Αποστολέας Θέμα: Raymond Weil ή Hamilton ???  (Αναγνώστηκε 4876 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

1yannis1

• Επισκέπτης
Raymond Weil ή Hamilton ???
« στις: Απρίλιος 03, 2011, 04:16:37 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα δίλλημα.
Είδα ότι με 1200€ μπορώ να βρώ και αυτόματο.  Μετά από αρκετό ψάξιμο ΄'εχω καταλήξει σε ένα Hamilton Jazzmaster Classic και ενα Raymond Weil Freelancer.

Δείτε και τις ιστσελίδες τους.
http://www.raymond-weil.com/EN/mens-watch/freelancer/freelancer-2730-STC-20001.html
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/auto-chrono/H32616553

Από μια ματιά στο forum είδα ότι τα Hamilton αναφέρονται από όλα τα μέλη με πολύ καλά λόγια. Τα Raymond Weil πολυ λιγότερο.
Επίσης πρόσεξα ότι το Hamilton φοράει μηχανισμό Valjoux ενώ το RW φοράει ETA (δεν γνωρίζω αν είναι ίδιος).
Σχεδιαστικά, το RW "δείχνει" περισσότερο στο χέρι. 

Είναι όντως δύσκολη απόφαση ή μου ξεφεύγει κατι? :o ???
Οποιαδήποτε γνώμη θα βοηθουσε πολύ.

Ευχαριστώ
Γ.

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
Απ: Raymond Weil ή Hamilton ???
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 03, 2011, 04:21:29 μμ »
Νομίζω πως κάνεις λάθος προσέγγιση συγκρίνοντας ένα απλό ρολόι με ένα ρολόι-χρονογράφο... Μήπως πρέπει να αναδιατάξεις τις επιλογές σου; ;)
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 03, 2011, 05:28:11 μμ »
H ίδια εταιρεία είναι που βγάζει τις μηχανές. Έχεις πολλές επιλογές αν είναι να διαθέσεις 1200 ευρώ. Oris, Fortis, Longines και μετά Hamilton κλπ. Στην Raymond Weil προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια ;D
Ρίξε μια ματιά και στις αγοροπωλησίες του φόρουμ ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 03, 2011, 09:23:21 μμ »
Κατα την ταπεινη μου αποψη,νομιζω πως η Raymond Weil ειναι πιο γνωστη,πιο παλια και πιο ποιοτικη εταιρεια απο την Hamilton,τωρα παντα προσωπικα, δεν θα εδινα 1000 για ενα Hamilton αντιθετα για ενα Raymond Weil `η για ενα Tissot σιγουρα θα τα εδινα.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος noe13

• 38mm case
    • Προφίλ
    • Discover the world of uninhibited dating.
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 03, 2011, 10:21:22 μμ »
Για την ιστορια η Hamilton ειναι καμια 80ρια χρονια παλιοτερη....!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 03, 2011, 10:56:32 μμ »
ok εχεις δικιο για την πιο παλια εταιρεια, η hamilton ιδρυθηκε το 1892,η raymond το 1976 αλλα η tissot το 1853 αλλα και παλι ρε φιλε δεν θα επερνα hamilton,δεν ξερω κατι με χαλαει με αυτη την εταιρεια,δεν την εχω για <γνωστη> εταιρεια, οσο ξερω τον εαυτο μου δεν την ειχα <ακουσει> ποτε σαν εταιρεια,τωρα εδω στο mywatch την εμαθα,ενω τις αλλες εταιρειες τις ηξερα πολλα χρονια,δεν αμφιβαλλω πως βγαζει υπεροχα ρολογια,αλλα.......τελοσπαντων,ισως εγω στη θεση του φιλου να εκανα υπομονη και να μαζευα λεφτα ωστε να ανεβω λιγο κατηγορια και να πηγαινα σε κατι καλυτερο,οπως π.χ omega,tag,breitling,baume mercier παντα με πρωτη επιλογη βεβαια την omega.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 03, 2011, 11:01:50 μμ από chris5 »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 03, 2011, 11:05:44 μμ »
Όπως πολύ σωστά έγραψε ο Θάνος, πρέπει λίγο να περιορίσει τις επιλογές ο φίλος 1yannis1, εκτός πια αν δεν τον ενδιαφέρει αν το ρολόι θα είναι απλό αυτόματο ή χρονογράφος ή κάποιο συγκεκριμένου ύφους και απλά θέλει κάτι καλό που να του αρέσει.

Αποσυνδεδεμένος SYZo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 03, 2011, 11:27:51 μμ »
εγω θα επερνα η marinemaster η legent diver

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 04, 2011, 07:12:20 πμ »
ως κατοχος ενος Legend Diver νομιζω πως ειναι εξαιρετικη επιλογη. υπεροχο ρολοι.

επισης ως κατοχος 2 Hamilton ειμαι απολυτως ικανοποιημενος και τα θεωρω παρα πολυ καλα ρολογια με εξαιρετικο value for money.

το συγκεκριμενο jazzmaster βρισκεται σε τιμη 828ευρω (πχ http://www.clock-center.gr/product.php?products_id=1075) και νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα καλη επιλογη σ'αυτα τα λεφτα. Αν ανεβεις στα 1200 τοτε αλλαζει το πραγμα και πας σε αλλες λυσεις, αλλα μιλαμε και για 50% ακριβοτερο ρολοι.

οτι και να παρεις παντως δοκιμασε το στο χερι σου πρωτα.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 04, 2011, 08:20:50 πμ »
Εγώ θα πρότεινα το Legend Diver στο οποίο μπορείς και να του δώσεις ό,τι χρώμα θέλεις! (αλλιώς Hamilton)

1yannis1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 04, 2011, 10:24:15 μμ »
ευχαριστώ πολύ, παιδιά!!
Βοηθάει πολύ να ακούς και άλλες γνώμες..

Το Legend Diver μπορεί να είναι άψογο σαν ρολόι, δεν είναι όμως το στυλ που ψάχνω τώρα.
Πιστεύετε ότι θα βρω κάποιο άλλο αυτόματο Longines στα 1000€ ? ???  Μπορεί να μην είναι η πιο σωστή ερώτηση αλλά νομίζω ότι κάθε ρολόι που γράφει Longines είναι ήδη διαχρονικό και classy.
Έστω μονολλεκτικά θα ήθελα να ακούσω απόψεις, για να μην βγούμε και εκτός topic και μας μαλώσει ο Admin  ::)

Πάντως, αν δεν βρω κάτι σε Longines σε αυτά τα χρήματα, με βλέπω να πηγαίνω για το Raymond Weil το όποιο έδειχνε εξαιρετικό στο χέρι..

Βοηθήστε να καταλήξω, φίλοι!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 04, 2011, 10:58:15 μμ »
Εγώ θα πρότεινα το Legend Diver στο οποίο μπορείς και να του δώσεις ό,τι χρώμα θέλεις! (αλλιώς Hamilton)

...

ασχετο, αλλα μετραω μερες μεχρι να παραλαβω αυτο το λουρακι!!!
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 05, 2011, 01:56:48 μμ »
Πιστεύετε ότι θα βρω κάποιο άλλο αυτόματο Longines στα 1000€ ? ???