκηση για να δουλεψουν σωστα και να αξιοποιηθουν οι δυνατοτητές τους.Δεν ειναι παιχνιδι ή σουπερ αυτοματες μηχανες.Και επειδη δεν ειναι φτηνα ρολόγια,τα λεω αυτα ωστε να μην ξοδευτει κανεις εχοντας λαθος εντυπωση σχετικα με το τι θα του δωσει το ρολόι-εργαλειο,καθότι δεν ειναι ενα απλο ρολόι που λεει την ωρα.

Ελπιζω να βοηθησα.

P.S :Το site της Suunto εχει τα παντα ,πρεπει να το ψαξεις λιγο.Πως δουλευουν τα ρολογια,ρυθμισεις,εχει φορουμ,εχει ενα προγραμμα να σε βοηθησει να βρεις τι σου ταιριαζει απαντωντας σε ερωτησεις,τα εχει χωρισμενα αναλογα με την δραστηριοτητα του ενδιαφερομενου,κ.τ.λ
Ψαξτο λιγο ή ρωτα οτι αλλο θες,εχω ασχοληθει αρκετα και με εχουν βοηθησει και αρκετα τα ρολογια αυτα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 02:21:54 πμ από MK4 »

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 13, 2011, 01:20:09 μμ »
τα ειπες ολα πραγματι!!
προσωπικα ενδιαφερομαι για κατι που να εχει σχεση με γυμναστικη αλλα οχι κατι απλο.η σειρα M5 δν μου αρεσει εμφανισιακα καθολου.
απο την αλλη το οτι επιπλεον οπως θερμομετρο κλπ θα θελα να το εχει.ειναι κριμα να δωσεις τοσα λεφτα και να παρεις ενα suunto μονο με μετρητη για γυμναστικη και για την ωρα απο την αποψη οτι ενα τετοιο ρολοι ειχε καποτε και το lidl με καμια 50ρια ευρω το πολυ!
ποιο θα μου προτεινες;ειναι πιο πολυ της θαλασσας αλλα σε λογικα πλαισια οχι καταδυσεις κλπ.
λεω να δωσω μεχρι 300-400 ευρω (σιγουρα απο ιντερνετ λιγοτερο) και να το εχω για μια ζωη τουλαχιστον! :P

υπαρχει καποιο απο τα  suunto που να ειναι για ολα;να μην ειναι δηλαδη μονο για βουνο η μονο για γυμναστικη αλλα να τα συνδιαζει ολα..εψαξα αλλα δεν μπορεσα να βρω καποιο!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 01:44:06 μμ από txcellas »

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 13, 2011, 01:57:34 μμ »
Kαταρχην καμμια σχεση με οτι μπορει να πουλαγε το Lidl,μην τρελαθουμε τωρα.

Δευτερον δεν τι να τους κανεις τους παλμους σε σχεση με θαλλασα.Η ζωνη ειναι αδιαβροχη αλλα σε αυτονομη η ελευθερη ,θα ειναι το τελευταιο που θα σε απασχολησει...

Αυτα που θες δεν συνδιαζονται στο 100%.Σε βλεπω για το Τ6d παντως σε οτι αφορα αντοχη,καλο προγραμμα παλμων,αλτιμετρο ,κ.τ.λ
Το Core ισως μιας και εχει βυθομετρο αλλα δεν εχει προγραμμα καρδιακων παλμων.

Ασε να τα δω και θα σου πω το απογευμα.

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 13, 2011, 05:21:38 μμ »
Δεν σε καλυπτει καποιο 100% σε ολα.
Για να μην καταξοδευτεις ,προτεινω να παρεις ενα T4d που ειναι φτηνοτερο αρκετα σε σχεση με το Τ6d και να παρεις ενα Vector,X-lander,Core για τα υπολοιπα.Αυτο αν εχεις εξισου απαιτησεις για ενα ρολόι για τα δυσκολα και για παντου και ενα αποκλειστικα για να παρακολουθει την φυσικη σου κατασταση.Αν παλι σου φαινονται ακριβα ,τσεκαρε τιμες σε polar,oregon,timex που εχουν φτηνα heart rate monitors και καποια απο αυτα συνδιαζουν και προγραμματα παλμων.π.χ http://www.amazon.com/Oregon-Scientific-RP107-Altimeter-Barometer/dp/B000EGX30Y

Δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω,δεν τα γνωριζω καλα αυτα πλην λιγο των Polar που ειναι και ο βασικος ανταγωνιστης των Suunto.
Επειδη δεν σε βλεπω και πολυ extreme,δες μηπως κανεις τη δουλεια σου μονο με ενα T4d η κανα αλλο φτηνοτερο απο τις αλλες μαρκες που αναφερα και στο βουνο η στη θαλασσα βαλε κανα G-shock.

Εγω παντως σε καποια στιγμη κατεληξα να χρησιμοποιω το M5 και t4d οταν κανω στατικο ποδηλατο στο σπιτι ή πεζοπορεια ταχυτητας-αντοχης οπουδηποτε,και σε πεζοπορεια -ερευνα- κατασκηνωσεις ,κ.τ.λ στο βουνο χρησιμοποιω το X-Lander mil και το X6 HR αν παω για να κανω φυσικη κατασταση π.χ αποτομες διακλαδωτες αναβασεις -καταβασεις με φορτίο,κ.τ.λ
Μετα που εμαθα πως συμπεριφερεται η καρδια μου και γενικα ο οργανισμος μου σε αυτου του ειδους τις καταπονήσεις ,σε δραστηριοτητες στη φυση εμεινα να χρησιμοποιω το Core και μονο γιατι με βολεψε περισσοτερο και παρόπλισα τα αλλα 2.Στο σπιτι βεβαια στη γυμναστικη χρησιμοποιω το M5 πλεον για την ευκολια μου.Το T4d ειναι κορυφαια αλλα λιγο πιο συνθετο και βαριεμαι.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 13, 2011, 05:29:51 μμ από MK4 »

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 13, 2011, 09:38:12 μμ »
αν αλλαζα επιλογη απο την suunto θα πηγαινα καρφι casio χωρις δευτερη σκεψη..ο μονος λογος που την προτιμω ειναι λογο ποιοτητα κατασκευης μιας και ειναι ευρωπαικη.
στα περισσοτερα ρολογια της σειρας που ειναι ο αισθητηρας;(για βαρομετρο,θερμομετρο κλπ) αν πεσει νερο εκει μπορει να υπαρξει προβλημα;

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 14, 2011, 05:56:07 πμ »
Ολα τα ρολογια της Suunto ειναι αν θυμαμαι καλα απο 30 εως 100μ αδιαβροχα.Ο αισθητηρας στα περισσοτερα ειναι κατω απο το ρολόι ,και σε μια ακρη ,ή στο πλαι .Δες φωτό στο site τους.Δεν καταλαβαινουν απο ζόρια.Και εγω στην αρχη το φοβηθηκα το θεμα αισθητηρα.6 τρυπες μεγαλες ,λεω να δεις δεν ξερω τι σοι βαρομετρικη πιεση θα μετραει παντως σιγουρα θα μαθει για την ποιοτητα του νερου.Τιποτα.....δεν υπαρχει θεμα να παρει νερο και να το προσπαθησεις.Ακομα και το Core που εχει και λειτουργια βυθομετρου  :P

Μη με παρεξηγησει κανεις,τα CASIO τα θεωρω πολυ καλα και πολυ ανθεκτικα και η ποιοτητα κατασκευης δεν θεωρω οτι ειναι και τοσο διαφορετικη.Και τα βρισκω και δελεαστικα ισως για τα οσα προσφερουν.Δεν αντεχω προσωπικα αυτο το look τυπου Transformers που λεει και ο γιος ενος φιλου μου.....Ετσι οπως τα κανουν ,λες και θα πας εξερευνηση στον Αρη να πουμε....λιγο too much πως να το πω....πολυ γιαπωνεζιά και space satelite κατασταση  :P
Τα Suunto ειναι και δειχνουν πιο απλα,πιο επαγγελματικα και πιο "βαριά",και οταν τα βλεπεις αναρωτιεσαι τι ειναι γιατι παντως Casio δεν ειναι....
Να το πω πιο απλα,αν δεις ενα pathfinder στο χερι ενος παιδιου δεν θα παραξενευτεις και πολυ.Αν δεις ενα Suunto θα το κοιταξεις καλυτερα να δεις τι στο καλο φοραει το παιδι  ;D
Ασχετο ,σχετικο, απο οσο ειδα καποια στιγμη τυχαία στην ελληνική νοστραδαμική μπανανιστικη τηλεόραση ,σε μια συνέντευξη που εδειξε ενα δελτίο καταστροφολογίας και σαχλαμαρίστικης μεγαλοστομίας , ο ΓΑΠ μεχρι προσφατα φοραγε το X6HR η το T6d.Δεν ειναι για extreme καταστασεις αλλα γυμναζεται  :P
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 14, 2011, 06:45:37 πμ από MK4 »

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 14, 2011, 10:10:43 πμ »
συμφωνω απολυτα με τον ορο διαστημικα ;D ;D ..εχει και καποια αλλα βεβαια πιο νορμαλ οπως το Casio PRW-1200..
ο αισθητηρας ηταν το μονο θεμα απο αποψη στεγανοτητας που με απασχολουσε αλλα τωρα οκ!

Αποσυνδεδεμένος Baptiste

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 14, 2011, 04:10:54 μμ »
το suunto vector yellow τη τιμη εχει πανω κατω?? αυτο απ οτι βλεπω στο σαιτ ειναι αδιαβροχο στα 30m αρα για θαλασσα δε κανει δυστυχως?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 14, 2011, 05:49:30 μμ από Baptiste »

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 14, 2011, 08:17:23 μμ »
Aπο το site της Suunto

"Is the Wristop Computer waterproof?
Our products are tested with ISO (international Organization for standardization) standard 2281. This means that product is water-resistant. In addition to the term "water resistant" watches may be marked with an indication of the test overpressure given as a pressure in bar (3bar) or in the sense of a substitute as a depth in meters (30 meters). These indications however do not correspond to a diving depth but refer to the pressure at which the water overpressure test was conducted.

All Suunto wristop computers can be used for normal swimming but none should be taken below a depth of 2-3 meters. The exception to this is the Core which can be taken to a depth of 10 meters.

Buttons should not be pressed under water on models other than the Core and Military X-Lander.

Remember the Wristop Computer is NOT A DIVING DEVICE."

Εγω τα δικα μου τα εχω δοκιμασει σε βροχη,μπανιο,ψαρεμα ,κ.τ.λ  και δεν ειχα ποτε προβλημα.
Ολα πλην των καταδυτικων Suunto και του Core ,οπως λεει ,δεν πρεπει να τα βουταμε πανω απο τα 3 μετρα.

Αν το δικο σου για θαλασσα ,ειναι surf,ψαρεμα,κολυμπι ,κ.τ.λ,δεν εχεις πρόβλημα.

Αν θες κατι για καταδυση παρε ενα καταδυτικο της Suunto (π.χ D4,D6,D9) το οποιο ειναι για αυτη τη χρηση.

Αποσυνδεδεμένος Baptiste

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 14, 2011, 08:29:51 μμ »
thanks ησουν αναλυτικοτατος!!  :D  οχι, δε κανω καταδυσεις, απλα για κολυμπι..

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 16, 2011, 09:08:20 μμ »
Mερικες φωτό απο το δικο μου για να παρεις μια ιδεα πραγματικη περαν των φωτο στο net
Εχει και το πλαστικο λουρακι ,κανονικα με αυτο ερχεται αλλα εγω του εβαλα και αυτο πριν το βαλω το κουτι του.

και διπλα στο seamster για να εχεις ιδεα περι μεγεθους και στυλ

Αποσυνδεδεμένος txcellas

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 16, 2011, 10:37:32 μμ »
Mερικες φωτό απο το δικο μου για να παρεις μια ιδεα πραγματικη περαν των φωτο στο net
Εχει και το πλαστικο λουρακι ,κανονικα με αυτο ερχεται αλλα εγω του εβαλα και αυτο πριν το βαλω το κουτι του.

και διπλα στο seamster για να εχεις ιδεα περι μεγεθους και στυλ

δεν μπορω να τις δω... :-\ :-\

Αποσυνδεδεμένος MK4

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 17, 2011, 06:14:39 πμ »
????    αλλος τις βλεπει ρε παιδια ?

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ